Έχω κρατήσει το χαρτί, έχω μια classic 2019 sb-ss, και γενικά έχω κάνει κάνα δυο αλλαγές, ελατήριο πίεσης, έχω βάλει δεύτερο σωλήνα ώστε το επιπλέον νερό κατά την εκχύλιση να πέφτει μέσα στη δεξαμενή (εμένα είχε έρθει με ένα μόνο) και επίσης έχω παρακάμψει το timer και έχω βάλει ηλεκτρονικό switch για να μπορώ να την ανάβω αυτόματα το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά. Επόμενη αλλαγή να βάλω επιτέλους ένα PID.
Στο θέμα μας τώρα: φτιάχνεις ροφήματα με γάλα; Θέλω να πω, το χρησιμοποιείς συχνά τον ατμό; Γιατί εγώ φτιάχνω σχεδόν αποκλειστικά 2 καπουτσίνο τη μέρα. Αφαλάτωση έκανα κάθε 6 μήνες περίπου και μάλιστα με τις οδηγίες του παλικαριού που δουλεύει στην αντιπροσωπία εδώ. Αλλά όσο περισσότερο αφαλάτωση έκανα, τόσο πιο έντονο το πρόβλημα. Τελικά αποφάσισα να χρησιμοποιώ νερό από φίλτρο και να ελαττώσω τη συχνότητα αφαλάτωσης.
Την έχω από το 19 και πραγματικά στα λεφτά της είναι ό,τι πιο τίμιο κυκλοφορεί.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Με αφορμή το δικό σου post λοιπόν σαν Έλληνας πρωτίστως θα γράψω κάποια πράγματα εδώ ,αν και κάποια τα έγραψα στην κοινότητα της gaggia λίγα στα Ελληνικά όμως με κάποια συνομιλία που είχα με γνώστη ,Έλληνας και αυτός .
Απλά είναι να βάζω τα γέλια η να κλαίω με αυτά που είδα …
1)Αφαλάτωση κάνουμε μόνο αν γνωρίζουμε την ποιότητα του νερού ,στο εξωτερικό έχουν μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα συνήθως οι μετρήσεις είναι μέτριο προς το μαλακό .
2)Τι ποιότητας αφαλάτωσης υγρό σκόνη κτλ …οι περισσότερες ζημιές που έχουν γίνει ,έχουν γίνει λόγο αλάτων ,υγρά που είναι ακατάλληλα για μπόιλερ αλουμινίου ,νίκελ ,χάλυβας ,μπρούντζος oring κτλ δηλ με κάποιον χρήστη που όντως υπάρχει πρόβλημα λόγο περιοχής ,βάζουμε φίλτρο η κανένα σακουλάκι αποσκλήρυνσης νερού .
3)Θα βάλεις DID όπως αναφέρεις δηλαδή οι ενδείξεις που θα έχεις είναι οι πραγματικές αυτές δηλαδή που φτάνουν μέχρι το group που κουμπώνεις το Portafilter ;η έχεις ακόμη την ίδια θερμοκρασία που φτάνει μέχρι το ποτήρι σου ;
4)Αναφέρεις ότι άλλαξες το ελατήριο ;γνωρίζεις πόσα μπαρ είναι η μηχανή σε πραγματικές συνθήκες ανάλογα το κόψιμο του καφέ ;
5)Πληροφοριακά είναι στα 11,5 και αυτό μεταβάλλεται και όχι 15 .
5)Θα πρόσεξες αν το πρόσεξες όταν έκανες την αλλαγή του ελατηρίου ,ότι ο κατασκευαστής έχει βάλει μια κόλλα στεγανοποίησης και μια εσωτερική έδρα που πατάει ένα πλακάκι ,αν λοιπόν αυτό δεν κουμπωθεί σωστά η μαζέψει άλατα η μπει ακατάλληλο υγρό αφαλάτωσις δημιουργούνται θέματα που φτάνει μέχρι τον ατμό
αλλά είμαι σίγουρος ότι παρουσιάζονται και διαρροές με την πάροδο του χρόνου γιατί κανείς δεν βάζει κόλλα στεγανοποίησης η λίγο τεφλόν .
Φυσικά υπάρχει και ολόκληρη η βαλβίδα που πουλά ο κατασκευαστής μαζί με το ελατήριο στα 9 μπαρ .
6)Στην βαλβίδα ατμού ,ενδεχομένως το oring να μαζεύει και αυτό άλατα η να έχει φαγωθεί κτλ
7)Το να δεις μια δυο σταγόνες είναι απόλυτο φυσιολογικό ,μέχρι να ζεσταθεί η μηχανή και αποκτήσουν κάποια πράγματα την κατάλληλη θερμοκρασία .Είναι τελείως διαφορετικό να υπάρχει διαρροή . Η απάντηση είναι πιο πάνω .
8)Προφανώς για όλα αυτά που γράφω υπάρχουν. συμβουλές με πολλά views ακόμη και του γνωστού back flushing ,αναστρέφοντας δηλ την ΡΟΗ του νερού προς τα πίσω με χημικά
και τι έγινε αν χαλάει η επιμετάλλωση της κεφαλής εσωτερικά η δημιουργεί πρόβλημα στην αντλία μακροπρόθεσμα η σε κάποιες περιπτώσεις πιο άμεσα ,φαντάζομαι ότι αυτοί που προτείνουν αυτά τα πράγματα ,θα αναστρέφουν το καύσιμο την ΡΟΗ δηλ σε μια αντλία βενζίνης η πετρελαίου .
Οπότε οποίος κατάλαβε -κατάλαβε .
Υ.Σ Φυσικά είμαι χρήστης που χρησιμοποιώ τον ατμό για να κάνω americano-Καπουτσίνο η γυναίκα μου και ακόμη χρήση του πριν την εκχύλιση του καφέ να τρέξει για λίγο από εκεί όχι όμως σε όλες τις περιπτώσεις ,ανάλογα τον καφέ
Το όλο θέμα είναι να μάθεις καλά την Classic αν ήθελα αυτόματη μηχανή θα πήγαινα αλλού και όπως είναι λογικό δεν θα πειράξω ούτε βίδα