Ώρα για Μπύρα

Gal'en

Supreme Member
2 July 2012
8,874
Αθηνα
μμμμ την bock δεν την εχω δοκιμασει.
Αν ειναι εστω και κοντα στην quadrupel σε γευση, ζηλευω.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Septem. Ελληνικη μικροζυθοποιΐα. Πολυ καλες ολες οι παραλλαγες της που δοκιμασα. Ακομη και η "απλη" της ("Monday") εξαιρετικη. Ο λυκισκος πρεπει να κανει κυριως το παιχνιδι, πολυ αρωματικος, και διαφερει απο ποικιλθα σε ποικιλια.
 

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,777
Βόλος
Στον Βόλο έχουμε δύο τοπικές μικροζυθοποιίες.
Η πρώτη φτιάχνει την lager "ΑΡΓΩ" αλλά και την Indian Pale Ale "ΜΟΛΟΤΟΦ" που μου αρέσει πολύ. Επίσης φτιάχνει για τρίτους την "ΛΗΘΑΙΑ" και την "ΚΕΝΤΡΑΥΡΟΣ".
molotov-dry-hopped-ipa-033lt.jpg

Η δεύτερη φτιάχνει τις μπύρες "ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ". Έχει ότι τραβάει η ορεξή σας: Pilsner, Ale, Stout, Weiss, κ.ά.
plastigga%2Bbeers.jpg

Η χαρακτηριστική της είναι η "URBAN ALE":
11363708_497955800370028_2064773611_n.jpg

που αξίζει να δοκιμάσετε (έχει κυκλοφορήσει σε πολλά εστιατόρια της Ελλάδας), αλλά η αγαπημένη μου είναι η "METAMORPHOSIS ALE" που είναι δυσεύρετη ακόμα και στον Βόλο:
25015286_349483502193372_2260152378319699968_n.jpg
 

spageo

Supreme Member
7 May 2007
3,472
Καρέας
...Μόλις τη δοκίμασα
%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%82-all-day-033lt.jpg


....πολύ απολαυστική και αναζωογονητική.
Βιολογική, χωρίς γλουτένη, αλκοόλ 4,5%.
 

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
15,238
Αγιοι Αναργυροι
Re: Απάντηση: Ώρα για Μπύρα

την κερδιζει σε ολα τα σημεια


τελευταια εχω κολλημα μ αυτην
View attachment 162704

εχω την εντυπωση οτι την πινω σε μικρο ροκ μπαρακι εδω στους αγιους.(απο βαρελι). θα το ψαξω καλυτερα. παντως αν δεν κατεβασω ενα λιτρο μονος μου, δεν φευγω απο κει.. τοσο νοστιμη ειναι...
 

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,279
127.0.0.1
Εγώ είπα να ξεκινήσω να φτιάχνω μόνος μου...

20220609_172237.jpg


Πρώτη δοκιμή, κλώνος αυτής.

ScreenShot2020-04-01at1.32.31PM_grande.png
 
Είχα ξεχάσει ότι έχουμε τέτοιο θρεντ... γενικά δε θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό ή γευσιγνώστη, αλλά χωρίζω τις μπύρες σε δυο κατηγορίες: αυτές που πίνεις για να δροσιστείς (lager κλπ), κι αυτές που πίνεις για να απολαύσεις την γεμάτη και πολύπλοκη γεύση τους. Στις τελευταίες, η αγαπημένη μου εδώ και πολύ καιρό είναι αυτή:

10728889024542.png


Έχει και διαδικασία όμως: αφήστε τη στο ποτήρι κάνα τέταρτο, αφενός να ξεθυμάνει το υπερβολικά έντονο ανθρακικό, αφετέρου να μην είναι πάρα πολύ παγωμένη. Εδώ στα μέρη μου έχουμε ένα βέλγικο εστιατόριο που τη σερβίρει draft και είναι άλλο πράμα... αλλά δαγκώνει.
 
Last edited:

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,279
127.0.0.1
Α ναι, τι να σου πω... ειδικά αυτή την εποχή! :ROFLMAO:
Ok, έφαγα σήμερα ένα δίωρο να τη στήσω, στις 10 ημέρες θα ανοίξω λίγο το βαρέλι να βάλω τα hops και στις 14 θα εμφιαλώσω.
Δεν θέλει τρελό χρόνο ούτε χώρο. :)
 
  • Like
Reactions: Panoramix

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,279
127.0.0.1
Πίσω από το μπαρ στο σαλόνι βρε.
Και σε δύο εβδομάδες σε μπουκάλια 😉