Πάμε πάλι... :flipout:
Από Ελληνικά:
Κυρίως της ποικιλίας Μοσχοφίλερο.
Κρασί που πηγαίνει με ψάρι ή λευκό κρέας, αλλά και μόνο του...
Με πλούσια αρώματα φρούτων. Σαν κορυφαίο θεωρώ του Σπυρόπουλου του 2002 με μία δόση αρώματος φράουλας και αποξηραμένου σύκου...
Κυρίως με επίγευση εσπεριδοειδών...
Το Traminer όπου θυμίζει κάπως το αλσατικό Gewurstraminer αλλά δυστυχώς δεν έχουμε το κατάλληλο κλίμα για να το δημιουργήσουμε...
Αρκετά καινούργιο αλλά με πολύ καλό μέλλον... Του λείπει το σώμα και οι αποχρώσεις ξύλου. Ίσως όταν θα αρχίσουμε να έχουμε παλαιωμένα κάτι να γίνει (εξάλλου πατάμε ήδη τους Γάλλους στο Beaujolais Nouveau εδώ και χρόνια). Πιο σπιρτόζικο από τον μπαμπά Gewurstraminer και με επίγευση φρούτων του δάσους.
Μόνο του, με φρούτα ή έντονο τυρί...
Και τρίτο και καταϊδρωμένο, όχι για άλλο λόγο αλλά επειδή είναι δύσκολο να συνδιαστεί, η Μαλαγουζιά.
Αρωματικό κρασί με έντονη την παρουσία των φρούτων του δάσους, του ξύλου και των ξηρών καρπών, με πλούσια επίγευση ξύλου.
Μμμμ... Με πολύ έντονο τυρί αλλά σχεδόν πάει σαν ποτό...
Από τα ξένα έχουμε...
Ο Βασιλιάς Gewurstraminer με καλύτερο IMHO του Blanc του 1999... Δύσκολο να βρεθεί και ακριβό αλλά αξίζει τον κόπο!
Με αρώματα φρούτων του δάσους και μηλοειδ;vn, στρογγυλό κρασί και με πλούσιο σώμα για λευκό!
Το Gewurstraminer του Blanc (1999) είχε επίσης δόσεις αρωμάτων μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων...
Συνήθης επίγευση εσπεριδοειδών...
Chateauneuf Du Pape
Κόκκινο κρασί με αρώματα άγριας φράουλας. Πολύ καλό σώμα και έντονη επίγευση ξύλου!
Πηγαίνει πολύ καλά με κόκκινο κρέας με έντονη σάλτσα...
Chateau Mouton-Rothschild
Εντάξει... Τι να λέμε τώρα... :BDGBGDB55:
Το καλύτερο κόκκινο κρασί του κόσμου...
Ειδικά αυτό που έβγαλε ο μπαγάσας το 2005... Είναι εμπειρία!
Σε μικρές δόσεις γιατί είναι λίγο ακριβό... :flipout: