Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="cretan" data-source="post: 1058948720" data-attributes="member: 4216"><p>Χαίρομαι που βρίσκω κάποιον που έχει καταπιαστεί με το θέμα αυτό, χομπίστα και έχει και απόψεις που έχει αποκομίσει από τη χρήση και όχι απλά από ένα βιντεάκι ή κάποιο άρθρο.</p><p>Αφαλάτωση λοιπόν έκανα βασιζόμενος στην σκληρότητα που δίνει περίπου η ΕΥΔΑΠ, δεν μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω κιτ για μέτρηση. Επίσης μόνο με το υγρό της gaggia που αγόραζα από Ιταλία μέσω Amazon.</p><p>3. Το PID που σκέφτομαι να εγκαταστήσω δεν αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της μηχανής, δεν μετράει τη θερμοκρασία στο γκρουπ, αλλάζει απλά τους αισθητήρες στο μπόιλερ και στην εκροή του νερού για τον καφέ και από εκεί μέσω αλγορίθμου φέρνει τη θερμοκρασία υπολογίζοντας και την απώλεια που έχει το νερό κατά τη διαδρομή του για την εκχύλιση του καφέ. Στο κιτ αλλάζεις δλδ τους αισθητήρες με άλλους μεγαλύτερης ακρίβειας και σου δίνει και τη μονάδα ελέγχου που μπορείς να ορίσεις τη θερμοκρασία, κάτι που δε γίνεται στη μαμά μηχανή.</p><p>4. Δεν έχω μετρήσει την πίεση την πραγματική με μανόμετρο οπότε δε γνωρίζω. Αγόρασα το κιτ όμως από ένα αγγλικό φόρουμ βασιζόμενος στα λεγόμενα άλλων που είχαν κάνει τις σχετικές μετρήσεις</p><p>5. Το έχω αλλάξει από τότε που την πήρα 4+ χρόνια πριν οπότε δε θυμάμαι λεπτομέρειες. Αυτό που θυμάμαι όμως σίγουρα είναι ότι πριν βάλω το σωλήνα της ανακύκλωσης του νερού, σε κάθε παρασκευη καφέ είχα πολύ νερό στο tray με αποτέλεσμα κάθε τρεις και λίγο να θέλει άδειασμα. </p><p>6,7 αν ήταν δυο τρεις σταγόνες δε θα το ανέφερα κάν [emoji23]</p><p>8. Δε θα πω ψέμματα, στον καθαρισμό της μηχανής κάνω back flush με calfize όπως πρότειναν δλδ αρκετοί. Τώρα καλό η κακό, δεν ξέρω να σου πω. Πάντως βλέπω οτι βοηθάει στο να καθαρίσει η τριπλή βαλβίδα και να φεύγει ποιο εύκολα το νερό μετά το κλείσιμο του διακόπτη για τον καφέ. </p><p>Αυτό που θα κάνω σχετικά σύντομα είναι να αλλάξω μύλο, (από τον Hario Skerton Pro) σε κάτι καλύτερο όπως της 1z espresso. Προτιμώ χειροκίνητο από ηλεκτρικό λόγο χώρου, θορύβου και γενικά όχι τόσο ευκολίας χρήσης single dose…. Αααα και το οικονομικό φυσικά [emoji16].</p><p>Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη μηχανή, είναι απλή, σκυλί, εύκολα αναβάθμίσιμη με πληθώρα φθηνών ανταλλακτικών και αρκετά καλό VFM. Είχα παλιά μια jura J5 την οποία συντηρούσα μόνος μου (ΜΑΝΙΚΙ) και είπα ποτέ ξανά σε αυτόματη!</p><p>Επίσης να συμπληρώσω ότι από καφέδες έχοντας μεγαλώσει με illy προτιμώ τους σοκολατένιους χωρίς τα εξωτικά φρούτα μανταρίνια πορτοκάλια κτλ [emoji23] , με λίγη οξύτητα, σπάνια πίνω espresso, κυρίως πίνω cappuccino.</p><p></p><p></p><p>Sent from my iPhone using Tapatalk</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="cretan, post: 1058948720, member: 4216"] Χαίρομαι που βρίσκω κάποιον που έχει καταπιαστεί με το θέμα αυτό, χομπίστα και έχει και απόψεις που έχει αποκομίσει από τη χρήση και όχι απλά από ένα βιντεάκι ή κάποιο άρθρο. Αφαλάτωση λοιπόν έκανα βασιζόμενος στην σκληρότητα που δίνει περίπου η ΕΥΔΑΠ, δεν μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω κιτ για μέτρηση. Επίσης μόνο με το υγρό της gaggia που αγόραζα από Ιταλία μέσω Amazon. 3. Το PID που σκέφτομαι να εγκαταστήσω δεν αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της μηχανής, δεν μετράει τη θερμοκρασία στο γκρουπ, αλλάζει απλά τους αισθητήρες στο μπόιλερ και στην εκροή του νερού για τον καφέ και από εκεί μέσω αλγορίθμου φέρνει τη θερμοκρασία υπολογίζοντας και την απώλεια που έχει το νερό κατά τη διαδρομή του για την εκχύλιση του καφέ. Στο κιτ αλλάζεις δλδ τους αισθητήρες με άλλους μεγαλύτερης ακρίβειας και σου δίνει και τη μονάδα ελέγχου που μπορείς να ορίσεις τη θερμοκρασία, κάτι που δε γίνεται στη μαμά μηχανή. 4. Δεν έχω μετρήσει την πίεση την πραγματική με μανόμετρο οπότε δε γνωρίζω. Αγόρασα το κιτ όμως από ένα αγγλικό φόρουμ βασιζόμενος στα λεγόμενα άλλων που είχαν κάνει τις σχετικές μετρήσεις 5. Το έχω αλλάξει από τότε που την πήρα 4+ χρόνια πριν οπότε δε θυμάμαι λεπτομέρειες. Αυτό που θυμάμαι όμως σίγουρα είναι ότι πριν βάλω το σωλήνα της ανακύκλωσης του νερού, σε κάθε παρασκευη καφέ είχα πολύ νερό στο tray με αποτέλεσμα κάθε τρεις και λίγο να θέλει άδειασμα. 6,7 αν ήταν δυο τρεις σταγόνες δε θα το ανέφερα κάν [emoji23] 8. Δε θα πω ψέμματα, στον καθαρισμό της μηχανής κάνω back flush με calfize όπως πρότειναν δλδ αρκετοί. Τώρα καλό η κακό, δεν ξέρω να σου πω. Πάντως βλέπω οτι βοηθάει στο να καθαρίσει η τριπλή βαλβίδα και να φεύγει ποιο εύκολα το νερό μετά το κλείσιμο του διακόπτη για τον καφέ. Αυτό που θα κάνω σχετικά σύντομα είναι να αλλάξω μύλο, (από τον Hario Skerton Pro) σε κάτι καλύτερο όπως της 1z espresso. Προτιμώ χειροκίνητο από ηλεκτρικό λόγο χώρου, θορύβου και γενικά όχι τόσο ευκολίας χρήσης single dose…. Αααα και το οικονομικό φυσικά [emoji16]. Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη μηχανή, είναι απλή, σκυλί, εύκολα αναβάθμίσιμη με πληθώρα φθηνών ανταλλακτικών και αρκετά καλό VFM. Είχα παλιά μια jura J5 την οποία συντηρούσα μόνος μου (ΜΑΝΙΚΙ) και είπα ποτέ ξανά σε αυτόματη! Επίσης να συμπληρώσω ότι από καφέδες έχοντας μεγαλώσει με illy προτιμώ τους σοκολατένιους χωρίς τα εξωτικά φρούτα μανταρίνια πορτοκάλια κτλ [emoji23] , με λίγη οξύτητα, σπάνια πίνω espresso, κυρίως πίνω cappuccino. Sent from my iPhone using Tapatalk [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…