αναβαθμηση

haralas

Senior Member
31 January 2008
435
παλληκαρια ,ακουσα προχτες τον advance με το dac σε ενα καταστημα και τον βρηκα καλουτσικο,βεβαια θελει ακομα πολυ ψαξιμο,ομως πητε μου υπαρχει τιποτα καινουργιο σχετικα με το προβκημα του ποτενσιομετρου?
 

haralas

Senior Member
31 January 2008
435
Φιλοι θελω να μαθω εαν υπαεχει τιποτα νεωτερο στην αγορα σχετικα με τα προβληματα των advance ( πχ ποτενσιομετρα) τι λενε οσοι τυχον ξερουν ? υπαρχουν νεες παραλαβες βελτιωμενες ? τι λει ο αντιπροσωπος?
 

AUDIOFRIEND

Established Member
18 November 2006
253
Τα μοντελα II λενε οτι δεν εχουν αυτο το προβλημα.Δε ξερω και απο τη πρωτη σειρα σε τι ποσοστο παρουσιαστηκε αυτη η βλαβη.Παντως η αγορα συσκευων αυτης της κατηγοριας (αρκετα προσιτες γι αυτα που προσφερουν) παντα κρυβουν ενα ρισκο.Το καλο οτι ο εισαγωγεας ειναι χρονια στο χωρο και σιγουρα θα αντιμετωπισει αυσιαστικα καποιο πιθανο προβλημα.
 

eyebee

AVClub Enthusiast
3 April 2008
858
Vultureland
Χαίρετε,

πρόσφατα αναβάθμισα το ενισχυτικό στάδιο του συστήματός μου αντικαθιστώντας έναν Musical Fidelity Elektra E10 SE με έναν Densen B-110. Τα παράπονά μου από τον MF ήταν συγκεκριμένα, και ζητούσα πολύ συγκεκριμένες ιδιότητες από τον αντικαταστάτη του: περισσότερη ουδετερότητα και διαφάνεια, μουσικότητα και μεσαία τουλάχιστον αντίστοιχα του MF, αλλά καλύτερη ατάκα, ταχύτητα και σαφέστερο soundstage και διαχωρισμό των οργάνων. Σαν μηχάνημα "αναφοράς" είχα έναν Symphonic Line RG-10 MkIII που ακούω συχνά σε ένα ζευγάρι φίλων, ο οποίος βέβαια υπερέβαινε κατά πολύ το δικό μου budget -αρχικά έλεγα να κινηθώ γύρω στο 1000άρικο.

Μετά από κάποια έρευνα (και χωρίς να έχω ενθουσιαστεί από MF X-150, CA 840A, NAD C372, Advance 305 που άκουσα εν των μεταξύ -παρότι όλοι θα ήταν βελτιώσεις σε σχέση με τον Elektra μου) και διαβάζοντας, ανέπτυξα περιέργεια για τον Naim Nait 5i που φημίζεται για τη ρυθμικότητά του. Τον άκουσα τελικά σε απευθείας αντιπαράθεση με τον Densen, που ήταν ισάξιος ή καλύτερος σε όλα (ανήκουν έτσι κι αλλιώς στο ίδιο "ηχητικό στρατόπεδο"). Το συγκριτικό του Ήχου όπου ο B-110 πρώτευσε το διάβασα εκ των υστέρων σ' έναν φίλο, γιατί κι εγώ έχω αρχίσει να δυσπιστώ με τις βαθμολογίες του και προτίμησα να μείνω ανεπηρέαστος. Θα συμφωνούσα, τελικά, στα περισσότερα.

Όλα αυτά τα γράφω γιατί θα σε συμβούλευα να τον περιλάβεις στη λίστα σου και να τον ακούσεις, οπωσδήποτε με τα ηχεία σου και -γιατί όχι;- με την πηγή σου (να πάρεις σπίτι σου μηχάνημα σ' αυτή την κατηγορία τιμής, από προσωπική πείρα νομίζω οτι είναι δύσκολο). Είναι "μόνο" 2Χ60 στα 8Ω, αλλά τα διπλασιάζει στα 4Ω και τα ρεύματά του γενικά υπερβαίνουν τα εσκαμμένα της κατηγορίας. Με το phono module (MM) θα σου πάει 1650€, αλλά αν ψάχνεις αυτά που έψαχνα εγώ (που ακούω κυρίως rock και electronica), δεν θα το ξανασκεφτείς καν. Δες στο www.densen.dk, έχουν και ένα σκασμό κριτικές (τους παίρνει να τις βάλουν όλες, βασικά) κυρίως για τον Beat-100, που ο B-110 αντικατέστησε.
 

haralas

Senior Member
31 January 2008
435
Παληκαρια γεια σας ,μετα απο πολυ καιρο για λογους υγειας ναμαστε και παλι εδω . ερωτημα (προς το παρον ακαδημαικο,λογω budget προς το παρον) μιλαμε για creek destiny ξερει κανεις ποσο παει ο συγκεκριμενος ολοκλ. με το phono του? η εαν παιρνει εξωτερικο phono stage ποιο και ποσο? και επισης εαν αξιζει τα παραπανω λεφτα για να δωσει κανεις σε σχεση με τον 840azur +το phono του νομιζω του azur παει περιπου 300-350 ε ??? ευχαριστω εκ των προτερων.
 

haralas

Senior Member
31 January 2008
435
Επι προσθετως αν κανεις εχει ακουσει και εχει σχηματισει γνωμη για roksan candy liii σε σχεση παντα με azur 840 η creek destiny και εαν σε σχεσει με την τιμη τους ,αξιζουν τα παραπανω χρηματα σε creek .
 
Καλησπέρα ,
Φίλε harala έχω παραλάβει τον map 305daII από εχθές και σε 12 γεμάτες ώρες ακρόασης δεν έχω ακούσει το παραμικρό `φύσιμα` το οποίο έψαχνα κι όλας .
Γενικά οι εντυπώσεις μου μέχρι τώρα πολύ καλές αλλά δεν ξέρω πόσο αξίζει η γνώμη μου αφού δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία .
Ελπίζω να σε βοήθησα .

Ευχαριστώ ,

Παναγιώτης .
 

haralas

Senior Member
31 January 2008
435
Τι εννοεις τον ειχα ? τωρα γιατι δεν τον εχεις ? μηπως δεν σε ικανοποιουσε απο ποιοτητα ?
επι πλεον μια και το εφερε η κουβεντα καμμια γνωμη για τον marantz 15s1 ? εχει και ενα καλο phono απο οτι λενε και καλη κατασκευη.
 

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Τι εννοεις τον ειχα ? τωρα γιατι δεν τον εχεις ? μηπως δεν σε ικανοποιουσε απο ποιοτητα ?
επι πλεον μια και το εφερε η κουβεντα καμμια γνωμη για τον marantz 15s1 ? εχει και ενα καλο phono απο οτι λενε και καλη κατασκευη.


Μια χαρα ηταν.
Δες στις αγγελιες, οπου εξηγω γιατι τον εδωσα...
Απλα ηταν πολυ δυνατος για τους γειτονες... και δεν επαιξε ποτε πανω απο το 10%.
 

haralas

Senior Member
31 January 2008
435
καμμια γνωμη για ολοκλ.marantz 15s1 εχει και phono και ειναι και made in japan ?? εαν τον εχει ακουσει κανεις ? τα περιοδικα τον εμφανιζουν σχεδον ισαξιο με τον azur840 ,και μια και το εφερε η κουβεντα ας μιλησουμε λιγο και για αστερια και αστερακια κριτικης , για να ειμαι ειλικρινης διαβαζω τον ηχο απο τοτε που βγηκε 1973 !!!!!! ειμαι βεβαια 56 ετων !!!!!!! γκλουπ !σχεδον στην ηλικια του πατερα πολλων απο εσας .
εως και προσφατα επινα νερο στις κριτικες του περιοδικου, και για να ειμαι ειλικρινης οσες αγορες και αν εκανα εχοντας κατα νου το περιοδικο , χρησιμοποιωντας βεβαια και τα αυτια μου στα οποια και μονο βασιζομαι,πηγαν καλα δεν εχω παραπονο, ομως τωρα τελευταια κρατω και καποιες αμφιβολιες. εχω ασ πουμε απορια σχετικα με καποιες κριτικες και βαθμολογια ,πχ για τον advance 305 3.6* για τον azur840 4.2* και για τον creek destiny 4.5* και αναρωτιεμαι λοιπον διαβαζωντας και τις αποψεις ολων οσων γραφουν στο φορουμ ειδικα για τον advance εαν ανταποκρινεται η διαφορα απο το 3.6*- εως 4.2* του azur840 και 4.5*του
destiny .σημειωτεον οτι απο το 1000 του advance εως το 1800 του creek και μαλιστα χωρις phono μιλαμε για διπλασια χρηματα .ο azur βεβαια παει στα 1600 με το phono .και ιδου το ερωτημα ,εαν μπορει κανεις να απαντησει αν εχει βεβαια εμπειρια και απο τους τρεις ,η χρηματικη διαφορα αντικατοπτριζει την διαφορα ποιοτητος ,? αξιζει να δωσει κανεις αρκετα παραπανω χρηματα απο 1000 να παει στα 1600 ακομα και στα 2000 (creek)
βεβαια εδω τιθεται και ο παραγων αξιοπιστια ,για καποιον σαν και μενα ο οποιος μαλλον θα γερασει με οτι καινουργιο αγορασει.
δεν ξερω για χωρα κατασκευηw του creek, εδω επανερχεται και η υποψηφιοτητα marantz 15s1 νομιζω ειναι ο μονος japan και με 4χρονια εγγυηση απο την αντιπροσωπια,
τελος παντων σας ζαλισα ευχαριστω οσους με διαβασουν υα περιμενω με χαρα καποιεσ απαντησεις και σχολια.
 

haralas

Senior Member
31 January 2008
435
μια και μιλαμε για ενισχυτες βαλτε και τον roksan kandy III δεν εχω διαβασει κριτικη γι αυτον ,αλλα ξερω οτι ειναι made in england , νομιζω οτι παλαιοτερα του εδιναν κατι μεταξυ 3.3 -3.4 κατι τετοιο χωρις βεβαια να σημαινει και τιποτα σπουδαιο αυτο εαν δεν τον ακουσει κανεις.
 

komhst

Banned
23 August 2006
3,243
Νέα Σμύρνη
Απάντηση: Re: αναβαθμηση

και επισης εαν αξιζει τα παραπανω λεφτα για να δωσει κανεις σε σχεση με τον 840azur +το phono του νομιζω του azur παει περιπου 300-350 ε ??? ευχαριστω εκ των προτερων.

Οχι το phono του Azur δεν κάνει τόσο, κάνει πολύ λιγότερα:

http://www.stereomarket.gr/showprod.php?aa=1767

Εγώ αυτό χρησιμοποιώ.
 

gas gas

Senior Member
23 March 2008
443
Νέα Σμύρνη
Κάποιες σκέψεις σχετικά με τα αστεράκια, επειδή τα έχω μελετήσει κάπως…
1. Η βασική αρχή είναι ότι οι λαμπάτοι ως πιο audiophile παίρνουν καλύτερες βαθμολογίες. Δεν ενδιαφέρει τον κριτικό πού θα βρεις εσύ ηχείο να ταιριάξεις έναν κινέζο του χιλιάρικου… Τραβήξου!
2. Όσο πηγαίνουμε προς τα πίσω στα τεύχη, η βαθμολογία είναι πιο αυστηρή. Πρέπει να κοιτάει κανείς πότε έγινε η κριτική.
3. Πολλές φορές χάνεται ο έλεγχος, γιατί ο καιρός περνάει και τα κριτήρια αλλάζουν. Στο τελευταίο συγκριτικό ηχείων κατηγορίας 3000 συγκέντρωσαν τη βαθμολογία πολύ ψηλά. Τώρα θα δυσκολευτούν να τα εντάξουν στον κατάλογό τους με τις «παλιότερες» βαθμολογίες.
4. Όταν ένα μηχάνημα έχει διθυραμβικές κριτικές έξω δεν μπορεί να το θάψουν στον Ήχο, ακόμα και όταν δεν τους ενθουσιάζει. Ο azur πήρε ΕΙΖΑ, άρα σίγουρα επηρεάζονται. Παρ’ όλα αυτά τολμούν μερικές φορές. Στον Cyrus 8 έδιναν 3,3 αστέρια παρά τους έξω διθυράμβους. To player της advance το στηρίζουν ενώ έξω το θάβουν. Γενικά η advance έχει πολύ καλή υποδοχή στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό. Ενδεχομένως να παίζουν και διάφορες ισορροπίες. Σου λέει αποθεώνουμε το player, σπρώχνουμε τα ηχεία του αντιπροσώπου, ε, ας κρατηθούμε λίγο στον ενισχυτή. Σενάρια φτιάχνω, έτσι;
5. Η είσοδος phono δεν φαίνεται να προσμετράται στην τελική αποτίμηση, ίσως επειδή οι περισσότεροι το έχουν καταργήσει. Το σημειώνουν μόνο όταν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό, όπως στην περίπτωση του Marantz.
6. Βασικό κριτήριό τους φαίνεται να είναι τα ηχοχρώματα, οι ποιότητες των ήχων. Ο ενισχυτής μπορεί να είναι μόλις 2x50 βατάκια, να μην έχει phono, αλλά να έχει ζεστές και πλούσιες μεσαίες. Άμα έχει και τίποτα υγρασίες στις φωνές, ε, βάλε 4,2 και πάνω! Οι "σφίχτες" δεν μετράνε.
7. Οι κλασικές υλοποιήσεις NAD, MARANTZ, ROTEL, DENON κλπ ακριβώς λόγω της εμπορικότητας των ονομάτων τους συνήθως συνωστίζονται στο 3,4 με 3,8. Δεν θεωρούνται audiophile.

(η πλάκα πάντως είναι ότι αυτή η μία γραμμή κριτικής δίπλα στα αστεράκια, για όσα μηχανήματα έχω ακούσει, τη βρήκα ως τώρα εύστοχη.)
 

gas gas

Senior Member
23 March 2008
443
Νέα Σμύρνη
Και επειδή έχω παρόμοια αναζήτηση σε διπλανό topic για ενισχυτές, καταλήγω ότι αν δεν έχεις αυτούς τους 3-4 υποψήφιους που μάζεψες να τους ακούσεις δίπλα δίπλα, σπίτι σου, σε πραγματικές συνθήκες και για αρκετές μέρες, δεν πρόκειται να βγει αξιόπιστο συμπέρασμα. Όλοι καλοί ενισχυτές είναι, αλλά για το σύστημά μας ένας, σίγουρα, είναι ο ιδανικότερος. Ε, αυτός προκύπτει μόνο εμπειρικά.
 

haralas

Senior Member
31 January 2008
435
Και επειδή έχω παρόμοια αναζήτηση σε διπλανό topic για ενισχυτές, καταλήγω ότι αν δεν έχεις αυτούς τους 3-4 υποψήφιους που μάζεψες να τους ακούσεις δίπλα δίπλα, σπίτι σου, σε πραγματικές συνθήκες και για αρκετές μέρες, δεν πρόκειται να βγει αξιόπιστο συμπέρασμα. Όλοι καλοί ενισχυτές είναι, αλλά για το σύστημά μας ένας, σίγουρα, είναι ο ιδανικότερος. Ε, αυτός προκύπτει μόνο εμπειρικά.
Εν πασει περιπτωση η γνωμη σου πολυ χρησιμη , ομως ας προχωρησουμε και σε πιο χειροπιαστα πραγματα ,θα εκτιμουσα πολυ και προσωπικες εκτιμησεις ,ασ πουμε εσυ τι θα αγοραζες εαν ησουν υποχρεωμενος να διαλεξης αναμεσα σε 1300-1800 ευρω με την προυποθεση οτι ακους 50-50
rock -κλασσικη ,απεχθανεσαι τα <βρωμικα πριμα> θελεις μεσαιες γλυκες και καπως εμπρος, λογικη αναλυση , επισης απεχθανεσαι και τα παραμορφωμενα πιατινια της ροκ, αν γινωμαι αντιληπτος ,αρκετη ισχυ πλεον 100 και πανω και ο προ παντων μπασο σχετικα μαλακο αλλα και με αρκετο ελεγχο,
τωρα θα μου πης < τι μας λες ?>
αλλα οπως σου ειπα θα μετρησει η προσωπικη σας γνωμη για την δικη μου
αντιληψη , και θα ειναι πολυ ευπροσδεκτη.
ευχαριστω.
 

haralas

Senior Member
31 January 2008
435
προλαμβανωντας σε ,αναφερω και το οτι βεβαια μεγαλο ρολο στις παραμορφωσεις και στην καθαροτητα καθως και στην αναλυση παιζει ρολο και η πηγη ειται ειναι πικαπ ειτε cd player, καθως και τα καλωδια,
καποια στιγμη θα σας διηγηθω μια προσωπικη μου εμπειρια οσον αφορα το θεμα της πηγης με ενα thorens TD-125 ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΒΕΒΑΙΑ.
tespa.