SONY KDL Z5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

SGACE

New member
21 October 2009
17
Φιλε ΒΕΝΖΙΝΑ,σε αγωνες εχεις βαλει το sport mode?
γενικα πως ειναι η τηλεοραση με τηλεοπτικο σημα?
 

BENZINA

Senior Member
11 June 2007
475
Thessaloniki
Ναι το sport mode εχω.
Στο τηλεοπτικο σημα ειναι μαλλον μετρια (ειναι και 52'') αλλα εχω νοβα που εχει καλυτερο σημα ετσι κιαλλιως.Στη δορυφορικη ειναι αρκετα καλη και φυσικη η εικονα (εχω απενεργοποιημενα τα περισσοτερα ψηφιακα βοηθηματα-πλην του adv.contrast enhancer που το εχω στο high οπως προειπα)
Πολυ καλη εικονα εχω και με τα ψηφιακα (κυριως sport+).
 

SGACE

New member
21 October 2009
17
Δηλαδη το σημα απο ΝΟΒΑ ειναι ικανοποιητικο; με ενδιαφερει γιατι εχω ΝΟΒΑ.

και αλλες ρυθμισεις..

1. http://www.hometheatermag.com/flat-panels/sony_kdl-52xbr9_lcd_hdtv/index5.html

2. http://www.tweaktv.com/tweak-my-tv/calibration-guide/sony-kdl-52xbr9.html

3. Try these settings in their entirety as they seem to reduce flashlighting, reduce red-push, and allow the set to really breathe:

Picture Mode : Custom
Backlight : 6
Picture (Contrast) : 99
Brightness : 45
Color : 50
Hue : 0
Color Temperature : Warm 1
Sharpness : Min
Noise Reduction: Off
MPEG Noise Reduction : Off
MotionFlow : High
Cinemotion : Off

Advanced Settings
Black Corrector : Low
Adv. Contrast Enhancer : Off
Gamma : 0
Auto Light Limiter : Off
Clear White : Off
Wide Color : Wide
Live Color: Low
White Balance : R-Gain -14
White Balance: R-Bias -14

Sound Mode: Standard
Treble: -5
Bass: +10
Balance: 0
Surround: Off
Voice Zoom: +2
Sound Enhancer: Off
 

BENZINA

Senior Member
11 June 2007
475
Thessaloniki
Ενταξει δεν και HD,αλλα βλεπεται με ικανοποιητικη ευκρινεια (ειδικα απο την αποσταση που εχω-γυρω στα 5 μετρα- ειναι μια χαρα)
Για ρυθμισεις εχω βρει κι εγω διάφορες στο ιντερνετ,αλλα τελικα πειραματιστηκα μονος και βρηκα ποιες μου ταιριαζουν-με λιγη βοηθεια και απο ενα δισκακι Avia Guide to Home Theater
 

rainfpapa

New member
26 December 2006
12
Re: Sony KDL-Z5500

Πήρα την Sony KDL-52Z5500
τιμή 2700 από Κωτσόβολο. Η παράδοση έγινε στο χώρο μου την προγραμματισμένη ώρα. Οι εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Με εξαίρεση τον ήχο που περίμενα κάτι καλύτερο , η εικόνα μέσα από camera hd είναι τέλεια και αρκετά καλή στην προβολή dvd. Τώρα, στα αναλογικά κανάλια η εικόνα είναι καλή αλλά όχι αυτή που μπορεί να αποδώσει η τηλεόραση. Έκανα την αναβάθμιση του firmware μέσα από το site της Sony χωρίς να παρατηρήσω κάποια δυσλειτουργία. Υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί στα είδη των video αλλά τα βασικά format υποστηρίζονται. π.χ. απο usb αναπαράγονται μόνο jpeg, raw εικόνες , από video μόνο mpeg1 και απο ήχο mp3.Φυσικά διαθέτει τις θύρες HDMI για hd video. Γενικά είναι πολύ ικανοποιημένος για την συσκευή παρά την τσουχτερή τιμή της. Τώρα με την Ζ5800 που βγήκε εκτιμώ ότι θα πέσει αρκετά η τιμή της.
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,134
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Re: Sony KDL-Z5500

Καλορίζικη και καλές θεάσεις. Δυστυχώς όλες οι LCD - Plasma τηλεοράσεις με τις λεπτές σχεδιάσεις πάσχουν στον τομέα του ήχου. Που να χωρέσουν ηχεία της προκοπής σε τόσο λεπτές υλοποιήσεις.
Γι αυτό υπάρχουν οι ενισχυτές και τα ξεχωριστά ηχεία.
Οσον αφορά την 5800, είναι η ίδια με την 5500 με την διαφορά ότι έχει επιπλέον δορυφορικό δέκτη. Οπότε πιθανότερο είναι να βγει σε ακριβότερη τιμή αυτή, και να διατηρηθεί σταθερή η τιμή της 5500. Είδομεν......
 

nikoskouklos

Supreme Member
20 September 2008
3,631
Re: Απάντηση: SONY KDL Z5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

2. ΟΛΕΣ οι SONY LCD εχουν clouding, στην Ζ5500 υπαρχει αλλα ειναι εμφανες ΜΟΝΟ σε σταθερη μαυρη εικονα κυριως σε σκοταδι. Το clouding ομως καθ'αυτου δεν επηρεαζει την κανονικη εικονα της τηλεορασης. Επομενως εαν προκειται να κοιτας σε χαμηλο ή μηδενικο φωτισμο μια μαυρη εικονα τοτε καλυτερα να την αντικαταστησεις. Επιπλεον εαν το clouding ειναι εμφανες και στο τηλεοπτικο σημα τοτε οντως υπαρχει προβλημα και χρηζει αντικαταστασης. Δηλαδη εαν το clouding εμφανιζεται και στην κανονικη εικονα τοτε σαφως πρεπει να την γυρισεις πισω.

Το θεμα clouding ειναι κατι που μαλλον εχει παρουσιαστει ως μεγα προβλημα ενω στη πραγματικοτητα δεν ειναι.
Βεβαια αυτο ειναι υποκειμενικο, υπαρχει κοσμος που δεν δεχεται το clouding σε μαυρη εικονα παρολο που δεν επηρεαζει την κανονικη εικονα και ο υπολοιπος κοσμος που συμφωνει οτι υπαρχει αλλα δεν τον ενοχλει διοτι δεν επηρεζει την κανονικη εικονα.

2. Aν ήταν εμφανές και κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα μιλάγαμε για επιστημονικό θαύμα. Οι σινεμάδες τώρα, δεν είναι βλάκες που έχουν σκοτεινές αίθουσες για να βλέπουμε ταινίες. Ταινίες βλέπουμε πάντα με κλειστά φώτα (για πολλούς λόγους, που δεν είναι του παρόντος). Kαι το clouding αν είναι εμφανές κατά τη θέαση σε σκοτεινό περιβάλλον, τότε ναι καταστρέφει την εμπειρία. Και όχι δεν είναι υποκειμενικό, δεν είναι dts vs ac3, flac vs mp3@320Kbps 720p vs 1080p. Και τον πιο αδαή να βάλεις, θα σου πει γιατί κάνει ασπράκια η τηλεόραση
 

sran

New member
17 November 2009
30
Εδώ και μία εβδομάδα είμαι κάτοχος της 40Ζ5500 σε αντικατάσταση μιας Sony CRT 32". Τιμή 1050ε με παζάρια από Κ. Οι εντυπώσεις μου σε αναλογικά/ψηφιακά(ΕΡΤ) και DVD είναι αρκετά καλές αν και περίμενα περισσότερα από τα 200Hz και από το γεγονός ότι είναι μια από τις καλύτερες τηλεοράσεις στις 40".



Το πρώτο αρνητικό είναι υποκειμενικό και προκύπτει από τη σύγκριση με την CRT μου. Ήταν από τα τελευταία CRT μοντέλα με Advanced 100 Hz που έκαναν την εικόνα πολύ ζωντανή και ίσως λιγότερο φυσική..., περίπου τύπου philips pixel plus. Η αλήθεια είναι ότι είχα συνηθήσει να βλέπω κινούμενους ανθρώπους/αυτοκίνητα και pannings σε τοπία χωρίς καθόλου θόλωμα σαν να κοιτάω μέσα από παράθυρο (με τα γνωστά βέβαια halos και "νερά") και περίμενα κάτι αντίστοιχο από τα 200Hz χωρίς τα artifacts. Όμως υπάρχει συχνά θόλωμα στις παραπάνω περιπτώσεις (όχι βέβαια κάτι το ιδιαίτερο, το έχω δει και συνήθως σε μεγαλύτερο βαθμό σε όλες τις LCD και Plasma εκτός philips).

Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο είναι όταν καμιά φορά βάζω την εικόνα σε 4:3. Φαίνεται ελαφρώς ξεχειλωμένη ως προς τον κάθετο άξονα και δείχνουν οι άνθρωποι κάπως πιο στενόμακροι. Ξέρετε αν μπορώ να διορθώσω τη γεωμέτρία από το service menu και αν υπάρχουν ακριβείς οδηγίες για το πώς;

Επίσης είναι πολύ περιορισμένη η υποστήριξη media formats από usb (μόνο mp3, jpg και mpeg1) και δεν αναγνωρίζει τον WD Password ούτε τη φωτογραφική Canon...

Επιπλέον τα κανάλια από 2.5 μέτρα σε 40" είναι λίγο κουραστικά εκτός αν τα γυρίσεις σε 4:3 που δεν ενδείκνείται λόγω του παραπάνω προβλήματος αλλά και γενικότερα.



Ας πω τώρα και τα θετικά. Η εικόνα και τα χρώματα σε μαγνητίζουν. Όταν την έχεις αναμμένη δύσκολα ξεκολλάει το μάτι σου ειδικά σε κανάλια με καθαρό σήμα ή DVD.

Η κίνηση είναι πολύ φυσική/κινηματογραφική χωρίς καθόλου σπασίματα.

Τα artifacts αν και εξακολουθούν να υπάρχουν, είναι αμεληταία σε σχέση με αυτά που έχω δει σε άλλες LCD.

Το clouding δεν μου είναι ορατό. Οπότε βάζω το μαύρο στα θετικά. Σε κάποιες διαστημικές μάχες στο Star Wars τα χρώματα δείχνουν εντυπωσιακά πάνω στο μαύρο φόντο. Βέβαια βλέπω πάντα με λίγο φως προς το ταβάνι.

Πολύ καλό είναι και το smart zoom που σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις το κατακόρυφο μέγεθος ώστε να ελέγξεις την παραμόρφωση του 4:3 και να φέρεις την εικόνα σε βαθμό που να μοιάζει με φυσική 16:9. Μόνο σε κάποια γρήγορα οριζόντια panning καταβαίνεις ότι είναι ελαφρώς παραμορφωμένη στα άκρα. Αυτό σε αντίθεση με την 32" CRT που δεν το χρησιμοποιούσα ποτέ και την είχα σε 4:3. Θα μπορούσε όμως να είναι αυτόματο και να προσαρμόζεται ανάλογα όταν υπάρχουν οριζόντιες μαύρες μπάρες ή χαμηλοί υπότιτλοι. Αλλά δεν είναι...

Στα θετικά θα αναφέρω και τον ήχο δεδομένου ότι δεν έχει ηχεία μπροστά παρόλο που έχω διαβάσει αντίθετες κριτικές (εντάξει δεν είναι και τόσο βαθιά τα μπάσα).



Τώρα για HD ή Nova δεν έχω οπότε δεν έχω και άποψη.

Συμπερασματικά, πιστεύω ότι αν δε θέλει να δώσει κανείς πάνω από 1000ε για μια LCD 40" (δεν ξέρω αν υπάρχει και λόγος να το κάνει με τον ρυθμό που εξελίσσονται τα μοντέλα) είναι μια πολύ αξιόλογη επιλογή.
 

arkan1102

New member
9 March 2007
61
jamaica
χρονια πολλα σε ολους. ειμαι και εγω πλεον ενας ευτυχης κατοχος της 40Ζ5500 και μπορω να πω οτι εκανα μια πολυ καλη επιλογη.Στα αναλογικα καναλια η εικονα ειναι αρκετα καλη αν σκεφτει κανεις την ποιοτητα τους , σε θεαση ποδοσφαιρικου αγωνα ενθουσιαστηκα με την κινηση και την καθαροτητα ενω σε hd υλικο πραγματικα σου δειχνει ολες τις αρετες της.Την εχω συνδεδεμενη με htpc με καλωδιο hdmi και εχει κλειδωσει αμεσως στα 1900 χ 1080p. Το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι δεν μπορει να συνδεθει με το pc με καλωδιο ethernet γνωριζει κανεις τι ρυθμισεις χρειαζονται; προσπαθησα αλλαζοντας ip και dns ή αφηνοντας το στο αυτοματη αποδοση αλλα τιποτα. Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη.-bye-
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Όμως υπάρχει συχνά θόλωμα στις παραπάνω περιπτώσεις (όχι βέβαια κάτι το ιδιαίτερο, το έχω δει και συνήθως σε μεγαλύτερο βαθμό σε όλες τις LCD και Plasma εκτός philips).

Kαλορίζικη και καλοθέατη, φίλε sran !!!

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τα noise reduction και mpeg noise reduction και βάλε το motionflow στο high...

Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο είναι όταν καμιά φορά βάζω την εικόνα σε 4:3. Φαίνεται ελαφρώς ξεχειλωμένη ως προς τον κάθετο άξονα και δείχνουν οι άνθρωποι κάπως πιο στενόμακροι. Ξέρετε αν μπορώ να διορθώσω τη γεωμέτρία από το service menu και αν υπάρχουν ακριβείς οδηγίες για το πώς;

Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς με αυτό, καθώς το πιθανότερο είναι η CRT να είχε λάθος γεωμετρία και όχι η LCD:

attachment.php
attachment.php
 

sran

New member
17 November 2009
30
ευχαριστώ φίλε JL_?

όντως είναι λίγο πιο καθαρή με τις ρυθμίσεις αυτές, σίγουρα δε βοηθάει και το μεγαλύτερο μέγεθος σε ανάλυση SD.

Σχετικά με τη γεωμετρία πιθανόν να είναι και θέμα συνήθειας όπως λες από τη CRT. Πάντως πέτυχα εκπομπή με χαμηλούς υπότιτλους (ΣΚΑΙ+wide) και ενώ στην LCD τα γράμματα ακουμπούσαν στο κάτω μέρος, στην CRT υπήρχε ένα ελάχιστο περιθώριο 1-2 χιλιοστά. χθες μάλιστα πέτυχα υπότιτλους στο Cine+ που ήταν κομμένοι στο κάτω μέρος αλλά μάλλον θα έφταιγε η εκπομπή.

http://www.avclub.gr/forum/member.php?u=12545
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Όπως και να χει ... ενώ είπα πως δεν θα έπερνα τηλεόραση σήμερα.. πέρασα μια βόλτα απ το media markt περιστερίου και ρώτησα για την 52z5500 (το μόνο media markt που είχε ένα κομμάτι σφραγισμένο αφού σε όποιο μαγαζί και αν πήρα οποιασδήποτε αλυσίδας μου είπαν ότι έχει έλειψη για τουλάχιστον ένα μήνα και σε ένα μήνα θα ρθει στα 2400-2500 όπως επέμεναν όλοι) .. έριξα λοιπόν άδεια μήπως πιάσω γεμάτα λέγοντας για την περίφημη τιμή των 1599 στην Θεσσ.
Αυτή την στιγμή απολαμβάνω στο σαλόνι μου την νέα μου 52z5500 αρύθμιστη μεν με το μόνο που μπορώ να πω να είναι πως ούτε clouding δεν βλέπω, με τις βασικές ρυθμίσεις η εικόνα είναι άπαιχτη σε HD (φοβερό μαύρο... ΜΑΥΡΟ)..
μπορεί να μου βγήκε η πίστη να την χωρέσω στο GETZ μου, να την ανεβάσω μόνος χωρίς ασανσέρ και να την στήσω αλλά... για 1599 νομίζω άξιζε :)
Δυστυχώς ήταν το τελευταίο κομμάτι παντού (και την τιμή την έκαναν εκεί μόλις έμαθαν την τιμή της Θεσσ που δεν το ξεραν καν.. 2300 ειχαν την 46αρα) ... νομίζω απ ότι κατάλαβα πήρα ότι καλύτερο μπορούσα εκτός πλάσμα :)

Καλορίζικη...:a0210:
 

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
910
Ευχαριστώ :)

Μέχρι τώρα να πώ πως με έχει εντυπωσιάσει το μαύρο της για lcd (μάλλον είμαι απ τους τυχερούς και δεν έχω παρατηρήσει καθόλου φαινόμενα clouding)
H εικόνα της σε HD είναι απλά φανταστική αν και ώς τώρα στις 3 μέρες που την έχω, έχω δεί μόνο αποσπάσματα απο ταινίες και όχι κάτι ολοκληρωμένο.
Η κίνηση σε 1-2 γρήγορες σκηνές που είδα μου φάνηκε άψογη με το truemotion (βέβαια και με την w2000 που είχα δεν ήταν τόσο δραματικές οι διαφορές να πώ την αλήθεια..)
Γενικά οι ρυθμίσεις που βρήκα στο net (πχ fullhd.gr) δεν μου άρεσαν ΚΑΘΟΛΟΥ, οπότε πήρα σαν βάση τις ρυθμίσεις του mode "KANONIKO" και άλλαξα 3-4 πραγματάκια πχ το χρώμα στο θερμό 1 ή 2 δεν θυμάμαι αντί για ουδέτερο, κλείσιμο τα διόρθωση μαύρου, mpeg noise κτλ και αύξηση του χρώματος στο 52-53.. δεν την έχω μπροστά μου για να θυμάμαι και ακριβώς .. σε SD (Nova) η εικόνα είναι απλά ικανοποιητική, αλλού σε εντυπωσιάζει ευχάριστα και αλλού δείχνει το μέγεθος της (με την κακή έννοια) σε σχέση με την 40άρα.. σε γενικές γραμμές όμως μια χαρά.
Το dlna της για μένα λίγο χάλι μαύρο (απ ότι κατάλαβα δεν παίζει mkv κτλ) αλλά δεν με ενδιέφερε έτσι κιαλλιός αφού υπάρχει ένα htpc απο κάτω της :)
Με λίγα λόγια σε SD είναι σαν την 40w2000 που είχα on steroids, ενώ σε HD σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό (σε σύγκριση πάντα) λόγω των βελτιώσεων σε μαύρο και κίνηση (χωρίς να χω δοκιμάσει ποτε 24hz ή "κινηματογραφική εικόνα")
 

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
910
...και να τι ξέχασα να πώ και έλεγα όλη μέρα κάτι ξέχασα :)
η tv αν και με καλό μαύρο (όσο γίνεται για lcd βέβαια) και χωρίς clouding (φυσικά πάντα σε μια 52ρα μπορείς αμυδρά να δεις στις γωνίες "κάτι" σαν φώς δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό αλλά τόσο αμυδρό που καμιά σχέση με παλιότερα μοντέλα..), το μοναδικό ελλάτωμα της είναι το πόσο "αλλοιώνεται" το panel της με μόλις ελάχιστη γωνία θέασης. Αν παρακολουθείς ακριβώς ευθεία απ την tv είναι απλά άψογη .. αν πάς πχ μόλις 30-40 μοίρες τότε η αντίθεση και το μαύρο της θα γίνει σαν της πιο ταπεινής μου w2000 αν πας παραπάνω.. τότε τα πράγματα αρχίζουν να χαλάνε και μπορώ να πώ πως ίσως γίνεται και λίγο χειρότερη πλέον απ την w2000 σε αυτό το θέμα.. (εντάξει μετά δεν χαλάει άλλο όσο συνεχίζεις). Αυτό είναι αρκετά μείων για μένα με την έννοια όχι πχ εγώ που χω έναν μεγάλο καναπέ-γωνία αυτός που θα κάθετε κέντρο θα βλέπει πολύ καλύτερη εικόνα απ αυτόν που θα κάθετε σε μια άκρη.. υποθέτω ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο τύπο του panel.. κατά τα άλλα όλα άψογα :)
 

sran

New member
17 November 2009
30
Το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι δεν μπορει να συνδεθει με το pc με καλωδιο ethernet γνωριζει κανεις τι ρυθμισεις χρειαζονται; προσπαθησα αλλαζοντας ip και dns ή αφηνοντας το στο αυτοματη αποδοση αλλα τιποτα. Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη.-bye-

Για τη σύνδεση με pc μέσω ethernet χρειάζεται καλώδιο crossover και κάποιο software στο pc που θα παίζει τον ρόλο του dlna server. Δοκίμασα το Wild Media Server και συνδέθηκε. Έπαιξε με jpg/mp3/και διάφορα video formats αν και νομίζω ότι κάνει αυτόματα video transcoding σε κάποιες περιπτώσεις, όταν ο player της tv δεν υποστηρίζει το format. Δεν το έχω ψάξει και πολύ ακόμα για λεπτομέρειες.

Πιο απλή λύση βέβαια για video χωρίς transcoding είναι η σύνδεση με καλώδιο vga και η χρήση κάποιου media player στο pc. Προτείνω το KMPlayer. Παίζει από flash μέχρι mkv...
 

craven

AVClub Enthusiast
14 November 2007
910
Τελικά μια διόρθωση... αυτό το αμυδρό φως στις γωνίες το είδα σε μια και μόνο ταινία (η οποία αν και HD δεν είχε και το καλύτερο μαύρο.. μακάρι να ξερα πως γίνεται αυτό) στην επόμενη ταινία σε πλήρες σκοτάδι και σε εντελώς μαύρες σκηνές όσο και να παιδεύτηκα δεν είδα το παραμικρό.. θα με τρελάνει :) το ίδιο φυσικά όσον αφορά desktop του pc (εντελώς μαύρο background) κτλ.. απολύτος τίποτα.. μπορεί να γίνει αυτό (το έστω και με το ζόρι ψάχοντας να το δεις) σε μια ταινία και να μην γίνει πχ στην επόμενη?