Αν θυμάμαι κσλά, στο σχολείο μας είχαν πει οτι ένα παιδί μέχρι την ηλικία των 12 ετών (συν πλήν - ανάλογα με τον κάθε οργαανισμό), το σώμα του παράγει ενα ένζυμο που διασπά κάποια ουσία στο γάλα κι έτσι εκμεταλλεύεται πλήρως τα συστατικά του γάλακτος. Αυτό σταδιακά σταματάει, και μετά χρειάζονται ειδικά χαπάκια (σαν αυτά που παίρνουν ορισμένοι αθλητές) για την ίδια δουλειά. Για έναν ενήλικα, στην πράξη, το γάλα είναι άχρηστη τροφή και μάλλον επικίνδυνη λόγω πολλών μικροβίων, και υψηλών λιπαρών (10%). Φυσικά υπάρχουν αυτοί που το απολαμβάνουν ζεστό ή κρύο, αλλά περι ορέξεως ουδείς λόγος...
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Το βρήκα...
" Γιά την πέψη τού γάλακτος είναι απαραίτητο ένα ένζυμο, η λακτάση, που διασπά τη λακτόζη, ένα από τα βασικά σάκχαρα, που υπάρχουν στο γάλα. Η ικανότητα να παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός το ένζυμο αυτό χάνεται με την ενηλικίωση. "
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
O θεος να τα κανει γαλατα αυτα.....τι επεξεργασια εχουν φαει....
καλυτερα να μην πιεις καθολου ή να φας κατι αλλο.
Διαφωνώ για το κεφίρ
Ανα καιρούς το έφτιαχνα και το έπινα, μετα βαριόμουν την διαδικασία και το παρατούσα, μετά το ξανάρχιζα κλπ...
Απολαυστικότατο και υγιεινό. Το πίνεις σαν αναψυκτικό. Ποτέ δεν είχε κάποια παρενέργεια