Tι παραλάβαμε σήμερα...

11one

Established Member
6 July 2014
173
Αθήνα
Μετά απο έξι χρόνια με την ίδια μηχανή, ήρθε η ώρα της "αναβάθμισης" και για εμένα...
Χ100V, κρυφός πόθος εδώ και καιρό, και ενάντια στην στο ρεύμα της -σχετικά- νέας οικογενειακής ζωής, που θέλει τα πάντα περισσότερα και μεγαλύτερα :)
Ευελπιστώ να την χαρώ σύντομα, δεδομένου οτι θα είναι η βασική αν όχι η μόνη μηχανή μου, και να μοιραστώ εντυπώσεις στο νήμα της.
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,405
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Με γειες καλοκλίκωτη εύχομαι

παραδοσιακά ανεβάζουμε και μια φωτό του νέου μας αποκτήματος στο νήμα εδώ για να πέφτουν τα σάλια και των υπολοίπων :drool1:
 

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
10,654
Καλορίζικη!!! Ανέβασε και κάποια φώτο να μας τρέξουν τα σάλια!!! Είναι μια μηχανή που πολύ την λιγουρεύομαι και εγω και ελπίζω κάποια στιγμη να την αποκτήσω!!
 

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
10,654
Μιας και δεν είχα άλλες μηχανές :earmuffs: είπα να αποκτήσω άλλη μια, αυτή την φορά την Olympus em10III. Η τιμή ήταν πολύ καλή για να αντισταθώ στον πειρασμό! :flipout:Θα γράψω εντυπώσεις σε αντίστοιχο νήμα καθώς και συγκρίσεις με άλλες μηχανές Olympus που είχα/έχω.

IMG_20210224_200402.jpg
 

11one

Established Member
6 July 2014
173
Αθήνα
Καλές λήψεις karamela!
Τιμώντας την παράδοση, ανεβάζω και εγώ το νέο μου απόκτημα. Αν και με αρκετή εμπειρία σε Fuji είναι η πρώτη φορά που ξεκίνησα να διαβάζω manual.

 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
20,380
Αθήνα
Επειδή η μικρή GM1 ένοιωθε μειονεκτικά σε σχέση με την (ας πούμε) μεγάλη GX9, της πήρα την σχεδόν δίδυμη της για παρέα:

IMG_20210223_215320 - Copy.jpg

IMG_20210223_215154 - Copy.jpg



Στην πραγματικότητα, την βρήκα σε λογική τιμή και εξαιρετική κατάσταση, και θεώρησα ότι θα συνεργάζεται καλύτερα με τους δυό από τους φακούς που ψώνισα πρόσφατα:

IMG_20210223_214738 - Copy.jpg



...Γιατί κακά τα ψέματα, δύσκολο το καδράρισμα στα 350mm με τα χέρια τεντωμένα για να κοιτάς την οθόνη - και εξίσου δύσκολη η ακριβής χειροκίνητη εστίαση χωρίς σκόπευτρο...
 

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
10,654
Εντάξει αδιόρθωτος και δίνεις το κακό παράδειγμα!!:flipout::SFGSFGSF: Καλορίζικη!! αν και τώρα που το σκέφτομαι με τους φακούς που έχεις χρειάζεσαι άλλη μια για να τις κάνεις ζευγαράκια!!!

Υ.Γ. Ελα μην ντρέπεσαι πες μας πόσο ήταν αυτή η ''Λογική τιμή'' που την πήρες, δεν θα σε μαρτυρήσουμε!!χιχι:plank:
 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
20,380
Αθήνα
Την πήρα 280 , και όσο κι αν ακούγεται περίεργο είναι πολύ καλή τιμή για την συγκεκριμένη σε άριστη κατάσταση. Κάντε μια "βόλτα" σε ebay και άλλα μαγαζιά με μεταχειρισμένα και θα καταλάβετε τι εννοώ...

Η αλήθεια είναι ότι βρέθηκα πάλι με τρια σώματα m4/3, ενώ είχα βάλει όριο τα δυο - αλλά οι 2 GM... μετράνε για ένα! :bigcry::flipout:

...Την νέα την παρέλαβα προχθές, και ενώ την είχα στο παρελθόν, με είχε δυσκολέψει λίγο η μικρότερη οθόνη. Τώρα βέβαια, μετά από τόσα χρόνια με τις panny, την έφερα στα μέτρα μου σε 5 λεπτά και πρόλαβα να κάνω δυο σύντομες βόλτες. Η μικρή "γιαγιά" δουλεύει άψογα, και είναι (για μένα) η επιτομή του m4/3! Είναι κρίμα που οι εταιρίες το ξέχασαν κυκλοφορόντας "τέρατα" σαν την G9 - εξαίρετη μεν, αλλά όταν την έπιασα στα χέρια μου, την άφησα μετά από 2 λεπτά και δεν ξανασχολήθηκα ποτέ σοβαρά...
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,405
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ιερόσυλε και εγώ μειονεκτικά νιώθω που σε βλέπω με τις δίδυμες :drool1:και ακόμη πιο μειονεκτικά που έχω μείνει μόνο με ένα κανονικο σώμα m43 (τα υπέρυθρα δεν τα μετράω... ) :flipout:

Την GM5 την έδιωξα εξ ανάγκης πιστεύοντας οτι θα την ξαναπάρω και δεν την ευχαριστήθηκα όσο θα ήθελα , πραγματι η οθόνη της με δυσκόλευε και εμένα, ήταν στενή

θυμάμαι είχα παει για δουλειά Τήνο σε ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ και έβγαλα ένα σωρό δύσκολες φωτό με το μικρό φλασάκι της , δεν κολωσε πουθενά ούτε στα σκοτάδια στα υπόγεια, και οι φωτογραφίες ήταν πραγματικά άψογες.

Μετα από ένα χρόνο περίπου η Panasonic ανακοίνωσε το θάψιμο της σειράς GM και δεν την ξαναβρήκα ποτέ σε λογική τιμή. Ας πρόσεχα.

Ας όψετε όμως διπλή χαρά που την ξαναπήρε εσυ, της αξιζει να είναι στα χέρια κάποιου που θα την αγαπήσει και θα την παιδέψει
 

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
10,654
Την είχα και εγώ για κάνα μήνα πριν χρόνια, θυμάμαι ότι μου άρεσε όσον αφορά την ποιοτητα εικόνας, εστιαση, δυνατότητες κλπ. αλλά δεν είχα αντέξει με τίποτα το ποσό μικρή ήταν και με δυσκόλευε αφάνταστα, σε σημείο που δεν χαιρόμουν την φωτογράφηση μαζί της και την είχα δώσει και εγώ με την σειρά μου σχετικά φτηνά από όσο θυμάμαι. Θέμα γούστου είναι βέβαια αλλά δεν την παλεύω με τίποτα με τόσο μικρές μηχανές.

Υ.Γ. Τώρα που το αναφέρατε πράγματι το θυμήθηκα ότι η οθόνη ήταν κάπως στενή και έβγαζε μπάρες θυμάμαι δεξιά και αριστερά αν θυμαμαι καλά...

Υ.Γ. Δημήτρη ξέροντας τα γούστα σου πράγματι η μηχανή πήγε στον κατάλληλο άνθρωπο!!
 

CorfuS

Established Member
17 November 2017
253
Επειδή ζήλεψα...ανεβάζω κι εγώ φωτογραφίες απο το νέο μου απόκτημα.
Δεν την παρέλαβα σήμερα βέβαια, αλλα πριν 2-3 μέρες αλλα το ίδιο κάνει !
Αντικατέστησε το θηριάκι, την Lumix G9 και πρόκειται για ένα μικρότερο αλλα εξίσου πολύ ισχυρό εργαλείο με πολλές δυνατότητες ειδικά στη φωτογραφία.
Η απόφαση μου στηρίχτηκε κατά κύριο λόγο, στο μικρότερο μέγεθος και στις πολύ σημαντικές για τα γούστα μου λειτουργίες HHR και Live ND.
Απο την πρώτη επαφή είμαι πολύ ικανοποιημένος (παρ όλο που έπαθα στην αρχή ένα ψιλοσόκ όταν έβαλα το μάτι μου στο viewfinder και αναποφευκτα έκανα τη σύγκριση με αυτό της G9) αλλα σύντομα αποζημιώθηκα απο τα υπόλοιπα στοιχεία. Το μενού ευτυχώς το γνωρίζω πλέον λόγω της δεύτερης μου κάμερας, της E-M5 III και δεν δυσκολεύτηκα. Αν και υπάρχει πλέον και η επιλογή του my menu που είναι απίστευτα χρήσιμο.

P2260039-lo.jpg


P2260040-lo.jpg


P2260044-lo.jpg
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,405
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα...

Σπύρο σου ευχήθηκα και στο άλλο νήμα αλλά δεν βλάπτει ακόμη μια φορά εδώ στο σωστό ! :ADFADF1:

Και εγώ όπως ήδη ξέρεις αποφάσισα τελευταία για τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και αναβάθμισα στην ΕΜ1.3 έχοντας δυομισυ χρόνια την ΕΜ1.2 αλλά και την G9 πριν για μεγάλο διάστημα. Οπως είπες έχουν βελτιωθεί κιαλλα μικρά αλλά σημαντικά χαρακτηριστικά που την κάνουν πιο φιλική (mymenu, Usb charging/tethering), πιο στιβαρή (καλύτερη ακόμη στεγανότητα, διπλάσια και βάλε αντοχή στο μηχανικό κλείστρο) και πιο εξελιγμένη μηχανή (καλυτερο Ibis, καλυτερο FD, διαχείρηση και φόρτωμα πολλαπλών μνημών από κινητό tablet) από την προκάτοχο της.

Το EVF είναι σίγουρα μικρότερο σε μέγεθος και ανάλυση από της G9, πολιτισμικό σοκ σε πρώτη επαφή, θα διαπιστώσεις όμως σύντομα οτι είναι πολύ διαυγές , σωστό γεωμετρικά στις άκρες (της G9 στην Max μεγενθυνση είχε στρέβλωση) και ταχύτατο σε γρήγορη φωτογράφηση ειδικά σε χαμηλό φως που της G9 υπέφερε σε ρυθμό ανανέωσης. Να ήταν και λίγο πιο μπουσταρισμενο σε χρωμα (δεν είναι Oled) θα ήταν υπερπλήρες για την σπορ χρήση της μηχανής.

το πιο σημαντικό μου πρόβλημα με την μηχανή αυτή τη στιγμή ειναι η αδυναμία διαβάσματος των RAW από τις συσκευές της Apple , δεν μπορώ να επεξεργαστώ Raw στο ipad. Ελπίζω να βρεθεί σύντομα λύση.

Πολλές και καλές λήψεις εύχομαι !
 
Last edited:

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
20,380
Αθήνα
Μεγειές Σπύρο και καλοκλίκωτη! Η σειρά EM1 είναι για μένα το ιδανικό "ανω" μέγεθος για τις m4/3: εξαιρετικό πιάσιμο, ζύγισμα και εργονομία με μόνη εξαίρεση το ότι θέλει 2ο χέρι για το άναψε-σβήσε. Αν δεν περίμενα να δω την επερχόμενη (???) GX10, ίσως να είχα κάνει κίνηση μερικής επαναφοράς στο στρατόπεδο της olympus.
 

CorfuS

Established Member
17 November 2017
253
Ευχαριστώ πολύ παιδιά !!!
Πραγματικά η κάμερα δείχνει πολύ "μελετημένη" και προσφέρει άπειρες δυνατότητες σε έναν φωτογράφο
που ζητάει ένα εργαλείο για πολλές και διαφορετικές καταστάσεις χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα.
Θεωρώ μάλιστα οτι θα την κάνουν ακόμη πιο "τούμπανο" με updates, που φαντάζομαι θα είναι γενναιόδωρα απο τη νέα ιδιοκτησία
της εταιρείας ως προσφορά γνωριμίας.
Ελπίζω σύντομα να χαλαρώσουν οι περιορισμοί και να μπορέσουμε όλοι να χαρούμε τα παιχνίδια μας όπως και όσο επιθυμούμε.
 

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
10,654
Καλορίζικη!!! Να την χαρείς, έκανες πολύ καλή επιλογή....η αλήθεια είναι ότι και εγώ όταν είχα πιάσει την G9 είχα πάθει ένα σοκ με το μέγεθός της (όπως ο Δημήτρης!!). Πάντως η em1III είναι μηχανή για πολλά χρόνια. Σκυλιά πραγματικά η σειρά em1, σκέψου ότι έχω ακόμα την πρώτη em1 που δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που έχεις τώρα, έχει φάει άπειρο ξύλο εδώ και 6 χρόνια από 3 ιδιοκτήτες, άνω των 70.000 clicks και τώρα μόνο παρουσίασε ένα μικρό πρόβλημα στο κλείστρο.!! Σκέψου την δικιά σου λοιπόν!!

Υ.Γ. Στα της μηχανής και στην em1II που είχα παλιότερα με είχε χαλάσει και εμένα κάπως το σκόπευτρο, δεν συμβάδιζε με το κόστος και την κατηγορία της μηχανής, με κάποιες βελτιωσούλες εδώ και εκει ουσιαστικά έχει μείνει το ίδιο από την πρώτη em1. Ηταν και ένας από τους λόγους που δεν την είχα κρατήσει τότε την em1II μαζί και με άλλα πράγματα που δεν είναι της παρούσης.