Web Browser

vforvendetta85

Supreme Member
29 December 2012
3,190
Έχοντας τον yandex ως κύριο browser στο laptop,ειπα να τον δοκιμάσω στο ταπεινό smartphone μου. Οι εντυπώσεις μου εξαιρετικές, το tableau χρησιμοτατο με το interface που έχει και υποθέτω με ενσωματωμένο τον flash player μιας και μου παίζει βιντεακια στο YouTube.
Η χρήση του browser είναι σερφαρισμα και ενίοτε με κάμποσα tabs ανοιχτά.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Τον τελευταίο καιρό έχω πρόβλημα με την μνήμη κατά το browsing και στα 2 τάμπλετ μου, αν και έχουν 1gb ram. Ξέρω οτι πολλοί θα πουν μην πάρεις τίποτα κάτω από τα 2 gb ram. Αλλά το μόνο με 1,5 gb ram είναι το Samsung Galaxy Tab 4 7" στα φτηνά δηλαδή περίπου 120 ευρώ στα σκρουτζομάγαζα, και μετά πάμε στα 2 gb ram που στα σκρουτζομάγαζα ξεκινάνε από τα 180 περίπου ευρώ. Για μένα είναι πολλά.
Και στα 2 τάμπλετ μου κατά το browsing πέφτει η απόδοση, αρχίζουν τα κολλήματα στην κίνηση των σελίδων, και το ένα μάλιστα με πετάει και έξω από τον browser. Στα κινητά δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, και στα άλλα προγράμματα επίσης δεν έχω σοβαρό πρόβλημα, αλλά οι browsers δυστυχώς έχουν ξεφύγει και βλέπω οτι θέλουν 200 με 230 mb ram στα τάμπλετ, και αν ανοίξεις πολλές σελίδες μπορεί να φτάσουν και 250 με 270 mb ram, Οπότε πρέπει να μην έχεις καμία δική σου εφαρμογή να τρέχει, να είσαι root και να έχεις πετάξει την σαβούρα της google, ή να έχεις πάνω απο 1gb ram.
Προσπάθησα να βρω έναν ελαφρύ browser για να ελαφρώσω λίγο την κατάσταση, αφού dolphin και boat HD είναι βαριοί. Με τον στοκ και τον chrome έχω πρόβλημα με το flash, με τον naked δεν έβγαλα άκρη, και μόνο με τον απλό boat και τον next έκανα κάτι.
Υπάρχει και ενα συγκριτικό για το θέμα.
http://www.androidauthority.com/best-fastest-android-browsers-337802/
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Τελικά κατάλαβα ότι πόση ram καταναλώνει ένας browser εξαρτάται από ποια σελίδα ανοίγεις! Έχουν μεν διαφορές στην κατανάλωση οι browsers αλλά σημασία έχει και η σελίδα. Πρόσεξα για παράδειγμα ότι όταν ανοίγω την σελίδα του enikos.gr με τα άπειρα banners όλοι οι browsers γονατίζουν. Ψάχνοντας με τα διαγνωστικά εργαλεία είδα ότι ανοίγοντας μία μόνο σελίδα αυτού του site υπάρχει περίπου 80 MB αύξηση στην κατανάλωση ram. Σε άλλες σελίδες δεν υπάρχει τόση αύξηση κατανάλωσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν όλοι οι χρήστες τα ίδια συμπεράσματα ή προβλήματα γιατί ανοίγει διαφορετικές σελίδες ο καθένας, αλλά όπως και να είναι το 1GB ram στα τάμπλετ έχει αρχίσει να μην φτάνει πια. Και οι browsers θα έπρεπε να είναι πιο σταθεροί στην χρήση τους.
Το θέμα προβληματίζει και την Google, γιαυτό θα προτείνει αρχικά τις mobile εκδόσεις των sites στα αποτελέσματα αναζήτησης που θα βγάζει.
http://gr.pcmag.com/google/16472/news/e-google-tha-proothei-ta-mobile-friendly-websites
 
Last edited:

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Επανέρχομαι στο θέμα της μνήμης που καταναλώνουν οι browsers. Μέχρι πριν λίγες μέρες μόνο με τον Next μπορούσα να ανοίξω 3 σελίδες από το enikos.gr (ή 2 βαριές σελίδες με βίντεο, φωτογραφίες κτλ) χωρίς να κλείσει ο browser λόγω έλλειψης μνήμης. Στα τάμπλετ μου με 1GB RAM. Και αναφέρομαι στο enikos.gr γιατί το χρησιμοποιώ σαν δείγμα. Είναι ένα πολύ βαρύ site, με άπειρα banners και εκτός από την ενημέρωση, το χρησιμοποιώ και σε δοκιμές απόδοσης.
Αλλά τον τελευταίο καιρό έγιναν αναβαθμίσεις και στο Chrome, και στον Boat HD που επίσης έχω. Τώρα πια βλέπω χρησιμοποιούν λιγότερη μνήμη, στο επίπεδο περίπου του Next. Ήταν αδύνατο να ανοίξω 3 σελίδες του enikos παλιά σε αυτούς. Τώρα βλέπω καταφέρνουν να ανοίξουν και αυτοί. Σημειώνω ότι δεν έχω κάνει κάτι στα τάμπλετ που έχει αλλάξει την απόδοση τους. Μόνο οι αναβαθμίσεις. Και χρησιμοποιώ και τον task killer του Clean Master για να μην τρέχει καμία άσχετη εφαρμογή που μου τρώει μνήμη. Που μπορεί να έχει αλλάξει και αυτή δηλαδή, και να έχει ελαφρύνει αυτή αντί για τους browsers.
Άρα μάλλον οι εταιρίες των browsers έχουν βελτιώσει λίγο την απόδοση τους με τις αναβαθμίσεις. Οπότε μάλλον έχουν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Υπάρχει όμως γενικό πρόβλημα με την κατανάλωση μνήμης στο ίντερνετ.
http://www.huffingtonpost.gr/2015/06/19/tech-istoselida_n_7619952.html
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
εγώ με 1gb δουλεύω σταθερά boat απλό εδώ και καιρό χωρίς πολλά προβλήματα.
Μόνο μερικές φορές με πετάει έξω σε διάβασμα ιστοσελίδων (σχεδόν πάντα) σε παραπομπές από fb.

Απλά έχω παρατηρήσει ότι με data ανοιχτά για internet εκτός σύνδεσης το κινητό σχεδόν παίρνει φωτιά.
Η θερμοκρασία μπαταρίας εκτινάσσεται στους 45.
Το έχετε παρατηρήσει αυτό?
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Απάντηση: Re: Web Browser

εγώ με 1gb δουλεύω σταθερά boat απλό εδώ και καιρό χωρίς πολλά προβλήματα.
Μόνο μερικές φορές με πετάει έξω σε διάβασμα ιστοσελίδων (σχεδόν πάντα) σε παραπομπές από fb.

Απλά έχω παρατηρήσει ότι με data ανοιχτά για internet εκτός σύνδεσης το κινητό σχεδόν παίρνει φωτιά.
Η θερμοκρασία μπαταρίας εκτινάσσεται στους 45.
Το έχετε παρατηρήσει αυτό?
Ο απλός Boat ήταν η νούμερο δύο επιλογή μου στα τάμπλετ. Απλά γιατί κατανάλωνε ελαφρώς μεγαλύτερη RAM από τον NEXT που τελικά χρησιμοποιούσα. Τώρα με την αναβάθμιση που έκανε ξαναγύρισα στον Boat HD που δουλεύει καλύτερα από παλιότερα. Στο κινητό κύριος browser μου είναι ο απλός Boat. Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα μνήμης. Στα κινητά γενικά είναι πιο άνετα τα πράγματα από τα τάμπλετ. Καταναλώνουν λιγότερη μνήμη. Με απλό Boat στο κινητό βλέπω αρκετά περισσότερη διαθέσιμη μνήμη από τον απλό Boat στο τάμπλετ. Δεν είναι τυχαίο ότι στο κινητό μου εμφανίζεται η mobile έκδοση του enikos.gr, που όπως είπα χρησιμοποιώ σαν δείγμα. Στο τάμπλετ αρνείται να εμφανιστεί. Αλλά και την full σελίδα να βάλω, στο κινητό καταναλώνει λιγότερη μνήμη από ότι στο τάμπλετ. Και με τον ίδιο browser, για να μην υπάρχει αλλοίωση.
Γενικά πάντως συμπαθώ πολύ τον Boat. Και τον απλό, και τον HD.
Για θερμοκρασία, δεν έχω δει πρόβλημα. Και γενικά βλέπω μικρή χρήση επεξεργαστή, με όλους τους browsers. Το SeePU δείχνει συνεχώς χρήση επεξεργαστή και μνήμης. Το browsing δεν ζορίζει ιδιαίτερα, με όλους τους browsers, σε κάθε συσκευή. Μόνο το πρόβλημα με την μνήμη στα τάμπλετ έχω.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Μετά τον Chrome και τον Boat HD που γράφω παραπάνω, νέα έκδοση υπάρχει εδώ και λίγες μέρες και για τον Dolphin. Δεν συμπαθούσα ποτέ τον Dolphin γιατί ήταν πλήρης αλλά πολύ βαρύς browser. Αλλά η τελευταία έκδοση είναι πολύ καλή. Είναι τρομερά γρήγορη, πολύ σταθερή, και χρησιμοποιεί και αυτή λιγότερη ram από παλιά. Όλοι αυτοί οι browsers που ανέφερα με δυσκόλευαν παλιότερα, κυρίως στην ram που χρησιμοποιούσαν. Αλλά όλοι με την τελευταία αναβάθμιση τους έχουν βελτιώσει πολύ αυτόν τον τομέα. Φαίνεται κατάλαβαν ότι είχε ξεφύγει το πράγμα. Αλλά ο Dolphin έχει γίνει και πολύ γρήγορος.
Πρέπει να κατέβει ξεχωριστά και το jetpack που στις προηγούμενες εκδόσεις όταν εγκαθίστατο ο Dolphin απενεργοποιούνταν. Δηλαδή δεν δέχονταν η συσκευή και τον Dolphin και το jetpack, και το jetpack έφευγε. Αλλά τώρα εγκαθίσταται και το jetpack, και από τις ρυθμίσεις διαλέγεις αν θα το ενεργοποιήσεις στον Dolphin ή όχι. Και μαζί με την επιλογή για smart cache γίνεται τόσο γρήγορος.
Φυσικά με το jetpack υπάρχει και πλήρη κάλυψη για Flash και σε δύσκολες καταστάσεις. Είναι πχ ο μόνος browser που μου δείχνει τις εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση του Σκαι, σε desktop mode, που θέλουν Flash. Πότε θα καταλάβουν όλοι αυτοί που το χρησιμοποιούν ακόμα ότι το Flash είναι ανενεργό σε πολλές android συσκευές και δεν υποστηρίζεται; Τώρα τελευταία ακόμα και στον υπολογιστή μου το βρίσκω συχνά απενεργοποιημένο στον Firefox λόγω ασφάλειας όπως γράφει. Κάποιο περίεργο bug λέει έχουν βρει στον Adobe Flash για υπολογιστές. Καιρός να φεύγει τελείως από τα sites να τελειώνουμε. Τέλος πάντων.
Πάντως πολύ καλή η τελευταία έκδοση του Dolphin, όπως και στους άλλους browsers που αναβαθμίστηκαν τελευταία.
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
Συμφωνώ ο dolphin έχει βελτιωθεί πολυ. Αντιθετα εχω αρχίσει να προβληματιζομαι με τον boat
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Και εγώ βλέπω ότι ο Boat κρασσάρει πια πιο συχνά. Ο Dolphin δεν μου έχει κρασσάρει ακόμα. Εκτός αν το παρακάνω και ανοίξω 3-4 πολύ βαριές σελίδες όπου όλοι οι browsers μου κλείνουν λόγω έλλειψης μνήμης. Αλλά νομίζω ότι πιο σταθερός και γρήγορος είναι πια ο Dolphin.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Υπάρχει ένα κόλπο για να έχει κάποιος τον πιο γρήγορο browser και με την μικρότερη κατανάλωση RAM.
Είχα πρόβλημα, ειδικά στο tablet μου με την χρήση των browsers. Όλοι πια καταναλώνουν πολύ μνήμη RAM, ανάλογα με το πόσο βαριά είναι η σελίδα που ήθελα να ανοίξω. Για παράδειγμα, η σελίδα του enikos.gr (που είναι ένα από τα site που χρησιμοποιώ για την ενημέρωση μου) είναι από τις πιο βαριές σελίδες που υπάρχουν. Στο tablet μου εξαντλούσε όλη σχεδόν την διαθέσιμη μνήμη RAM, αφού έχει 1 GB RAM. Είναι πια πολύ λίγη για tablet, και πολλές φορές ο browser με 2 παράθυρα του enikos έκλεινε λόγω έλλειψης RAM. Kαι επειδή τώρα πια αν έπαιρνα tablet θα ήταν μόνο 10άρι γιατί δεν βλέπω πια καλά σε μικρότερη οθόνη, αυτό σημαίνει 10άρι tablet με 2 GB RAM κοστίζει πάνω από 200 ευρώ στην ελληνική αγορά. Δεν μπορώ να τα διαθέσω. Οπότε έψαχνα τρόπο οι browsers μου να καταναλώνουν λιγότερη RAM, να απενεργοποιώ άχρηστες εφαρμογές για οικονομία RAM κτλ.
Στον υπολογιστή μου δεν κλείνει τίποτα, απλά κάνει πολύ ώρα πχ να ανοίξει μία σελίδα του enikos. Κατά τύχη μία μέρα άνοιξα το enikos σε παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης στον Firefox που χρησιμοποιώ. Πρόσεξα ότι άνοιξε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Στο 1/3 ή 1/4 του χρόνου που ήθελε σε κανονικό παράθυρο. Έψαξα και είδα ότι οφείλεται σε ένα χαρακτηριστικό που πρόσφατα προστέθηκε στον Mozilla Firefox, στις τελευταίες εκδόσεις του, μάλλον από τον Νοέμβριο και μετά από ότι κατάλαβα. Λέγεται Tracking Protection, λειτουργεί στα παράθυρα ιδιωτικής περιήγησης, και όπως λέει “block parts of the page that may track your browsing activity”. Το δοκίμασα και σε άλλα sites, και είδα ότι χωρίς να βλέπω κάποια διαφορά εμφανισιακά τα sites ανοίγουν από απλά λίγο πιο γρήγορα μέχρι πολύ πιο γρήγορα, ανάλογα με το πόσο φορτωμένα είναι. Και σίγουρα θα ενισχύει και την ασφάλεια. Κάτι παρόμοιο αλλά μάλλον λιγότερο αποτελεσματικό έχει και ο καινούριος Internet Explorer, που δεν μπορώ να δοκιμάσω λόγω παλιών Windows XP που δεν δέχονται τον καινούριο Internet Explorer. Οι υπόλοιποι browsews δεν φαίνεται να έχουν ακόμα ένα τόσο αποτελεσματικό χαρακτηριστικό, αν και έχουν και αυτοί ιδιωτική περιήγηση.
Ψάχνοντας είδα ότι το ίδιο χαρακτηριστικό υπάρχει και στον Mozilla Firefox για android. Πριν μερικά χρόνια είχα δοκιμάσει τον Firefox και τον είχα βρει άθλιο. Τρομερά αργό. Τώρα που τον ξαναδοκίμασα είδα ότι δεν έχει πια διαφορά σε σχέση με άλλους browsers για android. Τρομερή βελτίωση. Αλλά το εκπληκτικό είναι με το παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης. Είναι ο πιο γρήγορος browser πια, αν και με μικρή διαφορά με τον Dolphin με το Jetpack του. Τον τελευταίο καιρό τον Dolphin χρησιμοποιώ, αλλά δεν είχα λύσει το θέμα με την μεγάλη κατανάλωση RAM. Η ιδιωτική περιήγηση του Firefox είναι περίπου το ίδιο γρήγορη, αλλά καταναλώνει πολύ λιγότερη RAM! Τα εργαλεία παρακολούθησης RAM που έχω δείχνουν πια αρκετή ελεύθερη RAM, ακόμα και με 2-3 παράθυρα του enikos ανοιχτά.
Το κόλπο όμως συνεχίζεται. Μπορεί κάποιος να ενεργοποιήσει την λειτουργία Tracking Protection και στην κανονική λειτουργία, όχι δηλαδή μόνο στην ιδιωτική περιήγηση. Γιατί η ιδιωτική περιήγηση διαγράφει μετά το κλείσιμο της πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως τις φόρμες και τους κωδικούς, και τα cookies, και την επόμενη φορά που μπαίνεις σε ρωτάει πάλι για όλα από την αρχή. Με το κόλπο αυτό όλα μένουν, απλά ενεργοποιείται το Tracking Protection στην κανονική λειτουργία. Δουλεύει και στον Firefox του υπολογιστή, και του android.
http://venturebeat.com/2015/05/24/firefoxs-optional-tracking-protection-reduces-load-time-for-top-news-sites-by-44/
Και ένα άλλο άρθρο με άλλες ρυθμίσεις για το ίδιο θέμα.
http://www.ghacks.net/2015/03/27/firefox-39-tracking-protection-for-private-browsing-mode/


Έτσι έλυσα το πρόβλημα της κατανάλωσης RAM από τους browsers, αλλά είχα άλλο ένα πρόβλημα. Στον υπολογιστή μου χρησιμοποιώ τα πρόσθετα WOT και Macafee Site Advisor, που έχουν μία σήμανση για το πόσο επικίνδυνο είναι ένα site. Αν είναι γεμάτα ιούς κτλ. Το χρησιμοποιώ όταν ψάχνω σε άγνωστα sites για μία πληροφορία, ένα αρχείο κτλ. Στο android δεν υπάρχει κάτι ανάλογο, και επειδή τα έχω συνηθίσει είχα ένα δισταγμό να ψάχνω σε άγνωστα sites στις android συσκευές μου. Αλλά είδα ότι ο Dolphin έχει το πρόσθετο Ultimate Flag. Αυτό περιέχει πληροφορίες σήμανσης ενός sites σύμφωνα με το WOT και το Macafee Site Advisor. Δουλεύει με διαφορετικό τρόπο από τον υπολογιστή. Δηλαδή στον υπολογιστή όταν ακόμα ψάχνεις στο Google, για κάθε site που εμφανίζει η Google ως αποτέλεσμα εμφανίζεται δίπλα και η σήμανση επικινδυνότητας του. Επίσης δουλεύει από την στιγμή που μπαίνεις στο site, πριν καν φορτώσει πλήρως, αφού υπάρχει κουμπί στην γραμμή εργαλείων που χρωματίζεται ανάλογα με την επικινδυνότητα. Στο android δεν υπάρχει στο Google search, και πρέπει να περιμένεις να φορτώσει πλήρως το site. Μετά πας στα addons του Dolphin και πατάς πάνω στο πρόσθετο. Βγαίνει παράθυρο με τις ενδείξεις WOT και Macafee Site Advisor. Είναι ότι πιο κοντινό βρήκα στο android με τον υπολογιστή μου, ίσως όχι τόσο απόλυτα αποτελεσματικό όπως στον υπολογιστή, αλλά μόνο αυτό βρήκα. Προστατεύει τουλάχιστον πριν αρχίζεις να ψάχνεις και να περιφέρεσαι μέσα στο άγνωστο site.
Έτσι έλυσα τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που είχα στο browsing με android.
Α, ξέχασα. Ο Firefox έχει πια και ενσωματωμένο download manager για κατέβασμα αρχείων. Γιατί παλιότερα ήθελε πρόσθετο, και δεν δούλευε και σε όλα τα sites.
 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
17,805
Μεσευρώπη
Re: Απάντηση: Web Browser

Υπάρχει ένα κόλπο για να έχει κάποιος τον πιο γρήγορο browser και με την μικρότερη κατανάλωση RAM.
Είχα πρόβλημα, ειδικά στο tablet μου με την χρήση των browsers. Όλοι πια καταναλώνουν πολύ μνήμη RAM, ανάλογα με το πόσο βαριά είναι η σελίδα που ήθελα να ανοίξω. Για παράδειγμα, η σελίδα του enikos.gr (που είναι ένα από τα site που χρησιμοποιώ για την ενημέρωση μου) είναι από τις πιο βαριές σελίδες που υπάρχουν. Στο tablet μου εξαντλούσε όλη σχεδόν την διαθέσιμη μνήμη RAM, αφού έχει 1 GB RAM. Είναι πια πολύ λίγη για tablet, και πολλές φορές ο browser με 2 παράθυρα του enikos έκλεινε λόγω έλλειψης RAM. Kαι επειδή τώρα πια αν έπαιρνα tablet θα ήταν μόνο 10άρι γιατί δεν βλέπω πια καλά σε μικρότερη οθόνη, αυτό σημαίνει 10άρι tablet με 2 GB RAM κοστίζει πάνω από 200 ευρώ στην ελληνική αγορά. Δεν μπορώ να τα διαθέσω. Οπότε έψαχνα τρόπο οι browsers μου να καταναλώνουν λιγότερη RAM, να απενεργοποιώ άχρηστες εφαρμογές για οικονομία RAM κτλ.
Στον υπολογιστή μου δεν κλείνει τίποτα, απλά κάνει πολύ ώρα πχ να ανοίξει μία σελίδα του enikos. Κατά τύχη μία μέρα άνοιξα το enikos σε παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης στον Firefox που χρησιμοποιώ. Πρόσεξα ότι άνοιξε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Στο 1/3 ή 1/4 του χρόνου που ήθελε σε κανονικό παράθυρο. Έψαξα και είδα ότι οφείλεται σε ένα χαρακτηριστικό που πρόσφατα προστέθηκε στον Mozilla Firefox, στις τελευταίες εκδόσεις του, μάλλον από τον Νοέμβριο και μετά από ότι κατάλαβα. Λέγεται Tracking Protection, λειτουργεί στα παράθυρα ιδιωτικής περιήγησης, και όπως λέει “block parts of the page that may track your browsing activity”. Το δοκίμασα και σε άλλα sites, και είδα ότι χωρίς να βλέπω κάποια διαφορά εμφανισιακά τα sites ανοίγουν από απλά λίγο πιο γρήγορα μέχρι πολύ πιο γρήγορα, ανάλογα με το πόσο φορτωμένα είναι. Και σίγουρα θα ενισχύει και την ασφάλεια. Κάτι παρόμοιο αλλά μάλλον λιγότερο αποτελεσματικό έχει και ο καινούριος Internet Explorer, που δεν μπορώ να δοκιμάσω λόγω παλιών Windows XP που δεν δέχονται τον καινούριο Internet Explorer. Οι υπόλοιποι browsews δεν φαίνεται να έχουν ακόμα ένα τόσο αποτελεσματικό χαρακτηριστικό, αν και έχουν και αυτοί ιδιωτική περιήγηση.
Ψάχνοντας είδα ότι το ίδιο χαρακτηριστικό υπάρχει και στον Mozilla Firefox για android. Πριν μερικά χρόνια είχα δοκιμάσει τον Firefox και τον είχα βρει άθλιο. Τρομερά αργό. Τώρα που τον ξαναδοκίμασα είδα ότι δεν έχει πια διαφορά σε σχέση με άλλους browsers για android. Τρομερή βελτίωση. Αλλά το εκπληκτικό είναι με το παράθυρο ιδιωτικής περιήγησης. Είναι ο πιο γρήγορος browser πια, αν και με μικρή διαφορά με τον Dolphin με το Jetpack του. Τον τελευταίο καιρό τον Dolphin χρησιμοποιώ, αλλά δεν είχα λύσει το θέμα με την μεγάλη κατανάλωση RAM. Η ιδιωτική περιήγηση του Firefox είναι περίπου το ίδιο γρήγορη, αλλά καταναλώνει πολύ λιγότερη RAM! Τα εργαλεία παρακολούθησης RAM που έχω δείχνουν πια αρκετή ελεύθερη RAM, ακόμα και με 2-3 παράθυρα του enikos ανοιχτά.
Το κόλπο όμως συνεχίζεται. Μπορεί κάποιος να ενεργοποιήσει την λειτουργία Tracking Protection και στην κανονική λειτουργία, όχι δηλαδή μόνο στην ιδιωτική περιήγηση. Γιατί η ιδιωτική περιήγηση διαγράφει μετά το κλείσιμο της πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως τις φόρμες και τους κωδικούς, και τα cookies, και την επόμενη φορά που μπαίνεις σε ρωτάει πάλι για όλα από την αρχή. Με το κόλπο αυτό όλα μένουν, απλά ενεργοποιείται το Tracking Protection στην κανονική λειτουργία. Δουλεύει και στον Firefox του υπολογιστή, και του android.
http://venturebeat.com/2015/05/24/firefoxs-optional-tracking-protection-reduces-load-time-for-top-news-sites-by-44/
Και ένα άλλο άρθρο με άλλες ρυθμίσεις για το ίδιο θέμα.
http://www.ghacks.net/2015/03/27/firefox-39-tracking-protection-for-private-browsing-mode/


Έτσι έλυσα το πρόβλημα της κατανάλωσης RAM από τους browsers, αλλά είχα άλλο ένα πρόβλημα. Στον υπολογιστή μου χρησιμοποιώ τα πρόσθετα WOT και Macafee Site Advisor, που έχουν μία σήμανση για το πόσο επικίνδυνο είναι ένα site. Αν είναι γεμάτα ιούς κτλ. Το χρησιμοποιώ όταν ψάχνω σε άγνωστα sites για μία πληροφορία, ένα αρχείο κτλ. Στο android δεν υπάρχει κάτι ανάλογο, και επειδή τα έχω συνηθίσει είχα ένα δισταγμό να ψάχνω σε άγνωστα sites στις android συσκευές μου. Αλλά είδα ότι ο Dolphin έχει το πρόσθετο Ultimate Flag. Αυτό περιέχει πληροφορίες σήμανσης ενός sites σύμφωνα με το WOT και το Macafee Site Advisor. Δουλεύει με διαφορετικό τρόπο από τον υπολογιστή. Δηλαδή στον υπολογιστή όταν ακόμα ψάχνεις στο Google, για κάθε site που εμφανίζει η Google ως αποτέλεσμα εμφανίζεται δίπλα και η σήμανση επικινδυνότητας του. Επίσης δουλεύει από την στιγμή που μπαίνεις στο site, πριν καν φορτώσει πλήρως, αφού υπάρχει κουμπί στην γραμμή εργαλείων που χρωματίζεται ανάλογα με την επικινδυνότητα. Στο android δεν υπάρχει στο Google search, και πρέπει να περιμένεις να φορτώσει πλήρως το site. Μετά πας στα addons του Dolphin και πατάς πάνω στο πρόσθετο. Βγαίνει παράθυρο με τις ενδείξεις WOT και Macafee Site Advisor. Είναι ότι πιο κοντινό βρήκα στο android με τον υπολογιστή μου, ίσως όχι τόσο απόλυτα αποτελεσματικό όπως στον υπολογιστή, αλλά μόνο αυτό βρήκα. Προστατεύει τουλάχιστον πριν αρχίζεις να ψάχνεις και να περιφέρεσαι μέσα στο άγνωστο site.
Έτσι έλυσα τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που είχα στο browsing με android.
Α, ξέχασα. Ο Firefox έχει πια και ενσωματωμένο download manager για κατέβασμα αρχείων. Γιατί παλιότερα ήθελε πρόσθετο, και δεν δούλευε και σε όλα τα sites.

:grinning-smiley-043 Εξαιρετικό ποστ, ένα από ατα πιό χρήσιμα που έχω διαβάσει!
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Ευχαριστώ πολύ :smile:
Είναι αλήθεια ότι ο Firefox δεν έχει κάποια σοβαρή ατέλεια ή άσχημο interface, αλλά έχει ακόμα τα θέματα του. Για παράδειγμα δεν μπορείς να ταξινομήσεις τους σελιδοδείκτες με την σειρά που θέλεις, και στέκονται με την σειρά που τους βάζεις. Θα λυθεί μάλλον σύντομα γιατί πολύς κόσμος γκρινιάζει στα forum της Mozilla και αυτή συνεχώς απολογείται. Ο μόνος τρόπος να ταξινομήσεις τους σελιδοδείκτες είναι να τους βάλεις με το Firefox Sync, όπου μπαίνουν όπως τους έχεις στον Firefox του υπολογιστή σου, που μπορείς να τους ταξινομήσεις. Επίσης ο Firefox έχει σαφώς λιγότερες ρυθμίσεις από πχ τον Dolphin, και έχει την κακή συνήθεια να θέλει να τρέχει συνέχεια, ακόμα και αν τον κλείσεις από την διαχείριση συσκευών. Αλλά αυτό το κάνουν πολλοί ακόμα. Το κάνει ο Chrome που υπάρχει στάνταρ στις android συσκευές, γιαυτό και τον έχω απενεργοποιήσει, αφού από την έκδοση android 4.4 και μετά η Google σου δίνει την δυνατότητα να απενεργοποιήσεις πολλές (όχι όλες) από τις στάνταρ εφαρμογές της, σαν να έχεις κάνει root και να τις έχεις παγώσει. Νομίζω το κάνει και ο Dolphin (αν και δεν είμαι σίγουρος), και μόνο ο Boat κλείνει τελείως. Για καιρό χρησιμοποιούσα τον Boat, αλλά τον έχουν πια ξεπεράσει ο Dolphin και ο Firefox.
Για το Mcafee Site Advisor, μόλις είδα ότι έχει λέει και έκδοση για android, αλλά βλέπω ότι εννοεί ενσωματωμένο σε σουίτα ασφαλείας με όλα τα υπόλοιπα που έχει αυτή μέσα. Δεν χρησιμοποιώ σουίτες ασφαλείας, μου αρκεί το Clean Master που είχα παλιότερα, που τώρα πια το έχω αντικαταστήσει με το 360 Security Lite που κάνει τις 3 βασικές δουλειές που ήθελα από το Clean Master, αλλά με το 1/3 της κατανάλωσης σε μνήμη RAM. Και αυτό τρέχει συνέχεια και καταναλώνει, αλλά το χρειάζομαι.
http://www.siteadvisor.com/
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qihoo.security.lite&hl=el
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Υπάρχει ένα κόλπο για να μεταφέρει κάποιος τους σελιδοδείκτες του Firefox που έχει στον υπολογιστή του, σε όλους τους browsers της android συσκευής του. Τα πειράματα τα έκανα με τους σελιδοδείκτες του Firefox στον υπολογιστή μου γιατί αυτόν χρησιμοποιώ στον υπολογιστή μου, και τους σελιδοδείκτες που είχα εκεί ήθελα να μεταφέρω. Δεν ξέρω αν γίνεται με άλλους browsers για υπολογιστή. Ο Firefox του υπολογιστή όμως έχει δυνατότητα να εισάγει σελιδοδείκτες από άλλους browsers του υπολογιστή (Chrome και Internet Explorer), αν έχουμε άλλους σελιδοδείκτες χρήσιμους σε άλλους browser του υπολογιστή.
Βέβαια η πιο ορθή λύση για μεταφορά σελιδοδεικτών από υπολογιστή σε android συσκευή είναι ο συγχρονισμός του Firefox της android συσκευής με τον Firefox του υπολογιστή, δυνατότητα που έχει ο android Firefox. Αλλά θέλει εγγραφή, να δώσεις email κτλ, και πολλοί (μαζί με εμένα) δεν γουστάρουν. Επίσης έτσι γίνεται συγχρονισμός μόνο με τον Firefox του android.
Ο Boat και ο Dolphin έχουν επίσης συγχρονισμό, αλλά μάλλον όχι μεταφορά από υπολογιστή αφού δεν έχουν ανάλογο browser για υπολογιστή. Ίσως μόνο από τον Chrome που είναι της Google και έτσι και αλλιώς μπορεί να αποθηκεύσει τους σελιδοδείκτες μας, αλλά δεν χρησιμοποιώ τον συγχρονισμό της Google γιατί τον βρίσκω μεγάλο φακέλωμα.
Με το κόλπο που λέω είναι διαθέσιμοι οι σελιδοδείκτες για όλους τους android browsers, γιατί μερικές δουλειές γίνονται καλύτερα με τον έναν android browser, και μερικές με άλλον browser. Όλοι έχουν κάποιο σημείο που κάνουν καλύτερα. Όπως τον media player ή τον τρόπο να κατεβάζουν αρχεία. Με το κόλπο όλοι οι σελιδοδείκτες μεταφέρονται σε όποιον browser θέλουμε.
Στον Firefox του υπολογιστή εξάγουμε τους σελιδοδείκτες σε αρχείο HTML. Αυτό γίνεται:
Σελιδοδείκτες, μετά πατάμε Προβολή όλων των σελιδοδεικτών..., στο νέο παράθυρο διαχείρισης σελιδοδεικτών που βγαίνει πατάμε Εισαγωγή και αντίγραφα στο κουμπί που υπάρχει στην toolbar, μετά επιλέγουμε Εξαγωγή σελιδοδεικτών σε HTML…, και αποθηκεύουμε το αρχείο HTML σε έναν φάκελο του υπολογιστή μας.
Μετά μεταφέρουμε το αρχείο αυτό στην android συσκευή μας , με όποιον τρόπο θέλουμε. Το αποθηκεύουμε σε έναν φάκελο σταθερά, χωρίς να το μετακινούμε, γιατί από το ίδιο σημείο θα το βρίσκει και θα το διαβάζει κάθε φορά ο android browser μας, όποιος και να είναι αυτός.
Χρησιμοποιούμε τον file manager της συσκευής μας και πατάμε το HTML αρχείο για να το ανοίξουμε. Θα βγάλει παράθυρο για να επιλέξουμε με ποιο πρόγραμμα θέλουμε να το ανοίξουμε. Επιλέγουμε έναν από τους browser που έχουμε, επιλέγοντας μία φορά μόνο άνοιγμα και όχι άνοιγμα πάντα με τον ίδιο browser, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε το αρχείο με άλλον browser για να μεταφέρουμε και εκεί τους σελιδοδείκτες.
Το αρχείο ανοίγει στον browser που επιλέξαμε. Είναι μία σελίδα σαν αρχείο κειμένου. Όλοι οι σελιδοδείκτες υπάρχουν εκεί σαν υπερσύνδεσμοι (links) σε μία μακριά λίστα προς τα κάτω, ανάλογα με το πόσους σελιδοδείκτες έχει κανένας. Ακόμα και αν τους έχει σε υποφακέλους όπως εγώ.
Είναι με το όνομα που τους έχουμε δώσει εμείς, ακόμα και αν έχουμε επεξεργαστεί το όνομα τους, αλλά σε πολλούς από αυτούς υπάρχει και ένα μικρό περιγραφικό κειμενάκι που περιγράφει τι έχει το κάθε link! Μάλλον ήταν μαζί με το link όταν το αποθήκευα στον υπολογιστή μου, αλλά στον υπολογιστή δεν εμφανιζόταν.
Αποθηκεύουμε ως σελιδοδείκτη αυτή την σελίδα με τα links. Εμφανίζεται στους σελιδοδείκτες του android browser με το όνομα Bookmarks. Αν θέλουμε μπορούμε να αλλάξουμε αυτό το όνομα της σελίδας για να μην μας μπερδεύει, με κάτι άλλο που θα μας βολεύει καλύτερα.
Η σελίδα με τα links είναι πια αποθηκευμένη στους σελιδοδείκτες του browser και κάθε φορά ανοίγει κατευθείαν χωρίς να κάνουμε κάτι άλλο. Αρκεί να μην μετακινήσουμε το αρχείο από τον αρχικό φάκελο από τον οποίο το ανοίξαμε με τον file manager, γιατί μετά ο σελιδοδείκτης αυτός με το όνομα Bookmarks (ή ότι άλλο) που έχουμε αποθηκεύσει δεν θα βρίσκει την σελίδα με τα links για να την ανοίξει. Αν μετακινήσουμε το αρχείο HTML πρέπει μετά να το ανοίξουμε πάλι με τον file manager όπως περιέγραψα, και να ξανακάνουμε την διαδικασία αποθήκευσης του Bookmarks με τα links.
Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε αυτόματα να αποθηκεύσουμε τους σελιδοδείκτες με την μορφή που ήταν στον υπολογιστή μας. Δεν μπορούμε να τους αποθηκεύσουμε όλους μαζί. Αυτό μόνο με συγχρονισμό γίνεται, και όπως είπα από Firefox υπολογιστή (που τους είχα εγώ όλους μαζεμένους) μόνο στον Firefox του android μπορούν να πάνε.
Κάθε link που ανοίγουμε μπορούμε να το αποθηκεύουμε κατευθείαν στους σελιδοδείκτες του browser μας. Δηλαδή αν θέλουμε να μεταφέρουμε όλους τους σελιδοδείκτες πρέπει να το κάνουμε έναν έναν. Αλλά έτσι και αλλιώς και έτσι να τους αφήσουμε πάλι θα υπάρχουν όλοι μαζί στην σελίδα με τα links, που υπάρχει πια μόνιμα στον browser μας.
Το καλό είναι ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο κόλπο και για τους υπόλοιπους browser που χρησιμοποιούμε στην συσκευή μας. Πάμε στον file manager, και στον φάκελο που έχουμε βάλει το αρχικό αρχείο HTML. Πατάμε να το ανοίξουμε πάλι, αλλά αυτή την φορά επιλέγουμε άλλον browser. Με την ίδια διαδικασία αποθηκεύουμε και εκεί την σελίδα με τα links, και έχουμε όλους τους σελιδοδείκτες αποθηκευμένους σε όλους τους browser μας. Το ξεκίνησα μόνο για τον android Firefox, γιατί σκέφτηκα ότι ακόμα και αν δεν φαίνεται πρέπει να υπάρχει τρόπος να μεταφέρουμε μόνοι μας τους σελιδοδείκτες. Αλλά όταν είδα την μορφή που έχει το αρχείο HTML κατάλαβα ότι λογικά θα έπρεπε να ανοίγει σε όλους τους browser.
Το έχω κάνει ήδη σε Firefox, Dolphin, και Opera που έχω σε δύο τάμπλετ και στο κινητό τηλέφωνο μου. Άρα μπορεί να γίνει παντού.
 

dimi_mi

Banned
11 September 2015
72
Φίλε tolia δεν θέλω να απαξιώσω τον κόπο που έκανες να γράψεις ύστερα από δοκιμές και όλα αυτά σχετικά με τον firefox και την χρήση μνήμης, αλλά υπάρχουν σοβαρά λάθη σε αυτά που κάνεις. Πρώτα πρώτα όλες οι εφαρμογές που μετράνε την χρήση μνήμης καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της μνήμης τουλάχιστον το 1/3 μερικά μέχρι και 1/2 , της μνήμης χωρίς να το δείχνουν στην μέτρηση.
Ειδικά σε φτηνά tablet η χρήση cleaner optimizer και όλα αυτά τα προγράμματα είναι ολέθρια και ενώ φαίνεται ότι καθαρίζουν και προστατεύουν το σύστημα το κάνουν να είναι απίστευτα αργό.

Σαν παράδειγμα κάνε την απλή δοκιμή αν έχεις διάθεση. Επανέφερε σε εργοστασιακή κατάσταση το tablet. Kαι βάλε μόνο τον browser. Θα είναι σαν να αγόρασες νέο tablet. Aπονεργοποίησε τις αυτόματες ενημερώσεις όλων των εφαρμογών και θα έχεις ένα πεντακάθαρο σύστημα.

Αν δεις το πραγματικό traffic που κάνουν όλα αυτά τα ψευτοπροστατευτικά προγράμματα τύπου ..clean... και antivirus, και αν δεις με τι servers επικοινωνούν ασταμάτητα και δίνουν πληροφορίες τι κάνεις θα αισθανθείς τελείως χαζός. Σε δοκιμή που έκανα είδα να στέλνονται συνεχώς πακέτα σε άγνωστους servers (εκτός απο τους servers που επικοινωνεί συνεχώς το android από μόνο του από την πρώτη στιγμή) .

Όσον αφορά πoιος browser είναι πιο γρήγορος, ο chrome αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να είναι ο πιο γρήγορος καθώς χρησιμοποιεί τα dns της google, που έχει γεμίσει όλο τον κόσμο με τους servers της.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Δεν λες κάτι καινούριο Αν δεν εγκαταστήσεις τίποτα τότε τίποτα δεν θα καταναλώνει. Αλλά τότε δεν θα έχουμε smartphone αλλά συμβατικό τηλέφωνο. Δεν δίνουμε τόσα λεφτά για smartphones για να μην βάζουμε τίποτα.
Υπάρχουν προγράμματα που μετράνε την χρήση RAM, δεδομένων κτλ. OS Monitor, Android assistant, 3G Watchdog κτλ. Ξέρω τι μνήμη καταναλώνει κάθε εφαρμογή, τι συνδέσεις κάνει. Γιαυτό χρησιμοποιώ κάποια προγράμματα, για να ξέρω ακριβώς τι κάνει το τηλέφωνο μου. Βασικά τώρα πια χρησιμοποιώ μονο το SeePU που έχει την μικρότερη κατανάλωση και δείχνει χρήση RAM και επεξεργαστή. Μου δείχνει αμέσως την συμπεριφορά κάθε εφαρμογής που ανοίγω. Έχω πετάξει πολλές εφαρμογές που είδα πόσο πολύ καταναλώνουν. Και το δεύτερο που χρησιμοποιώ είναι το 360 Security lite που και αυτό με την μικρότερη κατανάλωση μου δίνει task manager και εφαρμογή ασφαλείας.
Με αυτά τα δυο προγράμματα καταφέρνω και έχω την μνήμη όταν η συσκευή είναι σε απραξία στο 40%. Σχεδόν μόνο το λειτουργικό δηλαδή. Και μιλάμε για συσκευές με μόνο 1GB RAM. Η μπαταρία κρατάει διπλάσια από την αρχική κατάσταση.
Κάνε και εσύ ενα πείραμα. Βάλε αυτές τις δύο εφαρμογές και κοίτα τι σαβούρα ανοίγει μαζί με την εκκίνηση της συσκευής. Ή κάποιες εφαρμογές που έχεις. Και πόση μνήμη και μπαταρία θα γλιτώσεις έτσι.
Για μένα αυτές οι 2 εφαρμογές είναι αδιαπραγμάτευτες. Είναι οι μόνες έξτρα που έχω πια και τρέχουν συνέχεια. Αυτόματες ανανεώσεις είναι αυτονόητο ότι είναι απενεργοποιημένες.
Αυτά που μετράω δεν έχουν σχέση με αυτά που λες. Μετράνε την κατανάλωση μόνο του browser. Η υπόλοιπη συσκευή είναι ήδη στην καλύτερη κατάσταση της. Μετράω μόνο τον browser, και τρόπους να δουλεύει πιο αποδοτικά. Δεν έχουν σχέση με τα υπόλοιπα. Το δε τελευταίο post έχει σχέση μόνο με τους σελιδοδείκτες. Όχι πολύ σχετικό με αυτά που επισημαίνεις.
Sorry αλλά βρήκα την κριτική σου λίγο εκτός θέματος. Αλλά βασικά άδικη. Σωστή μεν γενικά, αλλά δεν ισχύει σε εμένα, ακριβώς λόγω των δοκιμών που έχω κάνει τοσα χρόνια. Και απαξιώνει λίγο και όλο αυτόν τον κόπο που έχω κάνει. Άλλα πράγματα κάθομαι και μετράω, και για άλλα με κρίνεις. Που έχω ήδη μετρήσει όμως και έχω ήδη βρει την καλύτερη λύση για αυτά.
 

dimi_mi

Banned
11 September 2015
72
Μην κυνηγάς να βλέπεις ένα νούμερο που γράφει ένα πρόγραμμα δηλαδή το πόσο μνήμη σου καταναλώνει.
Αν ήταν έτσι το android θα αγόραζε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα έκανε αυτόματα καθάρισμα της μνήμης.
Είναι τελείως λάθος η προσέγγιση έχω ένα πρόγραμμα που μου δείχνει πόση μνήμη έχω ελεύθερη και πόση "πιασμένη".

Το λειτουργικό λειτουργεί αυτόματα και κοιτάζει συνεχώς από μόνο του τι μηχάνημα έχεις τι προγράμματα τρέχεις και πως να διαχειριστεί την μνήμη. Την γεμίζει την αδειάζει την καθαρίζει αν ήταν να βγάλεις άκρη εσύ με ένα πρόγραμμα που σου δείχνει ένα άλφα νούμερο....
Γιατί πιστεύεις ότι είναι πιο γρήγορο και καλύτερο το μηχάνημα σου όταν είναι η μνήμη στο 40% και όταν η μνήμη είναι στο 95% αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά;

Ίσα ίσα το android όταν χρησιμοποιεί όλη την διαθέσιμη μνήμη του συστήματος σημαίνει ότι λειτουργεί το μηχάνημα με τις πλήρεις δυνατότητες του.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Τραβάει πολύ το πράγμα, και δεν έχει και νόημα. Δεν διαβάζεις τι γράφω. Δεν μίλησα μονο για RAM. Είπα για εφαρμογές που μετράνε τα πάντα. RAM, χρήση επεξεργαστή, πόσες φορές ενεργοποιείται μία εφαρμογή, συνδέσεις στο ίντερνετ και πόσα δεδομένα καταναλώνουν. Ξέρω τι καταναλώνει κάθε εφαρμογή, σε ποιον τομέα, RAM, επεξεργαστή, δεδομένα. Έχω ξεφορτωθεί πολλά σκουπίδια που είχα βάλει παλιά, έχω βελτιώσει την κατανάλωση μπαταρίας, μνήμης, επεξεργαστή. Ξέρω τι χρειάζεται το λειτουργικό, τι θα τρέχει συνέχεια οπότε δεν χρειάζεται να το κυνηγάω χωρίς λόγο, έχω ήδη απενεργοποιήσει εφαρμογές του λειτουργικού που δεν χρειάζονται. Και χωρίς να είμαι καν root. Το αν είναι καλύτερα να βλέπω 40 αντί 95% μνήμη φαίνεται ότι στην δεύτερη περίπτωση όλα θα είναι πιο αργά, ή θα κλείνει η εφαρμογή που προσπαθώ να τρεξω. Βασικά πράγματα. Δεν θα απολογούμαι για τα αυτονόητα.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αλλά τα έχω φροντίσει ηδη αυτά. Αν έχεις κάτι να πεις για αυτά που έχουν σχέση με το thread εντάξει. Για τα υπόλοιπα θα μου επιστρέψεις να αποσυρθώ από την κουβέντα. Τα έχω ηδη φροντίσει. Αν απλά έχεις την γνωστή διάθεση για αντιπαράθεση που κυριαρχεί στις κουβέντες του ίντερνετ, θα μου επιστρέψεις να αποσυρθώ. Γιατί το βρίσκω άδικο να παιδεύομαι για να δοκιμάσω πράγματα που ίσως να χρειαστεί και κάποιος άλλος, και αντί για επιβράβευση να μου την λένε για άσχετα πράγματα. Που έχω ήδη ψάξει πριν χρόνια. Και με μερικά λάθος επιχειρήματα μέσα στην κουβέντα. Για παράδειγμα ξέρεις ότι ο chrome που λες εδώ και χρόνια έχει σταματήσει την συμβατότητα με το flash, τρέχει συνέχεια ακόμα και με task manager, και καταναλώνει συνεχώς, καταγράφει τα πάντα που βλέπεις, και γιαυτό τον έχω ηδη απενεργοποιήσει; Επίσης οτι ο Firefox που λέμε δεν κλείνει από μόνος του ούτε με το quit που έχει, και θέλει task manager για να κλείσει; Αλλιώς και αυτός καταναλώνει συνέχεια; Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον λοιπόν, αλλά άστο.
 

dimi_mi

Banned
11 September 2015
72
Έχουμε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στο θέμα εσύ πιστεύεις ότι o πυρήνας του android φτιάχτηκε με σκοπό να σου τρώει την μνήμη εσύ φοβάσαι μην είναι γεμάτη. Αντί να χαίρεσαι όταν είναι γεμάτη εσύ πιστεύεις πρέπει να είναι άδεια. Το κινητό ή το tablet λειτουργεί συνεχώς. Μετράει τώρα τι ακριβώς το πρόγραμμα που έβαλες, την μνήμη ποια ακριβώς στιγμή; Την στιγμή που γέμισε ή που άδειασε ή τον μέσο όρο της; Η μνήμη μέσα σε ένα δευτερόλεπτο αδειάζει και γεμίζει χιλιάδες φορές.
Τώρα το πως ένα πρόγραμμα μπορεί να εξοικονομήσει μπαταρία αυτό είναι ένα άλλο θέμα που κάνει να γελάνε όσοι ξέρουν έστω και τα βασικά. Η μπαταρία καταναλώνεται σε 3 πράγματα σε μια συσκευή. Επεξεργασία, οθόνη, εκπομπές λήψεις (wifi 3 ή 4g BT). Θέλεις διάρκεια στην μπαταρία; Κλείσε εφαρμογές, χαμήλωσε φωτεινότητα, μείωσε εκπομπές. Aν ήταν με ένα πρόγραμμα να κρατάει η μπαταρία περισσότερο.....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όσον αφορά την παρακολούθηση των browser, αυτό είναι αυτονόητο ειδικά στο android, τα πάντα περνάνε μέσα από τους servers κάθε εταιρίας που έχει browser.