- 1 May 2007
- 660
Αποφάσισα φέτος να βάλω ένα βαρελάκι 100lt στο υπόγειο. Υπήρχε και ένας γνωστός που θα προμηθευόμουν τα σταφύλια (Αηγιωργήτικο Νεμέας βιολογικά πιστοποιημένα), αλλά τελικά τσάκισε η συμφωνία και θα πάρω μούστο από έναν γνωστό οινοποιό στην Αττική.
Το ερώτημα είναι, να κάνω κάποια μίξη και με άλλη ποικιλία κι αν ναι με ποια?
Είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ και ρωτάω προσπαθώντας να καταλάβω τι θα προσδώσει η κάθε ποικιλία που θα προστεθεί. Πχ αν βάλω και καπερνέ γίνεται πιο γεμάτο το "σώμα"....
Στα διαδικαστικά, ο χώρος έχει σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 19 βαθμούς, θα το πάω σε χημικό πριν το βρασμό και στο τέλος πριν το κλείσιμο.
Όποια γνώση και εμπειρία καλοδεχούμενη
Το ερώτημα είναι, να κάνω κάποια μίξη και με άλλη ποικιλία κι αν ναι με ποια?
Είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ και ρωτάω προσπαθώντας να καταλάβω τι θα προσδώσει η κάθε ποικιλία που θα προστεθεί. Πχ αν βάλω και καπερνέ γίνεται πιο γεμάτο το "σώμα"....
Στα διαδικαστικά, ο χώρος έχει σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 19 βαθμούς, θα το πάω σε χημικό πριν το βρασμό και στο τέλος πριν το κλείσιμο.
Όποια γνώση και εμπειρία καλοδεχούμενη