Για να έχεις μια σχέση μεγέθους, συνηθισμένη ψησταριά υγραερίου με 3 καυστήρες και επιφάνεια σχάρας πχ 50cm X 50cm χωρά 8 μπριζόλες, τις οποίες θα τις ψήσει σε 8 λεπτά. Σε ένα τραπέζι τώρα πχ 10 ατόμων, συνήθως θα χρησιμοποιείς την ψησταριά για όλα τα απαραίτητα του τραπεζιού. Θα ψήσεις δηλαδή τα κρέατα, μερικά καλαμάκια, 1-2 μπιφτέκια και πίτες, μπορεί και λίγα λαχανικά (πιπεριές κλπ). Σε μια μεγάλων διαστάσεων ψησταριά πχ 80cm Χ 50cm, θα έχεις μεγάλη ευεληξία να διαχειριστείς τα όσα θα χρειαστούν τα 10 άτομα του τραπεζιού αλλά και να τα ψήσεις σωστά και γρήγορα. Πχ με ένα μαντεμένιο πλατό στο 1/3 της επιφάνειας άνετα διαχειρίζεσαι τυριά, μπιφτέκια, λαχανικα κλπ ενώ ταυτόχρονα στην σχάρα βγάζεις τα κρέατα. Επίσης, μπορείς να συνδιάσεις και το πλαϊνό μάτι για τηγάνι κλπ.
Για την ομοιομορφία θα έλεγα ότι δεν θα πρέπει να σε απασχολεί. Οι καλές ψησταριές δεν έχουν τέτοια θέματα. Αυτό που θέλει προσοχή είναι οι αναφλέξεις, η καθαριότητα και η καλή προετοιμασία & συντήρηση της σχάρας.
Τέλος η κατανάλωση της ψησταριάς υγραερίου και το κόστος χρήσης της είναι αστείο