Υπέροχα Πλάσματα !!!

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Στην πράξη οι πλάσμα παραμένουν η καλυτερη value for money (και όχι μόνο) μεγάλη εικόνα που μπορεί να αγοράσει κάποιος, και ταυτόχρονα την ίδια τεχνολογία χρησιμοποιεί η απολύτως κορυφαία τηλεόραση του κόσμου.

To "ιδια τεχνολόγια" ειναι καπως σχετικο.

Και οι Ferrari την ιδια τεχνολογια χρησιμοποιουν με τα κοινα αυτοκινητα (κινητηρας εσωτερικης καυσης , διπλα ψαλιδια κτλ) αλλα καμια σχεση.
 

georget

Supreme Member
31 March 2007
3,109
Λευκωσία
Για μια φορα ακόμα έχω καταλάβει ότι οι LCD δεν είναι για εμενα. Στο περίπτερο της Samsoung είχαν διπλα στην 52Α656 την Plasma series 5 και στα ματια όχι μονο τα δικά μου αλλα και των άλλωνν που είμαστε εκεί η εικόνα της Plasma ήταν πολύ καλύτερη από ότι της LCD.
 

-Γιώργος-

Supreme Member
19 June 2007
8,441
37°54'25''N-23°45'24''E
1A.JPG

1C.JPG



Η Samsung πρόσφατα παρουσίασε 63άρα πλάσμα με ανάλυση 4,096 x 2,160, αποδεικνύοντας πως η τεχνολογία έχει την δυνατότητα να δώσει μικρότερα εικονοστοιχεία, άρα και μεγαλύτερες αναλύσεις.

http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NEWS_EN/20081030/160443/
 

JoeBar

Senior Member
13 December 2007
527
Κερατσίνι
Μιλάμε για την υπερ μικρή κυψέλη. Με έναν πρόχειρο μπακαλο υπολογισμό, μιλάμε για κυψέλη που φτάνει για 32άρα full HD.

Τελικά αυτή η πλάσμα τεχνολογία πεθαίνει... :flipout:
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Τί γωνία θέασης και τί έλεγχο στο μαύρο έχει αυτό το panel, μένει να απαντηθεί μόνο...
 

-Γιώργος-

Supreme Member
19 June 2007
8,441
37°54'25''N-23°45'24''E
Τί γωνία θέασης και τί έλεγχο στο μαύρο έχει αυτό το panel, μένει να απαντηθεί μόνο...

Υποθέτω πως το ερώτημα για το μαύρο το θέτεις λόγω του λεπτού διαχωρισμού των εικονοστοιχείων.

Για τον ίδιο λόγο μπορεί να προκύψουν προβλήματα και με την γωνία θέασης ή υπάρχει κάτι άλλο ?
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Και ο λεπτός διαχωρισμός, αλλά πολύ περισσότερο το αν θα μπορεί ο οδηγός του πάνελ να ελέγξει ικανοποιητικά τόσο μεγάλο αριθμό και μικρό μέγεθος υποεικονοστοιχείων (όσο πιο μικρό το υποεικονοστοιχείο, τόσο μεγαλύτερη τάση προφόρτισης χρειάζεται για να ιονιστεί το περιεχόμενο αέριο, με αποτέλεσμα αυξημένη πιθανότητα τυχαίας αποφόρτισης -> όχι ικανοποιητικό μαύρο ή αυξημένο θόρυβο pwm).

Όσον αφορά την γωνία θέασης, αυτή στις plasma εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το βάθος των υποεικονοστοιχείων (όσο μεγαλύτερο, τόσο μικρότερη).

Ίσως έχουν βρει καμμία καινούρια "συνταγή" εκεί στη samsung, ποιός ξέρει...
 

-Γιώργος-

Supreme Member
19 June 2007
8,441
37°54'25''N-23°45'24''E
17 June 2006
23,865
Αθήνα
50άρα με χιλιάρικο! Απίστευτο. Οπως και να παίζει, ο άλλος λέει 50άρα !! Από την 25άρα και 29άρα CRT θα του φανεί κινηματογράφος, τι να λέμε τώρα...
 

nikosira

New member
12 February 2008
15
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ "PN50B450 50” 720p Plasma HDTV" Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ?

ΕΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ?
ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ LIVE?
ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥΛΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Στην Αμερικη τα προιοντα δεν εχουν ίδιες προδιαγραφες με αυτα της ΕΕ.
Επισης η εγγυηση τους δεν αναγνωριζεται σε πολλες περιπτωσεις.
 

Panagiotis Pap

New member
23 August 2009
43
Τι παραχωρήσεις απαιτούνται:

Κάθε τηλεόραση πρέπει να είναι ρυθμισμένη σωστά, αλλά κατά την γνώμη μου για τις πλάσμα η ανάγκη είναι μεγαλύτερη. Η σωστή ρύθμιση είναι ο μόνος τρόπος για να πάρεις το μάξιμουμ στο μαύρο και στα χρώματα που μπορεί να αποδώσει η τεχνολογία και μειώνει τις πιθανότητες burn in, image retention. Το να αγοράσεις πλάσμα και να την βάλεις να παίζει στο default dynamic mode είναι σίγουρα λάθος αγορά.

Οι γνωστές για τις πρώτες 100-200 ώρες που η πτώση της φωτεινότητας γίνεται με μεγαλύτερο ρυθμό. Κάποιοι χρησιμοποιούν το γνωστό DVD στρωσίματος (διαθέσιμο στην κατηγορία με τα downloads) και κάποιοι όχι. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να είναι γεμάτη όλη η οθόνη και να μην υπάρχουν ανενεργά ή υπερενεργά pixels.




1.Τι ακριβως εννοειτε οτα λετε οτι η tv πρεπει να ειναι ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΗ ΣΩΣΤΑ?
2.Ποιες ειναι οι γνωστες παραχωρησεις που απαιτουντε για τις πρωτες 100-200 ωρες θεασης?

ΥΓ.Την καλησπερα μου στο φορουμ.
 

darkie

AVClub Enthusiast
24 November 2008
1,076
οι γνωστες προφυλαξεις στισ πρωτες ωρες λειτουργιας ειναι να μην αφηνεις στασιμες εικονες στην τηλεοραση ειτε αυτο ειναι μαυρες μπαρες απο θεαση υλικου 4:3 ή 16:9 με ratio μεγαλυτερο του 1,768:1 ειτε ειναι σηματα τηλεοπτικου καναλιου κτλπ, οσο παει λοιπον η τηλεοραση εχει μεγαλυτερες αντοχες στο burn in κι αυτο σε διαστημα 1000 ωρων με τις πρωτες 100-200 ωρες να ειναι κρισιμες, ευτυχως η πανασονικ απ'οτι ξερω τις "στρωνει" πριν τις δωσει για καταναλωση δυστυχως δεν ξερω τι κανουν οι αλλες εταιριες αλλα και αυτες κατι τετοιο πρεπει να κανουν..

Για την ρυθμιση τωρα στις πρωτες ωρες καλο ειναι να μην εχεις πολυ αντιθεση γιατι αυτοματα αυξανεται η φωτεινοτητα μαζι και ο κινδυνος burn in .. επισης ολες οι τηλεορασεις πρεπει να ειναι ρυθμισμενες σωστα ουδενους εξαιρουμενη!
 

Panagiotis Pap

New member
23 August 2009
43
Η δικη μου 5090 ειναι 12ης γενιας και για τις οποιες απ'οτι γνωριζω δεν ισχυει το στρωσιμο,αλλα ουτε και το burn in.
Εχω την εντυπωση οτι αυτα ισχυουν για τα πανελ 9ης γενιας.
Eιμαι σωστος?
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Η δικη μου 5090 ειναι 12ης γενιας και για τις οποιες απ'οτι γνωριζω δεν ισχυει το στρωσιμο,αλλα ουτε και το burn in.
Εχω την εντυπωση οτι αυτα ισχυουν για τα πανελ 9ης γενιας.
Eιμαι σωστος?

Αν διαβασεις σε αλλα νηματα ειχαμε περιπτωση burn in και σε 5090 και σε G10...

Βεβαια δεν παθαινουν ολοι burn in , μαλλον μια μικρη μειοψηφια αλλα λιγη προσοχη στην χρηση δεν βλαπτει...
 

Panagiotis Pap

New member
23 August 2009
43
Mου λες για λιγο προσοχη στην χρηση.
Αν με το που ανοιξω για πρωτη φορα την tv και μετα απο καποια ωρα που ασχοληθω με τις ρυθμισεις,βαλω καποιο παιχνιδι στο PS3,δε μπορει να γινει burn in σε καποιο σημειο που ειναι σταθερο στην οθονη οπως η ζωη του χαρακτηρα?
Οποτε εκει τι να προσεξω και πως μπορω να προσεξω?
Να μην παιζω καθολου παιχνιδια στην Plasma?
 

Paul64

Established Member
10 September 2008
192
xaxaxaxa akou tis strwnei i panasonic tis tileoraseis prin tis dwsei gia katanalwsi, siga min tis vgazei kai volta gia na pairnoun aera ta panel

eleos re ti akoume, paei tha trelathoume entelws
 

-Γιώργος-

Supreme Member
19 June 2007
8,441
37°54'25''N-23°45'24''E
Τις τελευταίες ημέρες έριξα μια ματιά σε 200+ patents που έχει καταθέσει η Panasonic την τελευταια 2ετία σχετικά με την τεχνολογία πλάσμα.

Εννοείται πως μέσα από μια τέτοια διαδικασία δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τις τηλεοράσεις σε κυκλοφορία, αλλά μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το τι προτεραιότητες έχουν τεθεί στον τομέα της έρευνας και τι να περιμένεις μελλοντικά.

Ο βασικός στόχος όλων των κατασκευαστών PDP έχει παραμείνει ο ίδιος εδώ και χρόνια και είναι η βελτιστοποίηση της ΑΠΟΔΟΣΗΣ (efficiency) του πάνελ με τον αριθμό 10 lumens/Watt να αποτελεί το "Άγιο Δισκοπότηρο" (σε αυτή την φάση πρέπει να είμαστε λίγο πάνω από τα 5-6 lm/W). Όπως καταλαβαίνετε η "απόδοση" που ανέφερα χρησιμοποιείται με την "τεχνική-επιστημονική" της έννοια. Με απλά λόγια ο κύριος στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φωτεινότητα για κάθε Watt με το οποίο τροφοδοτούμε την συσκευή.

Σε μια πρώτη ανάγνωση η αύξηση της απόδοσης σημαίνει ότι με την ίδια κατανάλωση θα μπορούμε να έχουμε περισσότερο φως ή ότι θα μπορούμε να παίρνουμε το ίδιο φως με μικρότερη κατανάλωση, αλλά στην πραγματικότητα τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα. Το επίπεδο του μαύρου, η χρωματική ακρίβεια, η ακριβής αναπαραγωγή χωρίς τεχνουργήματα, η διάρκεια ζωής του πάνελ και άλλα βασικά στοιχεία της εικόνας σε μια πλάσμα εξαρτώνται κυρίως από τον τρόπο οδήγησης των πάνελ. Ο Γιάννης (JL_?) έχει αναλύσει και σε αυτό το νήμα αλλά και σε άλλα τoν ρόλο των subfields και τα στάδια τους, όπως και κάποιες από τις επιπτώσεις τους στο τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την εικόνα που παίρνουμε.

Επιστρέφοντας στα pattents τώρα.

Δυστυχώς βρήκα μπόλικα των τελευταίων μηνών στα οποία η Panasonic "παίζει" με την οδήγηση ανάλογα με το APL του υλικού. Ελπίζω ότι το θέμα με το "fluctuating brightness" έχει πάρει αρκετή έκταση και έχουν αρκετό feedback ώστε να μην εφαρμόσουν τα ίδια "κόλπα" και σε μελλοντικά μοντέλα. Μάλιστα σε ένα patent προτείνεται ένας ξεχωριστός τρόπος οδήγησης για τις περιπτώσεις που η εικόνα που προβάλλεται είναι απολύτως μαύρη (APL=0) κάτι αντίστοιχο με τo "σβήσιμο" του LED backlight στις LCD.

Η ίδια η Pioneer ανακοίνωσε επίσημα πέρσι πως έχει παραχωρήσει την τεχνογνωσία των Kuro στην Panasonic. Το γιατί δεν έχει εφαρμοστεί η αντίστοιχη τεχνολογία στις Panasonic δεν το γνωρίζω, αλλά σε ένα πολύ πρόσφατο pattent της η Panasonic παρουσιάζει ένα τρόπο οδήγησης για "αυξημένο contrast" με την χρήση 14 subfields. Υπενθυμίζω πως οι Neo-PDP της Panasonic χρησιμοποιούν 10 subfields και πως 14 χρησιμοποιούν οι Pioneer. Ελπίζω σύντομα να μάθουμε αν θα πάρει τον δρόμο της παραγωγής ;)

Επίσης υπάρχουν μπόλικα patents σχετικά με την περιεκτικότητα και την πίεση του ευγενούς αερίου, την περιεκτικότητα των σουλφιδίων (phosphors), το σχήμα και το μέγεθος των ηλεκτροδίων κλπ κλπ. Όσoν αφορά το πάνελ καθαυτό πάντως η έρευνα δίχνει κυρίως να εστιάζεται στην προστατευτική στρώση του MgO.

Εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να κατανοήσω πλήρως πολλά κομμάτια των παραπάνω papers, οπότε δεν τίθεται καν θέμα αναλυτικής εξήγησης τους. Ο κύριος λόγος που μπήκα στην συγκεκριμένη διαδικασία ήταν η περιέργεια για το "που βαδίζει" η συγκεκριμένη τεχνολογία και το μόνο που μπορώ να μεταφέρω είναι η αίσθηση που αποκόμισα από όσα διάβασα και η οποία ομολογώ ότι δεν ήταν και πολύ θετική και αυτό γιατί:

1. Μου δόθηκε η εντύπωση πως πλέον προσπαθούν να ξεζουμίσουν μια τεχνολογία που έδωσε σχεδόν ότι είχε να δώσει.

2. Η Panasonic δείχνει να δίνει προτεραιότητα στην μικρότερη κατανάλωση και την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των πάνελ της, αλλά και στο 3D. Οι όποιες βελτιώσεις θα εφαρμοστούν πρώτα σε αυτούς τους τομείς και η 2D εικόνα θα έρχεται μετά.

Και για να μην υπάρξει καμιά παρανόηση επαναλαμβάνω πως όλα τα παραπάνω αφορούν προσωπικές εκτιμήσεις για το μέλλον. Αν έπαιρνα τηλεόραση σήμερα οι πλάσμα θα εξακολουθούσαν να είναι η πρώτη μου επιλογή αφού τα δικά μου "κουσούρια" ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά τους.

Για το μέλλον ... βλέπουμε ... -bye-
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Υπενθυμίζω πως οι Neo-PDP της Panasonic χρησιμοποιούν 10 subfields

Bρήκες κάποιο τεχνικό έγγραφο με σαφή προσδιορισμό, Γιώργο, ή αναφέρεσαι στο νούμερο που εξάγεται από το "600Hz Subfield-Drive"; -bye-

1. Μου δόθηκε η εντύπωση πως πλέον προσπαθούν να ξεζουμίσουν μια τεχνολογία που έδωσε σχεδόν ότι είχε να δώσει.

Προσωπικά, έχω κι εγώ την αίσθηση πως τόσο οι Plasma όσο και οι LCD, τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αρχίσει να εισέρχονται σιγά-σιγά στο πλατώ της εξέλιξης τους. Λίγο οι τιμές που έχει συνηθίσει να πληρώνει πλέον ο καταναλωτής γι' αυτές, λίγο η οικονομική κρίση που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για "ρίσκα" και τα θεαματικά άλματα στην ποιότητα της εικόνας, μάλλον θα αποτελέσουν ανάμνηση του παρελθόντος...

Μακάρι να διαψευστώ, βέβαια... :D

Γιάννη ( JL_?) -bye- δεν έπεσα και πολύ έξω τελικά, σε κάνα δυο μήνες στο χιλιάρικο θα παίζουν:

http://www.skroutz.gr/s/74489/LG-50PS7000-50%27%27.html?keyphrase=50ps7000

Πόσο απίθανη μας φαινόταν η προοπτική μιας 50άρας FullHD Plasma μόλις 2 χρόνια πριν και πλέον είδαμε και με 579 ευρώ πριν από ένα μήνα περίπου, ενώ κάπου πήρε το μάτι μου και μια 55άρα LCD στο χιλιάρικο... :laugh:
 

-Γιώργος-

Supreme Member
19 June 2007
8,441
37°54'25''N-23°45'24''E
Bρήκες κάποιο τεχνικό έγγραφο με σαφή προσδιορισμό, Γιώργο, ή αναφέρεσαι στο νούμερο που εξάγεται από το "600Hz Subfield-Drive"; -bye-

Ναι Γιάννη, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο να τα μετατρέψω όλα σε .pdf και να τα ταξινομήσω γιατί τα έχω όλα αποθηκευμένα χύμα με τον αριθμό τους μόνο και είναι αδύνατο να ψάξω έτσι -bye-

Προσωπικά, έχω κι εγώ την αίσθηση πως τόσο οι Plasma όσο και οι LCD, τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αρχίσει να εισέρχονται σιγά-σιγά στο πλατώ της εξέλιξης τους. Λίγο οι τιμές που έχει συνηθίσει να πληρώνει πλέον ο καταναλωτής γι' αυτές, λίγο η οικονομική κρίση που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για "ρίσκα" και τα θεαματικά άλματα στην ποιότητα της εικόνας, μάλλον θα αποτελέσουν ανάμνηση του παρελθόντος...

Μακάρι να διαψευστώ, βέβαια... :D

Έτσι πιστεύω και εγώ Γιάννη, και μην ξεχνάμε πως οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και ότι η έρευνα απαιτεί χρήματα τα οποία πρέπει να αποσβεστούν. Και τα περιθώρια κέρδους στις πλάσμα πέφτουν χρόνο με τον χρόνο. Ίσως μας σώζει λίγο το 3D και τα κέρδη που περιμένουν από αυτό, αν και σε όσες έρευνες έχω δει οι κατασκευαστές περίμεναν καλύτερα νούμερα σε πωλήσεις από τα υπάρχοντα.