Δημοτικές Εκλογές

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΛΩΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΚΑΛΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΝ.....
ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΚΟΠΟ.
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ "ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΨΑΞΗ ΩΣ ΩΦΕΙΛΑΝ....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ.
ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ.
ΣΤΟΥΣ "ΒΩΒΟΥΣ" ΚΛΑΝΟΥΜΕ ΜΕΝΤΕΣ.

Το νομικό καθεστώς του πάρκου αυτού είναι πολύ συγκεριμένο. Αποτελεί αντικείμενο αγοραπωλησίας μεταξύ ΤΕΕ και Δ.Α αν θυμάμαι καλά. Θα το ψάξω αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο σκοτεινό σημείο.
 

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Αγαπητέ Γιάννη με εντυπωσιάζεις , όταν σκοπίμως και εντέχνως αφήνεις να διαλανθάνει της κριτικής σου γραφής , η καταγωγή και προφανής ομοιότης των θέσεων του συνδυασμού της «Δράσης» για τον δήμο της Αθήνας από τις νέες μεγαλεπήβολες πομφόλυγες της «Μεγάλης Κοινωνίας» που με τόση θέρμη ανακοίνωσε την ανακάλυψη της υπάρξεως της και τον εγκαινιασμό της ο πρωθυπουργός της Μ. Βρεταννίας Ντέϊβιντ Κάμερον.

« Τι σημαίνει, όμως αυτός ο μεγαλεπήβολος όρος;» αναρωτιέται η κ. Ριτσα Μασούρα σε άρθρο της στην σημερινή Καθημερινή , μετά το προχθεσινό παρεμφερές αρθράκι του Δ. Ρηγόπουλου για το ίδιο θέμα . «Ουσιαστικά, ορισμένες από τις ευθύνες που ώς τώρα ο πολίτης αναζητούσε ή επέρριπτε στο κράτος, στο εξής μεταφέρονται στις τοπικές κοινωνίες. Ο Κάμερον, αφού προηγουμένως αποκάλεσε τους κρατικοδίαιτους υπαλλήλους «κουρασμένες μαριονέτες» και τους πολίτες «παθητικούς αποδέκτες του κράτους πρόνοιας» τίναξε στον αέρα οτιδήποτε δεδομένο και τοποθέτησε στον πυρήνα της Μεγάλης Κοινωνίας την κουλτούρα του εθελοντισμού, της φιλανθρωπίας και της δράσης του πολίτη.Στο προσεχές μέλλον, λοιπόν, θα δούμε εθελοντές, ομάδες ατόμων ή και κοινοτικές επιχειρήσεις να αναλαμβάνουν τη λειτουργία τοπικών ταχυδρομείων, βιβλιοθηκών, να διαχειρίζονται τα μέσα συγκοινωνίας, τα σχολεία και την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής τους. Ζήτωσαν, μήπως, οι libertarians; Γιατί ασχέτως με το τι κρύβεται πίσω από την παρακινδυνευμένη, πλην δυναμική τομή της στρατηγικής Κάμερον, το λιγότερο κράτος πρώτον, δεύτερον η μεγιστοποίηση των δικαιωμάτων του ατόμου και τρίτον η μη χρήση βίας (πού; στη Βρετανία; ) αποτελούν τον ορισμό των libertarians

Όλα λοιπόν εξηγούνται από τις θέσεις της νέας «πρωτοπορίας» που για μια ακόμη φορά έρχεται από την γηραιά Αλβιόνα , όπως ακριβώς ήρθαν και οι ήδη εφαρμοζόμενες απόψεις της κ. Θάτσερ στην ελληνική κοινωνία . Το ζητούμενο είναι το λιγότερο κράτος . Για όλα τα υπόλοιπα θα φροντίσει ο ιδιώτης , ο εθελοντής πολίτης , ο φιλάνθρωπος και ευγενής αστός .

«Ο Βρετανός συγγραφέας Ματ Ρίντλεϊ ( «Οι Ρίζες της Αρετής»)" συνεχίζει το άρθρο της κ. Μασούρα "έγραψε ότι αυτό που όλοι πρέπει να μάθουμε είναι ότι όσο θα μειώνουμε το μέγεθος του κράτους, τόσο θα βελτιώνουμε τη θέση μας...» .
Μόνο που αμέλησαν να μας πουν ότι η μείωση του κράτους αφορά στους τομείς οικονομικής δραστηριότητος και μόνον ( αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιώτες , μείωση δημοτικών τελών , μικρότερος και αποτελεσματικότερος Δήμος) . Διότι κατά τα άλλα , λησμόνησαν να μας διευκρινίσουν ότι το μέγεθος του κράτους θα συνεχίσει να αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό όσον αφορά τον τομέα της καταστολής , της επιτήρησης , της αστυνόμευσης , ενισχύοντας έτσι τον ρόλο του ως θεσμικού οργάνου έμμεσου πολιτικού εξουσιασμού. Εξ’ ού και η «διαχείριση διαδηλώσεων» ως προεκλογική υπόσχεση .

Συνεχίζεις να με εντυπωσιάζεις (και εσύ) ευχάριστα...Ομολογώ ότι η σύγκριση μου είχε διαφύγει -κακώς- μιας και η παγκοσμιοποίηση πολλές φορές ξεκινά από τα θέματα αυτά, της καταστολής και της "διαχείρισης". Εξαιρετική αναφορά. -bye-
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Απάντηση: Re: Δημοτικές Εκλογές

Πολύ εύστοχη ανάλυση της τοποθέτησης των κομμάτων στις δημοτικές εκλογές, ή το παραμύθι των "υπερκομματικών" υποψηφιοτήτων.

Οι πολίτες αδιαφορούν
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Α όλα κι''ολα..
Θά ψηφίσουμε γιά τήν ''ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση''..:flipout::flipout:
Τόπε και ο ''σύντροφος''(GAP καί Ντόρας)Κουβέλης.:ADFAD2:Μέ τά μνημόνια θά ασχολούμαστε τώρα??
Οσο γιά τούς ''υπερκομματικούς'' έχουν μεγάλη πλάκα..
Προφανώς όταν συνεργάζονται δυό κομματικοί σχηματισμοί έχουμε ''υπερκομματικό'' συνδυασμό και όχι δια-κομματικό.:BDBDG54:
 

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Αναρωτιέμαι αν αυτοί οι περιβόητοι (ή μήπως διαβόητοι) οπαδοί του "εκσυγχρονισμού" τα έχουν τελείως χαμένα ή μας θεωρούν όλους παντελώς αποβλακωμένους;

Ο Γιώργος κι αν εγέρασε

Αφού διαβάσει κάποιος τους ύμνους του Στ. Θεοδωράκη (δημοσιογράφου-εστιάτορα) για τις επιλογές Παπανδρέου για τους μεγάλους Δήμους (παρόμοιοι ύμνοι υπάρχουν και στο "Έθνος" από τον γνωστό γλείφτη ΠανΠαν) αναρωτιέται αν αυτοί οι άνθρωποι γεννήθηκαν χθες ή πιστεύουν το ίδιο για εμάς;
Ξεχνάνε ότι λίγο-πολύ οι επιλογές Παπανδρέου ήταν υποχρεωτικές γιατί εισέπραξε χυλόπιτες από τον ένα υποψήφιό του μετά τον άλλον; Ξεχνάνε ότι ακόμα και προσωπικότητες μηδενικής πολιτικής ιστορίας και πορείας τον φτύσανε κατάμουτρα όταν πρότεινε συμμετοχή στις εκλογές (βλ. Μπατζελή, Μπιρμπίλη, κ.α.);
Αντίθετα η πορεία του Μπουτάρη και η συμπόρευση με τον επίσης "εκσυγχρονιστή" Μάνο από πότε θεωρείται και αυτή υπερκομματική; Και αναρωτιέμαι, ο Μπουτάρης βρήκε τον ίσιο (τέταρτο) δρόμο του Σοσιαλισμού στην αυτοδιοίκηση, ή το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε τον σοσιαλισμό και υιοθέτησε τις απόψεις Μάνου και των περί αυτού; Διότι για να συναντηθούν οι δρόμοι Μπουτάρη-Παπανδρέου ένα από τα δύο πρέπει να έχει συμβεί, υποχρεωτικά.
Στην Αθήνα πάλι, το λαβ στόρυ του νέου και ωραίου «με αίσθηση τάξης και νοικοκυροσύνης» (όπως είπε το πρωί στο Mega o υποψήφιος Μίχας) κ. Καμίνη είναι γνωστό. Αφού η Γεννηματά αποδείχθηκε καμένο χαρτί (ή προορίζεται για υπουργός λέω εγώ) αλλάξαμε μέχρι και τον ορισμό της λέξης «υπερκομματικός» στο λεξικό προκειμένου να χαρακτηριστεί ως τέτοια η υποψηφιότητα ενός ακόμα άσχετου με την καθημερινότητα ανθρώπου. Θα επαναφέρω το ερώτημά μου για τον αν ο Καμίνης έχει περάσει ποτέ πεζός ή εποχούμενος από τα στενάκια της Κυψέλης και των Πετραλώνων, έχει περπατήσει στα πεζοδρόμια με τα σκουπίδια και τα σκατά των σκύλων, αν έχει ιδέα για το ποια είναι τα όρια του Δ. Αθηναίων!

Η ευκολία με την οποία πλέον προωθούνται οι δήθεν υπερκομματικές υποψηφιότητες είτε απολιτίκ ανθρώπων με στιβαρό προφίλ (αθλητές, καλλιτέχνες, κρασάδες κτλ), είτε διορισμένων τεχνοκρατών σε ειδική αποστολή, με τρομάζει. Με τρομάζει το γεγονός ότι η απουσία ιδεολογικής ταυτότητας έχουμε καταντήσει να θεωρείται προσόν. Η λογική του μισθοφόρου υποψηφίου έχει γίνει προτέρημα και μάλιστα με μανδύα «αντικειμενικής αξιοκρατίας».

Μεταξύ των κυριλέ κουστουμιών του Καμίνη, του ύφους «δεν έχω με τι να ασχοληθώ» Μπουτάρη, του «ήρθα να σας βάλω τάξη» Κακλαμάνη και του Γλέζου που έχει πατήσει τα 90 δεν διαλέγω κανέναν κ. Θεοδωράκη! Τα ψευτοδιλήμματα αυτού του τύπου τα έχουν οι κοιμισμένοι οπαδοί του συστήματος που υπηρετείτε. Ασχοληθείτε με το εστιατόριό σας και αφήστε τους δημότες να λύνουν τα προβλήματα μόνοι τους όπως συνεχίζει να γίνεται με το πάρκο της Κύπρου & Πατησίων, το πάρκο της Θεμιστοκλέους και τις δεκάδες άλλες παρεμβάσεις σε διάφορους δήμους…
 

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
Γιάννη ,δυστυχώς ,από τον Hobbes , αν δεν κάνω λάθος , και μετά , η νεωτερικότητα επέβαλε την διάσπαση της ενότητας της γνώσης με την ανάγκη ειδικών - "τεχνοκρατών" ( αυτοί που θα βοηθούσαν τον βασιλέα να επιβάλλει με το σπαθί του την τήρηση των νόμων ) .
Αυτο ακριβώς συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας , όπου η χρεία τεχνοκρατών ειδικών , συνδέεται με την διαχειριστική , πιά , αντίληψη της πολιτικής και τον κατακερματισμό του πολίτη σε ατομικό καταναλωτή - ψηφοφόρο μη ειδικό , που δεν κατέχει τον τρόπο να λύσει τα προβλήματα του αφου του στερείται η γνώση να τα διακρίνει κατ' αρχήν .
Απορώ πάντως πως συμβιβάζεται η έννοια του πολίτη σήμερα που χρειάζεται τον "εκ των άνωθεν" ειδικό -διαχειριστή , με τον υποτιθέμενα πλήρως ενημερωμένο homo economicus της ελεύθερης αγοράς που πράττει ορθολογικά , που ενεργεί "αυτόνομα" και ελεύθερα .
 
17 June 2006
62,722
Χολαργός
Καί πάνω απόλα ο ''Σύντροφος Τατούλης'' τής όγδοης κωλοτούμπας και τού πρώτου δρόμου πρός τόν εγκληματικό νεοφιλελευθερισμό.:flipout::flipout:

ΛΑΟΣ ,GAP καί τό '' Ξαδελφάκι'' τής Ντόρας γιά μιά νέα Πελοπόννησο..
Στά πλαίσια τού τέταρτου δρόμου γιά τόν σοσιαλισμό νά γίνει νησί η Πελοπόννησος και οσοι ταξιδεύουν πρός τά ''κάτω'' νά νοικιάζουν ιδιωτικά αεροπλάνα..
Πώς δέν μπορούν??
Μά θα τά ρυθμίσει αυτά η ''λεύτερη αγορά''..:flipout::flipout:
Ο ανταγωνισμός θα ρίξει τίς τιμές και όλοι θα ταξιδεύουν με τό ''φτηνό'' νοικιασμένο αεροπλανάκι τους.
Μάνα σούρχομαι..:D:D:flipout:
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,661
Land of Dystopia
Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Καί πάνω απόλα ο ''Σύντροφος Τατούλης'' τής όγδοης κωλοτούμπας και τού πρώτου δρόμου πρός τόν εγκληματικό νεοφιλελευθερισμό.:flipout::flipout:

ΛΑΟΣ ,GAP καί τό '' Ξαδελφάκι'' τής Ντόρας γιά μιά νέα Πελοπόννησο..
Στά πλαίσια τού τέταρτου δρόμου γιά τόν σοσιαλισμό νά γίνει νησί η Πελοπόννησος και οσοι ταξιδεύουν πρός τά ''κάτω'' νά νοικιάζουν ιδιωτικά αεροπλάνα..
Πώς δέν μπορούν??
Μά θα τά ρυθμίσει αυτά η ''λεύτερη αγορά''..:flipout::flipout:
Ο ανταγωνισμός θα ρίξει τίς τιμές και όλοι θα ταξιδεύουν με τό ''φτηνό'' νοικιασμένο αεροπλανάκι τους.
Μάνα σούρχομαι..:D:D:flipout:

...και τζετ σκι!!
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,150
Bratislava
Σοφη επιλογη υποψηφιων... η όποια τυχον αποδοκιμασια θα πεσει σε επιπεδο προσωπων... πολλα χρονια μπροστα...!!!
 
Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Καί πάνω απόλα ο ''Σύντροφος Τατούλης'' τής όγδοης κωλοτούμπας και τού πρώτου δρόμου πρός τόν εγκληματικό νεοφιλελευθερισμό.:flipout::flipout:

ΛΑΟΣ ,GAP καί τό '' Ξαδελφάκι'' τής Ντόρας γιά μιά νέα Πελοπόννησο..
Στά πλαίσια τού τέταρτου δρόμου γιά τόν σοσιαλισμό νά γίνει νησί η Πελοπόννησος και οσοι ταξιδεύουν πρός τά ''κάτω'' νά νοικιάζουν ιδιωτικά αεροπλάνα..
Πώς δέν μπορούν??
Μά θα τά ρυθμίσει αυτά η ''λεύτερη αγορά''..:flipout::flipout:
Ο ανταγωνισμός θα ρίξει τίς τιμές και όλοι θα ταξιδεύουν με τό ''φτηνό'' νοικιασμένο αεροπλανάκι τους.
Μάνα σούρχομαι..:D:D:flipout:

...και τζετ σκι!!

Μην ξεχνάτε τα γήπεδα golf στον ταλαίπωρο τον Καϊάφα.... :furious3:
 

Elina

Senior Member
13 January 2009
556
Γέρακας
Κάθε πρόσωπο είναι καμμένο χαρτί.
Λυπάμαι για τον Καμίνη. Πανεπιστημιακός δάσκαλος, ανοιχτό μυαλό, δουλευταράς, δεν μπορώ/θέλω να καταλάβω τι σχέση έχει στο γάμο του καραγκιόζη!:hmmmm2:
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
εχω κάποιες ενστάσεις για την εικόνα που έχει ο MacZab για τον Μπουτάρη. Η εικόνα του δεν ξέρω τί άλλο να κάνω μάλλον δεν πάει σε αυτόν. Μπορεί μέχρι τα 40-45 του να μην ήξερε τίποτε από πολιτική, αλλά έκτοτε εκφράζει πολιτικές θέσεις ανάμεσα στο περιθώριο και στην καθεστικυία τάξη.

Στα 24 χρόνια που κυβέρνησε η ΝΔ το δήμο Θεσσαλονίκης (Κούβελας, Κοσμόπουλος, Παπαγεωργόπουλος) ελάχιστες φορές είχε αντιπολίτευση από το ΠΑΣΟΚ. Αν πούμε ότι πήγε συνολικά 60 φορές (στα 24 χρόνια) ο αρχηγός της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο δημοτικό συμβούλιο, μάλλον πολλές θα είναι.

Ο Μπουτάρης πήγε κι έκανε αντιπολίτευση. Συχνά. Μακάρι να κάνει κάτι καινούριο, αν και δείχνει να αγνοεί εντελώς τον παραδοσιακό τρόπο διακυβέρνησης ενός δήμου. Αυτό μπορεί να είναι καλό, μπορεί να είναι και κακό.

Για τον Γκιουλέκα όλος ο κόσμος περιμένει να δεί πόσους και ποιούς δημοτικούς συμβούλους θα αφήσει απέξω από το συνδυασμό. Αν τους αφήσει όλους, μάλλον θα εκλεγεί πανηγυρικά. Αν όχι ...

Πρόβλεψη ότι θα ψηφίσουν λιγότερο από 50% για το δήμο Θεσσαλονίκης.
 

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,527
Θεσσαλονικη
Συμφωνω με την αποψη οτι ο Γκιουλεκας πρεπει να αφησει τουλαχιστον το 90% των δημοτικων συμβουλων Παπαγεωργοπουλου εκτος,αν θελει να πετυχει .Με πρωτον και καλλιτερο τον <σεριφη> με το βαμμενο μαλλι ,που δεν του φτανει το προσωπικο που εχει.
Ο Μπουταρης εχει δυστυχως να αντιμετωπισει και εσωτερικους εχθρους και εξωτερικους,περα απο το γεγονος θα αναγκασθει αρκετες φορες να αυτοαναιρεθει ,για παλιοτερες δηλωσεις-θεσεις του.
Το ευτυχημα ειναι οτι θα παει σπιτι του ο Παπ και ελπιζω μαζι του και ολη η κουστωδια του.
Αληθεια ο κ Καρατζαφερης δεν θα μας <τιμησει> με την υποψηφιοτητα του?
 
Last edited:

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,767
Εκεί ψηλά.....
Να κανω μια ερωτηση προς τους ΒορειοΕλλαδιτες ?


Ειναι δυνατον να εκλεγεται μια φιγουρα οπως ο Ψωμιαδης σε τετοιο αξιωμα ? ανεξαρτητως πολιτικης προελευσης.
 

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,527
Θεσσαλονικη
Οταν θα βρεθει αναλογος αντιπαλος πιθανον δεν θα εκλεγει.Το οτι εκλεγεται με διαφορα απο τους αντιπαλους του,σημαινει η οτι αυτοι δεν πειθουν η οτι αυτος ειναι λαοπλανος και μαγευει τοσες χιλιαδες κοσμου η και οτι κανει καποιο εργο.Ωσπου να βρεθει καποιος αλλος θα εκλεγεται και νομιζω οτι εκλεγεται δημοκρατικα,σε οποιους δεν αρεσει ας μην τον ψηφισουν
Παντως προτιμω Ψωμιαδη απο Τατουλη
Οσον για τον πολτικο αντιπαλο του Ψωμιαδη,χθες εμαθα οτι υπαρχει τετοιος υφυπουργος και μαλιστα στη Θεσσαλονικη,αυτον ουτε ο θυρωρος της πολυκατοικιας...
 

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,527
Θεσσαλονικη
Και μια και το φερε η κουβεντα υπαρχει ο αλλος θρυλουμενος υποψηφιος κ Κιλτιδης.Περυσι τετοια εποχη περιπου ,σε προεκλογικη του ομιλια,σχεδον με δακρυα στα ματια ,ανεφερε ποσον τον στερηται η οικογενεια του για χαρη του εθνους.Θα του προτεινα λοιπον ,να μην στερησει περαιτερω την οικογενεια του απο την παρουσια του ,για χαρη του εθνους.Το εθνος με σπαραγμο ψυχης θα κανει υπομονη και ισως ...επιβιωσει χωρις τις υπερπολυτιμες υπηρεσιες του ,ας κοιταξει την οικογενειακη του ευτυχια