Εμπειρίες με 7?

Beavis

AVClub Addicted Member
25 August 2006
2,256
AΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εμπειρίες με 7?

Eννοεις το run as administrator? αν εννοεις αυτο,παλι μου βγαζει το ιδιο μηνυμα "could not load file CLI.implementation κατι version διαφορα πραγματα"δε μπορω να καταλαβω τι ειναι και δεν ανοιγει ουτε το hydravision.
Τι να πω,απλα θα περιμενω για νεους drivers

και εγω εχω 4850 και με τα 64bit δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα
 

lunapop

Established Member
22 July 2007
131
Εγω σε συγκριση με τα vista (64bit) που ειχα πριν δεν ειδα και καμία τρομερη διαφορα, μου αρεσουν πιο πολυ στο ανοιγμα (με τα φωτακια) αλλα απο συμπεριφορα - κολληματα κτλ. ουτε με τα vista ειχα, ουτε με τα 7 εχω. Ενα αρνητικο που εχω βρει ειναι οτι το πληκτρο show desktop εχει μετακινηθει απο διπλα απο το εικονιδιο των windows, δεξια απο το ρολοι και δεν εχω καταφερει να βρω τροπο να το μετακινησω αλλα κατ'αλλα ειναι τελεια.
 

Γιώργος.Χ

Moderator
Staff member
23 June 2006
5,867
Αττική
Εγώ εβαλα τα 7 Ultimate στο βασικο μου PC εδώ και 20 μέρες. Προβλήματα μηδέν και ομορφο περιβάλλον.. Να δουμε την συνέχεια..
 

dkazaz

Senior Member
15 August 2007
306
Athens
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εμπειρίες με 7?

Eννοεις το run as administrator? αν εννοεις αυτο,παλι μου βγαζει το ιδιο μηνυμα "could not load file CLI.implementation κατι version διαφορα πραγματα"δε μπορω να καταλαβω τι ειναι και δεν ανοιγει ουτε το hydravision.
Τι να πω,απλα θα περιμενω για νεους drivers

γράψε λάθος, νόμιζα ότι είχες πρόβλημα να εγκαταστήσεις το catalyst.
Απο αυτά που λες μάλλον δεν έχεις κάποιο system component (VC++ dll, .net etc).
 

usherades

Senior Member
5 November 2007
548
Aθηνα/Βυρωνας
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εμπειρίες με 7?

γράψε λάθος, νόμιζα ότι είχες πρόβλημα να εγκαταστήσεις το catalyst.
Απο αυτά που λες μάλλον δεν έχεις κάποιο system component (VC++ dll, .net etc).

Εχεις καμια ιδεα πως μπορει να φτιαχτει?Μηπως αν ξαναπερνουσα παλι τους drivers της μητρικης πρωτα,και της γραφικων μετα?
 

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,852
Εξάρχεια
Η ΜΙCRΟSΟFΤ επιβεβαίωσε ότι ερευνά ένα πρόβλημα που περιγράφεται ως «η μαύρη οθόνη του θανάτου» και επηρεάζει το τελευταίο λειτουργικό σύστημά της.

Όταν εμφανίζεται το σφάλμα αυτό, οι χρήστες των Windows 7 βλέπουν μια εντελώς μαύρη οθόνη. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξετάζει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες το πρόβλημα προκαλείται από την τελευταία ενημέρωση του συστήματος ασφαλείας της, η οποία κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι το πρόβλημα επηρεάζει επίσης τα Windows Vista, ΧΡ και άλλα συστήματα.

Η εταιρεία προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών Ρrevx, η οποία παρουσίασε μια λύση για το πρόβλημα, λέει πως «εκατομμύρια» χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. «Σε μια ύστατη προσπάθεια να διορθώσουν το πρόβλημα, οι χρήστες ξαναφορτώνουν τα Windows», εξηγεί ο Ντέιβιντ Κένερλι της Ρrevx. «Ελπίζουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε πολλούς από σας να αποφύγετε να τα ξαναφορτώσετε».

Πολλά τα αίτια
Η Ρrevx διευκρίνισε πως η λύση της δεν λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις. «Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές», λέει ο Κένερλι.

«Όμως αν τα προβλήματα της μαύρης οθόνης άρχισαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες έπειτα από μια ενημέρωση των Windows, τότε η λύση μας έχει πολλές πιθανότητες να λειτουργήσει». Ο Κένερλι διευκρίνισε πως η εταιρεία του εντόπισε «τουλάχιστον 10 διαφορετικά σενάρια που προκαλούν τις ίδιες συνθήκες της “μαύρης οθόνης του θανάτου”».

Σύμφωνα με την Ρrevx, το πρόβλημα επηρεάζει τις εκδόσεις Windows 7, Vista, ΧΡ, ΝΤ και Windows 2000. Η Μicrosoft ανακοίνωσε πως όσοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με το τμήμα εξυπηρέτησης των πελατών της.
 

stateo

New member
24 June 2006
3
Τελικά μάλλον πρόκειται για "υπέρμετρο ζήλο" της PREVX (που αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη) και όχι για πρόβλημα των Updates....

Το Δελτίο Τύπου της Microsoft....
H Microsoft διαψεύδει τη δημοσίευση της PREVX για το φαινόμενο της μαύρης οθόνης

Η Microsoft ενημερώθηκε πρόσφατα για τη δημοσίευση της βρετανικής εταιρίας PREVX, η οποία αναρτήθηκε στο site της στις 27 Νοεμβρίου 2009, αναφορικά με την εμφάνιση της μαύρης οθόνης στα λειτουργικά συστήματα Windows της Microsoft, μετά την εγκατάσταση των τελευταίων ενημερώσεων ασφαλείας της εταιρίας.
Η Microsoft μετά από ενδελεχή έρευνα, διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό αυτό και σας παραπέμπει στο site της εταιρίας PREVX, η οποία έχει δημοσιεύσει, από εχθές, την απολογία της http://www.prevx.com/blog/141/Windows-Black-Screen-Root-Cause.html.
Όλα ξεκίνησαν όταν η βρετανική εταιρία PREVX, μέσα από το site της, ανέφερε ότι οι χρήστες που εγκατέστησαν τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας της Microsoft, ή που "έτρεξαν" προγράμματα αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού, ακόμη και της ίδιας της PREVX, ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της μαύρης οθόνης στον υπολογιστή τους. Στη συνέχεια προέτρεπε τους χρήστες που αντιμετωπίζουν το εν λόγω πρόβλημα να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό που η ίδια ανέπτυξε προκειμένου να διορθωθεί το θέμα της μαύρης οθόνης του υπολογιστή.
Η PREVX δεν επικοινώνησε με την Microsoft η οποία αντιλήφθηκε το παραπάνω θέμα από το site της PREVX. Η Microsoft προχώρησε σε έρευνα για να διαπιστώσει αν ευσταθούν οι εν λόγω ισχυρισμοί και κατέληξε ότι το φαινόμενο της μαύρης οθόνης δεν σχετίζεται με τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας της.
Η PREVX επιβεβαίωσε την έρευνα της Microsoft και σε δημοσίευση της εχθές ζήτησε συγγνώμη (http://www.prevx.com/blog/141/Windows-Black-Screen-Root-Cause.html), προτρέποντας τους χρήστες να εγκαθιστούν όλες τις ενημερώσεις ασφάλειας της Microsoft. Επιπλέον διευκρίνισε ότι το φαινόμενο της μαύρης οθόνης μπορεί να οφείλεται σε κακόβουλο λογισμικό ή σε λογισμικό τρίτης εταιρίας για την προστασία από κακόβουλο λογισμικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Microsoft, σε παγκόσμιο αλλά και τοπικό επίπεδο, δεν έχει λάβει κλήσεις σχετικά με το θέμα της μαύρης οθόνης. Σε κάθε περίπτωση προτρέπουμε τους πελάτες μας για κάθε απορία ή διευκρίνιση να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσα από το site http://support.microsoft.com/security
Τέλος, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα λειτουργικά συστήματα Windows είναι απολύτως ασφαλή και ότι η Microsoft εργάζεται πυρετωδώς για την ασφάλεια των χρηστών καθώς αυτή αποτελεί πάντα ύψιστη προτεραιότητα της.
 

mmoukiou

Supreme Member
22 October 2007
3,069
Πάντως, προσωπικά, έχω να δω screen of death από την εποχη του service pack 1 των ΧΡ. Τότε ήταν blue, όχι black. Τα Vista ποτέ δεν μου έκαναν το παραμικρό πρόβλημα, ούτε προς το παρόν τα 7.
 

geox01

Established Member
24 September 2007
130
Χρησιμοποιώ Windows 7 64-bit εδώ κανά δίμηνο, όλα ΟΚ. Το setup αποτελείται Asus Μ3Α78-Τ, AMD 9950, 8GB, και ...crossfire με ASUS3470. Οι εντυπωσεις μου είναι εξαιρετικές, όπως ήταν και για τα Vista - δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσοι πολλοί τα θάβουν. Εντάξει θα μπορούσαν βέβαια να δώσουν ένα βιβλιαράκι τύπου "What's new" μαζί με τα vista και να εξηγούν με απλά λόγια τις αλλαγές με τη λειτουργικότητα UAC που προβλημάτισε κάμποσο κόσμο! ΟΚ.

Τώρα σχετικά με τη μαύρη οθόνη (αν λέμε για την ίδια), μου έτυχε μια πριν κανά τριβδόμαδο, και δεν φταίει η MS, τη δουλειά μου την έκανε ένα spyware που ήταν μέσα σε ένα "freeware" utility για network traffic monitoring δεν θυμάμαι ακριβώς ποιο γιατί είχα εγκαταστήσει 4-5 εκείνη τη μέρα (εννοείται πως έφυγαν σουμπιτα και τα πέντε). Το malware ήταν το RelevantKnowledge.

How to remove relevant knowledge

Η μαύρη οθόνη εμφανιζόταν κατά τη διάρκεια της εκκίνησης μετά το logo εκεί που φορτώνει drivers και τα βασικά services. Ο υπολογιστής αντί κάποια στιγμή να εμφανίσει το desktop έμενε στη μαύρη οθόνη (με μαύρο background) και το μόνο που λειτουργούσε ήταν ο δείκτης του ποντικιού. Δεν ήταν κλασική περιπτωση BSOD δηλαδή που κάνει crash ο υπολογιστής. Αφού έκανα κάμποσες επανεκκινήσεις σε νορμαλ και safe mode κάποια στιγμη και γω δεν ξέρω πως μπηκα στο desktop και μετά από 15-20" έκανε freeze το σύμπαν. Με τις πολλές επανεκκινήσεις πρόλαβα και έτρεξα καποια στιγμή τον task manager και είδα το ενλογω malware! Σε κάποια από τις επόμενες πρόλαβα και πήγα στα services και έκανα disable το ενλογω service. Έτσι επανέκτησα τον έλεγχο... Δεν ξέρω αν είναι η ίδια περίπτωση με τα άλλα περιστατικά.
 

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Τελικά μέχρι και εγώ ο "συντηρητικός" σε θέματα windows, πέρασα από ΧΡ 32bit (παντού) σε 7άρια 64bit στο htpc και στο "backup" μηχανάκι, και σε 32bit στο λάπτοπ...

Στο λάπτοπ έχω θεματάκια και χρειάστηκε να εγκαταστήσω RMClock γιατί δεν ανεβοκατέβαζε ο Ρ-Μ του συχνότητα ανάλογα με το φόρτο. Ταυτόχρονα έκανα και ένα undervolt, για μικρότερη έκλυση θερμότητας.

Στα άλλα δύο παίζουν μια χαρά... Αν και δεν έχω προλάβει να στήσω και πολλά πράγματα, ειδικά στο htpc που δεν έχω βάλει ακόμα ούτε codecs ούτε players...

υγ. Συνεχίζω να θεωρώ το ubuntu 9.10 πολύ πιο όμορφο και εντυπωσιακό σαν desktop περιβάλλον.
 

psytransas

AVClub Enthusiast
5 February 2008
849
Θεσσαλονικη
Ενας γνωστος μου πηρε ενα λαπτοπ με προεγκατεστημενα τα 7 Home Premium. Ομως επειδη περιειχε πολλη "σαβουρα" απο διαφορα αχρηστα προγραμματα -και παρα την απεγκατασταση τους- θελει να κανει μια καθαρη εγκατασταση και οχι επαναφορα απο δισκους η το κρυφο partition.

Aν ξαναπερασει τα 7 γινεται να τα ενεργοποιησει με τον τρεχοντα σειριακο αριθμο ?
 

mmoukiou

Supreme Member
22 October 2007
3,069
Απάντηση: Re: Εμπειρίες με 7?

Ενας γνωστος μου πηρε ενα λαπτοπ με προεγκατεστημενα τα 7 Home Premium. Ομως επειδη περιειχε πολλη "σαβουρα" απο διαφορα αχρηστα προγραμματα -και παρα την απεγκατασταση τους- θελει να κανει μια καθαρη εγκατασταση και οχι επαναφορα απο δισκους η το κρυφο partition.

Aν ξαναπερασει τα 7 γινεται να τα ενεργοποιησει με τον τρεχοντα σειριακο αριθμο ?

Πιθανότατα ναι. Αρκεί να εγκαταστήσει την Home Premium έκδοση και μόνο αυτή (αυτή που έχει το λάπτοπ, δηλαδή και για την οποία έχει άδεια χρήσης)

Όμως ίσως χάσει την δυνατότητα επαναφοράς από το κρυφό partition, αν ποτέ το θελήσει.Κκαλύτερα να φτιάξει πρώτα recovery disc (όλα τα λάπτοπ νομίζω δίνουν αυτή τη δυνατότητα) και μετά ας κάνει ότι τραβάει η ψυχή του
 
Last edited:

psytransas

AVClub Enthusiast
5 February 2008
849
Θεσσαλονικη
Re: Απάντηση: Re: Εμπειρίες με 7?

Πιθανότατα ναι. Αρκεί να εγκαταστήσει την Home Premium έκδοση και μόνο αυτή (αυτή που έχει το λάπτοπ, δηλαδή και για την οποία έχει άδεια χρήσης)

Όμως ίσως χάσει την δυνατότητα επαναφοράς από το κρυφό partition, αν ποτέ το θελήσει.Κκαλύτερα να φτιάξει πρώτα recovery disc (όλα τα λάπτοπ νομίζω δίνουν αυτή τη δυνατότητα) και μετά ας κάνει ότι τραβάει η ψυχή του
Aυτο το εχει κανει, απλα θελει clean install. Εννοηται πως βαλουμε ακριβως την ιδια εκδοση. Και δεν θα πειραξουμε φυσικα το κρυφο partition. Το φορματ θα γινει στον υπολοιπο δισκο.
 

mmoukiou

Supreme Member
22 October 2007
3,069
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εμπειρίες με 7?

Aυτο το εχει κανει, απλα θελει clean install. Εννοηται πως βαλουμε ακριβως την ιδια εκδοση. Και δεν θα πειραξουμε φυσικα το κρυφο partition. Το φορματ θα γινει στον υπολοιπο δισκο.

Το κρυφό partition μπορεί μεν να μην το πειράξεις, αλλά πιθανόν να χρειάζεται το software που έχει προεγκαταστήσει ο κατασκευαστής για να λειτουργήσει (χωρίς να είμαι σίγουρος για αυτό).
Πάντως, αν έχεις ήδη δημιουργήσει δισκάκια επαναφοράς, προχώρα σε καθαρή εγκατάσταση από dvd των windows 7 και όταν ζητηθεί άδεια χρήσης, δώσε τον κωδικό των προεγκαταστημένων windows. Δεν βλέπω τον λόγο για να μην δουλέψει.