2000-2010 Η δεκαετία των διάτοντων αστέρων.

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Αν δεν έχει αντίρηση ο Gort, δημιουργός του νήματος, νομίζω ότι η συζήτηση εξελίσεται απολαυστικά.
Off topic από off topic έχει διαφορά

Θα προτιμούσα να παραμείνει η συζήτηση στο μουσικό κομμάτι και τα Off Topic posts να μεταφερθούν σε άλλο νήμα.
Παρακαλώ τους διαχειριστές όπως διόρθωσαν την λεκτική μου ατασθαλία (που έγινε εν βρασμώ ψυχής..) να πράξουν τα Δέοντα..
 

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Re: Απάντηση: Re: 2000-2010 Η δεκαετία των διάτοντων αστέρων.

Αν είναι εύκολο αγαπητέ (-η) να προσέχουμε λίγο τη γλώσσα μας.

Είχα καμουφλάρει την επίμαχη λέξη τώρα κάντε την δουλειά σας και καθαρίστε το Νήμα!!!
 

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Re: Απάντηση: 2000-2010 Η δεκαετία των διάτοντων αστέρων.

Το οφ τοπικ εγω το ξεκινησα για να σαμποταρω τη μουσικη κατηγορια...:p
Αλλα δεν ξερω κατα ποσο τελικα ειναι οφ τοπικ.Η μουσικη ειναι πολυ μεγαλυτερη τεχνη αλλα πιστευω οτι ο κινηματογραφος εχει απο την αρχη της δημιουργιας του αναπτυξει μια εξαρτηση απο τη μουσικη.Η μουσικη προηγειται αλλα το σινεμα ακολουθει πολλες φορες μεταφραζοντας σε εικονα το στυλ,τους μυθους και τους νεους οριζοντες που αυτη ανοιγει.Η ταινιες των 60'ς και τον 70'ς ακολουθησαν το κλιμα που η μουσικη δημιουργησε πρωτη εκεινη την εποχη.Και το εκαναν εικονα...
Τωρα οσον αφορα τις ταινιες που αναφερθηκαν,ναι ειναι αριστουργηματα,αλλα οι δημιουργοι τους ερχονται απο αλλη εποχη.Αυτο που εμενα με ανησυχει ειναι η ελλειψη καινουριων.Οχι οτι δεν υπαρχουν.
Υπαρχουν αλλα δεν βλεπω "δικες" τους ταινιες.Και σε συνδυασμο με την απουσια σεναριων (ακομα μεγαλυτερο προβλημα αυτο) αυτα με κανουν να τα βλεπω μαυρα σε σχεση με τη μουσικη.Συν το οτι ειμαι γενικως πεσμενος....
Στη μουσικη αντιθετα,για να γινω ον τοπικ,ειμαι αισιοδοξος.Εδω βεβαια εχει να κανει και με τη "φυση" της τεχνης αυτης που ειναι πιο ανεξαρτητη και πιο ατομικη.Το σινεμα ειναι αναγκαστικα πιο εξαρτημενο απο το χρημα και τα στουντιο και γι αυτο και πιο ευαλωτο.Και δυστυχως δεν ειναι και ολοι Κασσαβετης να γυριζουν με μια καμερα στο χερι αριστουργηματα...
Με μια κιθαρα,ενα πιανο,ενα σαξοφωνο,μια τρομπετα ομως μπορεις...

Ο προβληματισμός που έθεσα νομίζω οτι είναι αρκετά ευρύς και πολύπλοκος και ευκολο κνα ξεφύγει σαν θέμα όμως έτσι χάνει την αξία του το νήμα που αφορά συγκεκριμένα και μόνο καποια χρνική περίοδο συγκεκριμένης μουσικής σκηνής και όχι γανικά τις καλές τέχνες ένα off topic δεν πειράζει αλλα άς μην το ξεχειλώσουμε/ξεφτυλίσουμε το θέματάκι που έχει τόσο "ψωμί" και ενδιαφέρον..
 

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Μπορώ να ρίξω κι αλλού το "φταίξιμο";;;

Και στην μουσική όπως και σε πολλά μέσα -και γενικά χόμπι όπου παρεμβάλλεται (άποψη) το γούστο του καθένα- φταίνε τα μέσα προβολής και οι reviewers.

Παλιά είχαν άνθρωποι με άποψη που τους άκουγες και σου έπεφτε το σαγόνι. Έχω ακούσει ιστορίες... γιατί η δική μου γενιά, του Metal Hammer και του MTV δεν μπόρεσε να ενημερωθεί σωστά. Η μόνη πηγή για "σωστή" μουσική ήταν το "στόμα σε στόμα" και πάντα θα είναι!!!

Αλλά όσο καλά και άγια να είναι τα fanzines και τα ηλεκτρονικά περιοδικά οι γκουρού δεν υπάρχουν.

Προσωπικά εκεί που κατέβαζα 10 άλμπουμ την εβδομάδα και προσπαθούσα να ψάξω τα διαμάντια.... τώρα αγόρασα έναν του Nick Cave κι έναν του Tom Waits και τους έχω λιώσει απο το σπίτι στο αμάξι και πάλι πίσω!

Φέρτε μας ενημέρωση, σωστή... και σωστή εννοώντας με "γούστο" ακόμη κι ας μην είναι σύμφωνο με το δικό μου. Τουλάχιστον να είναι υποκειμενικό. καθαρή υποκειμενικότητα στα χόμπι που απαιτούν αλλά και διμιουργούν "προσωπικότητα"!

(έτσι γαι να το γυρίσω πίσω το τόπικ στην μουσική)

Φίλε μου αυτό μου έχει λείψει και εμένα και κατέληξα και εγώ σε επιλογές όπως οι δικές σου.
Η ροκ και πόσο μάλον η Alternative σκηνη πάντα ήταν είναι και θα είναι κατακόρον underground, τώρα όμως ο ακροατής καλείται να αναλάβει και τον ρόλο του μουσικού παραγωγού, αυτό είναι και το μεγάλο μου παράπονο.
 

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,064
Αθήνα
Το νήμα καθαρίστηκε από τα posts που αφορούν την αψιμαχία. Τα περί κινηματογράφου off topic δεν είναι τόσα πολλά ώστε να δικαιολογείται η διαγραφή τους. Το νήμα παραμένει ενδιαφέρον και παρακολουθείται χωρίς δυσκολία ακόμη και με αυτά.
Τέλος, οι Gort και Γιώργος Μπαϊραχτάρης τιμωρήθηκαν με Παρατήρηση (Infraction).
 
Last edited:

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Re: Απάντηση: 2000-2010 Η δεκαετία των διάτοντων αστέρων.

Το νήμα καθαρίστηκε από τα posts που αφορούν την αψιμαχία. Τα περί κινηματογράφου off topic δεν είναι τόσα πολλά ώστε να δικαιολογείται η διαγραφή τους. Το νήμα παραμένει ενδιαφέρον και παρακολουθείται χωρίς δυσκολία ακόμη και με αυτά.
Τέλος, οι Gort και Γιώργος Μπαϊραχτάρης τιμωρήθηκαν με Παρατήρηση (Infraction).

Είμαι απόλυτα προσβεβλημένος και νιώθω αδικημένος.
Ααα και θεωρήστε την συζήτηση ξένη απο εμένα αποσύρω την εγκριση μου σαν author και αιτούμαι να κλείσει φυσικά εσείς κάντε ότι νομίζετε. Όσο για εμένα ξεγράψτε με απο την κατηγορία.

Άν στα τρία νήματα που ανοίγω τρώω και προσβλητικές τιμωρίες μετά απο αψυχολόγητες και αδικαιολόγητες επιθέσεις διαρκείας δεν αξίζει τον κόπο.

Όπότε θεωρήστε την προσφορά μου στην κατηγορία απούσα απο εδώ και πέρα.
Θεωρώ απαράδεκτη την κατάληξη αυτή και είμαι σίγουρος οτι θα σας γυρίσει μπούμερανγκ (όχι απο έμενα εμένα ξεγράψτε με)
\
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΟΙ!...
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,365
η παρουσία στην κατηγορία και το φόρουμ εν γένει είναι εθελοντική.
Η διαχείριση δεν δέχεται υποδείξεις γιά τον τρόπο που κάνει τη δουλειά της και η αυτοδικία δεν είναι αποδεκτή.
Πριν διαμαρτυρηθείτε διαβάστε τους κανονισμούς και διαβάστε και ποιός είναι ο τρόπος διαμαρτυρίας.

Εξηγήσεις δόθηκαν γιά την ελαφρά και κατά τη γνώμη των διαχειριστών "εποικοδομητική" εκτροπή του θέματος αν και θεωρήθηκε εύλογη κατά βάση η "ενόχληση" του αρχικού συντάκτη.

Αυτά όμως απέχουν πολύ από το να γίνονται με προσβλητικό και απαιτητικό τρόπο υποδείξεις που να γίνονται στη συνέχεια αιτίες αντεγκλήσεων.

γιά άλλη μιά φορά λουκέτο μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.