Απ' τα reviews τα βασικά αρνητικά που διαβάζω για Broil King είναι αφενός ότι η μαντεμένια σχάρα σκουριάζει εύκολα (θέλει περιποίηση βέβαια, καθαρισμό, seasoning κτλ. και δεν ξέρω αν όσοι γράφουν την κριτική τη φροντίζουν αναλόγως) και αφετέρου ότι ... ανεβάζει πολλή θερμοκρασία στο θάλαμο. Γενικά αυτό θεωρείται καλό (συνήθως το πρόβλημα είναι το ανάποδο) απλά εδώ το θέμα είναι (...λένε) ότι δύσκολα μπορείς να διατηρήσεις χαμηλή θερμοκρασία όταν θέλεις να κάνεις ανάλογο ψήσιμο, ακόμα και στη χαμηλότερη ρύθμιση. Τώρα κατά πόσο ισχύει αυτό δε γνωρίζω.
Αν δεν κάνω λάθος αντιπρόσωπος της Broil King είναι η General Gas; Κάποια στιγμή πριν καιρό που είχε τύχει να περάσω από περιέργεια ήταν πράγματι πολύ φροντισμένη η έκθεση. Δεν κοίταγα βέβαια σοβαρά οπότε δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα. Πάντως στην παραπάνω φωτογραφία αναφέρει "Made in Canada with domestic and global components", ότι δηλαδή η συναρμολόγηση γίνεται μεν στον Καναδά, κάποια απ' τα εξαρτήματα όμως φτιάχνονται εκτός (φαντάζομαι Κίνα). Γνωστό αυτό βέβαια και σαφώς καλύτερο απ' το να έχει κατασκευαστεί εξ' ολοκλήρου εκεί, άσε που νομίζω ότι τα εκτός έδρας εξαρτήματα δεν είναι τα βασικά (κάτι ρόδες κτλ.).
Επί τη ευκαιρία έχει κάποιος εμπειρία απ' τη σειρά Baron της Broil King; Γενικά παίζουν οι 4xx και 5xx με ανάλογο αριθμό καυστήρων. Επίσης έχει νόημα η Inox έκδοση πέρα απ' το αισθητικό κομμάτι; Έχουν και υπέρυθρο πλευρικό καυστήρα βέβαια που ίσως κάνει τη διαφορά, αν και ανεβαίνουν αρκετά τιμολογιακά.