DVD-REC PANASONIC DMR-EH58

alkisopc

New member
6 December 2007
61
ΝΙΚΑΙΑΑΑΑ
Παιδια τι λεει αυτο???Βρεθηκα σε ενα καταστημα σε ενα φιλο και ηθελα ενα καλο εγγραφης!Μου προτεινε αυτο!!!Αξιζει τα λεφτα του?Απο 400 εχει πεσει στα 340!!!
 

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
έχω το 57άρι εδώ και ένα χρόνο - ίσως λίγο περισσότερο - κι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. για ειδικότερες λεπτομέρειες, ρώτα ότι θες να σου πω. υποθέτω το 58άρι θα είναι έστω κι ελαφρά καλύτερο - ή ίσως πιο φορτωμένο σε δυνατότητες.
 

alkisopc

New member
6 December 2007
61
ΝΙΚΑΙΑΑΑΑ
Παιδια δε ξερω τι παιζει αλλα με φαγανε κανονικα!!Το πηρα απο SATURN που υποτιθεται ειναι οι πιο φθηνοι (340) και μολις ειδα πως στο ΠΛΑΙΣΙΟ το εχει 100 ευρω κατω!!!!!Δεν το εχω ανοιξει ακομα.Το εχω 2 μερες.Με χρηματοδοτηση,παιζει να το παω πισω??
 

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
Παιδια δε ξερω τι παιζει αλλα με φαγανε κανονικα!!Το πηρα απο SATURN που υποτιθεται ειναι οι πιο φθηνοι (340) και μολις ειδα πως στο ΠΛΑΙΣΙΟ το εχει 100 ευρω κατω!!!!!Δεν το εχω ανοιξει ακομα.Το εχω 2 μερες.Με χρηματοδοτηση,παιζει να το παω πισω??

να το αλλάξεις με κάτι άλλο ίσης ή μεγαλύτερης αξίας, πιθανόν. να σου γυρίσουν χρήματα, το βλέπω ζόρι εφόσον το μηχάνημα δεν έχει πρόβλημα.
 

YonVog

Established Member
26 June 2006
249
ΒΟΥΛΑ
Βάσει νόμου, έχω την εντύπωση ότι έχεις το δικαίωμα σε διάστημα 7 ημερών από την αγορά, να το επιστρέψεις και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω, από τη στιγμή που δεν το έχεις ανόιξει καθόλου. Τσέκαρε εάν αυτό ισχυει.
 

drunik

New member
12 April 2008
38
Η επιστροφή προϊόντος εντός 7 ημερών (αλλά και εντός ΜΗΝΟΣ, αν θυμάμαι καλά), είναι νόμος της Ε.Ε. (από αυτούς που υποχρεούνται να ακολουθούν τα μέλη) αλλά που δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα, όπως και ένα σωρός άλλοι... (βλ. και ο παράνομος φόρος εισαγωγής στα αυτοκίνητα, τον οποίο οι κυβερνήσεις επιλέγουν να επιβάλλουν παρανόμως, και να πληρώνουν το πρόστιμο, διότι το τελευταίο είναι μικρότερο από τα έσοδα επιβολής του).
Πριν 2 χρόνια είχα αγοράσει αντίστοιχο DVD Recorder 160GB από τα LiDL, (και με ελληνικά μενού!) και την 26 μέρα το επέστρεψα (μαζί με μία λίστα χαρακτηριστικών που πρότεινα να βελτιωθούν σε μελλοντική έκδοση) και μου επέστρεψαν όλα τα χρήματά μου. Βλέπετε, στα LiDL ακολουθούν τη γερμανική νομοθεσία που έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία περί επιστροφής χωρίς εξηγήσεις.
Κάποια στιγμή, προ καιρού, νομίζω ήταν τα Multirama (ας με διορθώσει οποιος θυμάται σωστότερα) διαφήμιζε (ως πρωτοπορία του...) το total refund εντός 15-ημέρου.
Αλλά σε κράτος που δεν θέλει ή δεν μπορεί να επιβάλλει το αυτονόητο (τους ίδιους του τους νόμους), και σε μία αγορά των αθέμιτων "συντονισμένων" ολιγοπωλιακών τακτικών και συμφωνιών "κάτω από το τραπέζι", η μόνη λύση είναι στα χέρια των συνειδητών καταναλωτών, στο πορτοφόλι τους και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους μέσω της άρνησης αγοράς... αλλά ποιός έχασε την καταναλωτική συνείδηση, για να τη βρει ο έλληνας γκρινιάρης αλλά και αδηφάγος καταβροχθιστής...

Έχω ένα LG 160GB περί τα > 2 χρόνια, πέραν μιας αλλαγής κεφαλής εγγραφής, δωρεάν εντός εγγύησης, δουλεύει άψογα. Αν και έχω μερικές ενστάσεις στην οργάνωση των λειτουργιών. Το κυριώτερο όμως, που πρέπει να γνωρίζουμε για την "καλή τους υγεία", είναι όπως και στο σκληρόμας δίσκο του κομπιούτερά μας, να μην τον πολυ-γεμίζουμε, και τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, να του κάνουμε ένα FORMAT.

Όντως σήμερα μου ήρθε το newsletter του Πλαισίου, που το έχει 250ε. και το σκέφτομαι σοβαρά για δεύτερο... Τα Panasonic είχαν από παλιά (με τα VCR με την κασέτα) πολύ καλές υλοποιήσεις. Ελπίζω ακόμη. Ta Pioneer επίσης (αν και λίγο τσιμπημένα).
Επί του θέματος : διεκδίκησε για να μην , απαίτησε την επιστροφή των χρημάτων σου. Σίγουρα μπορείς να πάρεις κάτι άλλο στα λεφτά αυτά.
 
Last edited:

NicholasM

New member
21 July 2007
30
Φιλε ακομα και αν το εχεις ανοιξει και το εχεις δουλεψει, μπορεις μεσα σε 28 μερες να το επιστρεψεις - και τα λεφτα σου πισω, οχι πιστωτικα και αλλες τετοιες αηδιες! ΙΣΧΥΕΙ 100%, ισως μονο να χρειαστει να πατησεις λιγο ποδι και να φωναξεις, παντως μην υποχωρησεις! Αν χρειαστεις οτιδηποτε πανω σε αυτο επικοινωνησε μαζι μου - εχοντας ζησει 8 χρονια στη Γερμανια μου τη δινουν κατι τετοια... Εγω ειχα παει στο Saturn της Γερμανιας να δωσω πισω ενα CD Player των 600 και επειδη ντρεπομουνα (πρωταρης γαρ)επεμενα να εξηγησω γιατι το επεστρεφα και αυτοι δεν ηθελαν να ακουσουν. Saturn, ε;

ΖΗΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΠΙΣΩ!

Παντως μην τους πεις οτι εισαι απο Νικαια και Παναθηναϊκος γιατι μπορει να νομιζουν οτι γενικα σου αρεσουν οι πλακες -bye-
 
Last edited:

drunik

New member
12 April 2008
38
ΖΗΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΠΙΣΩ! ... ακομα και αν το εχεις ανοιξει και το εχεις δουλεψει, μπορεις μεσα σε 28 μερες να το επιστρεψεις - και τα λεφτα σου πισω, ... ΙΣΧΥΕΙ 100%, ισως μονο να χρειαστει να πατησεις λιγο ποδι και να φωναξεις, παντως μην υποχωρησεις!

NicholasM, πολύ σωστά μιλάς!
μου τη δινουν κατι τετοια...
και μένα... Στην Αμερική, εκτός της επιστροφής χρημάτων (εντός 15-30 ημερών), υπάρχει από αρκετά εμπορικά κέντρα, ένα είδος "εγγύησης αταθερής τιμής", για 1-2 μήνες, που σημαίνει ότι αν αγοράσεις σήμερα ένα προϊόν και μέσα σε λίγότερο από ένα μήνα το κατάστημα που το πήρες, μειώσει την τιμή, πχ.10%, δικαιούσαι να πάς και να διεκδηκήσεις την ίδια μείωση σε μετρητά. Ανήκουστα πράγματα για εδώ, έ; ... Και αυτά δεν τα επέβαλλε καμία κυβέρνηση, αλλά ο υγιής ανταγωνισμός και η οξυμένη καταναλωτική συνείδηση... (όχι να αδειάζουν τα ράφια, όταν "κυκλοφορήσει" η φήμη ότι θα υπάρξει έλλειψη, ή, ότι θα ανέβουν οι τιμές...)

Τα Saturn είναι Γερμανική αλυσίδα ; Σκέφτομαι για οθόνη PC από κει.
 

vaflas

Senior Member
29 April 2008
443
Λάρισα
Παιδιά αν ισχύει όντως ότι μπορούμε να επιστρέψουμε μέσα σε 28μέρες ό,τι αγοράσαμε, κάθε μήνα θα ήμασταν με καινούριο hardware. :grinning-smiley-043

Ειδικά στο χώρο των υπολογιστών που οι τιμές αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς, θα αγοράζαμε κάτι, θα το χρησιμοποιούσαμε 1μήνα και πίσω μετα στο κατάστημα να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω (και στην τιμή που το αγοράσαμε εμείς έτσι? Όχι στη νέα μειωμένη τιμή και αηδίες! :smash::fahne90:)

Εύχομαι να βρει ο φίλος κάποια άκρη, αλλα όλοι βγαίνουμε χαμένοι με την αγορά κάποιου hardware που είναι δεδομένο ότι θα πέσει η τιμή του κάποια στιγμή.

Για το Panasonic μου ήρθε κι εμένα το ενημερωτικό απ' το Πλαίσιο προχθες με την προσφορά.
Δε σημαίνει ότι χρωστάει το Πλαίσιο (ή το κάθε κατάστημα) τίποτα σε κανέναν που το αγόρασε προ της προσφοράς.

Επειδή σκέφτομαι κι εγώ την αγορά DVDrecorder είμαι μεταξύ αυτού του Panasonic καθώς και του Sony890.
To Sony έχει και ψηφιακό δέκτη (με μικρότερο βέβαια δίσκο) και λίγο ακριβότερο απ' το Panasonic. (καλύτερη τιμή στο Pixmania)

Τα Sony τα εμπιστεύομαι πιο πολύ για να πω την αλήθεια, αλλα και την Pixamania τη φοβάμαι όσον αφορά τα RMA. (φαντάζομαι η ελληνική αντιπροσωπεία της Sony δε θα με καλύπτει εδώ όσον αφορά το service...)

Tί προτείνετε?
 
Last edited:

Struggler

Senior Member
11 November 2007
553
Εκτός απο το που θα αγοραστεί και περί εγγυήσεων μήπως να πούμε
και αν αξίζει τελικά το μοντέλο??
Κάποιος που να μπορεί να μας διαφωτήσει?
 

drunik

New member
12 April 2008
38
Απάντηση: Re: DVD-REC PANASONIC DMR-EH58

... μήπως να πούμε και αν αξίζει τελικά το μοντέλο?? Κάποιος που να μπορεί να μας διαφωτήσει?

Καλή ερώτηση!
Ωστόσο στην εποχή που οι εταιρείες, κάθε χρόνο βγάζουν τουλάχιστον 1-2 μοντέλα στην ίδια κατηγορία τιμής, δημιουργείται ένα πρόβλημα που δυσκολεύει την παραπάνω απάντηση.

Όταν, όπως είπα παραπάνω, αγόρασα ένα LG DVDrecorder πριν 2.5 χρόνια, για να το χρησιμοποιήσω κατ'εξοχήν για να γράφω στο σκληρό εκπομπές που παίζονται σε ώρες που δεν μπορούσα να τις δω ζωντανά, και λιγότερο για να γράφω σε DVD. Έτσι λοιπόν, περνούσε ο χρόνος και λόγω συνεχών αναβολών, μαζεύονταν οι εκπομπές που ήθελα να γρψω σε DVD, (βλ. ξενοιασιά της μεγάλης χωρητικότητας), πέρασαν 20 μήνες, και μόλις πήγα να γράψω, είδα ότι δεν αναγνώριζε Ο,ΤΙ μάρκα κενού DVD κι αν δοκίμασα...!!! Πήρα την Υποστήριξη και μου είπαν να δοκιμάσω, πρώτα, μάρκα Mitsubishi (το έγραφε και το εγχειρίδιο), αλλά όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα πουθενά... μετά, σύστησαν να χρησιμοποιήσω "DVD καθαρισμού" (αν και αυτά, μάλλον κακό κάνουν παρά καλό), αλλά όλες οι προσπάθειες απέβαιναν μάταιες, οπότε τελικά, το πήγα για να το δούν στο σέρβις.
Εκεί βρέθηκε ότι το πρόβλημα ήταν το σύστημα αναγνώρισης+κεφαλή εγγραφής (κόστους 130ε) και που επειδή, με τις διάφορες συμβουλές και δοκιμές διόρθωσης του προβλήματος είχε λήξει κατά 4 μέρες (οι 2 Σαββατοκύριακο, τον περασμένο Σεπτέμβριο), έπρεπε να πληρώσω.
Επειδή όμως σήκωσα γη και ουρανό στους εξουσιοδοτημένο σερβις και απευθύνθηκα απευθείας στην ίδια την αντιπροσωπεία, όπου είναι αλήθεια ότι με αντιμετώοπισαν με περισσή ευγένεια και ταχεία αποτελεσματικότητα, έδωσαν "προφορική" παράταση εγγύησης για ένα μήνα (για να είναι καλυμένο και λογιστικά το εξουσ/νο σέρβς) η συσκευή επιδιορθώθηκε και λειτουργεί μια χαρά.
(Εκ των υστέρων έμαθα από τον τεχνικό τους, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είχε ως αχίλλειο πτέρνα το συγκεκριμένο εξάρτημα...! ).
Και ερχόμαστε τώρα στο θέμα του αρχικού ερωτήματος... όταν πήγα να το παραλάβω επιδιορθωμένο, ζήτησα να μιλήσω με τον ίδιο τον τεχνικό που το επιδιόρθωσε, αφενός, για να κάνω επιτόπου δοκιμή με 4-5 δικά μου κενά δισκάκια, και αφετέρου να τον ρωτήσω, με βάση την εμεπιρία του από τις ευπάθειες των διαφόρων μοντέλων, (που βλέπει ως τεχνικός), να μου συστήσει κάποιο ως δεύτερη αγορά.
Και η απάντηση ήταν τόσο αποκαλυπτική, όσο και απολύτως φυσική: δεν μπορώ να σου δώσω τέτοια συμβουλή, διότι για τα νέα, τρέχοντα πωλούμενα μοντέλα, δεν έχουμε ΑΚΟΜΑ εμπειρία, διότι δεν έχουν αρχίσει να μας ερχονται επισκευές τους, και όταν θα την αποκτήσουμε, δηλ. σε 1.5-2 χρ'ονια, τα μοντέλα αυτά δεν θα υπάρχουν γιατί θα έχουν αντικατασταθεί με νεώτερα... :frusty:

Στην ερώτηση λοιπόν, "αν αξίζει τελικά το μοντέλο?" (και για οποιαδήποτε είδους ηλεκτονική συσκευή) προσωπικά, κοιτάω δυό πράγματα:
1ο) Αν από ανεξάρτητο (όχι αποκλειστικό) τεχνικό τμήμα, μπορούν να μου δώσουν πληροφορίες για ενδεχόμενες ευπάθειες συγκεκριμένων μοντέλων (πράγμα που, για γρήγορα ανανεούμενα μοντέλα, ενέχει την παραπάνω αδυναμία), και,
2ο) προσπαθώ να βρώ σε "κατεβάσιμο" .pdf αρχείο το εγχειρίδιο χρήσης του μοντέλου που με ενδιαφέρει για να δω την πλήρη λειτουργικότητά του, με λεπτομέρειες που δεν φαίνονται σε καμία λίστα specifications...
Π.χ. ένα μοντέλο "έγραφε" ότι μπορείς να κάνεις edit και να αφαιρέσεις τις διαφημίσεις από την εγγραφή μιας ταινίας, για να χωρέσει σε ένα 2ωρο δισκάκι σε SP (στάνταρντ ταχύτητα), αλλά στην πράξη... η εντολή που ήταν διαθέσιμη στο μενού ήταν : HIDE και όχι: DELETE ή ERASE, και συνεπώς, απλώς "πήδαγε" (skip) τις διαφημίσεις, τις αφαιρούσε βέβαια με τον τρόπο του, αλλά δεν τις διέγραφε, με αποτέλεσμα, να μην χωράει στο δισκάκι σε SP kai να αναγκαστείς να το γράψεις σε LP (χαμηλότερη ποιότητα).
(Θα μπορούσε, αυτό το 2ο, να αντικατασταθεί από την προσωπική γνώμη χρηστών του μοντέλου, αλλά αυτό είναι κατι δύσκολο να βρεθεί εγκαίρως, και δεν είναι σίγουρο ότι ο συγκεκριμένος χρήστης, έχει δοκιμάσει την πλήρη λειτουργικότητά του).
 

Struggler

Senior Member
11 November 2007
553
Re: Απάντηση: Re: DVD-REC PANASONIC DMR-EH58

Καλή ερώτηση!
Ωστόσο στην εποχή που οι εταιρείες, κάθε χρόνο βγάζουν τουλάχιστον 1-2 μοντέλα στην ίδια κατηγορία τιμής, δημιουργείται ένα πρόβλημα που δυσκολεύει την παραπάνω απάντηση.

Όταν, όπως είπα παραπάνω, αγόρασα ένα LG DVDrecorder πριν 2.5 χρόνια, για να το χρησιμοποιήσω κατ'εξοχήν για να γράφω στο σκληρό εκπομπές που παίζονται σε ώρες που δεν μπορούσα να τις δω ζωντανά, και λιγότερο για να γράφω σε DVD. Έτσι λοιπόν, περνούσε ο χρόνος και λόγω συνεχών αναβολών, μαζεύονταν οι εκπομπές που ήθελα να γρψω σε DVD, (βλ. ξενοιασιά της μεγάλης χωρητικότητας), πέρασαν 20 μήνες, και μόλις πήγα να γράψω, είδα ότι δεν αναγνώριζε Ο,ΤΙ μάρκα κενού DVD κι αν δοκίμασα...!!! Πήρα την Υποστήριξη και μου είπαν να δοκιμάσω, πρώτα, μάρκα Mitsubishi (το έγραφε και το εγχειρίδιο), αλλά όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα πουθενά... μετά, σύστησαν να χρησιμοποιήσω "DVD καθαρισμού" (αν και αυτά, μάλλον κακό κάνουν παρά καλό), αλλά όλες οι προσπάθειες απέβαιναν μάταιες, οπότε τελικά, το πήγα για να το δούν στο σέρβις.
Εκεί βρέθηκε ότι το πρόβλημα ήταν το σύστημα αναγνώρισης+κεφαλή εγγραφής (κόστους 130ε) και που επειδή, με τις διάφορες συμβουλές και δοκιμές διόρθωσης του προβλήματος είχε λήξει κατά 4 μέρες (οι 2 Σαββατοκύριακο, τον περασμένο Σεπτέμβριο), έπρεπε να πληρώσω.
Επειδή όμως σήκωσα γη και ουρανό στους εξουσιοδοτημένο σερβις και απευθύνθηκα απευθείας στην ίδια την αντιπροσωπεία, όπου είναι αλήθεια ότι με αντιμετώοπισαν με περισσή ευγένεια και ταχεία αποτελεσματικότητα, έδωσαν "προφορική" παράταση εγγύησης για ένα μήνα (για να είναι καλυμένο και λογιστικά το εξουσ/νο σέρβς) η συσκευή επιδιορθώθηκε και λειτουργεί μια χαρά.
(Εκ των υστέρων έμαθα από τον τεχνικό τους, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είχε ως αχίλλειο πτέρνα το συγκεκριμένο εξάρτημα...! ).
Και ερχόμαστε τώρα στο θέμα του αρχικού ερωτήματος... όταν πήγα να το παραλάβω επιδιορθωμένο, ζήτησα να μιλήσω με τον ίδιο τον τεχνικό που το επιδιόρθωσε, αφενός, για να κάνω επιτόπου δοκιμή με 4-5 δικά μου κενά δισκάκια, και αφετέρου να τον ρωτήσω, με βάση την εμεπιρία του από τις ευπάθειες των διαφόρων μοντέλων, (που βλέπει ως τεχνικός), να μου συστήσει κάποιο ως δεύτερη αγορά.
Και η απάντηση ήταν τόσο αποκαλυπτική, όσο και απολύτως φυσική: δεν μπορώ να σου δώσω τέτοια συμβουλή, διότι για τα νέα, τρέχοντα πωλούμενα μοντέλα, δεν έχουμε ΑΚΟΜΑ εμπειρία, διότι δεν έχουν αρχίσει να μας ερχονται επισκευές τους, και όταν θα την αποκτήσουμε, δηλ. σε 1.5-2 χρ'ονια, τα μοντέλα αυτά δεν θα υπάρχουν γιατί θα έχουν αντικατασταθεί με νεώτερα... :frusty:

Στην ερώτηση λοιπόν, "αν αξίζει τελικά το μοντέλο?" (και για οποιαδήποτε είδους ηλεκτονική συσκευή) προσωπικά, κοιτάω δυό πράγματα:
1ο) Αν από ανεξάρτητο (όχι αποκλειστικό) τεχνικό τμήμα, μπορούν να μου δώσουν πληροφορίες για ενδεχόμενες ευπάθειες συγκεκριμένων μοντέλων (πράγμα που, για γρήγορα ανανεούμενα μοντέλα, ενέχει την παραπάνω αδυναμία), και,
2ο) προσπαθώ να βρώ σε "κατεβάσιμο" .pdf αρχείο το εγχειρίδιο χρήσης του μοντέλου που με ενδιαφέρει για να δω την πλήρη λειτουργικότητά του, με λεπτομέρειες που δεν φαίνονται σε καμία λίστα specifications...
Π.χ. ένα μοντέλο "έγραφε" ότι μπορείς να κάνεις edit και να αφαιρέσεις τις διαφημίσεις από την εγγραφή μιας ταινίας, για να χωρέσει σε ένα 2ωρο δισκάκι σε SP (στάνταρντ ταχύτητα), αλλά στην πράξη... η εντολή που ήταν διαθέσιμη στο μενού ήταν : HIDE και όχι: DELETE ή ERASE, και συνεπώς, απλώς "πήδαγε" (skip) τις διαφημίσεις, τις αφαιρούσε βέβαια με τον τρόπο του, αλλά δεν τις διέγραφε, με αποτέλεσμα, να μην χωράει στο δισκάκι σε SP kai να αναγκαστείς να το γράψεις σε LP (χαμηλότερη ποιότητα).
(Θα μπορούσε, αυτό το 2ο, να αντικατασταθεί από την προσωπική γνώμη χρηστών του μοντέλου, αλλά αυτό είναι κατι δύσκολο να βρεθεί εγκαίρως, και δεν είναι σίγουρο ότι ο συγκεκριμένος χρήστης, έχει δοκιμάσει την πλήρη λειτουργικότητά του).

Σε ευχαριστώ για το αναλυτικό σου σχόλιο
Και εγώ κάπως έτσι το ψάχνω απλά ρωτώ και κάποιους που ισως το έχουν και σχηματίσω μια πιο σφαιρική γνώμη
Τέλος πάντων προχώρησα στην αγορά απο το πλαίσιο στα 250ευρώ και ο χρόνος θα δείξει
Σε ευχαριστώ και πάλι
 

drunik

New member
12 April 2008
38
προχώρησα στην αγορά απο το πλαίσιο στα 250ευρώ και ο χρόνος θα δείξει
Σε ευχαριστώ και πάλι

Με γειά, με γειά... δούλεψέ το και θα περιμένουμε εντυπώσεις.

Με την ευκαιρία να ρωτήσω, ΑΝ κάποιος ξέρει, ή, ακόμα καλύτερα, κι ΑΝ το έχει δοκιμάσει, να αντικαταστήσει μόνος του τον εσωτερικό σκληρό δισκο του DVD Recorder με μεγαλύτερης χωρητικότητας.
Το ρωτάω αυτό, διότι ο τεχνικός που ανέφερα παραπάνω, που τον ρώτησα διάφορα... μου επιβεβαίωσε ότι οι δίσκοι που έχουν μέσα αυτά τα ρεκόρντερς, είναι ίδιοι με αυτούς για τα PC. Δεν ξέρω βέβαια για το αν θα ταιριάζουν οι έξοδοι, αλλά υποθέτω ότι αν αυτή είναι η μόνη διαφορά, θα υπάρχουν και αντάπτορες.
 

vaflas

Senior Member
29 April 2008
443
Λάρισα
Εγώ τελικά προτίμησα Sony.

Aπο ξένο (πολύ μεγαλύτερο) παρόμοιο forum, ανέφερε κάποιος που είχε και το Panasonic EH58 και 2 Sony, ότι τα Sony έχουν καλύτερη ποιότητα capture και αναπαραγωγής.

Έχω δει και προσωπικά capture απο παλιότερο Sony720 και ήταν πραγματικά τέλειο.

Προτίμησα λοιπόν το Sony890 που αν και έχει λίγο μικρότερο δίσκο απ' το Panasonic (προσωπικά δε μου χρειάζεται), είναι πιθανότατα λίγο καλύτερο ποιοτικώς και έχει και ψηφιακό δέκτη που ίσως κάπου χρησιμεύσει στο μελλον.

Απο panasonic έχω και άσχημη εμπειρία απ' το προηγούμενο αναλογικό video που είχα.

Για την αλλαγή δίσκου δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα (τουλάχιστον στα Sony).
Kάποιοι τα έχουν καταφέρει αλλα με πολλά κόλπα.
Παρ' όλο που είναι sata ο δίσκος, δεν είναι τόσο απλό όπως στα PC (βγάζω τον ένα δίσκο και βάζω τον άλλο)
 
Last edited:

Struggler

Senior Member
11 November 2007
553
Εγώ τελικά προτίμησα Sony.

Aπο ξένο (πολύ μεγαλύτερο) παρόμοιο forum, ανέφερε κάποιος που είχε και το Panasonic EH58 και 2 Sony, ότι τα Sony έχουν καλύτερη ποιότητα capture και αναπαραγωγής.

Έχω δει και προσωπικά capture απο παλιότερο Sony720 και ήταν πραγματικά τέλειο.

Προτίμησα λοιπόν το Sony890 που αν και έχει λίγο μικρότερο δίσκο απ' το Panasonic (προσωπικά δε μου χρειάζεται), είναι πιθανότατα λίγο καλύτερο ποιοτικώς και έχει και ψηφιακό δέκτη που ίσως κάπου χρησιμεύσει στο μελλον.

Απο panasonic έχω και άσχημη εμπειρία απ' το προηγούμενο αναλογικό video που είχα.

Για την αλλαγή δίσκου δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα (τουλάχιστον στα Sony).
Kάποιοι τα έχουν καταφέρει αλλα με πολλά κόλπα.
Παρ' όλο που είναι sata ο δίσκος, δεν είναι τόσο απλό όπως στα PC (βγάζω τον ένα δίσκο και βάζω τον άλλο)

Εγω να πω την αλήθεια μου sony στην Ελλάδα πολύ δύσκολα θα αγοράσω
(λόγω του κακού service Που έχει) θα πρέπει να είναι κορυφαίο μηχανήμα και να μην υπάρχει κάτι άλλο ανταγωνίσιμο
Τώρα απο ποιότητα οταν μου έρθει - δοκιμάσω θα σας πω
 

nxh1024

Established Member
20 March 2008
126
Re: Απάντηση: DVD-REC PANASONIC DMR-EH58

έχω το 57άρι εδώ και ένα χρόνο - ίσως λίγο περισσότερο - κι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. για ειδικότερες λεπτομέρειες, ρώτα ότι θες να σου πω. υποθέτω το 58άρι θα είναι έστω κι ελαφρά καλύτερο - ή ίσως πιο φορτωμένο σε δυνατότητες.

Μιά ερώτηση θα ήθελα να κάνω: κατά την εγγραφή στον HDD (προγραμματισμένη ή όχι) μπορώ να αναπαράγω κάποια παλιότερη εγγραφή από τον HDD;
Το μόνο που βρήκα σε ένα manual του EH58 που κατέβασα σε pdf είναι ότι δεν ξεκινάει προγραμματισμένη εγγραφή όταν γίνεται edit/copy.
Κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.
 

drunik

New member
12 April 2008
38
Μιά ερώτηση θα ήθελα να κάνω: κατά την εγγραφή στον HDD (προγραμματισμένη ή όχι) μπορώ να αναπαράγω κάποια παλιότερη εγγραφή από τον HDD;
Δεν ξέρω για το EH58 συγκεκριμένα, (ασ επιβεβαιώσει ή διαψεύσει όποιος το έχει), αλλά τα περισσότερα μοντέλα των τελευταίων 2-3 χρόνων, το μπορούν αυτό που ζητάς.
Ειδικά αν έχει τη λειτουργία "time shift", μπορείς να αναπαράγεις από την αρχή μια ταινία που ακόμα γράφεται...