Κρασί - ποικιλίες

zavara

Senior Member
1 May 2007
660
Αποφάσισα φέτος να βάλω ένα βαρελάκι 100lt στο υπόγειο. Υπήρχε και ένας γνωστός που θα προμηθευόμουν τα σταφύλια (Αηγιωργήτικο Νεμέας βιολογικά πιστοποιημένα), αλλά τελικά τσάκισε η συμφωνία και θα πάρω μούστο από έναν γνωστό οινοποιό στην Αττική.
Το ερώτημα είναι, να κάνω κάποια μίξη και με άλλη ποικιλία κι αν ναι με ποια?
Είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ και ρωτάω προσπαθώντας να καταλάβω τι θα προσδώσει η κάθε ποικιλία που θα προστεθεί. Πχ αν βάλω και καπερνέ γίνεται πιο γεμάτο το "σώμα"....

Στα διαδικαστικά, ο χώρος έχει σταθερή θερμοκρασία γύρω στους 19 βαθμούς, θα το πάω σε χημικό πριν το βρασμό και στο τέλος πριν το κλείσιμο.

Όποια γνώση και εμπειρία καλοδεχούμενη
 

Spyros_V_S

Senior Member
30 June 2008
444
Νέα Σμύρνη
Η Αττική έχει πολύ καλες λευκές ποικιλίες και αν βρείς Σαββατιανο απο τα Μεσόγεια ή ροδίτη, μη βάλεις τίποτα άλλο, ειδικά φέτος που είναι πολύ καλή χρονιά ποιοτικά. Γενικά θα σου συνιστούσα να βάλεις μια ποικιλία αφού είναι η πρώτη φορά που ασχολείσαι για να μη μπλέξεις με συνδυασμούς αμφίβολου αποτελέσματος.