2000-2010 Η δεκαετία των διάτοντων αστέρων.

niko Zed

Established Member
6 November 2008
297
Οι woven hand είναι φαινομενική γκρουπάρα!!!

Οποτε μιας και τους γνωριζεις, αν δεν τους εχεις δει μπορεις να τους δεις τωρα που θα εμφανιστουν στο γκαγκαριν καπου τελη Νοεμβρη νομιζω ...

Και αλλη μια καλη περιπτωση για συναυλια ειναι και οι Red Sparrows κι αυτοι καπου εκει κοντα νομιζω παλι στο γκαγκαριν ...

Τυπικα δειγματα και εξαιρετικα παραλληλα των 00'ς ... :ernaehrung004:
 

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Προσεξε με.. δεν έχω αυταπάτες οτι θα αρχίσει αύριο το ράδιο να παιζει dubstep μεσημεριάτικα..
Αυτό που μου λείπει είναι εκείνες οι εκειδικευμένες εκπομπές συνήθως σε άγριες ώρες που κάποτε παρακολουθούσαμε στην ΤV και στο ράδιο όλο λαχτάρα.
Και ερωτώ καλοπροέραιτα υπάρχει κάτι αντίστοιχο τώρα στο web? Αν ναι με ενδιαφέρει πολύ και δεν εννοώ να ψάχνω σαντυφλοπόντικας τους καταλόγους sampler των δισκογραφικών ή τις ατελείωτες playlist απο τα torrents, προτιμώ να ακούω μουσική τον λίγο χρόνο που μου απομένει..
 

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
:worshippy:

Δέν είμαστε πάντως και υποχρεωμένοι να το κάνουμε τουλάχιστον όπως μας επιβάλλεται απο την πραγματικότητα πιά..
Για τους περισσότερους (και δυστυχώς πολούς νεότερους) η χαρά της ανακάλυψης θα υπάρχει μόνο λόγω τύχης η εκ παραδρομής..
 

ecodrifter

Supreme Member
27 January 2009
3,012
Η μουσικη της δεκαετιας που διανυσαμε δεν ειναι αυτοφωτη, αποτελει συνεχεια.
70's λεει ο αγαπητος supersonic. Fine with me, but no 60s, no 70s κοκ.
Ηταν τα πραγματα ευκολοτερα τοτε γιατι υπηρχαν κοινοτητες με κοινες αντιληψεις και ιδεες. Υπηρχε ενα ρομαντικο πνευμα, ημασταν και εμεις παιδια. Τα πραγματα ηταν πιο ξεκαθαρα μεσα στη θολουρα μας! Οξυμωρο αλλα ετσι το σκεφτομαι.
Ισως μερικα πραγματα λογω των κοινωνικων καταστασεων πηραν διαστασεις μεγαλυτερες απο οσο αξιζαν, ιδιως στα ματια των πιτσιρικαδων (αλλα και στα δικα μας) .

Τι ειναι αυτο που προσφερει η μουσικη, τι απαιτησεις εχω απο αυτη?
Ζητώ την απολαυση, τον προβληματισμο, την ταλαιπωρια που υποσχεται ανταμειβη με την αισθηση της κατακτησης?
Προσωπικα all of the above!

Η ελλειψη χρηματος και προβολης δεν προκειται να σταματησουν ενα καλλιτεχνη ποτε. Η τεχνη οφειλει να αφουγκραζεται την εποχη και το κανει σχεδον παντα. Εμεις και ο κοσμος αλλαζουμε. Πιθανον καποιες φορες να εμφανιζονται περισσοτεροι μεγαλοι ταυτοχρονα λογω ισχυρων ερεθισματων κυριως.
Το ζητημα ειναι αν υπαρχει η διαθεση για το ρισκο που εμπεριεχει το κινδυνο της πτωσης. Ειδαλλως παμε στα σιγουρα.
 

ecodrifter

Supreme Member
27 January 2009
3,012
Προσεξε με.. δεν έχω αυταπάτες οτι θα αρχίσει αύριο το ράδιο να παιζει dubstep μεσημεριάτικα..
Αυτό που μου λείπει είναι εκείνες οι εκειδικευμένες εκπομπές συνήθως σε άγριες ώρες που κάποτε παρακολουθούσαμε στην ΤV και στο ράδιο όλο λαχτάρα.
Και ερωτώ καλοπροέραιτα υπάρχει κάτι αντίστοιχο τώρα στο web? Αν ναι με ενδιαφέρει πολύ και δεν εννοώ να ψάχνω σαντυφλοπόντικας τους καταλόγους sampler των δισκογραφικών ή τις ατελείωτες playlist απο τα torrents, προτιμώ να ακούω μουσική τον λίγο χρόνο που μου απομένει..


Αποψη μου οτι λυση στο προβλημα αυτο ειναι το internet radio
 

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
............ μου κάνει τρομερή εντύπωση που τα σημερινά δεκαπεντάχρονα πωρώνονται με τους Nirvana και τους Black Sabbath.................

Για τους Nirvana δεν ξερω γιατί προσωπικά δδεν μου αρέσουν αλλά οι Sabbath είναι groupάρα που δεν θα ξαναβγεί παρόμοιά της. Ειδικα με Dio στα φωνητικά είναι απλά :worshippy:

Αν και οι Pearl Jam κάτι πάνε να πούνε....
 

Back Door Man

AVClub Enthusiast
20 March 2009
992
Αθήνα
Όχι και τόσο στην αφάνεια έξω αλλά ναι στην Ελλάδα θα το πάρουμε είδηση μόλις θα σβήνει.
Προσωπικά έχω γράψει εδώ μέσα για Dubstep στη γέννηση του (FLYING LOTUS) για π.χ.
Μιλήσαμε για Burial. Παρουσίασα το The Bug στην ώρα του.

Όμως θα ήταν παράλογο να ευδοκιμήσει στη χώρα μας σε μεγάλους κύκλους.
Να ξέρεις όμως ότι υπάρχει κοινότητα που το υποστηρίζει.

Α και το είδος έχει ξεφύγει σε περίεργα και εθιστικά μονοπάτια.

Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε και γι αυτά.

Υ.Γ. Σε γενικές γραμμές ο προβληματισμός σου είναι σωστός. Δεν φταίνε οι μπάντες αλλά εμείς που δεν ψάχνουμε (για 1000 λόγους κατανοητούς).

Συμφωνώ.Και κατα τη γνώμη μου υπάρχει και άλλος ένας λόγος που κάνει την κατάσταση δυσκολότερη:Το γεγονός ότι το ροκ έχει γίνει πλέον πολύ πιο σύνθετο απ ότι ήταν κάποτε.

Έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά παρακλάδια του τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα η ερώτηση ''τι είναι ροκ μπάντα'' να αποκτά ολοένα και πιο αόριστη απάντηση. Άλλες μπάντες είναι ροκ από άποψη attitude αλλά από ήχο ούτε καν. Άλλοι πάλι είναι ροκ αλλά μετά πρέπει να ανατρέξεις στην wikipedia για να δεις το είδος γιατί από μόνος σου δεν το καταλαβαίνεις με τίποτα.


Το κακό είναι ότι όσο ο κόσμος δεν τροφοδοτεί τα νέα ρεύματα και εμμένει στα παλιά μεγάλα γκρουπ των 70's,80's και δε συμμαζεύεται, οι κλινικά νεκρές μπάντες υποσκιάζουν τις ανερχόμενες. Δεν επιτρέπεται ας πούμε ο Ozzy, οι Big Four,οι U2,οι Aerosmith,οι AC/DC και οι Scorpions να γεμίζουνε στάδια εν έτη 2010,τη στιγμή που μπάντες σαν τους Om και τους Magnet χωράνε στο AN και στο Gagarin.
 
Last edited:

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,551
Ministry Of Silly Walks
Τι την θέλετε βρε την πολυκοσμία...καλύτερα τρεις και ο κούκος...να μπορούμε να ανάψουμε την πουρακλα μας χωρίς να ενοχλούμε....Φαντάσου να είσαι σε ένα γήπεδο με 80 χιλιάδες κόσμο και να πέσεις πάνω στην κυρία με την γούνα που την ενοχλεί το κάπνισμα...
Ενώ στο ΑΝ, "κύριος";)

"-Φίλε,κάνεις λίγο το μαλλί σου στην άκρη να ανάψω το τσιγάρο μου..."
 

Ηλίας Κ

Supreme Member
7 July 2006
4,931
Αθήνα
Συμφωνώ, η πολυκοσμία δε δείχνει τίποτα για την ποιότητα της μουσικής.
Μου φαίνεται φυσιολογικό που οι u2,scorpions etc γεμίζουν στάδια, και οι ΟΜ παίζουν στο γκαγκάριν.
Όπως επίσης στην εποχή που ζούμε λογικό είναι να υπάρχουν μεγάλοι αστέρες με λάμψη σε όλα τα επίπεδα, και στο ροκ φυσικά. Τους προσπερνάω χωρίς να με ενοχλούν όταν δε μου αρέσει η μουσική τους.
 
17 June 2006
14,350
Το free downloading εχει αλλάξει δραματικά το τοπίο. Παλιά, δεν ξέραμε 'τι παίζει'. Τώρα ...δεν προλαβαίνουμε. 'Αρρώστειες' της αφθονίας, αν μου επιτρέπετε. Καθένας, με μιά καλή σύνδεση, μπορεί πλέον να 'κατεβάσει'. Να μαζέψει 200 άλμπουμ σε μία βδομάδα. Αλλά το θέμα δεν είναι 'να έχεις': είναι κατά πόσο γνωρίζεις/αγαπάς/απολαμβάνεις αυτό που έχεις. Χώρια που τίθεται και θέμα information overload: πως να ξεχωρίσεις μέσα σ όλη αυτή την πλημμύρα πληροφορίας Τι σου κάνει και τι Οχι. Τα αποκτάς εύκολα, δεν τα εκτιμάς, δεν τους αφιερώνεις τον απαιτούμενο χρόνο: να ζήσεις μαζί τους σε βάθος χρόνου, να τα προσεγγίσεις από διαφορετικές γωνίες, να ασχοληθείς. Τα ακους μία φορά, αν προλάβεις...μετά, τα πετάς. ή τα κρατάς...αλλά πού χρόνος να δεθείς μαζί τους, να τα αγαπήσεις.
Κακά τα ψέμματα: υπάρχουν τα τραγούδια και (υπάρχουν) οι πιο απαιτητικές μουσικές. Δεν κάνω συγκρίσεις εδώ καθώς θεωρώ την Τέχνη του τραγουδιού πολύ μεγάλη δουλειά. Αλλά, απο την άλλη, έχω 'δύσκολους' δίσκους που τους αγόρασα και δεν μου έλεγαν τίποτα και 'μου μίλησαν' μετά από 2, 3 ή 5 χρόνια, καθώς εξελισσόμουν σαν ακροατής.
Αν λοιπόν μιλάτε μόνο για την ποπ, σταματώ εδώ γιατί σας ζηλεύω :mad: αναλογιζόμενος τις εποχές που εγώ καταπιανόμουν με ...το σπορ και σας λέω μόνο πως είσθε καλομαθημένοι και ετοιματζήδες:icon15: .
Αν ομως μιλήσουμε και για πιο σύνθετες μουσικές, τα πράγματα ελάχιστα έχουν αλλάξει από την εποχή του μπαρόκ και του Μπάχ. Αμα δεν 'βρέξεις κώλο' δεν τρώς ψάρι, που λέει κι η παροιμία. Η ακρόαση Σοβαρής μουσικής, δεν είναι επιπόλαιη διαδικασία: πρέπει να της αφιερώσεις χρόνο. Να την σκεφτείς. Να την ψάξει. Τι μου λέει; Πως μου το λέει; Γιατί μου το λέει; - και πολλά άλλα τέτοια ...ψυχοπλακωτικά.Με λίγα λόγια Δεν 'ξεμπερδεύεις' εύκολα.

Η εποχή βέβαια, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν ευνοεί την πολλή ενασχόληση με τέτοιου είδους θέματα: 'δύσκολες' μουσικές, 'ογκώδη' δυσκολοχώνευτα βιβλία, 'βαρειά' έργα είναι, γενικώς, Out .(sic)
Εδώ ξεμαθαίνουμε να μιλάμε, να συλλογιζόμαστε, να γράφουμε...η καλλιτεχνία μας μάρανε;
Eίναι αρκετοί αυτοί που πιστεύουν πως ζούμε έναν καινούργιο Μεσαίωνα όπου η λατρεία της κατανάλωσης -και της συσσώρευσης αγαθών- αποφασίζουν για όλα.
Εχουν τα δίκια τους. Αλλά προσωπικά, δεν είμαι ιδιαίτερα απαισιόδοξος: Life will find the way.
Always does.
 
Last edited:

Ηλίας Κ

Supreme Member
7 July 2006
4,931
Αθήνα
Από το downloading οι περιοσσότεροι περάσαμε, αλλά μάθαμε μετά.

Εγώ πάντως το ομολογώ, την εποχή του ναπστερ και audiogalaxy που μπορούσα με ένα κλικ να βρώ πράγματα που τα έψαχνα χρόνια είχα χάσει τον ύπνο μου.
Μέχρι που γέμισα τόνους MB. Ειτε δεν προλάβαινα να ακούσω ή άκουγα βιαστικά για να πάω παρακάτω, είχα τόσο υλικό που περίμενε για ακρόαση....
Η μαγεία της ακρόασης είχει χαθεί ώσπου μια μέρα τα πέταξα όλα τα MB στον κάδο και ησύχασα
 
19 June 2006
8,661
Συμφωνώ με το κείμενο του Λύμπε και την ανάλυση.

Και μέσα από αυτό είναι ξεκάθαρο ότι δεν φταίνε οι μουσικές των ημερών μας αλλά κυρίως εμείς.
Αυτό φωνάζω τόσα χρόνια εδώ μέσα.

Αν δεν έχω χρόνο, διάθεση , κέφι, να ψάξω ,να ακούσω, μένω στα ίδια και τα ίδια και είμαι μια χαρά. Σεβαστό.

Αλλά όχι να βγαίνω να λέω ότι δεν υπάρχει τίποτα καλό τα τελευταία χρόνια επειδή εγώ δεν...

Είναι τουλάχιστον άδικο.


Υ.Γ. Εντάξει είναι και κάποιοι που δεν το ''έχουν'' το θέμα. Αυτοί συγχωρεμένοι.
 

mdvq

Μέλος Σωματείου
20 June 2006
9,491
Πειραιας
Αυτό φωνάζω τόσα χρόνια εδώ μέσα.

Αν δεν έχω χρόνο, διάθεση , κέφι, να ψάξω ,να ακούσω, μένω στα ίδια και τα ίδια και είμαι μια χαρά. Σεβαστό.

Αλλά όχι να βγαίνω να λέω ότι δεν υπάρχει τίποτα καλό τα τελευταία χρόνια επειδή εγώ δεν...

Και γω!!!!!!!!!
Αλλα το αντιθετο!!!!!

Οποτε μενει να σεβομαστε ο ενας τις επιλογες του αλλου και να περναμε ολοι καλα:ernaehrung004:
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
Απάντηση: Re: 2000-2010 Η δεκαετία των διάτοντων αστέρων.

Υπήρχαν όλα (σχεδόν) τα καινούργια μαζεμένα σε υποκατηγορία και θα μπορούσες να βγάλεις πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Τώρα δυστυχώς δεν...

Ειχες δικιο απο τοτε που το ελεγες. Χρειαζεται υποκατηγορια για τα καινουρια και μαλιστα, ανα ετος κυκλοφοριας. Ας το ξαναδουνε οι αρμοδιοι.
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
Στην εποχη του downloading η εννοια του "εχω εναν δισκο" εχει αντικατασταθει με το "εχω χωνέψει ενα δισκο". Εν δυναμει, ολοι τα εχουμε ολα, το θεμα ειναι ποσα εχουμε μεσα στο μυαλο μας, ποσα γνωριζουμε σε βαθος.
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,382
Η μουσικη της δεκαετιας που διανυσαμε δεν ειναι αυτοφωτη, αποτελει συνεχεια.
70's λεει ο αγαπητος supersonic. Fine with me, but no 60s, no 70s κοκ.
Ηταν τα πραγματα ευκολοτερα τοτε γιατι υπηρχαν κοινοτητες με κοινες αντιληψεις και ιδεες. Υπηρχε ενα ρομαντικο πνευμα, ημασταν και εμεις παιδια. Τα πραγματα ηταν πιο ξεκαθαρα μεσα στη θολουρα μας! Οξυμωρο αλλα ετσι το σκεφτομαι.

70'ς με παραχωρήσεις και γιά 60'ς
Τότε ήταν αλλιώς τα πράγματα.
Οι μουσικοί υπήρχαν. τους έβλεπες στα εξώφυλλα, παίζαν όργανα χειροπιαστά.
Τώρα βγάζουν σύνολα ήχων. Ολοι. Προσπαθείς να καταλάβεις τι ακούς.
Τότε δυό τρια γκρουπ αλλάζαν ήχο. Παραγωγοί με άποψη ήταν 2-3. Αντε 5.
Σήμερα αν δεν έχεις παραγωγό, που ΕΧΕΙΣ, δεν βγάζεις ήχο. Αλλά και παλι ό ήχος δεν είναι αυτός που παίζεις μόνος στο σπίτι
Ο μουσικός είναι όχημα γιά τον παραγωγό.
Σε παίρνει ο παραγωγός και σε βάζει στη μηχανή του κιμά.
Και υπάρχουν καλές και πολλές μηχανές του κιμά. Που τον βγάζουν ψιλοκομμένο ή χοντρό ή ανάμικτο.
Τόσο που δεν ξέρεις αν τρως κρέας, τι κρέας, αν έχει μέσα χόνδρους, ή πριονίδι ή σόγια.
Γι αυτό δεν μου λέει κάτι αυτό που λέγεται σύγχρονη μουσική.
το 80 οι talking heads πήραν από τα όργανά τους μόνο το ρυθμό και αφήσανε να ξεχωρίζουν μόνο από την όψη. Σήμερα έχει φυγει και η μουσική, δεν υπάρχουν νότες. Υπάρχει απαγγελία. Γυρίζουμε πίσω στον αρχέγονο ορισμό της τραγωδίας ξανά πίσω από την μουσική στο έμμετρο και πίσω στο διθύραμβο.
Σχεδόν έχει χαθεί και το μέτρο. Καλά αυτό έχει χαθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική σύγχρονη σκυλομουσική. Βάλε το στίχο και ας μην κάνει ριμα.
Το νόημα το βαθύ να έρθει ψηλά στην επιφάνεια.
Η μουσική σήμερα αποσυντίθεται. Αποδομείται που λέει ο φίλος μου ο Ντοκ.
Φυσικά η αποδόμηση γιά την αποδόμηση δε λέει...
Δεν έχουν όλοι τα τουτ ενός Vladislav Delay ή των Supersilent.

Δεν μπορώ να ακολουθήσω και να μπω σε μουσική που δεν ξεχωρίζουν όργανα, δεν έχουν οι μουσικοί ρόλους. Η μουσική παίζεται από ανθρώπους και ως τέτοια γίνεται αντιληπτή. Ως τέτοια σε χτυπάει στην ψυχή.
Αφήνω τελευταίο το κακό της υπερπροσφοράς και υπερδυνατότητας πρόσβασης στο κάθε τι. Το 1972 έπρεπε να ξεζουμίζουμε τα ΝΜΕ γιά να δούμε τι έγινε πού και μετά να ονειροπολούμε πιό μαγαζί θα το φέρει στη Σαλονίκη να το βάλει στην βιτρίνα και μόνο να πάμε να το δούμε και να ξεροσταλιάσουμε. Ή στην καλύτερη ποιό παιδί και από ποιό σχολείο θα το αγοράσει γιά να ψάξουμε να δούμε αν έχουμε κονέ και στην καλύτερη να επενδύσουμε σε μιά κασέτα. Ετσι σε μιά κασέτα και ξεροστάλιασμα θυμάμαι έγινε η γνωριμία μου με το Abslolutely Live... Τι να λέμε τώρα.
Μπορεί κάποιος να νιώσει όπως νιώσαμε τότε ή όταν είδαμε το yessongs στη βιτρίνα ή το The 6 wives of Henry the VIIΙ?
Σήμερα πατάει ένα κουμπί χωρίς να σηκωθεί από το κρεβάτι του και το ακούει.

Things are never gonna be the same.
Μπορεί να μη σας αρέσουν τα 70'ς ΟΚ.
Όμως δεν συγκρίνονται τα δυό πράγματα.
Αλλο το τότε άλλο το τωρα. Τα χωρίζει άβυσσος.