Κρασί… μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
αν θα πάτε στην Καστοριά ψάξτε να βρείτε τα κρασιά της οικογένειας Στεργίου. Δεν μοιάζουν με τα κλασικά μακεδονίτικα κρασιά από ξινόμαυρο και αγιωργίτικο. Καθαρά βιολογικά κρασιά, σε ημιορεινά εδάφη με περίεργες κλιματικές συνθήκες. Προσωπικά μου άρεσαν. Θα πρότεινα όμως να μη τα πάρετε από τις παραλίμνιες κάβες (που θα σας τα χρεώσουν 13-14 ευρώ), αλλά κατευθείαν από τον παραγωγό Σωτήρη Στεργίου στο Σιδηροχώρι ή τη Μεταμόρφωση (δεν θυμάμαι καλά) Καστοριάς. Βλ. και http://www.ktimastergiou.gr/

αύριο πρόταση για οινοποιείο στη Σιάτιστα. Θέλετε;
 

dimitra1967

Senior Member
11 December 2008
698
θεσσαλονικη
Ωωωωωωχχχχχχχχ………….. τωρα μπερδεφτικα! Φαντασου να εισαι εκει και αν τα βλεπεις κιολας…. Ειδα ότι εχει και κρασια του τσελεπου….
Μην στεναχορισαι…. Θα το βρω!!!!
 
Last edited:

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
η κάβα http://www.tavernathomas.gr/menu2.html.

Το gewurtz... δεν μου άρεσε.
Ωωωωωωχχχχχχχχ………….. τωρα μπερδεφτικα! Φαντασου να εισαι εκει και αν τα βλεπεις κιολας…. Ειδα ότι εχει και κρασια του τσελεπου….
Μην στεναχορισαι…. Θα το βρω!!!!


Αν σας αρέσουν τα ροζέ που συνοδεύουν ψάρι λιμνίσιο ίσως αξίζει να δοκιμάσετε το ροζέ του Ναουμίδη (εμφιαλωμένο). Ο Ναουμίδης είναι ταβέρνα στον Άγιο Παντελεήμονα κοντά στο Αμύνταιο με πολλά τουρσιά, ψάρια λιμνίσια ψωμί ζυμωτό κλπ. Τηλ. 2386061238. Το κόκκινο δεν μου λέει κάτι το ιδιαίτερο.
 
Last edited by a moderator:

ncups

AVClub Addicted Member
9 February 2008
2,547
Κόρινθος
Να'μαι και γω...-bye-

Πριν από λίγες μέρες, αγόρασα και τοποθέτησα στο υπόγειο του σπιτιού ένα βαρέλι(80L) με αγιωργίτικο.

Σιγά σιγά αρχίζω να μπαίνω στον κόσμο του κρασιού...Βέβαια, η γεύση του δεν είναι και ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει.Για καθημερινή χρήση (1-2 ποτήρια) το βρίσκω μια χαρά.

Μήπως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της γεύσης του;Όχι ότι καίγομαι, αλλά καλό θα ήταν.

Ίσως καταλάβατε ότι είμαι εντελώς άσχετος, όποια συμβουλή ευπρόσδεκτη
 

dimitra1967

Senior Member
11 December 2008
698
θεσσαλονικη
Να'μαι και γω...-bye-

Πριν από λίγες μέρες, αγόρασα και τοποθέτησα στο υπόγειο του σπιτιού ένα βαρέλι(80L) με αγιωργίτικο.

Σιγά σιγά αρχίζω να μπαίνω στον κόσμο του κρασιού...Βέβαια, η γεύση του δεν είναι και ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει.Για καθημερινή χρήση (1-2 ποτήρια) το βρίσκω μια χαρά.

Μήπως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της γεύσης του;Όχι ότι καίγομαι, αλλά καλό θα ήταν.

Ίσως καταλάβατε ότι είμαι εντελώς άσχετος, όποια συμβουλή ευπρόσδεκτη

Βαρέλι; Από τι υλικό; Καινούριο;
 

ncups

AVClub Addicted Member
9 February 2008
2,547
Κόρινθος
Καινούριο,πλαστικό.


Αγοράστηκε με το σκεπτικό ότι αν μου αρέσει και το διατηρήσω και ασχοληθώ παραπάνω με το κρασί, αγοράζω και δρύϊνο
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Καινούριο,πλαστικό.


Αγοράστηκε με το σκεπτικό ότι αν μου αρέσει και το διατηρήσω και ασχοληθώ παραπάνω με το κρασί, αγοράζω και δρύϊνο

Τα πλαστικά έχουν πολλά υπέρ – πλένονται εύκολα, αλλάζεις ποικιλίες ευκολα κ.ο.κ.
Καλή αρχή με το 80λιτρο…
Και σύντομα 400αρα :)
 

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,527
Θεσσαλονικη
Αρκει να δενει με το κρασι που βαζεις μεσα.Πολλες φορες,ιδιως σε βαρελια ξυλινα που δεν εχουν πλυθει καλα δημιουργουνται παραξενες καταστασεις.Βεβαια αυτο σε καμμια περιπτωση δεν συμβαινει με τους σοβαρους οινοποιους.Το ξυλο δινει ορισμενα επιπλεον χαρακτηριστικα,αλλα δυστυχως δεν ειναι για ερασιτεχνικη χρηση,λογω του προβληματος του σωστου καθαρισμου
 

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,306
127.0.0.1
Re: Απάντηση: Κρασί… μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις

Το gewurtz... δεν μου άρεσε.

Gewurztraminer πρέπει να δοκιμάσεις του Blanc ή του Hugel για να ξεκινήσεις...
Τόσο αρωματικά που πλησιάζουν πια στο ηδύποτο.
Κυρίως είναι για οινοκαταστάσεις όπου πίνεις κρασί και τρως κάτι και όχι τρως και πίνεις και ένα κρασί...



Το ξυλο δινει ορισμενα επιπλεον χαρακτηριστικα,αλλα δυστυχως δεν ειναι για ερασιτεχνικη χρηση,λογω του προβληματος του σωστου καθαρισμου

Ακριβώς.
Λίγο να μας χαλάσει το κρασί που φτιάχνουμε καταστρέφεται το βαρέλι γιατί το πρόβλημα μεγενθύνεται την επόμενη χρονιά.
Και το 90% των ερασιτεχνικών κρασιών ειναι κατά βάση "χαλασμένα".


Όσο για το DyChem που αναφέρθηκε... Πολύ απλά respect! :grinning-smiley-043
Μπροστά του όλα τα υπόλοιπα είναι ρετσίνες...
 

ncups

AVClub Addicted Member
9 February 2008
2,547
Κόρινθος
Είμαι σε καλό δρόμο δηλαδή...

Πάντως το κρασάκι πίνεται εύκολα με τυρί καπνιστό ή συνδυασμό λιαστής ντομάτας-τυριού-ντάκου...

και φυσικά με καλή παρέα (av club...)-bye-


Για προβλήματα σε ξύλινα βαρέλια, άκουσα και εγώ, πλύσιμο στη θάλασσα και παλαίωση κρασιού που σε λίγο καιρό χαλάει, γίνεται ξύδι.

Το ξύλινο θα το τολμούσα μόνο αν ήμουν πολύ σχετικός με το θέμα και ήξερα τι κάνω.
 

dimitra1967

Senior Member
11 December 2008
698
θεσσαλονικη
Re: Απάντηση: Κρασί… μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις

Gewurztraminer πρέπει να δοκιμάσεις του Blanc ή του Hugel για να ξεκινήσεις...
Τόσο αρωματικά που πλησιάζουν πια στο ηδύποτο.
Κυρίως είναι για οινοκαταστάσεις όπου πίνεις κρασί και τρως κάτι και όχι τρως και πίνεις και ένα κρασί...



Δίκιο έχεις…. Την πρώτη φορά που το δοκίμασα το συνόδεψα με θαλασσινά και ήταν απλά απολαυστικό. Την δεύτερη φορά το ήπια σκέτο και απογοητεύτηκα….
 

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Δήμητρα πρόσεχε, δεν είναι στην Καστοριά, είναι στο δρόμο από Αμύνταιο προς Καστοριά (μέσω Κλεισούρας). Είναι στο χωριό Σκλήθρο, πάνω στο δρόμο λίγο μετά τον Αετό (ο Αετός είναι το χωριό που στρίβουμε για Νυμφαίο, εσύ θα συνεχίσεις ευθεία). δες και http://www.tavernathomas.gr/menu1.html το μενού και η κάβα http://www.tavernathomas.gr/menu2.html.

Το gewurtz... δεν μου άρεσε.

Είναι αυτή της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει και τον παραδοσιακό ξενώνα απέναντι, σωστά;
Μιλάμε για κορυφαίο φαί και ίσως από τις καλύτερες λίστες κρασιών στην Ελλάδα. Έχω κάνει χριστούγεννα το '07 εκεί και μου έμειναν αξέχαστα. Καταπληκτικό μέρος που "χάνεται" (ευτυχώς) στη σκιά του Νυμφαίου που έχει το όνομα και τραβάει τους τουρίστες. Άψογο...

ΥΓ. Μιας και το θυμήθηκα, την συγκεκριμένη ταβέρνα μου την είχε συστήσει ο Γιάννης Βασιλειάδης, φίλος και ιδιοκτήτης ίσως της καλύτερης κάβας στην Αττική. Είναι το "Λίθοινον" στη Σαρωνίδα. Για τους κατοίκους του κέντρου είναι λίγο μακρυά αλλά αποζημιώνεσαι πλήρως όταν φτάσεις...Οι δε μηχανόβιοι συμφορουμίτες έχουν έναν λόγο (κουβέντας) παραπάνω, θα το καταλάβουν όταν δουν απ' έξω το άψογο Ducati 749. -bye-
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Είναι αυτή της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει και τον παραδοσιακό ξενώνα απέναντι, σωστά;
Μιλάμε για κορυφαίο φαί και ίσως από τις καλύτερες λίστες κρασιών στην Ελλάδα. Έχω κάνει χριστούγεννα το '07 εκεί και μου έμειναν αξέχαστα. Καταπληκτικό μέρος που "χάνεται" (ευτυχώς) στη σκιά του Νυμφαίου που έχει το όνομα και τραβάει τους τουρίστες. Άψογο...

ΥΓ. Μιας και το θυμήθηκα, την συγκεκριμένη ταβέρνα μου την είχε συστήσει ο Γιάννης Βασιλειάδης, φίλος και ιδιοκτήτης ίσως της καλύτερης κάβας στην Αττική. Είναι το "Λίθοινον" στη Σαρωνίδα. Για τους κατοίκους του κέντρου είναι λίγο μακρυά αλλά αποζημιώνεσαι πλήρως όταν φτάσεις...Οι δε μηχανόβιοι συμφορουμίτες έχουν έναν λόγο (κουβέντας) παραπάνω, θα το καταλάβουν όταν δουν απ' έξω το άψογο Ducati 749. -bye-

Ναι, αυτό είναι, στην απέναντι πλευρά του δρόμου είναι το Πέτρινο (κι όχι Πέτρ οινο).

Για τη Σαρωνίδα θα το έχω υπόψη μου, τώρα που θα κατεβώ με τη σύζυγο. Αν δώσεις και διεύθυνση για να τη βάλω στο GPS....