Προστασια av receiver...

GTMan

New member
2 September 2007
85
Οταν εχω τον sony str db870qs να πεζει (το εχω παρατηρησει σε μουσικη) ειτε σε υψηλη ενταση ειτε σε πιο χαμηλη ενταση και κλεισω το διακοπτει την λαμπας του δωματιου τοτε σταματαει να πεζει για κανα 2 δευτερα. Δεν το κανει παντα...και μπορει να συμβει με οποιονδηποτε διακοπτει σε αλλα δωματια. Τι ακριβως χρειαζομαι να αγορασω? Τι τιμη? Υπαρχει περιπτωση να καει ετσι οπως τον εχω? Ευχαριστω...
 

GTMan

New member
2 September 2007
85
καλα ρε παιδια...τοσοι το διαβασατε και ουτε μια απάντηση? Πιστευω ειναι πολυ απλο για καποιους να με απαντησουν σε μια τετοια απλη ερωτηση...
 
Μηπως πρεπει να δεις στον πινακα τον ηλεκτρολογικο σου τι φορτιο τραβαει η συγκεκριμενη γραμμη και η να αλλαξεις ασφαλεια με μεγαλυτερη?

Μηπως υπαρχει καποια διαρροη ρευματος?

Εχει να κανει με ηλεκτρολογο κατα τη γνωμη μου και οχι τοσο με τον ενισχυτη
 

GTMan

New member
2 September 2007
85
το εχω παρατηρησει οταν πηγη εχω τον υπολογιστη μου. Αποκλειεται να φταιει η πηγη επειδη πριν που δεν πηγαινε στον ενισχυτη δεν ειχα προβλημα. Το προβλημα σιγουρα ειναι στο ρευμα. Η βλακεια ειναι οτι υποχρεωτικα πανω στην ιδια μπριζα ειναι συνδεμενα εχω συνδεμενες 8 συσκευες!!! Δηλαδη pc,οθονη,εκτυπωτης,ενισχυτης και κατι αλλα ψιλα. Και γενικα απο αυτην την γραμμη μονο αυτα δουλευουν αντε και κανα 2 λαμπες, δηλαδη πιστευω οτι επαρκει το ρευμα εκτος και αν φταει η γενικη (και μοναδικη) ασφαλεια του πινακα. Μηπως με εναν σταθεροποιητη θα ελυνε το προβλημα? Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
 
Η λύση είναι απλή, αρκεί να έχει οπτική έξοδο s/pdif ο υπολογιστής. Αντικαθιστάς το καλώδιο coaxial που χρησιμοποιείς με οπτική ίνα.

Το πρόβλημά σου είναι ότι ο διακόπτης όταν ανοίγει δημιουργεί παρεμβολή στο σήμα που στέλνει το PC σου στον ενισχυτή. Μέχρι να ξανά-λοκάρει ο ενισχυτής μεσολαβεί αυτή η μικρή παύση. Χρησιμοποιώντας οπτική ίνα απομονώνεις γαλβανικά το PC με τον ενισχυτή και δεν έχεις προβλήματα με παρεμβολές.
 

GTMan

New member
2 September 2007
85
τον εχω συνδεμενο με spdif και με αναλογικο 5,1 το κανει και μετα δυο. Ειναι σιγουρο οτι αμα τον συνδεσω με οπτικη ινα δεν θα εχω αυτο το ξελοκαρισμα? Απο οτι ξερω ομως η ινα δεν εχει βγαζει τον ιδιο ποιοτικα ηχο οπως το ψηφιακο ομοαξονικο. Ετσι δεν ειναι? Θα σιγουρεψω οτι δεν το κανει στο ραδιωφωνο η απο αλλη πηγη και θα το δοκιμασω...γιατι προς το παρον δεν εχω οπτικη ινα.
 

Λάκης

AVClub Fanatic
26 September 2007
13,855
Είμαι παντού
Απάντηση: Re: Προστασια av receiver...

Κάνε τις δοκιμές σου..

Αλλά έχε και υπόψη ότι διαφορά μεταξύ ομοαξονικού και οπτικής ίνας δεν θα ακούσεις στο 99% των συστημάτων (και βάααλε..).

και ειδικα απο πι σι!!!
 

GTMan

New member
2 September 2007
85
Γιατι ειδικα στο pc? Μπορει το Pc απο την φυση του να εχει παραπανω θορυβο αλλα η διαφορα μεταξυ της οπτικης του και της ομοαξονικου γιατι να μην εχει διαφορα οπως εχει καποια αλλη συσκευη?
 

argi

Banned
17 July 2006
7,032
salmonela
εχεις μπει σε μεγαλο πελαγος
μην αγχωνεσαι
σιγα σιγα θα τα βρεις ολα
welcome στον κοσμο της μαγειας του ρευματος
 

GTMan

New member
2 September 2007
85
Αυτο δεν ειναι μαγεια του ρευματος...μαγεια της τσεπης ειναι....:AFADF0: