Περιοδικό "Δορυφορικά Νέα" Τεύχη 2007-2010

Φίλιππος Φ.

Supreme Member
12 February 2007
3,910
Αθήνα
"Δορυφορικά Νέα" τεύχος Ιουλίου 2010

Μεταφέρω Δελτίο Τύπου που λάβαμε απο το περιοδικό "Δορυφορικά Νέα"

attachment.php


Κυκλοφορούν τα «Δορυφορικά Νέα» Ιουλίου…

Η Digea έρχεται επιτέλους και στην Αττική στις 18 Ιουνίου, ενώ παράλληλα η Nova ανακοινώνει το μπουκέτο NovaHD. Ταυτόχρονα, περιμένουμε το φθινόπωρο και το δορυφορικό Connx, ενώ οι ταχύτητες του ΟΤΕ ήδη αυξάνονται. Μέσα σε όλα αυτά τα καλά νέα και λόγω του ότι η άμεση εξέλιξη είναι η Digea, συγκεντρώσαμε έναν μεγάλο αριθμό επίγειων ψηφιακών αποκωδικοποιητών, τόσο HD όσο και SD και σας τους παρουσιάζουμε με πλήρη στοιχεία, αλλά και με τιμές λιανικής, για να μπορέσετε να επιλέξετε πιο εύκολα, τον δέκτη που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Η προσφορά πλέον είναι μεγάλη, οι δέκτες είναι όλοι δοκιμασμένοι για σωστή λήψη Digea, συνεπώς δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Ένα άλλο μεγάλο γεγονός βρίσκεται σε εξέλιξη και φυσικά μιλάμε για το Μουντιάλ, το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σε High Definition από 3 μεγάλα ελεύθερα κανάλια, τα Das Erste HD, ZDF HD και ITV 1 HD. Διαβάστε στην αναφορά μας, το πλήρες πρόγραμμα μεταδόσεων, ενώ σας έχουμε κι έναν μίνι οδηγό για το πως θα δείτε το ITV 1 HD σε δέκτη Dreambox, μιας και απαιτείται ένα σχετικό «κολπάκι», λόγω της ιδιαιτερότητας μετάδοσης του συγκεκριμένου καναλιού. Παραμένοντας στον αθλητικό τομέα, μην παραλείψετε το ρεπορτάζ για τη Σούπερ Λίγκα και το γεγονός ότι η απόφαση του ΣΚΑΪ να εγκαταλείψει το «πακέτο» της, το οποίο απέκτησε μόλις ένα χρόνο πριν, δίνει τη δυνατότητα στη Nova να γίνει (σχεδόν) κυρίαρχος στην κεντρική διαχείριση.

Από πλευράς λήψεων για αυτό το τεύχος, πραγματοποιήσαμε εκτεταμένες δοκιμές σε διαφορετικούς συνδυασμούς παράκεντρων λήψεων που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες μικρών offset πιάτων διαμέτρου «90cm και 1.20cm» στην ελληνική επικράτεια. Οι πολύ ενδιαφέρουσες παράκεντρες λήψεις, έγιναν με τα slim feed LNB Multiconnect της Inverto.

Οι μανιώδεις χομπίστες της δορυφορικής, ανατρέξτε στο άρθρο για το Fausto, διότι σας περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις με τις δυνατότητες του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ σας παρουσιάζουμε και το Newnigma 2 v.3, το οποίο προσφέρει σταθερότητα και περισσότερες δυνατότητες στον αγαπημένο σας dreambox. Οι αρχάριοι που θέλετε να «ψαχτείτε», ανατρέξτε στο βοηθητικό άρθρο για τη λήψη των δορυφόρων Astra 19.2E, ενώ σας παραθέτουμε κι ένα πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά στα είδη των επίγειων κεραιών, σχετικά με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που έχει η κάθε σχεδίαση.

Ακόμη, σας περιμένουν δοκιμές αξιόλογων δεκτών, κεραιών, πεδιομέτρων, αλλά και τηλεοράσεων, όπως ο νέος Optibox Koala HD, o επίσης νέος Triax S-HD 100, η ναυαρχίδα των πεδιομέτρων της Promax, Explorer HD, οι επίγειες κεραίες της Telerek, ο μικρός επίγειος SD ψηφιακός Neco Box Samantha και τέλος η τηλεόραση Samsung UE55C7000 LED LCD TV για 3D εμπειρία...
Τέλος, θα βρείτε τις καλύτερες αθλητικές στήλες, τα πιο μάχιμα νέα για την αποκρυπτογράφηση, την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τη μουσική, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες, απευθείας από τη database του www.lyngsat.com.
Μείνετε Συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων - Διευθυντής Σύνταξης

attachment.php
 

Attachments

  • DN75.jpg
    DN75.jpg
    18.4 KB · Views: 81
  • V111190.jpg
    V111190.jpg
    37.7 KB · Views: 78

Φίλιππος Φ.

Supreme Member
12 February 2007
3,910
Αθήνα
"Δορυφορικά Νέα" τεύχος Αυγούστου 2010

Μεταφέρω Δελτίο Τύπου που λάβαμε απο το περιοδικό "Δορυφορικά Νέα"

attachment.php



Κυκλοφορούν τα Δορυφορικά Νέα Αυγούστου

Αναμένοντας την έναρξη της νέας υπηρεσίας NovaHD, αλλά και άλλων σημαντικών εξελίξεων, όπως το δορυφορικό Connx και η ψηφιακή εκπομπή των καναλιών ET1, NET, ET3, τα Δορυφορικά Νέα φρόντισαν όπως πάντα για την έγκυρη ενημέρωσή σας, για όλα τα θέματα που αναζητάτε κάθε μήνα.
Καταρχήν, ασχοληθήκαμε με μια διαφορετική οπτική των αγαπημένων μας δεκτών HD, αυτή της ασύρματης σύνδεσης στο δίκτυο και τους τρόπους που μπορούμε να την υλοποιήσουμε. Τα αποτελέσματα των δοκιμών μας, είναι πολύ ενδιαφέροντα, μιας και για έναν αριθμό δεκτών, μπορούμε να έχουμε άψογη επικοινωνία με το δίκτυό μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις εφαρμογές που είναι εφικτές.
Ακόμη, το καλοκαίρι προσφέρεται για τηλεθέαση αγαπημένων ταινιών κι έτσι συγκεντρώσαμε όλα τα θεματικά δορυφορικά κανάλια που δείχνουν ταινίες και μάλιστα ελεύθερα. Ο αριθμός είναι ικανοποιητικότατος και πράγματι μπορεί κανείς να βρει όλων των ειδών τις ταινίες, με άριστη εικόνα και ήχο, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε το αυθεντικό soundtrack, δηλαδή το αγγλικό. Επίσης, ανατρέξτε και στην αναφορά μας στο Travel Channel, μιας και μεταδίδεται ελεύθερα πλέον, μόνο από τις 28,2 μοίρες ανατολικά.
Παραμένοντας στο τομέα της τηλεθέασης, λόγω της έλευσης της NovaHD, απευθυνθήκαμε στον κ. Γρηγόρη Κατσογιάννη, Διευθυντή Marketing Nova, ο οποίος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στα Δορυφορικά Νέα για όλα τα θέματα που προκύπτουν με την έναρξη της Νέας υπηρεσίας και όχι μόνο. Στον αθλητικό τομέα, σας αποκαλύπτουμε τι αλλάζει στην Premier League, το αγαπημένο πρωτάθλημα πολλών φιλάθλων και πως διαμορφώνεται το σκηνικό των δικαιωμάτων μετάδοσης από τη νέα σεζόν, ενώ η Άννα Καραμανλή μιλάει στα «Δορυφορικά Νέα» και απαντάει στο τι χρειάζεται μία γυναίκα για να μείνει τόσο καιρό στην παρουσίαση αθλητικής εκπομπής…
Για τους φανατικούς δορυφορομανείς, ο DrDream σας περιγράφει λεπτομερώς τη λειτουργία και ρύθμιση του περίφημου “Oscam”, προκειμένου να μπορέσετε να δείτε τις «δύσκολες» κάρτες σας, στο card reader του Linux δέκτη σας, ενώ μην παραλείψετε και την αναφορά στο περίφημο image Dream Elite, το οποίο είναι απλά ...κορυφαίο!
Ακόμη, όσοι σκέφτεστε να αγοράσετε επίπεδη τηλεόραση, διαβάστε πρώτα το αντίστοιχο συμβουλευτικό άρθρο, για να ξέρετε πώς να διαλέξετε τα χαρακτηριστικά που σας ταιριάζουν, ενώ οι αρχάριοι, ανατρέξτε στην στήλη «Ξεκινώντας», όπου σας περιγράφουμε τον τρόπο εγγραφής των επίγειων ψηφιακών καναλιών της Digea αλλά και γενικότερα.
Σε αυτό το τεύχος, σας παρουσιάζουμε και 2 νέους παίκτες στο χώρο των δεκτών Linux, τον Technomate TM800HD, καθώς και τον γρήγορο VU Plus Solo - τον μικρό αδερφό του Duo - οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόροι.
Σε πιο τεχνικό επίπεδο, ο Γ.Ζαζόπουλος σας περιγράφει τον τρόπο λήψης 2 έως και 16 δορυφόρων, με χρήση σταθερών κάτοπτρων WaveFrontier T90, ενώ ο Γ.Κακαβιάτος, αναλύει πλήρως τη λειτουργία των επίγειων ψηφιακών δεκτών και όλες τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα εσωτερικά στον δέκτη.
Οι υπόλοιπες παρουσιάσεις μας, περιλαμβάνουν τον μικρό και αξιόλογο δέκτη Edision Argus Piccollo και την επίγεια κεραία UHF Fracarro Sigma6HD, με την καινοτόμο σχεδίαση Loop Yagi.
Τέλος, θα βρείτε τις καλύτερες αθλητικές στήλες, τα πιο μάχιμα νέα για την αποκρυπτογράφηση, την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τη μουσική, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες, απευθείας από τη database του www.lyngsat.com.
Καλές διακοπές και ραντεβού τον επόμενο μήνα!

Μείνετε Συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων - Διευθυντής Σύνταξης
 

Attachments

  • DN_Cover_76.jpg
    DN_Cover_76.jpg
    223.6 KB · Views: 423

Lelos82

New member
19 September 2008
43
KORYDALLOS
Re: "Δορυφορικά Νέα" τεύχος Αυγούστου 2010

Έγινε κάποια προσπάθεια από μεριάς σου να επικοινωνήσεις με τα γραφεία του περιοδικού για να το αναφέρεις.. η' όχι?
Τα τηλ και τα email απ ότι γνωρίζω είναι περασμένα στην ταυτότητα του περιοδικού...
 

Lelos82

New member
19 September 2008
43
KORYDALLOS
Re: "Δορυφορικά Νέα" τεύχος Αυγούστου 2010

στείλε σε παρακαλώ τα στοιχεία σου στο παρακάτω email:

[email protected]

ενημέρωσε με σε παρακαλώ όταν το στείλεις για να το κοιτάξουμε το παραπάνω θέμα άμεσα..
 

Γιώργος Β.

Established Member
11 July 2006
229
Ελλάς
Απάντηση: "Δορυφορικά Νέα" τεύχος Αυγούστου 2010

Αψογο και χρησιμότατο το αφιέρωμα στα "ελεύθερα δορυφορικά κανάλια ταινιών"! :SFGSFGSF:
 

Lelos82

New member
19 September 2008
43
KORYDALLOS
Re: "Δορυφορικά Νέα" τεύχος Αυγούστου 2010

Ευχαριστουμε για τα θετικά σου σχόλια Γιώργο..

να σαι σίγουρος οτι θα τα μεταφέρω στον Χ. Μαυρομμάτη που επιμελήθηκε το συγκεκριμένο άρθρο...

Καλή βδομάδα...
 

giorpap

Established Member
3 August 2007
169
Απάντηση: "Δορυφορικά Νέα" τεύχος Αυγούστου 2010

Αν μου επιτρεπετε να πω τη γνωμη μου, η συνεντευξη του κ. Γρηγόρη Κατσογιάννη της Nova ηταν μια παταγωδη αποτυχια. Προσωπικα θεωρω οτι τα ερωτηματα τεθηκαν στο λαθος ανθρωπο (marketing) που επι της ουσιας δεν απαντησε σε κανενα. Γενικολογα και "μαρκετιστικες" απαντησεις. Πιστευω οτι θα πρεπει να απευθυνοσασταν σε καποιον εμπορικο διευθυντη ωστε να ειχαμε σαφεις απαντησεις στα ερωτηματα (εστω και μια απαντηση του στυλ "δεν μπορω να σας το απαντησω αυτο" ειναι πιο εντιμη καμια φορα), αλλα αφου εγινε η συνεντευξη με τον κ. Κατσογιάννη και βλεπετε οτι δεν απανταει επι της ουσια πουθενα, ας μη δημοσιευατε καν τη συνεντευξη. Καλοπροπαιρετα παντα, τα υπολοιπα θεματα ηταν μια χαρα και ειδικα το αφιερωμα στα καναλια ταινιων και το wave frontier.
 

Lelos82

New member
19 September 2008
43
KORYDALLOS
Re: "Δορυφορικά Νέα" τεύχος Αυγούστου 2010

Aγαπητε Γιώργο

Κάθε κριτική ειναι καλοδεχούμενη είτε θετική είτε αρνητική.. με βασικό σκοπό μας την πρόοδο κ εξέλιξη του περιοδικού!

Σ ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου!!!
 

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Απάντηση: "Δορυφορικά Νέα" τεύχος Αυγούστου 2010

Συμφωνώ με το μήνυμα του giorpap. Απαντήσεις χωρίς ουσία από τον κ. Κατσογιάννη.

Το συγκεκριμένο τεύχος το αγόρασα περισσότερο για το αφιέρωμα στις ταινίες. Σίγουρα ενδιαφέρον και χρήσιμο αλλά με πολλά λάθη.
Το fox movies δε λαμβάνεται από τον badr 3 (!) αλλά τον 6 και η λήψη κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.
Τα mbc δε βρίσκονται στη συχνότητα 11938 στον badr 4 αλλά στην 11919.
Επίσης το mbc max λαμβάνεται από τον badr 4.
Ακόμη η συχνότητα 11954 του astra 1H (με τα zdf) δεν είναι πανεύκολη για να αρκεί κάτοπτρο 65 εκατοστών!!!
Το shorts TV Turkey ομολογώ πως δεν το βρήκα.
[Φυσικά δε θα πρότεινα κάτοπτρο του ενός μέτρου για λήψη καναλιών της fixed δέσμης του eurobird 1.]

Τέλος, στο θέμα των εγκαταστάσεων, αναφέρεται ότι το wave frontier "μπορεί να έχει μία δέσμη περίπου 60 μοιρών με το ίδιο ακριβώς κέρδος στη λήψη". Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο...
 

Satarc

New member
5 October 2008
92
Re: "Δορυφορικά Νέα" τεύχος Αυγούστου 2010

Γεια χαρά σε όλους!
Σχετικά με τη συνέντευξη του Γ.Κατσογιάννη, θεωρώ ότι κι αν ακόμη δεν είναι ικανοποιητικές οι απαντήσεις, θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να τεθούν υπόψη των αναγνωστών κι ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Τώρα σχετικά με τα λάθη που ανέφερε ο Άκης, όντως μας ξέφυγαν κάποια πράγματα, λόγω της μεγάλης πίεσης των 2 τευχών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου στο χρόνο του ενός. Προφανέστατα η fixed δέσμη του Eurobird 1 δεν είναι εύκολη και τα MBC βρίσκονται στην 11919 (σε άλλη γραμμή αναφέρεται η σωστή συχνότητα), ενώ σαφώς το ZDF από τον Astra 1H δεν είναι πανεύκολο, όπως είναι το ZDF HD (ωστόσο λαμβάνεται και με 80 εκ αν και οριακά).
Η βασική ευθύνη βέβαια είναι δική μου που δεν τα διόρθωσα, ωστόσο έπρεπε να φύγουν πολλά κείμενα και εστίασα περισσότερο στη διόρθωση της σύνταξης και όχι στα γραφόμενα, όπως έγινε και με τις 60 μοίρες του Wave που βέβαια είναι επισήμως 40.
Να αναφέρω επιπρόσθετα ότι είναι φανερό πως δεν πρόκειται για έλλειψη γνώσεων από πλευράς του συντάκτη και δικής μου, αλλά για εκ παραδρομής λαθάκια λόγω πίεσης. Βοήθησε και το γεγονός ότι με το 1,80μ που κάναμε τις λήψεις για τις φωτογραφίες των καναλιών, ορισμένα σήματα δε φαίνονταν και τόσο αδύναμα, ώστε να μας υπενθυμίσουν άμεσα το λάθος. Προτείνω να προσπεράσουμε το γεγονός σαν τυχαίο, που άλλωστε όντως είναι.
Πάντως Άκη, το Shorts TV το κατέβασα όταν φτιάχναμε το αφιέρωμα, αλλά σταμάτησε τελείως λίγο μετά.
Αυτά προς το παρόν και θα κάνουμε μια διορθωτική σημείωση στο επόμενο για να είμαστε και πλήρως σωστοί.
Να ‛στε καλά και ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις!
Φιλικά
Περικλής
 

Satarc

New member
5 October 2008
92
Re: "Δορυφορικά Νέα" τεύχος Αυγούστου 2010

Να προσθέσω κάτι: ο συντάκτης μας Γ.Ζαζόπουλος μου επισήμανε ότι το Toroidal έχει 50 μοίρες από μόνο του και με μία πολύ μικρή επέκταση αριστερά και δεξιά πάει στις 60 μοίρες, με μία απλή βάση διπλού LNB
Να 'στε καλά, τα ξαναλέμε
Περικλής
 

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Απάντηση: "Δορυφορικά Νέα" τεύχος Αυγούστου 2010

Τέλος, στο θέμα των εγκαταστάσεων, αναφέρεται ότι το wave frontier "μπορεί να έχει μία δέσμη περίπου 60 μοιρών με το ίδιο ακριβώς κέρδος στη λήψη". Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο...
Η ένστασή μου δεν έχει να κάνει τόσο με το εύρος των μοιρών όσο με τη φράση που τονίζω.
 

SatZapper

AVClub Enthusiast
5 September 2007
1,158
Κυκλοφορούν τα «Δορυφορικά Νέα» Σεπτεμβρίου

Κυκλοφορούν τα «Δορυφορικά Νέα» Σεπτεμβρίου

Τα Δορυφορικά Νέα, εν όψει της επίσημης ανακοίνωσης για το δορυφορικό Connx-TV και αναμένοντας με ενδιαφέρον την εξέλιξη με την Επίγεια Ψηφιακή εκπομπή των καναλιών ET1, NET και ΕΤ-3 – ειδικά μετά την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Γιώργου Γαμπρίτσου - εγκαινιάζουν τη νέα τηλεοπτική σεζόν με προτάσεις σε προσιτά επίπεδα τιμών. Καταρχήν, συγκεντρώσαμε τους πιο οικονομικούς Combo HD δέκτες, με τους οποίους θα μπορείτε να βλέπετε δορυφορικά και επίγεια ψηφιακά κανάλια, χωρίς να ...αδειάσετε τη τσέπη σας. Ακόμη, γι’ αυτό το φθινόπωρο, συγκεντρώσαμε όλες τις ερωτικές κάρτες που μπορείτε να προμηθευτείτε, με όλες τις αλλαγές που έχουν επέλθει. Τα συγκεκριμένα κανάλια πλέον, κάνουν διάφορες συνεργασίες, με στόχο την πιο αποδοτική ύπαρξή τους σε εμπορικά συνδρομητικά πακέτα.
Από αθλητικής πλευράς, είναι παράδοση πλέον τέτοια εποχή, να σας παραθέτουμε όλα τα τηλεοπτικά δικαιώματα που έχουν κατοχυρωθεί για τη νέα σεζόν, προκειμένου να μάθετε που θα μπορέσετε να δείτε όλα τα σημαντικά – κυρίως ποδοσφαιρικά – πρωταθλήματα. Αυτή τη φορά, έχουμε σημαντικές εξελίξεις στην Premier League, ενώ συνεχίζεται η κυριαρχία του Al Jazeera Sports.
Ακόμη, σας μεταφέρουμε την νέα τάξη πραγμάτων της πολυ-συσκευής LG HR500, η οποία συνδυάζει αναπαραγωγή δίσκων BD, DVD & CD, διπλό επίγειο ψηφιακό δέκτη MPEG-4, ενσωματωμένο σκληρό δίσκο χωρητικότητας 250GB, δυνατό multimedia προφίλ, ικανότητα δικτύωσης, όπως και δυνατότητα εγγραφής από τους δύο δέκτες στο σκληρό δίσκο ή σε εξωτερική μνήμη.
Από πλευράς εγκαταστάσεων, σας περιγράφουμε αναλυτικά ένα οικιακό setup, το οποίο μπορεί εύκολα να σας δώσει όσα κανάλια θέλετε σε 3 πρίζες Sat/TV, με πλήρη ανεξαρτησία επιλογής, από 2 σταθερά πιάτα κι ένα κινητό με μοτέρ USALS.
Όσοι ασχολείστε περισσότερο με τους δέκτες, ανατρέξτε στο άρθρο για τον απρόσκοπτο οικιακό διαμοιρασμό κάρτας μεταξύ Dreambox και Octagon SF10x8, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να δείτε τις ταινίες από τον υπολογιστή σας στον Azbox HD και μάλιστα ...ασύρματα! Ακόμη, εγκαταστήσαμε το Gemini 5 σε έναν 800άρη και σας παραθέτουμε τα νέα καλούδια του δημοφιλούς λογισμικού, ενώ οι αρχάριοι μπορείτε να ενημερωθείτε για τους τρόπους μεταφοράς των εγγεγραμμένων αρχείων, από τον σκληρό του δέκτη σας στον υπολογιστή σας.
Όπως πάντα, σας περιμένουν άκρως ενδιαφέρουσες δοκιμές δεκτών και όχι μόνο, διότι σας έχουμε τη ναυαρχίδα Vantage VT-1 FullHD, τον Επίγειο Ψηφιακό Leader HT8210, τον νέο Kathrein UFS 912, την κεραία Triax Beam 32 και τον μεταλλάκτη QPSK-COFDM RFT-835 της RF-Tuote, με δύο ανεξάρτητες βαθμίδες μετάλλαξης και ενσωματωμένο CI.
Τέλος, θα βρείτε τις καλύτερες αθλητικές στήλες, τα πιο μάχιμα νέα για την αποκρυπτογράφηση, την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τον οικιακό εξοπλισμό Home Cinema, τη μουσική, τις αναβαθμίσεις των δεκτών HD, τα νέα προϊόντα, τα δορυφορικά κανάλια και τις συχνότητες, απευθείας από τη database του www.lyngsat.com.
Ραντεβού τον επόμενο μήνα!

Μείνετε Συντονισμένοι
Περικλής Παντολέων - Διευθυντής Σύνταξης
 

Attachments

  • DN_Cover_Sep_small.jpg
    DN_Cover_Sep_small.jpg
    106.4 KB · Views: 33

SatZapper

AVClub Enthusiast
5 September 2007
1,158
Re: "Δορυφορικά Νέα" τεύχος Αυγούστου 2010

Για την εργοστασιακή μπάρα υπάρχει μεγίστη απολαβή στα άκρα, αρκεί να είναι δυνατοί οι δορυφόροι για τη χώρα μας. Πχ, με κέντρο τις 26Ε και ακραίους δορυφόρους τις 5Ε και 42Ε παίρνεις μέγιστα αποτελέσματα λήψης και στους ακραίους δορυφόρους με ποιότητα σήματος που φτάνει πάνω από το 90% (για την ευρωπαϊκή δέσμη σε Astra 4A, `η σε μερικούς δυνατούς αναμεταδότες του Turksat 42Ε)… Θυμάμαι ότι όταν είχα προχωρήσει πριν μερικά χρόνια σε αυτή την εγκατάσταση, είχα μείνει έκπληκτος για το πώς αποδίδει αυτό το πιάτο στα άκρα, αφού με τις κατάλληλες ρυθμίσεις λαμβανες και την Europe FSS του ίδιου δορυφόρου στις 4.8Ε (στα βόρεια). Γενικώς το wave είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να πάρεις μέγιστες παράκεντρες λήψεις, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες… Πέρα από την εργοστασιακή μπάρα του wave δεν έχω πάει για να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει (είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνω…), αλλά φαντάζομαι ότι θα συμβαίνει αυτό που γίνεται και στα παράκεντρα των offset πιάτων στους ακραίους δορυφόρους…
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Απάντηση: "Δορυφορικά Νέα" τεύχος Αυγούστου 2010

Τα πιάτα τύπου Toroidal Τ-90 έχουν επίσημα την δυνατότητα λήψης 40-44 μοίρες άνοιγμα.
Ότι πέφτει η απολαβή στα άκρα είναι γεγονός και αυτό φαίνεται σε ασθενείς δορυφόρους.
Οι εύκολες δέσμες από THOR, SIRIUS, TURKSAT, βοηθάνε στο να μην φαίνεται το "πρόβλημα".

Από 1W...42E ή 1W...45E είμαστε ΟΚ, αλλά αν δοκιμάσουμε 1W...53Ε ή 5Ε...53Ε εδώ έχουμε πρόβλημα λήψης ακόμα και στις 16Ε
καθώς οι δορυφόροι πρέπει να μετακινηθούν αρκετά στην μπάρα και το μόνο που συναντάμε πλέον με αυτό το τόξο, είναι προβλήματα.
Έκανα αυτόν τον μήνα πολλές και διάφορες δοκιμές με την εγκατάστασή μου και το τόξο 1W...53Ε ή 5Ε...53Ε στην Αθήνα, δεν βγαίνει όπως πρέπει.
 

Didimos GR

Senior Member
16 May 2009
660
Δράμα-Καβάλα
Re: Κυκλοφορούν τα «Δορυφορικά Νέα» Σεπτεμβρίου

Σελίδα 53 δεξιά και κάτω....snapshot από το κανάλι "XXX Xtreme" !!!! :mad:
Πρωκτικό sex σε όλο του το μεγαλείο !!!!!! :SFGSFGSF:

Άλλο ένα τέτοιο να ξαναγίνει και χάνετε ακόμα έναν πελάτη σας κύριε Παντολέων !
:ciao:

ΥΓ. Μέσα στο σπίτι κυκλοφορούν και ανήλικα....
 

Serafeim Karakostas

AVClub Fanatic
8 August 2007
10,159
Άρτα
Απάντηση: Κυκλοφορούν τα «Δορυφορικά Νέα» Σεπτεμβρίου

Με πρόλαβες, φίλε. Ξεφύλλιζα το τεύχος και έπεσα πάνω στη φωτογραφία. Πραγματικά κρίμα και ντροπή!:frown:

Και μια απορία: τα φωτογραφικά αποσπάσματα από τα κωδικοποιημένα κανάλια από πού προέρχονται;