SOS - Βοήθεια με αγορά κάμερας

Dimpas

New member
8 February 2009
3
Καλησπέρα σε όλους! Είναι το πρώτο μου ποστ και καθότι εντελώς αρχάριος στον χώρο, θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά κάμερας πολύ σύντομα για να προλάβω και την γέννηση των διδύμων μας!

Ξεκινάω λοιπόν και όποιος μπορεί, ας βοηθήσει:

Διαθέτω μία TV HD Ready 37’ και ένα DVD Recorder Sony RDR-HX750 (http://www.sony.gr/product/dvd-recorder/rdr-hx750#pageType=Overview) με 160 GB δίσκο, “HDMI 1080p upscale” , είσοδο DV in (Firewire) και USB.

Ενδιαφέρομαι για κάμερα HD μάλλον με Memory stick (κυρίως για την Sony HDR-CX11 - http://www.sony.gr/product/cam-high-definition-on-memory-stick/hdr-cx11e ) και κάνω τις ακόλουθες σκέψεις και ερωτήσεις για τις οποίες ζητώ το σχόλιο σας αν είναι σωστές ή όχι:

  • Προτιμώ Memory stick και όχι δίσκο, γιατί είσαι πιο καλυμμένος σε περίπτωση φθοράς του stick, απλά το πετάς και έχεις την κάμερα σου, ενώ με φθορά στον δίσκο, κλαις την κάμερα σου. Βέβαια, ο δίσκος έχει το πλεονέκτημα της «αυτονομίας» λόγω της χωρητικότητας του.
  • Θα έχω όντως καλή ποιότητα εικόνας στην ΤV μου (ΗD Ready) χρησιμοποιώντας μια HD κάμερα? Aν ναι, ποια θα ήταν η βέλτιστη ποιότητα ταινίας να επιλέξω για HD (HD FH/HQ/SP/LP) ώστε να εκμεταλλεύομαι τις δυνατότητες της TV ενώ ταυτόχρονα να καταλαμβάνω τον μικρότερο χώρο στο δίσκο του recorder?
  • Αν αγόραζα την κάμερα παραπάνω –και δεν έκανα κάποια επεξεργασία στο video- θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τo USB για να κατεβάσω το video κατευθείαν στον δίσκο του DVD Rec? (δεδομένου ότι η κάμερα δεν έχει Firewire)?
Αυτά προς το παρόν. Γενικά, δεν θέλω να πάρω μια κάμερα που δεν θα είναι συμβατή με τον DVD recorder μου καθότι σ’αυτόν θέλω να αποθηκεύω και να παίζω τα video που τραβάω. Όποιος μπορει να τσεκάρει τα παραπάνω και να μου πει.. Ευχαριστώ.
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Πρόχειρες απαντήσεις μπορούμε να δώσουμε, όχι όμως υπεύθυνες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Γι αυτό και η καθυστέρηση. Ψάχνω...
 

ak170805

New member
27 October 2007
20
Νέο Ηράκλειο
Πραγματικά έχω κι εγώ τα ίδια ερωτήματα και περιμένω να δω κάποιες απαντήσεις. Πρόσφατα αγόρασα μια παρόμοια την canon hf100 .Οταν την συνδέω στην hdready px80 η εικόνα ειναι πολύ καλή -εφόσον το χέρι ειναι σταθερό. Τα αρχεια στη sd card ειναι του τυπου m2ts.Αυτα το ps3 τα παιζει κατευθείαν και νομίζω και η καμερα που σε ενδιαφέρει βγάζει τα ιδια. Και εστω οτι με ενα usb stick τα εβαλες στον σκληρο. Δεν γνωρίζω πως μπορείς να τα αναπαράγεις χωρις επεξεργασία. Θα ελεγα οτι μάλλον δεν μπορεις αλλα αν καποιος αλλος ξερει ας πει. Αυτο που εχω να σου πώ ειναι οτι αν πας σε αυτη την κάμερα χρειάζεσαι σίγουρα pc για αποθήκευση-και οχι dvd recorder- και κάποιο Player για αναπαραγωγή. Επίσης θεωρώ οτι δεν θα υποβιβάζεις την ποιότητα του βιντεο που τραβας αλλοιως μην πάς σε αυτη την καμερα.Προσωπικά τραβάω στην μεγιστη πάντα ποιοτητα που υποστηριζει η κάμερα..