2000-2010 Η δεκαετία των διάτοντων αστέρων.

mmoukiou

Supreme Member
22 October 2007
3,069
Απάντηση: Re: 2000-2010 Η δεκαετία των διάτοντων αστέρων.

...

Things are never gonna be the same.
Μπορεί να μη σας αρέσουν τα 70'ς ΟΚ.
Όμως δεν συγκρίνονται τα δυό πράγματα.
Αλλο το τότε άλλο το τωρα. Τα χωρίζει άβυσσος.

Συμφωνώ Δημήτρη, τα πράγματα δεν είναι ίδια (και δεν θα είναι ποτέ ξανά) με τότε. Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις πλευρές της ζωής μας. "Αρρώστιες της αφθονίας", που έγραψε και ο Λύμπε. Η λαχτάρα που είχατε (και εμείς οι λίγο νεώτεροι, που προλάβαμε -κάπως- τις ίδιες παραστάσεις, σε βιοτικό επίπεδο) μάλλον δεν υπάρχει, στον καιρό της "ευκολίας" που ζούμε. Και όχι μόνο για μουσική. Χωρίς αστεία.. και ένα γαλακτομπούρεκο το λιμπιζόσουνα περισσότερο κάποτε, βρε αδερφε... Και για να μην ξεφεύγουμε από την τέχνη: και μια ταινία επίσης..
Όμως, πέρα από αυτό, και η μουσική μεταλλάχτηκε, πολύ, στα χρόνια που ζούμε. Και σίγουρα έγινε περισσότερο "βιομηχανική", σε όλα τα είδη της. Η ατάκα που λέμε καμιά φορά με τον Κώστα, όταν ακούμε "παλιατζούρες" είναι "πως παίζουν οι άνθρωποι ρε.." Τώρα, νομίζω, είναι περισσότερο πολύπλοκη η δημιουργία, τότε ήταν πιό απλά τα πράγματα: "παίζουμε με πάθος, βγάζουμε τα σώψυχά μας, πάρτε τα!". Τώρα, τις περισσότερες φορές δεν παίζεις απλώς, αλλά κατασκευάζεις. Αυτό, όσο μετάλλαξη και αν είναι και όσο εξωγήινο φαίνεται, σε σχέση με το κλασσικό ροκ πχ, δεν σημαίνει πως η καινούρια μουσική δεν έχει τίποτα να πει. Μπορεί να έχει και περισσότερα.
 

niko Zed

Established Member
6 November 2008
297
Συμφωνώ.Και κατα τη γνώμη μου υπάρχει και άλλος ένας λόγος που κάνει την κατάσταση δυσκολότερη:Το γεγονός ότι το ροκ έχει γίνει πλέον πολύ πιο σύνθετο απ ότι ήταν κάποτε.

Αυτο καλο μου ακουγεται ...

Έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά παρακλάδια του τα τελευταία χρόνια

Κι αυτο πολυ καλο !!! Πολυ δημιουργικο ...


με αποτέλεσμα η ερώτηση ''τι είναι ροκ μπάντα'' να αποκτά ολοένα και πιο αόριστη απάντηση.

Κι ο Αλαν Φριντ αν ζουσε τα ιδια θα'λεγε για τα 60'ς και τα 70'ς !!!!
Φυσικο επακολουθο ειναι αυτο του "παμε παρακατω" !


Άλλες μπάντες είναι ροκ από άποψη attitude αλλά από ήχο ούτε καν. Άλλοι πάλι είναι ροκ αλλά μετά πρέπει να ανατρέξεις στην wikipedia για να δεις το είδος γιατί από μόνος σου δεν το καταλαβαίνεις με τίποτα.

Δεν τρεχει τιποτα ... ισα ισα που μπαινουμε στον κοπο να ψαχτουμε λιγο παραπανω !


Το κακό είναι ότι όσο ο κόσμος δεν τροφοδοτεί τα νέα ρεύματα και εμμένει στα παλιά μεγάλα γκρουπ των 70's,80's και δε συμμαζεύεται, οι κλινικά νεκρές μπάντες υποσκιάζουν τις ανερχόμενες.

Αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι το προβλημα ... η αρχη των παντων ... η Ελλαδα ειναι πλεον το "νεκροταφειο" του ροκ & ρολ ... οταν τα αλογα γερασουν που τα στελνουν ...? που αραγε ...?
Στην ευρωπη παντως γινεται κολαση απο γεγονοτα και μεις εδω 70'ς !!!!!
Γυρω απο τη χωρα μας αυτη τη στιγμη παιζουν οι Black Angels ενω εδω οι Scorpions ...

Στην μουσικα ανυπαρκτη πλεον χωρα δεν συμβαινει τιποτα ... μονο 70'ς !!!


Δεν επιτρέπεται ας πούμε ο Ozzy, οι Big Four,οι U2,οι Aerosmith,οι AC/DC και οι Scorpions να γεμίζουνε στάδια εν έτη 2010,τη στιγμή που μπάντες σαν τους Om και τους Magnet χωράνε στο AN και στο Gagarin.

:a0210:

:ernaehrung004:
 
19 June 2006
8,661
Ο Νίκος μπορεί να είπε και την ατάκα της χρονιάς. Τα άλογα μόλις γεράσουν ,όντως τα στέλνουν εδώ για τις τελευταίες αρπαχτές.:SFGSFGSF:
Είμαστε τριτοκοσμικοί για το ροκ ´ν´ρολλ.
Έξω οργασμός, εδώ καθρεφτάκια και χάντρες.
 
19 June 2006
8,661
Τη δική μας γενιά εύχομαι να την αντικαταστήσουν αγοράκια και κοριτσάκια που θα πηγαίνουν στο τότε Sync, που θα παίζουν σε ιντερνετικά ραδιόφωνα, που θα τρέχουν στις σχολές με ακουστικά και θα ακούν τις alternative μπάντες της εποχής τους.
Αυτό θα το στηρίξω όσο μπορώ, δεν θα το κριτικάρω λέγοντας τα έχουμε ξανακούσει αυτά.

Είναι και ιδεολογικό το θέμα.
 
14 December 2006
4,265
Ωραία όλα αυτά που λέτε αλλά εγώ να σας ρωτήσω κάτι άλλο. Αν ήμουν σαραντάρης το 79 υπήρχε περίπτωση να γνωρίζω και να ακούω ιταλικά soundtracks της περιόδου 70-75?.Απο που θα είχα αντλήσει την πληροφορία? Από το NME?Η ο κολλητός μου θα έφερνε στην Ελλάδα δίσκους των Marcus Belgrave και των Laghonia?

Αυτό που όλοι με τόση ευκολία κατηγορούμε (η τεράστια πληροφόρηση), είναι αυτό που “τροφοδοτεί” τα πάντα! Μπορώ να αγαπήσω και να κάνω δικό μου στο σήμερα οτιδήποτε και από οποιαδήποτε δεκαετία., επειδή ακριβώς αυτό είναι διαθέσιμο. Στα 70ς δεν ήταν. Σήμερα είναι!!!!

Σήμερα μπορείς να ξεθάψεις τα πάντα που σε ενδιαφέρουν και να δοκιμάσεις άλλα τόσα, απλά αυτό το δώρο που μας έχει δοθεί απαιτεί μια ωριμότητα που ο σύγχρονος μέσος ακροατής δεν την έχει.
 

niko Zed

Established Member
6 November 2008
297
Eπισης, τωρα το ειδα γμτ κερατο μου, αυριο στο Παρισι παιζει ισως η - εδω και 3-4 χρονια - μεγαλυτερη γκαραζ μπαντα της Ευρωπης και οχι μονο !!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=2gJZEYlJDUU


Εδω θα ερθουν μαλλον σε 30 χρονια απο σημερα οπως κανουν φυσικα οι Killing Joke !!!
Για το εφ'απαξ ... :fahne90:
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,365
μα δεν μπορούμε πιά να το αφομοιώσουμε Γιώργο.
Ο πάτος είναι τίγκα στη ζάχαρη.
Δεν διαλύεται άλλο.
 

niko Zed

Established Member
6 November 2008
297
Eπισης, τωρα το ειδα γμτ κερατο μου, αυριο στο Παρισι παιζει ισως η - εδω και 3-4 χρονια - μεγαλυτερη γκαραζ μπαντα της Ευρωπης και οχι μονο !!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=2gJZEYlJDUU


Εδω θα ερθουν μαλλον σε 30 χρονια απο σημερα οπως κανουν φυσικα οι Killing Joke !!!
Για το εφ'απαξ ... :fahne90:



ΑΚΥΡΟ !!!!!!!
Παραπληροφορηση .... την αλλη Πεμπτη ειναι ... οποτε προλαβαινουμε για Παρισι !!!!
 

ecodrifter

Supreme Member
27 January 2009
3,012
Μα οι δυο εποχες δεν συγκρινονται, δεν μπορει να συγκρινονται, οι φυσικοι νομοι μιλουν για αεναη εξελιξη.
Φανταστειτε να προσπαθει καποιος να συγκρινει τα 30s με τα 70s. Φανταστειτε την αποψή του για τη μουσικη των 70s!
Καποτε ηταν αδιανοητο ο τραγουδιστης να συνθετει, ο Dylan να εμφανιστει ηλεκτρικος. Αδιανοητο για πολλους. Σημερα υπαρχουν γκρουπ, τραγουδοποιοι, θορυβοποιοι, ηλεκτρονικοι, νεοκλασσικοι και καθε καρυδιας καρυδι να προσπαθουν, να ανακατευουν τα παντα.
Ολοι, μα ολοι αυτοι αντλουν την εμπνευση τους απο τις προηγουμενες δεκαετιες, απο τους προηγουμενους αιωνες ισως.
Αποδομηση δε σημαινει καταναγκη απωλεια, μπορει να σημαινει και μεταμορφωση οπου τιποτα δεν παει χαμενο.
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
Απάντηση: Re: 2000-2010 Η δεκαετία των διάτοντων αστέρων.

Σήμερα μπορείς να ξεθάψεις τα πάντα που σε ενδιαφέρουν και να δοκιμάσεις άλλα τόσα, απλά αυτό το δώρο που μας έχει δοθεί απαιτεί μια ωριμότητα που ο σύγχρονος μέσος ακροατής δεν την έχει.

Mπορεις, ναι, ποσοι το κανουν ομως? Ειναι ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ αυτα που ακους απο τον μεσο 25αρη σχετικα με τις τεχνες και μιλαω για παιδια με ανωτατη εκπαιδευση, εφοσον και αν τελικα παιζει ρολο αυτο.
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
υ.γ. ο τραγουδιστης των Urges ποσες φορες λετε να εχει ακουσει τα αλμπιυμ του Iggy?:music-smiley-005:
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
Απάντηση: Re: 2000-2010 Η δεκαετία των διάτοντων αστέρων.

του Ιγγυ ...????????

Στα κουπλέ ειναι ιδιος ο Ιggy. Δε μου λες, ποιο ειναι το σωστο αλμπουμ των Urges? Δεν τους ξερω καθολου, αλλα μου αρεσε πολυ το κομματι που ανεβασες.
 

niko Zed

Established Member
6 November 2008
297
το Psych Ward ...
παραμιλαει ολη η Ευρωπη μ'αυτους !!!!
κοιτα, ολη η γκαραζ σκηνη τα ιδια φωνητικα χρησιμοποιει ... το ξερω οτι κι ο Ιγγυ τα ιδια χρησιμοποιουσε με τους προγενεστερους γκαραζ.πανκ ροκερς των 60'ς ...
Π.χ. οπως εδω ο αλλος μεγαλος :ernaehrung004:

http://www.youtube.com/watch?v=cYh5oMDlWwQ
 

Ηλίας Κ

Supreme Member
7 July 2006
4,931
Αθήνα
Δε νομίζω να αμφιβάλει κανείς στο ότι τα 70ς είναι μαγική εποχή για τη μουσική.
Όσο και να ψάχνεις δε σταματάς να μαγεύεσαι από τον πλούτο και τον οργασμό εκείνης της εποχής. Σε όλα τα είδη, ροκ, τζαζ, σοουλ, φανκ ... Είναι απίστευτο. Κάτι το κοσμο-ιστορικό πρέπει να συντελέστηκε τότε.

Καμία σχέση σήμερα, αλλά και σήμερα βγαίνουν καινούρια γκρουπ και καλοί δίσκοι. Ίσως όχι ονόματα με τη διάρκεια των 70ς αλλά βγαίνουν και είναι το ίδιο σημαντικά για το σήμερα που κυκλοφορούν. Ικανά να βγάλουν τον κόσμο έξω σε μια συναυλία, να επιλέξει ένα μαγαζί με καλή μουσική, να ψάξει τί έγινε πριν από αυτούς. Χωρίς τα γκρούπ της εποχής μας δε θα είχαμε φτάσει στα 70ς εμείς οι νεώτεροι που δεν τα ζήσαμε δια ζώσης άλλωστε.

Τώρα για τον βομβαδισμό της πληροφορίας και την ευκολία πρόσβασης του σήμερα προσωπικά δε βρίσκω κανένα πρόβλημα. Δε χρειάζεται να τα ακούσω όλα. Το ότι μπορώ εύκολα να φτάσω σε αυτό που θέλω μου αρκεί.
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Η μουσικη πού ακούω κρατάει από τήν Λειτουργία τού Βenevento τού 7ου μ.χ αιώνα καί το Αμβροσιανό μέλος(μέ τήν Βυζαντινή μονοφωνία παντρεμένη μέ τήν Λατινική πολυφωνία) πού τό καταπιαν οι Καθολικοί γιά νά προβάλλουν τό αντίστοιχο Γρηγοριανό και φτάνει μέχρις τόν Stephano Battaglia τού 2010.
Αδιαφορώ πλήρως άν είναι νεούδια ή παππούδες αυτοί πού παράγουν Τέχνη και Μουσικη σήμερα.
Αλλως τε ιστορικά ποτέ η νεότερη γενιά πέραν τών ''ύμνων'' πού τήν συνοδεύουν (όπως και τίς παλαιότερες ''νέες γενιές'')δέν είχε ολόκληρη τό ''δίκιο'' μέ τό μέρος της..
Οπως έλεγε ο Χατζιδάκις , απο τήν σημερινή νέα γενιά θά προκύψει ο αυριανός επαναστάτης,ο αυριανός μεγαλοεπιχειρηματίας,ο αυριανός αστυνομικός,ο αυριανός καταπιεστής,ο αυριανός μεγάλος καλλιτέχνης..

Πάντα λίγοι ήσαν αυτοί πού ξεχώριζαν και ξεχωρίζουν και τώρα μάλιστα έχουν καί τήν ατυχία νά ακολουθούν πολύ πιό μοναχικούς δρόμους από τούς παλιότερους πού στηρίζονταν και σέ κοινωνικά κινήματα...
Χαίρομαι πού ακόμα είμαι καλά στήν υγεία μου και ανακαλύπτω παλιές και νέες μουσικές.Είναι από τά μεγαλύτερα δώρα πού μούχουν χαριστεί ,όσον αφορά τά ''εξωσχολικά'' μου δρώμενα.

Η Εποχή μας είναι Μεσαίωνας ,και θά αργήσει πολύ νά υπάρξει ανάταση..
Αλλά έτσι ήταν πάντα ,άλλοτε λιγόtερο ,άλλοτε περισσότερο μέ μερικές στιγμές μεγάλης Ανάκαμψης πού όμως μοιάζουν απλές μικρές λάμψεις μέσα στήν ζοφερή ιστορία τού ανθρωπινου είδους..
Πάντα υπήρχαν και υπάρχουν Μαργαριτάρια,ανάμεσα στά εκατοντάδες χιλιάδες γουρούνια..
That's Life.
 
Last edited:

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,486
Πειραιας
Ασχετο
Ρε μοντερατορες δεν πρεπει να μεταφερετε αυτο το ενδιαφερον νημα στις συζητησεις.
Χανετε εδω μεσα στις παρουσαιασεις και τα αφιερωματα.
 

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,764
πετρουπολη
Εγω πιστευω οτι ειμαστε τυχεροι.Οπως ειπε και ο Μπαιρα μπορει να υπαρχει overdose απο πληροφορια αλλα απο την αλλη χωρις αυτη δεν θα ειχαμε τη δυνατοτητα να μαθαινουμε πραγματα απο τα παλια που,οπως εγραψε και ο υπερηχας,εκεινη την εποχη ιδιως στη χωρα μας ουτε καν κυκλοφορουσαν.
Παμε τωρα στη μουσικη του σημερα.Σαφως και υπαρχει πολυ ωραια μουσικη εκει εξω.Και η ροδα συνεχιζει να γυριζει.Μπορει να χανεται μεσα στον ορυμαγδο αλλα υπαρχει.Ουκ ολιγα παραδειγματα απο αυτα ανεβαινουν εδω μεσα ειτε ροκ,ειτε αυτοσχεδιαστικη τζαζ,ειτε αβανγκαρντ....Αρα μενει σε μας να ψαξουμε.
Τα 70'ς ηταν οροσημο.Μια εποχη νεου διαφωτισμου που ειπε και ο Λυμπε καποια στιγμη.Πραγματα πρωτογνωρα βγηκαν τοτε σε σημειο που ολοι να λενε οτι ηρθε το τελος της ιστοριας για τη μουσικη.Και η πλακα ειναι οτι σαν εποχη πολιτικα ηταν εξοχως σκοτεινη,ζορικη περισσοτερο και απο το επισης σκοτεινο σημερα που βιωνουμε.
Απλα στο σημερα βιωνουμε και ενα μεσαιωνα πολιτιστικο.Μεσα σε τριαντα χρονια ηρθαν τα πανω κατω.Συμφωνω ομως με το Λυμπε life (and art btw) will find the way,παρ'ολο που γενικα ειμαι πολυ απογοητευμενος με την κατασταση.Τη μουσικη δεν τη φοβαμαι.Οσο υπαρχουν παιδια που μαθαινουν μουσικη,που ακουν μουσικη,αυτη η τεχνη δεν εχει τιποτα να φοβηθει.Ασε που με το ιντερνετ και την τεχνολογια δεν εχουν αναγκη και κανενα χαρτογιακα εταιριας να τους προωθησει.Με ενα κουμπι και ενα ανεβασμα θα γινονται γνωστοι.Ετσι τουλαχιστον θελω να πιστευω.

Εκει που θεωρω οτι τα πραγματα ειναι τραγικα ειναι ο κινηματογραφος.Εχει ευνουχιστει τελειως απο το βιντεοκλιπ και την τηλεοραση,εχει καταβροχθισθει απο τα στουντιο(που ετσι κι αλλιως παντα εξαρτιοταν) και τα σουπερμαρκετ προβολης και εχει ξεπεσει σε ταινιες που προοριζονται πρωτα απ'ολα για σπιτικη διασκεδαση με ποπ κορν και να περναει ευχαριστα η ωρα.Η μαγεια του "μεγαλου" σινεμα,του "εργου",εχει παει κατα διαολου.Οι δημιουργοι εχουν χαθει,και ακομα κι αν υπαρχουν καταναλωνονται πολλες φορες σε ταινιες με σαφεστατο στοχο το κερδος και απλα χρησιμοποιουνται για μια πιο "καλλιτεχνικη χροια" σ'αυτες τις ταινιες. Κανενας δεν επενδυει πια σ'αυτη την τεχνη πραγματικα.Και εκει δυσκολα βλεπω φως....
 
Last edited:
17 June 2006
14,350
Re: Απάντηση: 2000-2010 Η δεκαετία των διάτοντων αστέρων.

Εκει που θεωρω οτι τα πραγματα ειναι τραγικα ειναι ο κινηματογραφος.Εχει ευνουχιστει τελειως απο το βιντεοκλιπ και την τηλεοραση,εχει καταβροχθισθει απο τα στουντιο(που ετσι κι αλλιως παντα εξαρτιοταν) και τα σουπερμαρκετ προβολης και εχει ξεπεσει σε ταινιες που προοριζονται πρωτα απ'ολα για σπιτικη διασκεδαση με ποπ κορν και να περναει ευχαριστα η ωρα.Η μαγεια του "μεγαλου" σινεμα,του "εργου",εχει παει κατα διαολου.Οι δημιουργοι εχουν χαθει,και ακομα κι αν υπαρχουν καταναλωνονται πολλες φορες σε ταινιες με σαφεστατο στοχο το κερδος και απλα χρησιμοποιουνται για μια πιο "καλλιτεχνικη χροια" σ'αυτες τις ταινιες. Κανενας δεν επενδυει πια σ'αυτη την τεχνη πραγματικα.Και εκει δυσκολα βλεπω φως....

Cristo si è fermato a Eboli :D
ή αλλιώς: άλλος υπέρηχας :grinning-smiley-043 μας βρήκε

Christ Stopped at Eboli (Italian: Cristo si è fermato a Eboli) is a memoir by Carlo Levi, published in 1945, giving an account of his exile from 1935-1936 to Aliano, a remote town in southern Italy, in the region of Lucania which is known today as Basilicata. In the book he gives the town the invented name 'Gagliano'.

"The title of the book comes from an expression by the people of Gagliano who say of themselves, 'Christ stopped short of here, at Eboli' which means, in effect, that they feel they have been bypassed by Christianity, by morality, by history itself—that they have somehow been excluded from the full human experience."

οι μεγάλοι δημιουργοί Δεν τελείωσαν: είναι όσοι ήταν πάντα.
αλλά οι αλλαγές σε αυτό που λέμε Public Taste είναι πλέον σεισμικές και ραγδαίες. Παλιά, συνέβαιναν περίπου ανα δεκαετία. Τώρα, σχεδόν ετησίως.
Τίποτα δεν φτιάχνεται για να διαρκέσει. Ολα φτιάχνονται για να πουληθούν. Βλέπε και Εζρα Πάουντ, στο Canto XLV, τα προέβλεψε πάνω από 70 χρόνια πριν.

οι συλλογικότητες κάθε μορφής μας τέλειωσαν προς το παρόν.
όλοι αγοράζουν προβολείς και video-players για να κλειστούν σπίτι τους.
είναι η εποχή του couch-potato.
είμαι τέτοιος, φυσικά, σε μεγάλο βαθμό...αλλά μία καλή ταινία στην κιν/φική αίθουσα εξακολουθώ να τη θεωρώ ανεπανάληπτη εμπειρία.

δεν πιστεύω σε 'καλές' και 'κακές' Αλλαγές. Οι Αλλαγές, είναι αυτο που λέει η λέξη: Αλλαγές.
δεν μπορούμε να ακολουθούμε όλοι. ούτε εγώ.

το 'μεγάλο σινεμά' εξακολουθεί να υπάρχει. μόνο που πια, μοιάζει με παιχνίδι του playstation. διάφορες ...πίστες, με διαφορετικό ...βαθμό δυσκολίας, ανατροπή στην ανατροπή, χάνει ο σκύλος τον αφέντη του.
Εμείς είμαστε που δεν μπορούμε να συντονισθούμε.
Μεγαλώνουμε.
Δεν είναι κακό: ο ...στόχος, είναι άλλο κοινό. Οχι εμείς.

η μαγκιά, αν είσαι γνώστης και αρκετά ...διεστραμμένος ;) , είναι να βρίσκεις το Μεγάλο Σινεμά και μέσα στο Ταπεινό. Μακριά από υπερπαραγωγές και ταρατατζούμ.