Απάντηση: Χαρίζω ΚΕΦΙΡ
Μιάς καί πιάσανε οί ζέστες, αποφάσισα νά παραλλάξω μιά συνταγή παγωτού πού βρήκα, αντικαθιστώντας τό γάλα μέ κεφίρ..
Συστατικά
2 φάκελα Garni (ή άλλη σαντιγύ σε σκόνη)
4 1/2 φλ. ΚΕΦΙΡ (περίπου)
1 γάλα ζαχαρούχο
Ό,τι θες για μέσα στο παγωτό (μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας, σιρόπι κλπ)
Οδηγίες
1.Χτυπάμε στο μίξερ (ξεκινώντας από το 1 και σταδιακά φτάνουμε στο 3) το garni με 3 φλ. γάλα, για 10' περίπου. Τα βάζουμε με το μπολ στην ψύξη για 30'.
2.Το βγάζουμε από την ψύξη, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Γεμίζουμε το άδειο κουτί από το ζαχαρούχο με γάλα και το προσθέτουμε και αυτό. Χτυπάμε με το μιξερ σε μικρή ταχύτητα για 10'.
3.Το βάζουμε στην ψύξη για άλλα 10'. Το βγάζουμε και ρίχνουμε ό,τι θέλουμε μέσα (σιρόπι, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας ή μπισκότου, φρούτα κλπ).
4.Το βάζουμε στην κατάψυξη και σερβίρουμε την επόμενη μέρα.
Υπομονή τώρα ώς αύριο γιά τό taste test..:ciao:
Μιάς καί πιάσανε οί ζέστες, αποφάσισα νά παραλλάξω μιά συνταγή παγωτού πού βρήκα, αντικαθιστώντας τό γάλα μέ κεφίρ..
Συστατικά
2 φάκελα Garni (ή άλλη σαντιγύ σε σκόνη)
4 1/2 φλ. ΚΕΦΙΡ (περίπου)
1 γάλα ζαχαρούχο
Ό,τι θες για μέσα στο παγωτό (μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας, σιρόπι κλπ)
Οδηγίες
1.Χτυπάμε στο μίξερ (ξεκινώντας από το 1 και σταδιακά φτάνουμε στο 3) το garni με 3 φλ. γάλα, για 10' περίπου. Τα βάζουμε με το μπολ στην ψύξη για 30'.
2.Το βγάζουμε από την ψύξη, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Γεμίζουμε το άδειο κουτί από το ζαχαρούχο με γάλα και το προσθέτουμε και αυτό. Χτυπάμε με το μιξερ σε μικρή ταχύτητα για 10'.
3.Το βάζουμε στην ψύξη για άλλα 10'. Το βγάζουμε και ρίχνουμε ό,τι θέλουμε μέσα (σιρόπι, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας ή μπισκότου, φρούτα κλπ).
4.Το βάζουμε στην κατάψυξη και σερβίρουμε την επόμενη μέρα.
Υπομονή τώρα ώς αύριο γιά τό taste test..:ciao: