Stellios papa
AVClub Fanatic
πριν δυο χρονια στη Κρητη (Χανια ) ειχα πιει μια πολυ ωραια τοπικη μπυρα μηπως καποιος μπορει να μου θυμισει το ονομα ?
Οι Κρητικές μπύρες που ξεχωρίζουν
Η μπύρα είναι η ευχαρίστηση της στιγμής, το στιγμιότυπο της παρέας, της ξεκούρασης, του γλεντιού, μα πάνω απ' όλα της απόλαυσης. Η Κρήτη φημίζεται για τα τοπικά προϊόντα της και ένα εξ αυτών είναι και η μπύρα. Βρήκαμε τις τοπικές, αυτές που κρύβουν «ιστορίες», αυτές που ξεκίνησαν ως ιδέα της...www.neoiorizontes.gr
καποια απο αυτες ?
Ήπια προχθές την Red Donkey από τη Σαντορίνη...τυχαία.
2.NHSOS PILSNER ...Ισοροπημενη και γευστικη
1.Βεργινα WEISS...Καλυτερη ακομα και απο τις Γερμανικες !
Trappist είναι οι μοναστηριακές μπύρες οι οποίες ζυθοποιούνται σε μοναστήρια τα οποία ακολουθούν ανάλογους οικονομικούς κανονισμούς καθώς και κανόνες παραγωγής.
Τέτοιες παγκόσμια είναι 13.
Οι λοιπές είναι τύπου μοναστηριακές ή abbey...
Η McFarland δεν έχει σχέση με τα παραπάνω...
Ήπια προχθές την Red Donkey από τη Σαντορίνη...τυχαία.
Πήρα και δεύτερο μπουκάλι. Από τις καλύτερες red ale που έχω πιει από Ελλάδα μην πω γενικώς.
Επίσης η πρώτη ελληνική red ale που θα ξαναπιώ. Όποια άλλη έχω πιει όλο κάτι με ενοχλεί και τελικά από ελληνικές κόκκινες μόνο την Βεργίνα Red αγοράζω ξανά και ξανά όχι γιατί φτάνει σε καμία περίπτωση μπύρες σαν την Red Donkey, αλλά γιατί το κόστος της την κάνει πραγματική εναλλακτική στις lager του συρμού.
BEERS | santorinibrewing
www.santorinibrewingcompany.gr
Το ζυθοποιείο γράφει "ζύμωση εξασφαλίζεται από ένα εναλλακτικό είδος βελγικού τύπου ζυμών, οδηγώντας έτσι σε ένα αποτέλεσμα όπου η φρουτώδης γεύση και το πλούσιο και γεμάτο σώμα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία."
Αν είχα διαβάσει αυτή την περιγραφή σε κάποιο κατάλογο δύσκολα θα την διάλεγα γιατί η περιγραφή θα με παρέπεμπε στην κατηγορία των νεόκοπων ζύθων που αποκαλώ πορτοκαλάδες...
Δοκιμάστε την, το αξίζει. Μόνο αρνητικό η τιμή που από κάβα το μικρό μπουκάλι έχει κοντά στα 4 ευρώκοκκινες
Αξιόλογη κόκκινη έχει η Κέρκυρα με την Corfu red. Η αλήθεια είναι ότι κόκκινες πραγματικές ελάχιστες υπάρχουν και μάλλον από μικροζυθοποιίες αν θα πιείς κάτι αξιόλογο. Όσοι φτιάχνουν τυπικά για να υπάρχουν στην γκάμα τους απλά ουδέτερες....Ήπια προχθές την Red Donkey από τη Σαντορίνη...τυχαία.
Πήρα και δεύτερο μπουκάλι. Από τις καλύτερες red ale που έχω πιει από Ελλάδα μην πω γενικώς.
Επίσης η πρώτη ελληνική red ale που θα ξαναπιώ. Όποια άλλη έχω πιει όλο κάτι με ενοχλεί και τελικά από ελληνικές κόκκινες μόνο την Βεργίνα Red αγοράζω ξανά και ξανά όχι γιατί φτάνει σε καμία περίπτωση μπύρες σαν την Red Donkey, αλλά γιατί το κόστος της την κάνει πραγματική εναλλακτική στις lager του συρμού.
BEERS | santorinibrewing
www.santorinibrewingcompany.gr
Το ζυθοποιείο γράφει "ζύμωση εξασφαλίζεται από ένα εναλλακτικό είδος βελγικού τύπου ζυμών, οδηγώντας έτσι σε ένα αποτέλεσμα όπου η φρουτώδης γεύση και το πλούσιο και γεμάτο σώμα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία."
Αν είχα διαβάσει αυτή την περιγραφή σε κάποιο κατάλογο δύσκολα θα την διάλεγα γιατί η περιγραφή θα με παρέπεμπε στην κατηγορία των νεόκοπων ζύθων που αποκαλώ πορτοκαλάδες...
Δοκιμάστε την, το αξίζει. Μόνο αρνητικό η τιμή που από κάβα το μικρό μπουκάλι έχει κοντά στα 4 ευρώ.
Να συμπληρωσω με νουμερα ...Το μεγαλυτερο ποσοστο των καταναλωτων σε Ευρωπη και Αμερικη καταναλωνει οπως και στην χωρα μας μπυρα βιομηχανικη λογω κοστους και διαφημησης .Ενδεκτικα το μεριδιο της Craft μπυρας στην Αμερικη για το 2023 κατεχει το 13% και στην Ευρωπη περιπου 8% οποτε ειναι δυσκολο να ξεφυγει ο καταναλωτης απο την βιομηχανικη μπυρα .Μια ζυθοποιεια βιομηχανικης παραγωγης ποτε δεν θα φτιαξει καποιο εξειδικευμενο στυλ μπυρας γιατι ανεβαινει το κοστος παραγωγης λογω πρωτων υλων και διαδικασιας παραγωγης και αν το κανει θα φτιαξει ενα προιον γευστικα κοντα στα ηδη υπαρχοντα προιοντα της (αυτος ειναι και ο λογος που βλεπουμε μπουρδες του τυπου μπυρα με αλατι (πιο προσφατο) με βοτανα και αλλα ευφανταστα που τελικα ειναι το ιδιο προιον.Eπισης λειτουργουν τρυκ οπως η μυστικη συνταγη που την βρεθηκε στο σεντουκι του Jack Sparrow.Εγώ θα ήθελα να πω τα εξής. Πολύς κόσμος θεωρεί ότι η ξενόφερες ipa new england ipa american east coast i west coast ipa όπως και η double triple neipa και ούτω καθεξής είναι χυμοι, πορτοκαλάδες όξινες και τα λοιπά...
Προσωπικά ως γνήσιος φίλος της μπύρας και για πολλές δεκαετίες περπατώντας σε όλες τις μπυραρίες (που υπήρχαν δυστυχώς) στην αθήνα βόρεια και νότια προάστια και έχοντας γευτεί βέλγιο γερμανία ό,τι μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αθήνα, ψάχνω πλέον αυτές τις παραπάνω γεύσεις πόσο πιο πολύ μπορώ για να ολοκληρώσω γευστικά το ταξίδι της μπύρας όσο μπορώ και εννοείται ότι έχουμε γευτεί το ένα χιλιοστό από τι θα μπορούσαμε.
Είναι δύσκολο ένας άνθρωπος άνω των 30-35 που όπως όλοι μας το 90% του ζύθου που έχουμε πιει να είναι από περίπτερο και σε μαγαζιά ταβέρνες ψητοπωλεία τις γνωστές της αθηναϊκής ζυθοποιίας μπύρες να μπορέσουμε να αλλάξουμε γνώμη και να ξεφύγουμε από αυτή τη γεύση. να πω ότι αυτές οι νέες γεύσεις μπύρας που αναφέρω στην αρχή δεν είναι νέες. νέες είναι για εμάς όλη η ευρώπη και ο κόσμος της κατέχει για αρκετά χρόνια.
Το να συγκρίνουμε μία pale ale ή μια ipa από μεγάλη ελληνική ζυθοποιία με μία ίδια ξένη είναι τουλάχιστον αστείο γιατί οπωσδήποτε το ποσόστο νερού εδώ στις ντόπιες ζυθοποιίες είναι πολύ μεγαλύτερη οπότε και γεύση είναι πολύ πιο ήπια
μόνο μερικές ελληνικές μικροζυθοποιίες κάνουνε πάρα πολύ καλές προσπάθειες τις βρίσκετε τις μπύρες τους σε γνωστά taproom στην αθήνα τουλάχιστον και σε ψαχμένες κάβες.
Εγώ να προτείνω χωρίς να θέλω να κάνω καμία διαφήμιση κάποια μέρη στα οποία μπορεί κάποιος να κάνει ένα ωραίο ταξίδι και να γευτεί ήπια πράγματα και πολύ ψαγμένα
στον "αλχημιστή" στην πετρούπολη στο tap field στου ψυρρή στο. , beer alley στη νέα φιλαδέλφεια στο taproom της strange brew και στους paragon στην ηλιούπολη στο last row στο μαρούσι στο tales of ales και στο the dog's place στο κέντρο.
και γενικά όπου γράψετε μπύρα τα πρώην στο google και σας πάει σε ωραία μέρη με ψαχμένα πράγματα
!!!! ΠΡΟΣΟΧΉ!!!!! η γευστικοι ορίζοντες πρέπει να είναι ανοιχτοι για κάθε γεύση
άμα πάμε έχοντας το νου μας την άμστελ ή ως καλύτερη μπυρα από την Kaiser δεν εχει αφήστε το ...πάμε μέχρι νήσος εζα ζεος και εκεί γύρω...
Όπως τα λέει ο φίλος, θα έβαζα και τη local στο Χαλάνδρι στη λισταΕγώ θα ήθελα να πω τα εξής. Πολύς κόσμος θεωρεί ότι η ξενόφερες ipa new england ipa american east coast i west coast ipa όπως και η double triple neipa και ούτω καθεξής είναι χυμοι, πορτοκαλάδες όξινες και τα λοιπά...
Προσωπικά ως γνήσιος φίλος της μπύρας και για πολλές δεκαετίες περπατώντας σε όλες τις μπυραρίες (που υπήρχαν δυστυχώς) στην αθήνα βόρεια και νότια προάστια και έχοντας γευτεί βέλγιο γερμανία ό,τι μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αθήνα, ψάχνω πλέον αυτές τις παραπάνω γεύσεις πόσο πιο πολύ μπορώ για να ολοκληρώσω γευστικά το ταξίδι της μπύρας όσο μπορώ και εννοείται ότι έχουμε γευτεί το ένα χιλιοστό από τι θα μπορούσαμε.
Είναι δύσκολο ένας άνθρωπος άνω των 30-35 που όπως όλοι μας το 90% του ζύθου που έχουμε πιει να είναι από περίπτερο και σε μαγαζιά ταβέρνες ψητοπωλεία τις γνωστές της αθηναϊκής ζυθοποιίας μπύρες να μπορέσουμε να αλλάξουμε γνώμη και να ξεφύγουμε από αυτή τη γεύση. να πω ότι αυτές οι νέες γεύσεις μπύρας που αναφέρω στην αρχή δεν είναι νέες. νέες είναι για εμάς όλη η ευρώπη και ο κόσμος της κατέχει για αρκετά χρόνια.
Το να συγκρίνουμε μία pale ale ή μια ipa από μεγάλη ελληνική ζυθοποιία με μία ίδια ξένη είναι τουλάχιστον αστείο γιατί οπωσδήποτε το ποσόστο νερού εδώ στις ντόπιες ζυθοποιίες είναι πολύ μεγαλύτερη οπότε και γεύση είναι πολύ πιο ήπια
μόνο μερικές ελληνικές μικροζυθοποιίες κάνουνε πάρα πολύ καλές προσπάθειες τις βρίσκετε τις μπύρες τους σε γνωστά taproom στην αθήνα τουλάχιστον και σε ψαχμένες κάβες.
Εγώ να προτείνω χωρίς να θέλω να κάνω καμία διαφήμιση κάποια μέρη στα οποία μπορεί κάποιος να κάνει ένα ωραίο ταξίδι και να γευτεί ήπια πράγματα και πολύ ψαγμένα
στον "αλχημιστή" στην πετρούπολη στο tap field στου ψυρρή στο. , beer alley στη νέα φιλαδέλφεια στο taproom της strange brew και στους paragon στην ηλιούπολη στο last row στο μαρούσι στο tales of ales και στο the dog's place στο κέντρο.
και γενικά όπου γράψετε μπύρα τα πρώην στο google και σας πάει σε ωραία μέρη με ψαχμένα πράγματα
!!!! ΠΡΟΣΟΧΉ!!!!! η γευστικοι ορίζοντες πρέπει να είναι ανοιχτοι για κάθε γεύση
άμα πάμε έχοντας το νου μας την άμστελ ή ως καλύτερη μπυρα από την Kaiser δεν εχει αφήστε το ...πάμε μέχρι νήσος εζα ζεος και εκεί γύρω...
NAI μπραβο τωρα που την ξαναειδα ( Κosh ) αυτη ειναι, ΧΑΡΜΑ πολυ ωραια