Ώρα για Μπύρα

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,856
Ελλαδα
πριν δυο χρονια στη Κρητη (Χανια ) ειχα πιει μια πολυ ωραια τοπικη μπυρα μηπως καποιος μπορει να μου θυμισει το ονομα ?
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,620
Εκεί ψηλά.....



καποια απο αυτες ?
 

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,856
Ελλαδα



καποια απο αυτες ?

κυκλοφορούσε πολυ στα μαγαζια αλλα καμμια απο αυτες
 

dimitris_av

AVClub Enthusiast
9 January 2011
999
Κηφισια Αττικής
Εγώ θα ήθελα να πω τα εξής. Πολύς κόσμος θεωρεί ότι η ξενόφερες ipa new england ipa american east coast i west coast ipa όπως και η double triple neipa και ούτω καθεξής είναι χυμοι, πορτοκαλάδες όξινες και τα λοιπά...
Προσωπικά ως γνήσιος φίλος της μπύρας και για πολλές δεκαετίες περπατώντας σε όλες τις μπυραρίες (που υπήρχαν δυστυχώς) στην αθήνα βόρεια και νότια προάστια και έχοντας γευτεί βέλγιο γερμανία ό,τι μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αθήνα, ψάχνω πλέον αυτές τις παραπάνω γεύσεις πόσο πιο πολύ μπορώ για να ολοκληρώσω γευστικά το ταξίδι της μπύρας όσο μπορώ και εννοείται ότι έχουμε γευτεί το ένα χιλιοστό από τι θα μπορούσαμε.
Είναι δύσκολο ένας άνθρωπος άνω των 30-35 που όπως όλοι μας το 90% του ζύθου που έχουμε πιει να είναι από περίπτερο και σε μαγαζιά ταβέρνες ψητοπωλεία τις γνωστές της αθηναϊκής ζυθοποιίας μπύρες να μπορέσουμε να αλλάξουμε γνώμη και να ξεφύγουμε από αυτή τη γεύση. να πω ότι αυτές οι νέες γεύσεις μπύρας που αναφέρω στην αρχή δεν είναι νέες. νέες είναι για εμάς όλη η ευρώπη και ο κόσμος της κατέχει για αρκετά χρόνια.
Το να συγκρίνουμε μία pale ale ή μια ipa από μεγάλη ελληνική ζυθοποιία με μία ίδια ξένη είναι τουλάχιστον αστείο γιατί οπωσδήποτε το ποσόστο νερού εδώ στις ντόπιες ζυθοποιίες είναι πολύ μεγαλύτερη οπότε και γεύση είναι πολύ πιο ήπια
μόνο μερικές ελληνικές μικροζυθοποιίες κάνουνε πάρα πολύ καλές προσπάθειες τις βρίσκετε τις μπύρες τους σε γνωστά taproom στην αθήνα τουλάχιστον και σε ψαχμένες κάβες.
Εγώ να προτείνω χωρίς να θέλω να κάνω καμία διαφήμιση κάποια μέρη στα οποία μπορεί κάποιος να κάνει ένα ωραίο ταξίδι και να γευτεί ήπια πράγματα και πολύ ψαγμένα
στον "αλχημιστή" στην πετρούπολη στο tap field στου ψυρρή στο. , beer alley στη νέα φιλαδέλφεια στο taproom της strange brew και στους paragon στην ηλιούπολη στο last row στο μαρούσι στο tales of ales και στο the dog's place στο κέντρο.
και γενικά όπου γράψετε μπύρα τα πρώην στο google και σας πάει σε ωραία μέρη με ψαχμένα πράγματα
!!!! ΠΡΟΣΟΧΉ!!!!! η γευστικοι ορίζοντες πρέπει να είναι ανοιχτοι για κάθε γεύση
άμα πάμε έχοντας το νου μας την άμστελ ή ως καλύτερη μπυρα από την Kaiser δεν εχει αφήστε το ...πάμε μέχρι νήσος εζα ζεος και εκεί γύρω...
 
Last edited:

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,620
Εκεί ψηλά.....
Ήπια προχθές την Red Donkey από τη Σαντορίνη...τυχαία.


Αφου ξαναγινα φιλαρακι με την παλαι ποτε αγαπημενη μου Mcfarland ειπα να ξαναδοκιμασω τις Red/ Irish ale οπως αυτην πριν καταληξω οπως αναμενοταν στις trappist εκ νεου ( ειναι σαφες οτι με τις IPA δεν υπαρχει σημειο συγκλισης στον ουρανισκο μου )

Θα την δοκιμασω αυτην οπως και μια Red Odyssey ΕΖΑ , μια Septem Microbrewery Lava.

Ειναι τσιμπημενες βεβαια οι κοκκινες.....ακουμπουν τις trappist σε κοστος....
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,620
Εκεί ψηλά.....
2.NHSOS PILSNER ...Ισοροπημενη και γευστικη

1.Βεργινα WEISS...Καλυτερη ακομα και απο τις Γερμανικες !

H πρωτη ειναι ισως η καλυτερη pilsner που εχω δοκιμασει εσχατως. Βαθια γευση χωρις ακρες.....με γεμιζει ευχαριστα αν θελω κατι....ελαφρυ.

Η Bεργινα weiss παλι ειναι οντως η καλυτερη απο ολες τις ελληνικες Weiss και εσχατως θυμηθηκα αλλη μια πιο limited Βεργινα την Πορφυρα που βγαινει μονον σε μικρο μπουκαλι και εχει επισης πολυ στρογγυλη και γεματη γευση.
 
  • Like
Reactions: ln()

dimitris_av

AVClub Enthusiast
9 January 2011
999
Κηφισια Αττικής
Trappist είναι οι μοναστηριακές μπύρες οι οποίες ζυθοποιούνται σε μοναστήρια τα οποία ακολουθούν ανάλογους οικονομικούς κανονισμούς καθώς και κανόνες παραγωγής.
Τέτοιες παγκόσμια είναι 13.

Σχετικά αναλυτικά διαβάζουμε εδώ


Οι λοιπές είναι τύπου μοναστηριακές ή abbey...
Η McFarland δεν έχει σχέση με τα παραπάνω...
 
  • Like
Reactions: toupia

klamia71

AVClub Addicted Member
5 November 2007
2,147
Από τις καλύτερες μπύρες που έχω δοκιμάσει ποτέ. Αν τη βρεις πουθενά.
 

Attachments

  • IMG_20240423_203552.jpg
    IMG_20240423_203552.jpg
    3.8 MB · Views: 22

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,990
Δοκίμασα σήμερα στην μεσημεριανή εξοδο στην περιοχή μου, μια τοπική μπύρα ( έλα ο Ωρωπος και με δική του μπύρα !!! ).

Συμπαθεστατη, στο σχετικό στυλ των αρωματικών ΙΡΑ.

fbb6b3fae9263b533236b03a7710afe1.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
  • Like
Reactions: dimitris_av

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,620
Εκεί ψηλά.....
Trappist είναι οι μοναστηριακές μπύρες οι οποίες ζυθοποιούνται σε μοναστήρια τα οποία ακολουθούν ανάλογους οικονομικούς κανονισμούς καθώς και κανόνες παραγωγής.
Τέτοιες παγκόσμια είναι 13.

Οι λοιπές είναι τύπου μοναστηριακές ή abbey...
Η McFarland δεν έχει σχέση με τα παραπάνω...

Δεν ειπε κανεις οτι εχει σχεση.

Η mcfarlnd - ειπα- οτι ειναι red/irish ale. Και ταιριαζει στον δικο μου ουρανισκο εξ΄ου και ειπα με την αποτυχημενη περιοδο δοκιμων με τις IPA να τσεκαρω τις Red ale.

Απο τις trappist ειμαι χρονια καλλημενος με την Chimay Blue......(καμια σχεση με τις white, red)
 

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,775
Βόλος
Άμα βρεθείτε στο Βόλο δοκιμάστε την Πλάστιγγα.
Την Urban Ale την έχουν τα πιο πολλά μαγαζιά. Αλλά για κάποιες άλλες μικρής παραγωγής αξίζει μια βόλτα στο ζυθοποιείο.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,931
Αθήνα
Πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την απλή Άλφα. Μόλις τη δοκίμασα.

Κρίμα που είχα μόνο το κουτάκι δωρεάν δείγμα. Θα την ψάξω να την πιω και αλλού γιατί σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την απλή, αυτή είχε επίγευση (η απλή δεν έχει καν, είναι εντελώς σύντομη) που όντως θυμίζει κάτι από θάλασσα.

IMG_20240428_163056.jpg
 

dimitris_av

AVClub Enthusiast
9 January 2011
999
Κηφισια Αττικής
Ήπια προχθές την Red Donkey από τη Σαντορίνη...τυχαία.
Πήρα και δεύτερο μπουκάλι. Από τις καλύτερες red ale που έχω πιει από Ελλάδα μην πω γενικώς.
Επίσης η πρώτη ελληνική red ale που θα ξαναπιώ. Όποια άλλη έχω πιει όλο κάτι με ενοχλεί και τελικά από ελληνικές κόκκινες μόνο την Βεργίνα Red αγοράζω ξανά και ξανά όχι γιατί φτάνει σε καμία περίπτωση μπύρες σαν την Red Donkey, αλλά γιατί το κόστος της την κάνει πραγματική εναλλακτική στις lager του συρμού.


Το ζυθοποιείο γράφει "ζύμωση εξασφαλίζεται από ένα εναλλακτικό είδος βελγικού τύπου ζυμών, οδηγώντας έτσι σε ένα αποτέλεσμα όπου η φρουτώδης γεύση και το πλούσιο και γεμάτο σώμα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία."
Αν είχα διαβάσει αυτή την περιγραφή σε κάποιο κατάλογο δύσκολα θα την διάλεγα γιατί η περιγραφή θα με παρέπεμπε στην κατηγορία των νεόκοπων ζύθων που αποκαλώ πορτοκαλάδες...

Δοκιμάστε την, το αξίζει. Μόνο αρνητικό η τιμή που από κάβα το μικρό μπουκάλι έχει κοντά στα 4 ευρώκοκκινες

Ήπια προχθές την Red Donkey από τη Σαντορίνη...τυχαία.
Πήρα και δεύτερο μπουκάλι. Από τις καλύτερες red ale που έχω πιει από Ελλάδα μην πω γενικώς.
Επίσης η πρώτη ελληνική red ale που θα ξαναπιώ. Όποια άλλη έχω πιει όλο κάτι με ενοχλεί και τελικά από ελληνικές κόκκινες μόνο την Βεργίνα Red αγοράζω ξανά και ξανά όχι γιατί φτάνει σε καμία περίπτωση μπύρες σαν την Red Donkey, αλλά γιατί το κόστος της την κάνει πραγματική εναλλακτική στις lager του συρμού.


Το ζυθοποιείο γράφει "ζύμωση εξασφαλίζεται από ένα εναλλακτικό είδος βελγικού τύπου ζυμών, οδηγώντας έτσι σε ένα αποτέλεσμα όπου η φρουτώδης γεύση και το πλούσιο και γεμάτο σώμα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία."
Αν είχα διαβάσει αυτή την περιγραφή σε κάποιο κατάλογο δύσκολα θα την διάλεγα γιατί η περιγραφή θα με παρέπεμπε στην κατηγορία των νεόκοπων ζύθων που αποκαλώ πορτοκαλάδες...

Δοκιμάστε την, το αξίζει. Μόνο αρνητικό η τιμή που από κάβα το μικρό μπουκάλι έχει κοντά στα 4 ευρώ.
Αξιόλογη κόκκινη έχει η Κέρκυρα με την Corfu red. Η αλήθεια είναι ότι κόκκινες πραγματικές ελάχιστες υπάρχουν και μάλλον από μικροζυθοποιίες αν θα πιείς κάτι αξιόλογο. Όσοι φτιάχνουν τυπικά για να υπάρχουν στην γκάμα τους απλά ουδέτερες....
 

NikTsel

Senior Member
6 November 2007
466
Αθηνα ,Κεντρο
Εγώ θα ήθελα να πω τα εξής. Πολύς κόσμος θεωρεί ότι η ξενόφερες ipa new england ipa american east coast i west coast ipa όπως και η double triple neipa και ούτω καθεξής είναι χυμοι, πορτοκαλάδες όξινες και τα λοιπά...
Προσωπικά ως γνήσιος φίλος της μπύρας και για πολλές δεκαετίες περπατώντας σε όλες τις μπυραρίες (που υπήρχαν δυστυχώς) στην αθήνα βόρεια και νότια προάστια και έχοντας γευτεί βέλγιο γερμανία ό,τι μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αθήνα, ψάχνω πλέον αυτές τις παραπάνω γεύσεις πόσο πιο πολύ μπορώ για να ολοκληρώσω γευστικά το ταξίδι της μπύρας όσο μπορώ και εννοείται ότι έχουμε γευτεί το ένα χιλιοστό από τι θα μπορούσαμε.
Είναι δύσκολο ένας άνθρωπος άνω των 30-35 που όπως όλοι μας το 90% του ζύθου που έχουμε πιει να είναι από περίπτερο και σε μαγαζιά ταβέρνες ψητοπωλεία τις γνωστές της αθηναϊκής ζυθοποιίας μπύρες να μπορέσουμε να αλλάξουμε γνώμη και να ξεφύγουμε από αυτή τη γεύση. να πω ότι αυτές οι νέες γεύσεις μπύρας που αναφέρω στην αρχή δεν είναι νέες. νέες είναι για εμάς όλη η ευρώπη και ο κόσμος της κατέχει για αρκετά χρόνια.
Το να συγκρίνουμε μία pale ale ή μια ipa από μεγάλη ελληνική ζυθοποιία με μία ίδια ξένη είναι τουλάχιστον αστείο γιατί οπωσδήποτε το ποσόστο νερού εδώ στις ντόπιες ζυθοποιίες είναι πολύ μεγαλύτερη οπότε και γεύση είναι πολύ πιο ήπια
μόνο μερικές ελληνικές μικροζυθοποιίες κάνουνε πάρα πολύ καλές προσπάθειες τις βρίσκετε τις μπύρες τους σε γνωστά taproom στην αθήνα τουλάχιστον και σε ψαχμένες κάβες.
Εγώ να προτείνω χωρίς να θέλω να κάνω καμία διαφήμιση κάποια μέρη στα οποία μπορεί κάποιος να κάνει ένα ωραίο ταξίδι και να γευτεί ήπια πράγματα και πολύ ψαγμένα
στον "αλχημιστή" στην πετρούπολη στο tap field στου ψυρρή στο. , beer alley στη νέα φιλαδέλφεια στο taproom της strange brew και στους paragon στην ηλιούπολη στο last row στο μαρούσι στο tales of ales και στο the dog's place στο κέντρο.
και γενικά όπου γράψετε μπύρα τα πρώην στο google και σας πάει σε ωραία μέρη με ψαχμένα πράγματα
!!!! ΠΡΟΣΟΧΉ!!!!! η γευστικοι ορίζοντες πρέπει να είναι ανοιχτοι για κάθε γεύση
άμα πάμε έχοντας το νου μας την άμστελ ή ως καλύτερη μπυρα από την Kaiser δεν εχει αφήστε το ...πάμε μέχρι νήσος εζα ζεος και εκεί γύρω...
Να συμπληρωσω με νουμερα ...Το μεγαλυτερο ποσοστο των καταναλωτων σε Ευρωπη και Αμερικη καταναλωνει οπως και στην χωρα μας μπυρα βιομηχανικη λογω κοστους και διαφημησης .Ενδεκτικα το μεριδιο της Craft μπυρας στην Αμερικη για το 2023 κατεχει το 13% και στην Ευρωπη περιπου 8% οποτε ειναι δυσκολο να ξεφυγει ο καταναλωτης απο την βιομηχανικη μπυρα .Μια ζυθοποιεια βιομηχανικης παραγωγης ποτε δεν θα φτιαξει καποιο εξειδικευμενο στυλ μπυρας γιατι ανεβαινει το κοστος παραγωγης λογω πρωτων υλων και διαδικασιας παραγωγης και αν το κανει θα φτιαξει ενα προιον γευστικα κοντα στα ηδη υπαρχοντα προιοντα της (αυτος ειναι και ο λογος που βλεπουμε μπουρδες του τυπου μπυρα με αλατι (πιο προσφατο) με βοτανα και αλλα ευφανταστα που τελικα ειναι το ιδιο προιον.Eπισης λειτουργουν τρυκ οπως η μυστικη συνταγη που την βρεθηκε στο σεντουκι του Jack Sparrow.
Δεν σημαινει ομως οτι ολα τα προιοντα ειναι αναξια αναφορας.
Η Craft σκηνη απο την αλλη ερχεται να συμπληρωσει το κενο για τους πιο ψαγμενους αλλα θελει εκπαιδευση ...
Μπειτε στην διαδικασια να τηρησετε μερικα απο τα πραγματακια που προτεινω παρακατω και σε λιγο καιρο δοκιμαζοντας και διαβαζοντας λιγο θα μπορειτε να εχετε αποψη με σιγουρια του τι καταναλωνετε.
1ο. Αν σας αρεσε καποια μπυρα αγοραστε ενα δευτερο μπουκαλι και παρτε το μαζι σας σπιτι σας .
Την ημερα της δοκιμης φροντιστε να μην εχετε φαει κατι αρκετη ωρα πριν (το καθαρο στομα απο οποιαδηποτε ξενη γευση ειναι βασικο ,στους διαγωνισμους οι κριτες εχουν μαζι τους οδοντοπαστα και οδοντοβουρτσα για αυτον το λογο ) .Πριν την δοκιμη ξεπλενουμε με εμφιαλωμενο νερο η φιλτραρισμενο νερο (χωρις χλωριο) το στομα μας
2ο. Φροντιζουμε η μπυρα μας να εχει σωστη θερμοκρασια οι γραφες λενε 10-15 βαθμοι κελσιου ειναι καλοι για να μην παραλυσουμε τους γευστικους μας καλυκες
3ο.Το ποτηρι μπορει να ειναι οτιδηποτε αρκει να εχει στενο στομιο (κανει και πλαστικο μιας χρησης) αρκει να ειναι διαφανο.
4ο.Μολις σερβιρουμε μυριζουμε αμεσως για να μην χαθουν ολα τα αρωματα μετα παρατηρουμε τον αφρο πως στεκεται και ποσο διατηρειται και δοκιμαζουμε .
Τοσο απλο ... Αν μπειτε και στον κοπο να κατεβασετε και τους οδηγους των στυλ που εβαλα στο προηγουμενο ποστ μπορειτε αναλογα το στυλ που δοκιμαζετε να κρατατε σημειωσεις για να συγκρινετε ποσο κοντα ειναι στην περιγραφη η μπυρα που δοκιμασατε(σωμα ,χρωμα,επιγευση κλπ κλπ) (ο οδηγος εχει και προτεινομενες μαρκες αναφορας για συγκριση Α/Β) .
Εγγυωμαι οτι θα νιωσετε μεγαλη ικανοποιηση .Αν εχετε και παρεα μπορειτε να οργανωνετε βραδιες γευσιγνωσιας με σχετικα μικρο κοστος π.χ. βραδια Lager .Εννοειται οτι φαγητα ,ορεκτικα και λοιπα ψιψιψινια τα καταναλωνουμε μετα την δοκιμη. Εννοειται οτι δεν καταναλωνουμε ολο το περιεχομενο την ωρα της δοκιμης εκτος αν προκειται για μια μπυρα που μετα την αξιολογηση θα την καταναλωσουμε κανονικα ,στην περιπτωση περισοτερων θα χρησημοποιησουμε ισαριθμα ποτηρια .Αν δοκιμαζουμε διαφορετικα στυλ αρχιζουμε απο τα πιο ηπια και καταληγουμε στα πιο extreme π.χ. απο την πιο γλυκια στην πιο πικρη απο την πιο χαμηλοβαθμη στην πιο υψηλοβαθμη .Αν εχετε διαφορετικες μπυρες θα βοηθησει το νερο ενδιαμεσα ενα κρακερακι (σκετο απλο οχι αλμυρο κλπ κλπ) και ισως μια απαλη μπυρα .
Αυτα ...Καλη επιτυχια!!!!!!!!
Τα παραπανω ειναι η περιληψη απο τις διαδικασιες που περιγραφονται στα εγχειριδια του BJCP.org
 

mitsubae

Established Member
29 January 2019
226
Εγώ θα ήθελα να πω τα εξής. Πολύς κόσμος θεωρεί ότι η ξενόφερες ipa new england ipa american east coast i west coast ipa όπως και η double triple neipa και ούτω καθεξής είναι χυμοι, πορτοκαλάδες όξινες και τα λοιπά...
Προσωπικά ως γνήσιος φίλος της μπύρας και για πολλές δεκαετίες περπατώντας σε όλες τις μπυραρίες (που υπήρχαν δυστυχώς) στην αθήνα βόρεια και νότια προάστια και έχοντας γευτεί βέλγιο γερμανία ό,τι μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αθήνα, ψάχνω πλέον αυτές τις παραπάνω γεύσεις πόσο πιο πολύ μπορώ για να ολοκληρώσω γευστικά το ταξίδι της μπύρας όσο μπορώ και εννοείται ότι έχουμε γευτεί το ένα χιλιοστό από τι θα μπορούσαμε.
Είναι δύσκολο ένας άνθρωπος άνω των 30-35 που όπως όλοι μας το 90% του ζύθου που έχουμε πιει να είναι από περίπτερο και σε μαγαζιά ταβέρνες ψητοπωλεία τις γνωστές της αθηναϊκής ζυθοποιίας μπύρες να μπορέσουμε να αλλάξουμε γνώμη και να ξεφύγουμε από αυτή τη γεύση. να πω ότι αυτές οι νέες γεύσεις μπύρας που αναφέρω στην αρχή δεν είναι νέες. νέες είναι για εμάς όλη η ευρώπη και ο κόσμος της κατέχει για αρκετά χρόνια.
Το να συγκρίνουμε μία pale ale ή μια ipa από μεγάλη ελληνική ζυθοποιία με μία ίδια ξένη είναι τουλάχιστον αστείο γιατί οπωσδήποτε το ποσόστο νερού εδώ στις ντόπιες ζυθοποιίες είναι πολύ μεγαλύτερη οπότε και γεύση είναι πολύ πιο ήπια
μόνο μερικές ελληνικές μικροζυθοποιίες κάνουνε πάρα πολύ καλές προσπάθειες τις βρίσκετε τις μπύρες τους σε γνωστά taproom στην αθήνα τουλάχιστον και σε ψαχμένες κάβες.
Εγώ να προτείνω χωρίς να θέλω να κάνω καμία διαφήμιση κάποια μέρη στα οποία μπορεί κάποιος να κάνει ένα ωραίο ταξίδι και να γευτεί ήπια πράγματα και πολύ ψαγμένα
στον "αλχημιστή" στην πετρούπολη στο tap field στου ψυρρή στο. , beer alley στη νέα φιλαδέλφεια στο taproom της strange brew και στους paragon στην ηλιούπολη στο last row στο μαρούσι στο tales of ales και στο the dog's place στο κέντρο.
και γενικά όπου γράψετε μπύρα τα πρώην στο google και σας πάει σε ωραία μέρη με ψαχμένα πράγματα
!!!! ΠΡΟΣΟΧΉ!!!!! η γευστικοι ορίζοντες πρέπει να είναι ανοιχτοι για κάθε γεύση
άμα πάμε έχοντας το νου μας την άμστελ ή ως καλύτερη μπυρα από την Kaiser δεν εχει αφήστε το ...πάμε μέχρι νήσος εζα ζεος και εκεί γύρω...
Όπως τα λέει ο φίλος, θα έβαζα και τη local στο Χαλάνδρι στη λιστα
 

NikTsel

Senior Member
6 November 2007
466
Αθηνα ,Κεντρο
Μερικα ακομα taproom ...
 
  • Like
Reactions: dimitris_av

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,264
127.0.0.1
Εχθές στο Hobby festival δοκίμασα την "Τσιγγάνα" από τους Mustaki nomad breewing.
"Εισαγωγική" IPA, φρουτώδης με τόση όση πικρή επίγευση.
Ευκολόπιοτη, νομίζω ότι αν δεν αρέσει σε κάποιον που δοκιμάζει πρώτη φορά IPA, δεν του αρέσουν γενικά οι IPA. :)

NAI μπραβο τωρα που την ξαναειδα ( Κosh ) αυτη ειναι, ΧΑΡΜΑ πολυ ωραια

Χάρμα έχει draft στο Egalite.
Δεν μου είπε κάτι.
Βέβαια όταν έχεις στη διάθεσή σου trappist, dubbel, IPA κλπ δύσκολα θα σου κάνει κλικ