Όλα τα βάζουμε… και η σαμπάνιες κρασιά είναι….
Εγώ συνιστώ όλα τα κρασιά του κτήμα Τσελεπου που βρίσκεται στης Ρίζες της Αρκαδίας. Όλα του τα κρασιά είναι το ένα καλύτερο από το άλλο…
Είναι μια ποικιλία, η οποία ενώ αρκετά κτήματα στην Ελλάδα το παράγουν, δεν έχω βρει κανένα άλλο εκτός από του Τσελεπου.
Η ποικιλία λέγετε GEWÜRZTRAMINER (πώς να προφέρετε άραγε η οποία είναι γερμανική. Μελισσόπετρα είναι η ονομασία του κρασιού. Ώριμο, πλούσιο και τυπικό άρωμα λίτσις, ροδάκινου, λουκουμιού και πορτοκαλόφλουδας. Βέβαια για να καταλάβεις την γεύση του πρέπει απαραίτητος να το συνοδεύεις με φαγητό η τυριά. Αλλιώς χάνει πολύ.
Άγγελε, μάλλον το μοσχοστάφυλο που λες εννοείς το μοσχοφιλερο… δεν μας δίνεις όμως κι άλλα στοιχεία, δηλαδή, χρώμα, γεύση, κλπ.
Mixapapai δοκίμασε και το γλυκό της Λήμνου….. εξαιρετικό και αυτό, αν και δεν έχω δοκιμάσει της Σάμου.
Κανείς από Σαντορίνη να μας στείλει ένα vinsanto;;;;
Το οποίο σημαίνει άγιο κρασί.
Εγώ συνιστώ όλα τα κρασιά του κτήμα Τσελεπου που βρίσκεται στης Ρίζες της Αρκαδίας. Όλα του τα κρασιά είναι το ένα καλύτερο από το άλλο…
Είναι μια ποικιλία, η οποία ενώ αρκετά κτήματα στην Ελλάδα το παράγουν, δεν έχω βρει κανένα άλλο εκτός από του Τσελεπου.
Η ποικιλία λέγετε GEWÜRZTRAMINER (πώς να προφέρετε άραγε η οποία είναι γερμανική. Μελισσόπετρα είναι η ονομασία του κρασιού. Ώριμο, πλούσιο και τυπικό άρωμα λίτσις, ροδάκινου, λουκουμιού και πορτοκαλόφλουδας. Βέβαια για να καταλάβεις την γεύση του πρέπει απαραίτητος να το συνοδεύεις με φαγητό η τυριά. Αλλιώς χάνει πολύ.
Άγγελε, μάλλον το μοσχοστάφυλο που λες εννοείς το μοσχοφιλερο… δεν μας δίνεις όμως κι άλλα στοιχεία, δηλαδή, χρώμα, γεύση, κλπ.
Mixapapai δοκίμασε και το γλυκό της Λήμνου….. εξαιρετικό και αυτό, αν και δεν έχω δοκιμάσει της Σάμου.
Κανείς από Σαντορίνη να μας στείλει ένα vinsanto;;;;
Το οποίο σημαίνει άγιο κρασί.