Που πάει η χώρα;

Status
Not open for further replies.

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Χρεοκοπία: Ποιος πληρώνει το λογαριασμό

Το κόστος δανεισμού των αδύναμων κρίκων της Ευρώπης πετάει στα ύψη ξανά, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την κρίση κρατικού χρέους και το ενδεχόμενο έναρξης διαδικασιών χρεοκοπίας (ή αναδιάρθρωσης όπως λέγεται κομψά).

Ο φόβος είναι ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Διάσωσης των περιβόητων 750 δισ. ευρώ μπορεί να μην είναι αρκετός, όσο απλώνεται ο «τραχανάς» του χρέους, με παράλληλη καθίζηση της ανάπτυξης, σε φάση όξυνσης (εκ νέου) της τραπεζικής κρίσης.

Καθώς συμπληρώνονται δυο χρόνια από την κατάρρευση της Lehman Brothers και τρία χρόνια από το πιστωτικό κραχ, «μπαίνουμε στο φθινόπωρο του 2010, αλλά ούτε η κρίση κρατικού χρέους, ούτε η τραπεζική κρίση, έχουν λυθεί. Συνεχίζουν να ανατροφοδοτούν η μια την άλλη», σχολιάζει έκθεση της Morgan Stanley με τίτλο «Κρίση, πιστώσεις και κεφάλαια».

Το πλήρες άρθρο....
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=57507147#
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Kαι επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία....

"Στις 8 Οκτωβρίου 2010 προσδιορίσθηκε να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης κατά του Μνημονίου και όλων των εκτελεστικών του πράξεων, που έχει καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΠΣ, η ΕΣΗΕΑ, το ΤΕΕ και 22 ιδιώτες."
http://www.reporter.gr/Ειδήσεις/Οικ...8-10-η-συζήτηση-για-την-ακύρωση-του-Μνημονίου

Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι θα κάνετε κύριε Παπανδρέου, αν η δικαιοσύνη αποφανθεί και καταλήξει σε ακύρωση του μνημονίου??

ΓΤΠ: Βεβαίως θα το δούμε το ζήτημα, αλλά είναι και υποθετικές τέτοιες ερωτήσεις και το θέμα είναι η διάσωση της χώρας και τελικά δεν είμαι εξωγήινος, κλπ κλπ....
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
attachment.php
 

Attachments

  • bloancartoon_610x340.jpg
    bloancartoon_610x340.jpg
    165 KB · Views: 150

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Για όσους γαλλόφωνους και με εξοπλισμό δορυφορικής να ενημερώσω ότι σήμερα το βράδυ και ώρα Ελλάδος 23.45 το γαλλικό κανάλι Μ6 στα πλαίσια της εκπομπής Enquete Exclusive (Αποκλειστική Έρευνα) θα έχει ειδικό "αφιέρωμα" στην χώρα μας με τίτλο: Grece- Un ete dans un pays en faillite (Ελλάδα - Ένα καλοκαίρι σε μία χώρα υπο πτώχευση). Η διάρκεια θα είναι γύρω στην μιάμιση ώρα και το κανάλι εκπέμπει ελεύθερο μόνο αναλογικά στις 5 δυτικά, ενω ψηφιακά βρίσκεται στα συνδρομητικά πακέτα Bis - Canalsat (13 ανατολικά - 19.2 ανατολικά).
Υποπτεύομαι ότι....δεν θα είναι ευχάριστα αυτά που θα ακούσουμε....
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Κλιμακωτές ανατιμήσεις κατά 15% στο ηλεκτρικό ρεύμα για την τριετία

πηγή το ΒΗΜΑ

του Ανδρέα Χριστοδουλάκη

Η ΡΑΕ «ψαλίδισε» την πρόταση της ΔΕΗ- «Συγκρατημένες αυξήσεις για το 2011''


Αυξήσεις περί το 15% στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ για την τριετία 2011-2013 εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη θα επιμερίσει τις αυξήσεις στην τριετία, ενώ η ίδια έχει δεσμευθεί ότι για το 2011, που θα είναι δύσκολη χρονιά, θα προσπαθήσει να μην επιβαρύνει τους καταναλωτές.

Στην κατηγορία κατανάλωσης από 800 ως 2.400 κιλοβατώρες, όπου ανήκει η πλειονότητα των νοικοκυριών, οι αυξήσεις θα είναι αυτού του επιπέδου (15%), ενώ για την κατηγορία κατανάλωσης στις 1.700 κιλοβατώρες (που αποτελεί τη μέση κατανάλωση μιας τετραμελούς οικογένειας), μετά την απόφαση της ΡΑΕ να κόψει τις αυξήσεις που είχε ζητήσει η ΔΕΗ, οι αυξήσεις θα είναι περί το 5% ετησίως. Στις κατηγορίες από 801 ως 2.000 kWh το τετράμηνο, ανήκουν περίπου 2 εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ από το σύνολο των 7,5 εκατ. καταναλωτών της επιχείρησης (το 27%).


Οι τελικές αποφάσεις της ΡΑΕ προβλέπουν ότι δεν θα υπάρξουν καθόλου αυξήσεις στις χαμηλές καταναλώσεις ως 800 κιλοβατώρες (που εντάσσονται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και γλιτώνουν) ενώ στις υψηλές καταναλώσεις από 2.400 κιλοβατώρες και άνω θα υπάρξουν και μειώσεις.

Η ΡΑΕ στην εισήγησή της «ψαλιδίζει» κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες την αύξηση που είχε προτείνει η ΔΕΗ για τη συγκεκριμένη κατηγορία, περιορίζοντας αισθητά τη μέση ετήσια επιβάρυνση. Ακόμη και έτσι πάντως, η εισήγηση φέρνει αυξήσεις σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, οπότε το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με τη ΡΑΕ επεξεργάστηκαν εναλλακτικό σενάριο που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μηδενική επιβάρυνση για τους συγκεκριμένους καταναλωτές.

Στους λογαριασμούς της ΔΕΗ εκτός από την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουμε, υπάρχουν και τέσσερις άλλες χρεώσεις μη ανταγωνιστικές, δηλαδή οι χρεώσεις δικτύου μεταφοράς, δικτύου διανομής, οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και το τέλος ΑΠΕ. Το σενάριο που προκρίνει το ΥΠΕΚΑ είναι η αύξηση στην αξία του ρεύματος να ισοσταθμιστεί με αντίστοιχες μειώσεις στις μη ανταγωνιστικές χρεώσεις για τα δίκτυα.

Οι μειώσεις αυτές θα είναι ικανές να αμβλύνουν ή ακόμη και να εκμηδενίσουν την όποια επιβάρυνση από την αύξηση στην αξία του ρεύματος. Το επικρατέστερο σενάριο είναι οι καταναλώσεις ως 800 κιλοβατώρες να μην έχουν καθόλου αύξηση στο σύνολο του λογαριασμού (αξία ρεύματος και χρεώσεις δικτύων, ΥΚΩ, ΑΠΕ) τουλάχιστον ως το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Οσο για τη δεύτερη κατηγορία ωφελημένων από τις αλλαγές, αυτοί είναι οι καταναλωτές άνω των 2.400 κιλοβατώρων, οι οποίοι όταν εφαρμοστούν οι νέες χρεώσεις θα δουν μειώσεις στα τιμολόγιά τους.
 
Το ιδιοφυές software
300748973-0.jpg

που λύνει τα χέρια του κόσμου και αποτελεί προϊόν Ελληνικής εταιρείας λογισμικού που αποτελεί, κατα τον πρωθυπουργό, πρότυπο και πυλώνα ανάπτυξης...

:flipout::flipout::flipout::flipout:
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
ΔΕΘ: Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια


ΠΗΓΗ: ΠΡΙΝ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ

Αντιλαϊκές εξαγγελίες και πομπώδεις κενολογίες
Καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων δεκαετιών», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο νέο υπουργικό συμβούλιο που έκανε την παρθενική του συνεδρίαση την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Και μόνο αυτά τα λόγια είναι αρκετά για να δείξουν το μέγεθος της υποκρισίας της κυβέρνησης.

Θαυμάστε πώς κρατιέται η Ελλάδα όρθια:

Η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο μειώθηκε κατά 8,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Το επτάμηνο δε Ιανουαρίου - Ιουλίου ο δείκτης μειώθηκε κατά 6,3% όταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα μειώθηκε πάλι κατά 10,3%. Τον ίδιο μήνα, τον Ιούλιο, οι εισαγωγές (που μας ενδιαφέρουν μόνο και μόνο γιατί δείχνουν την πτώση της καταναλωτικής ζήτησης) μειώθηκαν κατά 31% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Το 15% στην Αθήνα και το 10% στη Θεσσαλονίκη των εμπορικών καταστημάτων έχουν βάλει λουκέτο, ενώ το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκε κατά 3,7%, με τις ακαθάριστες επενδύσεις πάγιου κεφαλαίου να σέρνουν το χορό της ύφεσης έχοντας μειωθεί κατά 18,6% σε σχέση με πέρυσι. Μια μείωση που προοιωνίζεται τις χειρότερες εξελίξεις για την απασχόληση.

Η Ελλάδα επομένως δεν είναι όρθια, με πιθανή εξαίρεση την Ελλάδα των τραπεζιτών, που αποτελεί το πρωταρχικό μέλημα του ΠΑΣΟΚ. Μάρτυρας η ανακοίνωση από την Εθνική Τράπεζα μιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου - μαμούθ ύψους 2,8 δισ., από την οποία ας ελπίσουμε να βρει τα λεφτά για να επιστρέψει στο Δημόσιο και τα 350 εκατ. ευρώ που ακόμη χρωστάει. Η άλλη Ελλάδα όμως εδώ και μήνες είναι στην εντατική, με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα, ως αποτέλεσμα της πολιτικής κυβέρνησης - ΔΝΤ - ΕΕ. Μια πολιτική που ο Παπανδρέου την υπερασπίστηκε μέχρι τέλους. «Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν να συμβληθούν μαζί μας, εμείς τους καλέσουμε να συμβληθούν μαζί μας, για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη φάση όπου είχαμε μια σκληρή κερδοσκοπική επίθεση απέναντι στην Ελλάδα», ήταν τα λόγια του μιλώντας στους λεγόμενους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη. «Δεν θα είχαμε να πληρώσουμε ούτε μισθούς ούτε συντάξεις», συμπλήρωσε. Πίσω από αυτή την κινδυνολογία ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αποκρύψει τον πολιτικό χαρακτήρα της απόφασής του να οδηγήσει τους έλληνες εργαζόμενους στο σφαγείο του ΔΝΤ. Γιατί η προσφυγή δεν αποτελούσε μονόδρομο, ούτε –το χειρότερο– αποτρέπει τη χρεοκοπία. Η εκτίναξη του δημόσιου χρέους στο 149% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται στο μνημόνιο, καθιστά βεβαιότητα την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, αφήνοντας ανοικτό μόνο το θέμα των όρων: Αν θα γίνει με όρους που θα επιβάλουν οι γερμανοί τραπεζίτες ή με όρους λαϊκού κινήματος και εις βάρος των γερμανών τραπεζιτών, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής λύσης, που στην προμετωπίδα της θα έχει τη σημαντική βελτίωση των όρων ζωής και εργασίας της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή σήμερα.

Από την άλλη μεριά, οι «αντιεξουσιαστές» του Γ. Παπανδρέου κάθε μέρα που περνά στρέφουν τα πυρά τους σε ολοένα και καινούργιους τομείς. Μαζί με τον ΟΣΕ σειρά φαίνεται να παίρνει η παιδεία και δη η τριτοβάθμια, με αφορμή το νέο νόμο πλαίσιο που εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Ά. Διαμαντοπούλου. «Θα ρίξουμε όλο και πιο πολύ το βάρος της προσπάθειάς μας στο ανθρώπινο δυναμικό και στην παιδεία. Είναι χρονιά μεγάλων αλλαγών στην παιδεία» τόνισε μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ μια μέρα πριν μιλώντας στους επαγγελματοβιοτέχνες επέκρινε τα ΤΕΙ και τα πανεπιστήμια «που δεν έχουν σχέση με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής». Σαφές το υπονοούμενο: εξάλειψη και των τελευταίων ιχνών αυτοτέλειας των ΑΕΙ και ΤΕΙ στο βωμό υποστήριξης της ιδιωτικής κερδοφορίας.

Τα εγκώμια στις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις κατέλαβαν άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του. Έσπευσε μάλιστα να διευκρινίσει σε ένα κρεσέντο κοροϊδίας ότι «εμείς ως σοσιαλιστές δεν πρέπει να φοβόμαστε την έννοια του επιχειρείν, της επιχειρηματικότητας»! Το κόμμα που σε τρεις μήνες κατάργησε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα, ο πιο καλός μαθητής του ΔΝΤ, νιώθει την ανάγκη να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι εχθρικό προς τις επιχειρήσεις…

Πέρα από τα εγκώμια υπήρξαν ωστόσο και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως αυτές που αφορούν στις μεγάλες επενδύσεις. Νομοσχέδιο - σκούπα, που θεωρητικά θα έρθει να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία, την πολυνομία και τη διαφθορά, στην πράξη όμως θα σαρώνει κάθε είδος δημόσιου ελέγχου και προστατευτικού πλαισίου, για να διευκολυνθούν οι ξένες επενδύσεις. Μεταμοντέρνα αποικία θα γίνει η Ελλάδα, την ίδια μάλιστα ώρα που επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονταν στην αιχμή του δόρατος του ελληνικού καπιταλισμού για δεκαετίες πνέουν τα λοίσθια ή ψάχνουν το χάρτη για να βρουν πού θα μεταφέρουν την έδρα τους.

Οι αναστατώσεις που δημιουργεί η λιτότητα (η αντιμετώπιση «του τέρατος του ελλείμματος», με τα λόγια του Γιωργάκη) σε όλη την έκταση της κοινωνίας και στον επιχειρηματικό χάρτη οξύνουν την πάλη για την πολιτική ηγεμονία στο πλαίσιο του πολύμορφου ρεύματος που αντιμάχεται το μνημόνιο. Σε αυτό το πλαίσιο τα εργατικά, λαϊκά συμφέροντα μπορούν να διεκδικήσουν την ηγεμονία στην πάλη ενάντια στην επικείμενη πτώχευση, έχοντας όμως στην προμετωπίδα τους το στόχο της ουσιαστικής βελτίωσης της θέσης τους. Διαφορετικά η απαλλαγή από το μνημόνιο και την τρόικα, θα σημάνει την επιστροφή στα προηγούμενα χρόνια λιτότητας και περικοπών, στα χρόνια του «μνημονίου με ανθρώπινο πρόσωπο».
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Μπρέ καλώς τον τόν Alexis...
Καταλαβε τά ζόρια πούρχονται και ότι πλέον δέν πολυμασάνε γιά τό καλό Μνημόνιο και οτι ο GAP μονάχος τό πολύ να βγάλει κανά χρόνο και άρχισε τίς ''κλήσεις'' καί πρός Σαμαρά..
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_12/09/2010_1292586

Καί καλά ''εθνική ενότητα''..Νάχουμε '' εναλλακτικές'' νά κοροϊδεύουμε τόν κόσμο.

Πούσαι Mc Zab νά συζητήσουμε τήν μετεξέλιξη τού ''αγαπημένου μας ''Alexis??

:flipout::flipout::flipout:
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Take a walk on the wild side


Tου Nικου Γ. Ξυδακη

πηγη: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ζητιάνοι, πρεζάκια, πλανόδιοι πωλητές, φυλές των φαναριών. Ανάμεσά τους, με το φως της μέρας, κυκλοφορούν και μικρομεσαίοι Ελληνες, από ανάγκη, επειδή πρέπει να βρίσκονται εκεί, επειδή περνούν απ’ εκεί, επειδή ξέμειναν οι δουλειές τους εκεί.

Οταν πέσει η νύχτα, οι μικρομεσαίοι εξαφανίζονται, εκτός από όσους έχουν τα σπίτια τους εκεί: είναι αυτοί που ζουν εκτός πολιτεύματος, όπως περιγράφει τον εαυτό του φίλος, κάτοικος Πατησίων.

Κάθε περιγραφή της παρούσας κατάστασης στο ιστορικό κέντρο υπολείπεται της πραγματικότητας· κάθε περιγραφή είναι πιο ζοφερή από την προηγούμενη. Καθώς σωρεύονται οι περιγραφές, αποσπασματικές και περιπτωσιολογικές, μετατρέπονται ακαριαία σε κοινοτοπία, καταντάνε αναμενόμενη μικροφρίκη.

Οι μικρομεσαίοι δεν θέλουν να μαθαίνουν, δεν θέλουν να βλέπουν λιώμα πλάσματα χυμένα στα ρείθρα, δεν θέλουν να μυρίζουν ούρα, δεν θέλουν να ακούνε για εγκληματικότητα, δεν θέλουν να δεχτούν ότι η πόλη τους, η πρωτεύουσα του κρατιδίου, καρδιά και πνεύμονας της Δημοκρατίας, κατελήφθη από αλλότριες δυνάμεις, από υπέρτερες δυνάμεις, από τις δυνάμεις της απόλυτης φτώχειας, της εξαθλίωσης, των ανθρώπινων ναυαγίων.

Οι μικρομεσαίοι δεν θέλουν να ξέρουν ότι η Αθήνα μετασχηματίζεται σε χωματερή, ότι η εξαθλίωση απλώνεται σαν γιγάντιος μύκητας που όλα τα σκεπάζει και τα κατατρώει, από το κέντρο, εστία της λοίμωξης, προς την περιφέρεια, προς τις γειτονιές, τις συνοικίες, τα προάστια.

Οι μικρομεσαίοι Ελληνες δεν θέλουν να ξέρουν το προφανές: Στη χωματερή του ιστορικού κέντρου καθρεφτίζεται εν μέρει η παρούσα Ελλάδα, και εν όλω η επελαύνουσα Ελλάδα του σκληρού χειμώνα 2010 - 11.

Καθρεφτίζεται ένα κράτος, μια διοίκηση, ένα πολιτικό σύστημα και ένας λαός, που περιφρόνησαν τον δημόσιο χώρο, τον συλλογικό βίο, το κοινό καλό, το σχέδιο, την ταυτότητα, που στρουθοκαμήλισαν ενώπιον της ζωής με κλισέ ορθοφροσύνης, που φάνηκαν οπισθόβουλοι, συμφεροντολόγοι, απαθείς, κυνικοί, κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν.

Η μεσαία τάξη, παγωμένη και έμφοβη, δεν θέλει να δει την προεικόνισή της: Εξω από κάθε μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, που κλείνει και μένει ξενοίκιαστο, πένθιμο, στήνεται σκουπιδαριό και δημόσιο ουρητήριο.
Το άφησε ο μαγαζάτορας, ο ιδιώτης, έγινε οιονεί δημόσιο, το άφησαν όλοι: ακόμη και οι οδοκαθαριστές του δήμου. Αυτή η εικόνα, βγαλμένη από δυστοπικά μυθιστορήματα και ταινίες, βγαλμένη από βίαια ντοκιμαντέρ και βίντεο ειδήσεων, θα ’πρεπε να στοιχειώνει τον ύπνο των Ελλήνων.

Με υπερφορτωμένες και υποβαθμιζόμενες υποδομές, με σχολεία και νοσοκομεία σε φθίση, με τον κοινωνικό μισθό ισχνό ή ανύπαρκτο, με το νόμιμο εισόδημα συρρικνούμενο, με την παραοικονομία υπό πίεση, με το κράτος χρεοκοπημένο, με τους κυβερνήτες λίγους και άσχετους, ελπίζει άραγε ο Ελληνας ότι τα πράγματα θα φτιάξουν; Μαγικά;

Θα βουλιάζουμε. Κάθε μέρα, κάθε μήνα. Η ύφεση φέρνει φτώχεια στη μικρομεσαία Ελλάδα, φέρνει μνήμες υπανάπτυξης, φέρνει τον μικρομεσαίο, αυτόν που ξέχασε τη φτώχεια και την σπάνιδα, πιο κοντά, όλο και πιο κοντά στο επίπεδο του οικονομικού πρόσφυγα, του μετανάστη, του απεγνωσμένου. Ο βούρκος του περιθωριακού απειλεί να ρουφήξει και τον ενταγμένο μικρομεσαίο. Μοιράζονται τον ίδιο δημόσιο χώρο, την ίδια ζούγκλα, την ίδια χωματερή.

Στην κρίση καλύτερος δρομέας είναι ο πλούσιος, έγραψε ένας τραπεζίτης πρόσφατα. Ουδέν αληθέστερον.

Οι έχοντες δεν ζουν καν στην Αθήνα, δεν τους νοιάζει· και ίσως βλέπουν την παρακμή της μεσαίας τάξης σαν αποκατάσταση της διασαλευθείσας τάξης, της απόλυτης κυριαρχίας τους, της φεουδαρχίας με νεωτερικά ψιμύθια. Οι περισσότεροι πολιτικοί υπηρετούν αυτή τη λογική, ή ανήκουν σ’ αυτήν· έχουν εγκαταλείψει προ πολλού και τη δημοκρατία και την πατρίδα.

Το θέμα είναι τι κάνουν οι μικρομεσαίοι, οι πολλοί, όσοι δεν είναι πάνω από τη φτώχεια, αλλά μακριά από τον πλούτο· τι κάνουν για να σωθούν. Εκαναν το κουνέλι, λούφα και φυγή· μήπως και ωφεληθούν οι ίδιοι από την αδικία, την ανισότητα, την ανομία.

Τώρα όμως απειλούνται με ισοπέδωση όλοι, κανείς δεν μπορεί να σωθεί μόνος του. Μόνο αν δράσουν συλλογικά, μόνο αν μεταβούν στο Εμείς, θα μπορέσουν να αποτρέψουν την εξολόθρευσή τους, υλική, ηθική, πνευματική.
Μόνο αν αποφασίσουν να δράσουν για τον συλλογικό εαυτό, μόνο τότε υπάρχουν ελπίδες ανάσχεσης και αναστροφής τα χρόνια που έρχονται. Οποιος δεν καταλαβαίνει, όποιος δεν αντιλαμβάνεται την ιστορική θραύση, ας κάνει μια βόλτα on the wild side.
 

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Μπρέ καλώς τον τόν Alexis...
Καταλαβε τά ζόρια πούρχονται και ότι πλέον δέν πολυμασάνε γιά τό καλό Μνημόνιο και οτι ο GAP μονάχος τό πολύ να βγάλει κανά χρόνο και άρχισε τίς ''κλήσεις'' καί πρός Σαμαρά..
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_12/09/2010_1292586

Καί καλά ''εθνική ενότητα''..Νάχουμε '' εναλλακτικές'' νά κοροϊδεύουμε τόν κόσμο.

Πούσαι Mc Zab νά συζητήσουμε τήν μετεξέλιξη τού ''αγαπημένου μας ''Alexis??

:flipout::flipout::flipout:

Παρακολουθούσα τον πρωθυπουργό και αφαιρέθηκα...:popcorn:

Έξυπνος ο Αλέξης ακολουθεί τον σίγουρο δρόμο...Όπως όταν πας στο καζίνο δεν ποντάρεις μόνο σε ένα νούμερο...Καλύτερα να ποντάρεις στα κόκκινα και να έχεις 50% πιθανότητα. Ο Αλέξης το έχει βελτιώσει ακόμα περισσότερο, ποντάρει και στα κόκκινα και στα μαύρα! :flipout:

Αυτός που δίνει ρέστα πάντως είναι ο Γιανναράς σε "διπλανό" άρθρο. Όταν έχει έμπνευση δεν παίζεται. Πραγματικό μάθημα σκέψης και συνολικής κριτικής των πραγμάτων.

Η αγοραία «απώθηση» του ρεαλισμού

Απάντηση στην εποχή της ημιμάθειας και της βλακείας.
 

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Παρακολουθούσα τον πρωθυπουργό και αφαιρέθηκα...:popcorn:

Έξυπνος ο Αλέξης ακολουθεί τον σίγουρο δρόμο...Όπως όταν πας στο καζίνο δεν ποντάρεις μόνο σε ένα νούμερο...Καλύτερα να ποντάρεις στα κόκκινα και να έχεις 50% πιθανότητα. Ο Αλέξης το έχει βελτιώσει ακόμα περισσότερο, ποντάρει και στα κόκκινα και στα μαύρα! :flipout:

Αυτός που δίνει ρέστα πάντως είναι ο Γιανναράς σε "διπλανό" άρθρο. Όταν έχει έμπνευση δεν παίζεται. Πραγματικό μάθημα σκέψης και συνολικής κριτικής των πραγμάτων.

Η αγοραία «απώθηση» του ρεαλισμού

Απάντηση στην εποχή της ημιμάθειας και της βλακείας.

Γιάννη , το εξαίρετο άρθρο του Γιανναρά που μόλις εβαλες , είναι στην πραγματικότητα απάντηση - έμμεση αλλά ευθεία - σε άρθρο του Στάθη Καλύβα στην Καθημερινή της Κυριακής της 22.08.2010 , με τίτλο "Διανοούμενοι και προφήτες.

Ολες οι εντός εισαγωγικών φράσεις στο άρθρο του κ.Γιανναρά , προέρχονται από το άρθρο του κ. Καλύβα .

Θυμάμαι μάλιστα πως το τελευταίο , το σχολίασα με τον Σπύρο , αφου μου έκανε αλγεινή εντύπωση η όχι συγκεκαλυμμένη απόπειρα του κ. Καλύβα , να εξομοιώσει τον Σαρτρ με τον Λάκη Λαζόπουλο , σε μιά από τις γνωστές πιά απόπειρες του "από -την- Εσπερία -προερχομένου- καθηγητικού- κατεστημένου -στην -υπηρεσία -του -νεοφιλελευθερισμού" να γελοιοποιήσει τους διανοούμενους . Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πιό κάτω ως μοντέλλο σύγχρονου , σωστού και αποδεκτού διανοούμενου θεωρεί τον Τόνι Τζαντ , χαίροντα σύμφωνα με τον αρθρογράφο , μεγάλης εκτίμησης στους επιστημονικούς κύκλους ( ; ) της κοινωνιολογίας , σε αντίθεση με τον Τσόμσκι π.χ. .
 

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Γιάννη , το εξαίρετο άρθρο του Γιανναρά που μόλις εβαλες , είναι στην πραγματικότητα απάντηση - έμμεση αλλά ευθεία - σε άρθρο του Στάθη Καλύβα στην Καθημερινή της Κυριακής της 22.08.2010 , με τίτλο "Διανοούμενοι και προφήτες.

Ολες οι εντός εισαγωγικών φράσεις στο άρθρο του κ.Γιανναρά , προέρχονται από το άρθρο του κ. Καλύβα .

Θυμάμαι μάλιστα πως το τελευταίο , το σχολίασα με τον Σπύρο , αφου μου έκανε αλγεινή εντύπωση η όχι συγκεκαλυμμένη απόπειρα του κ. Καλύβα , να εξομοιώσει τον Σαρτρ με τον Λάκη Λαζόπουλο , σε μιά από τις γνωστές πιά απόπειρες του "από -την- Εσπερία -προερχομένου- καθηγητικού- κατεστημένου -στην -υπηρεσία -του -νεοφιλελευθερισμού" να γελοιοποιήσει τους διανοούμενους . Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πιό κάτω ως μοντέλλο σύγχρονου , σωστού και αποδεκτού διανοούμενου θεωρεί τον Τόνι Τζαντ , χαίροντα σύμφωνα με τον αρθρογράφο , μεγάλης εκτίμησης στους επιστημονικούς κύκλους ( ; ) της κοινωνιολογίας , σε αντίθεση με τον Τσόμσκι π.χ. .

Μου είχε ξεφύγει λόγω διακοπών...Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις...
Έτσι το άρθρο του Γιανναρά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία πάντως διότι πιστώνεται και το θάρρος της δημόσιας αντιπαράθεσης σε μια κοινωνία στην οποία η διαφωνία με την επικρατούσα άποψη τείνει να απαγορευτεί δια νόμου.
 

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,527
Θεσσαλονικη
Χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος ο Γ.Α.Π δηλωσε πριν λιγο<τα μετρα που πηραμε εχουν την στηριξη των πολιτων>.Αν η δηλωση ειναι αληθινη,μαλλον η εμεις ζουμε σε αλλη χωρα η ο κ πρωθυπουργος ερχεται σε επαφη με πολιτες αλλης χωρας.Δεν λεω τιποτε παραπανω,μεχρι να επιβεβαιωθει η δηλωση
 

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=353835&dt=12/09/2010





ΥΓ(δικό μου): και καλό χειμώνα ...

το ότι στο γκάλοπ - έστω ενδεικτικό, έστω με μεγάλη αδιευκρίνιστη ψήφο - φαίνεται ότι το 50+% των ερωτώμενων προσκολλούνται στα 2 κόμματα εξουσίας κι ότι κοντά στο 60% θεωρούν σωστή κίνηση το μνημόνιο, αποκαλύπτει ότι "του Έλληνος ο τράχηλος" όχι μόνο υποφέρει ζυγόν, αλλά τον επιδιώκει κιόλας ...

το παρήγορο είναι ότι το γκάλοπ είναι από ΤΟ ΒΗΜΑ, γνωστό δεκανίκι του "επαναστάτη του αυτο(α)νόητου" ...

Χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος ο Γ.Α.Π δηλωσε πριν λιγο<τα μετρα που πηραμε εχουν την στηριξη των πολιτων>.Αν η δηλωση ειναι αληθινη,μαλλον η εμεις ζουμε σε αλλη χωρα η ο κ πρωθυπουργος ερχεται σε επαφη με πολιτες αλλης χωρας.Δεν λεω τιποτε παραπανω,μεχρι να επιβεβαιωθει η δηλωση


μάλλον είδε το γκάλοπ στο ΒΗΜΑ περί στήριξης του μνημονίου - ή μάλλον, τη θεώρησή του από την πλειοψηφία των πολιτών ως τη λύση του προβλήματος ...

ΥΓ: πάντα παίζει η περίπτωση να βλέπει οράματα ... λίγους μήνες πριν, έβλεπε ανθρωπάκους να τον κτυπούν συμπονετικά στον ώμο και να του ζητούν να τους πάρει το 13ο, το 14ο, το 12ο κλπ μισθό για να σώσει τη χώρα ... σας ορκίζομαι, τον είχα δει να το λέει σε δελτίο ειδήσεων ...
icon10.gif
 

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
Η κρίση θα φέρει περισσότερους καρκίνους!
13/09/2010 - 15:17

Προβλέψεις-σοκ από τους επιστήμονες
alfavi39.jpg
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες όσον αφορά την οικονομική κρίση και τη σχέση που μπορεί να έχει με την εμφάνιση αυξημένων περιστατικών καρκίνου.

Οπως επισημαίνεται σε μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρκίνου που δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό περιοδικό για θέματα καρκίνου “European Journal of Cancer”, τα προβλήματα που φέρνει μαζί της η οικονομική κρίση έχουν σημαντικές επιπτώσεις και στην υγεία μας.

Πολλοί άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά, άλλοι αναγκάζονται να αλλάξουν συνήθειες ζωής λόγω οικονομικών περικοπών και πολλοί υφίστανται έντονο στρες. Παράλληλα, λόγω των οικονομικών προβλημάτων πολλοί άνθρωποι ξεχνούν την υγεία τους και σταματούν τις προληπτικές εξετάσεις. Αλλες έρευνες έχουν καταδείξει ότι σε περιόδους ύφεσης οι άνθρωποι, κυρίως οι άνεργοι, τείνουν να καπνίζουν και να πίνουν αλκοόλ περισσότερο. Η έρευνα προειδοποιεί ότι με όλουε αυτούς τους τρόπους η τρέχουσα κρίση μπορεί να πλήξει περαιτέρω την πρόληψη του καρκίνου.
Η κρίση μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά το επίπεδο εργασιακής ασφάλειας (χαλάρωση των ελέγχων νέων προϊόντων κ.α.) και να επηρεάσει δυσμενώς τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και επιχειρήσεων όσον αφορά τα διαθέσιμα κεφάλαια για την χρηματοδότηση των ερευνών κατά του καρκίνου.
Μια άλλη μελέτη υπό τη δρα Έσθερ ντε Βρις του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου «Έρασμος» της Ολλανδίας, η οποία επίσης δημοσιεύτηκε στο τεύχος του ίδιου περιοδικού, υπολόγισε ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά μετά το 1975 τα περιστατικά καρκίνου του εντέρου στην Ευρώπη, αποτελώντας πλέον το 13,6% των συνολικών περιστατικών καρκίνου, το δεύτερο κυριότερο είδος καρκίνου, καθώς και τη δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο. Η έλλειψη σωματικής άσκησης και η παχυσαρκία είναι οι δύο κυριότεροι παράγοντες που έχουν αυξήσει τον καρκίνο του εντέρου, σύμφωνα με τους ολλανδούς ερευνητές.
protothema.gr






 

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
Το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου
12/09/2010 - 09:00

0koral1079.jpg

Μόνο τα επιδόματα θέσης ευθύνης και οικογενειακό θα παραμείνουν εν ισχύι από το πρώτο τρίμηνο του 2011


Θερμό αναμένεται να είναι το φθινόπωρο για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς δεκάδες επιδόματα μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη, ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο ενιαίο πλαίσιο μισθοδοσίας και να εξοικονομηθεί έως και ένα δισ. ευρώ την επόμενη τριετία. Από 1ης Νοεμβρίου η καταβολή των μισθών θα γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ενώ εντός του πρώτου τριμήνου της νέας χρονιάς θα έχει διαμορφωθεί το νέο μισθολόγιο.

Εκτός, όμως, από τις αμοιβές, ένα ακόμα ζήτημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτό των υποχρεωτικών μετατάξεων. Οι αλλαγές που θα γίνουν με φόντο τον «Καλλικράτη» υπολογίζεται ότι σε πρώτο στάδιο θα επηρεάσουν περισσότερους από 40.000 υπαλλήλους από τους περίπου 94.000 μόνιμους και συμβασιούχους σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις. Μέσα στο φθινόπωρο θα πραγματοποιηθούν περίπου 7.000 μετατάξεις προσωπικού νομαρχιών και διαφόρων νομικών προσώπων, ενώ από 1/1/2011, οπότε και καταργούνται οι νομαρχίες, οι υπόλοιποι 10.000 υπάλληλοί τους θα μεταφερθούν αυτοδικαίως στο ανθρώπινο δυναμικό των 13 περιφερειών.

Ας δούμε τι περιλαμβάνουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το κρίσιμο ζήτημα της κατάργησης πλειάδας επιδομάτων και της κατάρτισης νέου μισθολογίου για το σύνολο των υπαλλήλων.

1. Τι προβλέπουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τα επιδόματα στο Δημόσιο;

Κατάργηση τουλάχιστον 40 επιδομάτων με ταυτόχρονη ενσωμάτωση oρισμένων στον βασικό μισθό και διατήρηση μόνο δύο βασικών επιδομάτων, του οικογενειακού και της θέσης, προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για το νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα εφαρμοσθεί σταδιακά από το πρώτο τρίμηνο του 2011. Επιπλέον, οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων σταδιακά θα εξομοιωθούν με εκείνες του ιδιωτικού τομέα, αρχής γενομένης από τους νεοπροσλαμβανόμενους το 2011.

2. Τι προσδοκά να κερδίσει το Δημόσιο από τη δραστική περικοπή των
επιδομάτων;

Στόχος είναι η εξοικονόμηση 350 εκατ. ευρώ ετησίως και συνολικά ενός δισ. ευρώ την επόμενη τριετία. Mε την κατάργηση δε διαφόρων ειδικών και κλαδικών επιδομάτων, τα οποία χορηγούνται μέσω «κρυφών» λογαριασμών, εκτός κρατικού προϋπολογισμού, σε περίπου 160.000 υπαλλήλους, εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 460 εκατ. ευρώ ετησίως. Tα δεκάδες επιλεκτικά επιδόματα κοστίζουν 5,2 δισ. ευρώ, όταν η δαπάνη για τους μισθούς όλων των υπαλλήλων είναι 12,1 δισ. ευρώ.

3. Ποια επιδόματα πρόκειται να ενσωματωθούν στον βασικό μισθό;

Ορισμένα επιδόματα που δίνονται σχεδόν σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως είναι τα επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης, μεταφοράς φακέλου, ταχύτερης και αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης, ανθυγιεινής εργασίας, που εισπράττουν οι υπάλληλοι που εργάζονται σε υπολογιστή, καθώς και το επίδομα αντιστάθμισης διαχειριστικών λαθών. Eπίσης, το κίνητρο απόδοσης θα ενσωματωθεί στον βασικό μισθό, οπότε και θα προκύψει αύξηση των συντάξιμων αποδοχών.

4. Ποια επιδόματα θα καταργηθούν;

Oλα τα ειδικά επιδόματα, οι αμοιβές επιτροπών και οι πλασματικές υπερωρίες.
Σε ό, τι αφορά τα επιδόματα που χορηγούνται σε δημοσίους υπαλλήλους για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές, θα περικοπούν και θα γίνει εξορθολογισμός στις αμοιβές των συμμετεχόντων.

5. Τι θα γίνει με τα επιδόματα των εφοριακών, των στρατιωτικών, των
αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών;

Tα κλαδικά επιδόματα ξεπερνούν σε κόστος τα δύο δισ. ευρώ και υπάρχουν σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο να διατηρηθούν, χωρίς να έχει ληφθεί
οριστική απόφαση. Οι αλλαγές, πάντως, θα επιφέρουν μεταβολές στο μισθολογικό καθεστώς. Ακόμη και για τους εφοριακούς, τελωνειακούς και εργαζομένους σε οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομικών (περίπου 22.000 υπάλληλοι), καθώς και όσους λαμβάνουν ειδικά επιδόματα (ΔΙΒΕΕΤ, ΔΕΤΕ, ΔΕΧΕ, δηλαδή περίπου 2.500 υπάλληλοι), θα αναπροσαρμοσθούν οι αμοιβές (ανάλογα με τη θέση και την υπηρεσία το επίδομα ήταν πέρυσι από 989 - 2.150 ευρώ τον μήνα).

6. Πoια είναι η θέση της ΑΔΕΔΥ;

Σε θέση μάχης βρίσκεται η ΑΔΕΔΥ, αν γίνουν περαιτέρω περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Συμμερίζεται την ανάγκη να δημιουργηθεί ενιαίο μισθολόγιο για να αρθούν οι μισθολογικές αδικίες και έχει προταθεί ως αφετηρία βασικός μισθός 1.100 ευρώ. Zητούν και αξιοκρατική εξέλιξη. Δεν μπορεί εργαζόμενοι με τα ίδια προσόντα στο ίδιο γραφείο να έχουν διαφορά 1.000 ευρώ στις αποδοχές τους, λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της κ. Σπ. Παπασπύρος. Tην περίοδο αυτή, εάν υπάρξουν νέες περικοπές, οι συνδικαλιστές κρούουν τον κώδωνα κινδύνου, λέγοντας πως οι υπάλληλοι θα βρεθούν σε αδιέξοδο.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 12/9/2010
Της Φωτεινης Καλλιρη
 

nikosGX

Supreme Member
9 November 2007
7,544
http://www.nooz.gr/world/koiva-katargointai-500000-8eseis-ergasias-sto-dimosio

Κούβα: Καταργούνται 500.000 θέσεις στο δημόσιο


ΑΘΗΝΑ 13/09/2010

Η Κούβα θα καταργήσει περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα μέχρι τον Μάρτιο του 2011 στο πλαίσιο εξορθολογισμού της οικονομίας από τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί "άμεσα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2011, με τρόπο σταδιακό και προοδευτικό και θα έχει επίδραση σε όλους τους τομείς", ανέφερε συνδικάτο σε ανακοίνωσή του."Το κράτος μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί εταιρίες και υπηρεσίες, των οποίων τα άτομα είναι υπεράριθμα και όπου οι απώλειες είναι αντιπαραγωγικές", σημείωσε η ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την CTC, οι νέοι άνεργοι θα μπορούν να βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα, σε συνεταιρισμούς ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτό το μέτρο αποτελεί μέρος ενός προγράμματος οργάνωσης της εργασίας που δρομολογήθηκε από την κουβανική κυβέρνηση για την αύξηση της παραγωγικότητας, η οποία μειώθηκε κατά 1,1% το 2009.

Πρόσφατες δηλώσεις Κάστρο ότι "το κουβανικό μοντέλο δεν λειτουργεί"
 
Status
Not open for further replies.