48 Hour Film Project

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
92,031
Εκεί ψηλά.....
Για πρώτη φορά στην Αθήνα το 48 Hour Film Project, στις 31 Οκτωβρίου


947501_b.jpg




Ένα από τα πιο πρωτότυπα διαγωνιστικά φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο έρχεται για πρώτη φορά και στην Ελλάδα στις 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το 48 Hour Film Project, κατά το οποίο οι δημιουργοί θα πρέπει να ολοκληρώσουν την παραγωγή μιας ταινίας μικρού μήκους διάρκειας τεσσάρων έως επτά λεπτών μέσα σε 48 ώρες.
Σκηνοθεσία, σενάριο, κινηματογράφηση, μουσική επένδυση και μοντάζ θα πρέπει να συγχρονιστούν αρμονικά για να ανταποκριθούν στην απαιτητική προθεσμία. Μια αναμέτρηση ταλαντούχων ανθρώπων με τα ρολόγια τους!

Ο διαγωνισμός αποτελεί διαβατήριο για διεθνή αναγνώριση, αφού τα τελευταία χρόνια οι «καλύτερες 48HFP ταινίες» έχουν ταξιδέψει από το Λος Αντζελες μέχρι τις Κάνες.

Ο κινηματογραφικός αυτός διαγωνισμός που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια στις ΗΠΑ, σήμερα διοργανώνεται σε περισσότερες από 70 πόλεις στον κόσμο με μεγάλη ανταπόκριση.


Βήμα 1ο: Στις 31 Οκτωβρίου 2008 οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα έχουν ήδη οργανώσει το επιτελείο τους, καλούνται να παρευρεθούν μπροστά σε μία κριτική επιτροπή από έμπειρους και αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου.

Βήμα 2ο: Το θέμα (δράμα, κωμωδία, θρίλερ κ.λπ.) θα είναι διαφορετικό για κάθε ομάδα και θα ανατίθεται κατόπιν κλήρωσης. Ταυτόχρονα, βάσει των διεθνών προδιαγραφών και κανονισμών διεκπεραίωσης, θα δοθεί στους κινηματογραφιστές ένας χαρακτήρας, μία ατάκα διαλόγου και ένα εύρημα ή φροντιστηριακό στοιχείο-αντικείμενο που θα πρέπει όλοι να χρησιμοποιήσουν σε κάποιο σημείο της ταινίας.

Ο νικητής ταξιδεύει στη Μέκκα του κινηματογράφου για να συναντήσει και να συναγωνιστεί ταινίες απ’ όλο τον κόσμο στο Filmapalooza των ΗΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο www.48hourfilm.gr , καθώς και στο αμερικάνικο site www.48hourfilm.com .

Το «48 Hour Film Project – Αthens 2008» θα διαρκέσει μία εβδομάδα από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι την απονομή των βραβείων στις 7 Νοεμβρίου.





in.gr
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
NAI!!! Προλάβαμε στο παρά ένα!!!! Μετά από ένα εξαντλητικό διήμερο, χωρίς καθόλου ύπνο, γεμάτο ένταση, δημιουργία και περιπέτεια, ολοκληρώσαμε ένα ταινιάκι που θα συμμετέχει φέτος στο πρώτο 48HFP που γίνεται στη χώρα μας. Λεπτομέρειες για το σενάριο μετά τα screenings.

Υπάρχει κανείς άλλος από εδώ μέσα που να προσπάθησε να γυρίσει κάτι; Μήπως του χρόνου να φροντίσουμε να γυρίσουμε και εμείς σαν AVClub τίποτα;
 

Nightfall

Senior Member
19 March 2007
480
Αθήνα, Παπάγου
NAI!!! Προλάβαμε στο παρά ένα!!!! Μετά από ένα εξαντλητικό διήμερο, χωρίς καθόλου ύπνο, γεμάτο ένταση, δημιουργία και περιπέτεια, ολοκληρώσαμε ένα ταινιάκι που θα συμμετέχει φέτος στο πρώτο 48HFP που γίνεται στη χώρα μας. Λεπτομέρειες για το σενάριο μετά τα screenings.

:a0210: Μπράβο και καλή τύχη !
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Λοιπόν το δικό μας λέγεται "Το Καθήκον" είναι στην κατηγορία ιστορικό μυθιστόρημα, και η ομάδα μας λέγεται In Concreto. Χτες προβλήθηκε στην αίθουσα 7.

Λίγα λόγια για τις προβολές στα STER και την όλη οργάνωση. Ενώ η εταιρία που έχει αναλάβει να τρέξει το project υπήρξε πολύ αυστηρή όσον αφορά τα τυπικά ζητήματα, τα φορματ στα οποία έπρεπε να παραδώσουμε το υλικό μας, και πάνω από όλα τον χρόνο παράδοσης (έμεινε ταινιάκι έξω για 6 δευτερόλεπτα!!!) εντούτοις, δεν μπορούμε να πούμε ότι η ίδια εταιρία υπήρξε τόσο τυπική στις δικές της υποχρεώσεις. Και αναφέρομαι κυρίως στο θέμα της προβολής, και ειδικά στο κάδρο που σεταρίστηκε ο προτζέκτορας, με αποτέλεσμα όλα τα ταινιάκια (εκτός από όσα είχαν στείλει λάθος κάδρο!!!) να παιχτούν με λάθος aspect ratio!!! Συγκεκριμένα μας είχαν ζητήσει να παραδόσουμε το υλικό σε λόγο κάδρου 4:3 και αν θέλαμε να γυρίσουμε σε widescreen να παραδώσουμε το υλικό σε 4:3 letterbox. Σχεδόν όλοι λοιπόν γυρίσαν σε 4:3, full frame ή letterbox (όπως εμείς), αλλά παίχτηκαν με 16:9 aspect ratio! Αυτό δημιούργησε έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να επαναληφθούν (ανεπιτυχώς) κάποιες προβολές, και κάποιες άλλες να μην προβληθούν καν και η ψηφοφορία του κοινού να ακυρωθεί. Τέλος πάντων ελπίζω σήμερα να πάνε καλά οι προβολές.

Στο δια ταύτα τώρα, πολλά καλά ταινιάκια, άλλα είχαν και επαγγελματική παραγωγή (υπήρχαν και εταιρίες παραγωγής από πίσω τους) αλλά όλες οι ομάδες προσπάθησαν αξιοπρεπώς και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.

Οι προβολές θα επαναληφθούν και σήμερα, στα STER στον Αγ. Ελευθέριο, στις 18.00 με το εισιτήριο να είναι στα 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και ένα έξτρα εισιτήριο για μια προβολή ταινίας στα STER). Όσοι λοιπόν θέλετε να δείτε πόσο καλά μπορεί να γυριστεί μια ταινία μέσα σε 48 ώρες, ξέρετε που πρέπει να έρθετε.
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Τελικά ακυρώθηκαν οι σημερινές προβολές στα Ster. Θα υπάρξει λέει ανακοίνωση για τον χώρο και τον χρόνο που θα επαναπροβληθούν, στο site του φεστιβάλ.