Καλοκαίρι με Ψησταριές Υγραερίου ή Ηλεκτρικές?

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
4,706
Χθεσινά κατορθώματα (μπήκε άλλη μία τομαχοκ μετά από λίγο και μερικά σουβλάκια μανιταριών στην πλάκα). Όλα από Γεωργιάδη. Μπριζολες και μπιφτέκια (black angus) ψήθηκαν τέλεια medium rare, τα καλαμάκια άρπαξαν λίγο παραπάνω, αλλά, οκ τα τρώει η μικρή, οπότε καλύτερα καλοψημένα και safe παρά να ξεφύγει λίγο αιματάκι.
Θέλει μελέτη το άτιμο, προς το παρόν φοβάμαι να κλείσω καπάκι και να μη βλέπω τι γίνεται.

IMG_20220302_202040.jpg
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,896
Παλλήνη
Χθεσινά κατορθώματα (μπήκε άλλη μία τομαχοκ μετά από λίγο και μερικά σουβλάκια μανιταριών στην πλάκα). Όλα από Γεωργιάδη. Μπριζολες και μπιφτέκια (black angus) ψήθηκαν τέλεια medium rare, τα καλαμάκια άρπαξαν λίγο παραπάνω, αλλά, οκ τα τρώει η μικρή, οπότε καλύτερα καλοψημένα και safe παρά να ξεφύγει λίγο αιματάκι.
Θέλει μελέτη το άτιμο, προς το παρόν φοβάμαι να κλείσω καπάκι και να μη βλέπω τι γίνεται.

View attachment 194250
Γεωργιαδης εγγύηση! Γειτονας και εσυ;
 

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
4,706
Γεωργιαδης εγγύηση! Γειτονας και εσυ;
Λούτσα, αλλά περνάω κάθε μέρα από κει γυρνώντας σπίτι! Εγγύηση πράγματι! Και μερακλήδες, πατέρας και γιος!
 
  • Like
Reactions: takisot

dim tz

Established Member
24 September 2023
146
Καλησπέρα παιδια,
Δεν ξέρω αν έχει,μείνει κανένας στο φόρουμ απλά σκέφτηκα ότι ίσως υπάρχει κάποιος μάστορας να βοηθήσει με το σωστό ψήσιμο σε ψησταριες αεριου
 

dim tz

Established Member
24 September 2023
146
Αυτό είναι καλό.....δεν έχω καταλάβει αν πρέπει να κάνω μερικές μετατροπές στην,ψησταρια μου για καλύτερο ψήσιμο η όχι...Για παράδειγμα,είναι καλύτερα να αφαιρέσω το δοχείο συλλογής από κάτω και να τοποθετήσω ένα συρτάρι με νερό??μήπως να βάλω πέτρες υφεστιακες??επίσης μου μαυρίζουν τα κρέατα όταν παίρνει φωτιά και δεν προλαβαίνω να τα γυρίσω δλδ σαν να καπνίζονται.. Ν πω ότι έχω μια ψησταρια εισαγωγής της BBQ με 3 καυστήρες και ένα πλαϊνό μάτι καθώς επίσης έχει και χώρο για ψήσιμο με κάρβουνα...το πλαϊνό μάτι θεωρώ ότι εκτός από τις κορυφαίες εταιρίες είναι για πετάμε σε όλους..
 

costas_

Supreme Member
13 May 2014
4,706
Around the world
Το δισκάκι με το νερό νομίζω ότι θα βοηθήσει αρκετά εαν το χωράει ο κάδος σου. Θα σου περιορίσει αρκετά τις αναφλέξεις και θα κρατήσει και καθαρή από λίπη την ψησταριά. Πρόσεξε μόνο να μην περιορίσεις κατά λάθος την εισροή αέρα γιατί θα σου ρίξει την απόδοση της καύσης
 

dim tz

Established Member
24 September 2023
146
Το δισκάκι με το νερό νομίζω ότι θα βοηθήσει αρκετά εαν το χωράει ο κάδος σου. Θα σου περιορίσει αρκετά τις αναφλέξεις και θα κρατήσει και καθαρή από λίπη την ψησταριά. Πρόσεξε μόνο να μην περιορίσεις την εισροή αέρα γιατί θα σου ρίξει την απόδοση της καύσης
Να σου πω την αλήθεια ότι εχθές το βράδυ αυτό σκεφτόμουν...γιατί λέω σε κάποια φάση να το κλείσω τελείως από κάτω με ένα καινούργιο καπάκι που θα κάνω και μετα λέω άμα το κλείσω δεν θα έχει αέρα άρα θα έχουμε θέμα...αλλά με το νερό με πέταξαν κάνα 2 γνωστή μου ότι θα γίνει σαν να ψήνετε στον ατμό.. κάτι που μου φαίνεται παράλογο...
 

costas_

Supreme Member
13 May 2014
4,706
Around the world
Όλες οι επαγγελματικές ψησταριές υγραερίου είναι με ταψί νερού αλλά έχουν και τελείως διαφορετικό σχεδιασμό για να παίρνουν αέρα. Στην ψησταριά σου δεν νομίζω ότι θα έχεις θέμα με ατμό. Εαν τσεκάρεις τον κάδο σου θα βρείς από παίρνει αέρα, συνήθως από μια πλάγια οπή αερίζεται. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο η αναβάθμιση αρκεί να μην κάνεις υπερβολές και φυσικά να προβλέψεις εαν πάνε όλα στραβά να επανέλθεις στην προηγούμενη κατάσταση.
 

dim tz

Established Member
24 September 2023
146
Όχι φυσικά και θα το κάνω με το ενδεχόμενο επιστροφής...ήδη άλλαξα φλογοκρυπτες σε ινοξ του 1 χιλιοστού χωρίς οπές και τις μεγάλωσα λίγο δεξιά αριστερά ώστε να καλύψω το κενό...πήρα και μαντεμένια σχάρα αλλά και πλάκα για να τις δοκιμάσω...άλλαξα ρυθμιστή πίεσης αεριου σε αυτόματο...γενικά έχω κάνει αρκετές αλλαγες
 

costas_

Supreme Member
13 May 2014
4,706
Around the world
Ααα, έχεις κάνεις σοβαρή αναβάθμιση εσύ!
Προχώρα και με το διακάκι νερού και εαν θες να με ακούσεις, σου προτείνω να ψήνεις με σχετικά χαμηλή θερμοκρασία, δηλαδή στους 160-170 βαθμούς και με συχνά γυρίσματα. Θα διαρκεί λίγο παραπάνω το ψήσιμο αλλά θα είναι πολύ μαλακό το κρέας και χωρίς τρελές αναφλέξεις.

Βάλε και καμια φωτογραφία από την ψησταριά σου να παίρνουμε ιδέες
 

dim tz

Established Member
24 September 2023
146
Συνήθως ψινω στους 200...όντως είναι ποια αργεί η μέθοδος του αεριου και ειδικά με ανοιχτό καπάκι...απλά με ταλαιπωρούν οι αναφλεξεις...και,επίσης σκέφτομαι να αλλάξω το πλαϊνό μάτι...δεν μαγειρεύει με τπτ ειδικά αν φυσάει λιγο
 

costas_

Supreme Member
13 May 2014
4,706
Around the world
Επίσης εαν είναι μισή μισή η σχάρα σου, αντικατέτησε την μια σχάρα με ένα πλατώ. Θα ξενοιάσεις από τις αναφλέξεις ενώ επίσης θα μπορείς να ψήνεις και πολλά ακόμα πράγματα που στην απλή σχάρα δεν μπορείς, όπως λαχανικά, σαρδέλες, γύρο, αυγά, μανιτάρια, τριμμένη πατάτα κλπ
 
17 June 2006
9,817
Μιας και ξανάνοιξε αυτό το θέμα. Προς άνοιξη μεριά θα πάρω και εγώ κάποιο bbq. Μετά από κριτικές πολλών φίλων ξέρω ότι θα πάρω King Broil, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά μοντέλα που έχω χαθεί και δεν ξέρω αν όντως θα κερδίσω κάτι πηγαίνοντας σε κάποιο καλύτερο μοντέλο. Επίσης από συζητήσεις τα μόνα σίγουρα που ξέρω είναι ότι μια επιφάνεια που παίρνει 5-6 μπριζόλες είναι μια χαρά για τις ανάγκες του χώρου τοποθέτησης, ενώ δεν θέλω πλαϊνή επιφάνεια για πχ τηγάνι. Κυρίως για κρέατα και ψάρια, αλλά δεν θα έλεγα όχι για πχ καμιά πίτσα. Από την άλλη λαχανικά / πατάτες κλπ βγαίνουν σούπερ στην αεροφριτέζα.
Όμως η εταιρία έχει τόσα διαφορετικά μοντέλα (gem, royal, monarch, crown, baron, regal, imperial) που χάνεσαι.
Υπάρχει κάπου κάποιο tutorial για αρχή ή συμβουλές αγοράς;
 

dim tz

Established Member
24 September 2023
146
Γιαυτο άνοιξα ξανά και εγώ το θέμα...γιατί όλοι μου οι γνωστοί είναι κολλημένοι με το κάρβουνο.. μόνο όταν δοκιμάζουν λένε καλά σχολια
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,727
Αθήνα
Ερωτευμένος με την αερίου!!!!
Τόσα χρόνια δεν ξέρω γιατί άκουγα τον έναν και τον άλλον να μου λέει «σαν το κάρβουνο δεν έχει», και διάφορες άλλες τέτοιες ομορφιές.
Βέβαια ψήνω κατά 90% ψάρια και πολύ λίγες φορές κρέας, και πάντα στην μαντεμένια πλάκα.
Ούτε αναφλέξεις ούτε τίποτε.
Τα βάζω στους 200 βαθμούς περίπου, τα αφήνω 10’ λεπτά, μετά τα γυρίζω και τα αφήνω για 8 λεπτά.
Αυτό ήταν…
Φανταστικό ψήσιμο και κόπος μηδέν!!! Κυριολεκτικά.
Ξαναλέω οτι μιλάω για ψάρια.