Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="nutsis" data-source="post: 1057319177" data-attributes="member: 1715"><p><strong>Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.</strong></p><p></p><p>Δεν ονομάζομαι Νούτσης, Δημήτρη με λενε, κακώς δεν το έχω βάλει υπογραφή, και ζητω συγνώμη για αυτό.</p><p>Δεν ειχα ποτε καψουλομηχανή, όμως έχω δοκιμάσει πολλούς τέτοιους, και τους καλύτερους τους βρήκα ανεκτούς. Ομως άρεσαν στους ιδιοκτήτες τους και αυτο αρκεί. Προσωπικά δεν μου αρέσουν γιατί προτιμώ τα πολλά γραμμάρια με όσο το δυνατόν χαμηλότερη αναλογία στο φλυτζάνι.</p><p>Εγω δηλαδή δουλευω με 19-22 γραμμάρια καφέ και 40 η 45 ml στην εκχύλιση. Ristretto λοιπόν γιατί είναι έντονη η γεύση και μεγάλη η διάρκεια της επίγευσης.</p><p>Στην καψουλα, έχουμε 7-8 γραμμάρια καφέ και βγάζει περίπου 50-60 ml. Αρα έχουμε πιο αραιό καφέ, που ξεφευγει από την έννοια του εσπρέσσο. </p><p>Για να αντισταθμίσουν στις κάψουλες όσο μπορούν την εικόνα στο φλιτζάνι, χρησιμοποιούν ειτε ενα μεγαλο ποσοστό robusta (40%), η κάποιες τεχνικές στην μηχανή, ώστε να έχουν κάτι σαν κρέμα. Και τα δυό αυτά, ειναι περισσότερο σαν πηχτή σαπουνάδα.</p><p>Επίσης οι κάψουλες περιέχουν καφέ αλεσμένο κάποιους μήνες πριν την κατανάλωση. Οι φρεσκοψημένοι κόκκοι καφέ έχουν μια περίοδο 15-20 μέρες, αναλογα την ποικιλία, και ο αλεσμένος από αυτούς μερικές ώρες.</p><p>Στις κάψουλες προφανώς γίνεται κάποια επεξεργασία για να αντέχουν, συν το σφράγισμα που έχουν αεροστεγώς.</p><p>Εκτος αυτών, έχουμε τεράστια διαφορά στην τιμή. Ενα κιλό speciality κοστίζει 25 έως 35 ευρω οι πιο ακριβοί. Δλδ , από 20 λεπτά, έως 30 λεπτά οι πανακριβες ποικιλίες. Αν παρουμε τις ποικιλίες που έχουν οι καψουλες παμε στα μισά.</p><p>Πρόταση; </p><p>Αν κάποιος ειναι ευχαριστημένος απο κάψουλα και πίνει έναν το πολύ δυό καφέδες την ημέρα, ας κάτσει εκεί.</p><p>Αν κάνει πάνω από δύο καθημερινά, η θέλει κατι περισσότερο από κάψουλα, με τον όρο ότι θα πρέπει να μάθει μερικά πράγματα, αυτη τη στιγμή βολευει ένας μύλος και μια Gaggia Classic (με ρυθμιση στην opv).</p><p>Αν τραβάει 3-4 την ημέρα και του αρέσει αυτος ο καφές, θέλει και τα καπουτσίνο του, μπορεί να χρειαστεί να τους κάνει και μαζεμένους κάπου κάπου.... τότε, καλός μύλος και καλή μηχανή HX.</p><p>Εγω πάντως προτείνω να αγοραστεί κάτι που θα τον καλύπτει χωρις συμβιβασμούς. Συμβιβασμός σημαινει, ξυνιλα, πικρίλα, και πότισμα το νεροχύτη με καφέ. Εσπρέσσο καλό, θελει καλό μύλο και καλή μηχανή.</p><p>Εχω δωσει link παραπάνω για τα σχετικά φόρουμ, που μπορει κάποιος να δει και πιο ελαστικές γνώμες απο την δική μου.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nutsis, post: 1057319177, member: 1715"] [b]Απάντηση: Επιλογή εσπρεσιέρας για αλεσμένο καφέ εως 120 ευρώ.[/b] Δεν ονομάζομαι Νούτσης, Δημήτρη με λενε, κακώς δεν το έχω βάλει υπογραφή, και ζητω συγνώμη για αυτό. Δεν ειχα ποτε καψουλομηχανή, όμως έχω δοκιμάσει πολλούς τέτοιους, και τους καλύτερους τους βρήκα ανεκτούς. Ομως άρεσαν στους ιδιοκτήτες τους και αυτο αρκεί. Προσωπικά δεν μου αρέσουν γιατί προτιμώ τα πολλά γραμμάρια με όσο το δυνατόν χαμηλότερη αναλογία στο φλυτζάνι. Εγω δηλαδή δουλευω με 19-22 γραμμάρια καφέ και 40 η 45 ml στην εκχύλιση. Ristretto λοιπόν γιατί είναι έντονη η γεύση και μεγάλη η διάρκεια της επίγευσης. Στην καψουλα, έχουμε 7-8 γραμμάρια καφέ και βγάζει περίπου 50-60 ml. Αρα έχουμε πιο αραιό καφέ, που ξεφευγει από την έννοια του εσπρέσσο. Για να αντισταθμίσουν στις κάψουλες όσο μπορούν την εικόνα στο φλιτζάνι, χρησιμοποιούν ειτε ενα μεγαλο ποσοστό robusta (40%), η κάποιες τεχνικές στην μηχανή, ώστε να έχουν κάτι σαν κρέμα. Και τα δυό αυτά, ειναι περισσότερο σαν πηχτή σαπουνάδα. Επίσης οι κάψουλες περιέχουν καφέ αλεσμένο κάποιους μήνες πριν την κατανάλωση. Οι φρεσκοψημένοι κόκκοι καφέ έχουν μια περίοδο 15-20 μέρες, αναλογα την ποικιλία, και ο αλεσμένος από αυτούς μερικές ώρες. Στις κάψουλες προφανώς γίνεται κάποια επεξεργασία για να αντέχουν, συν το σφράγισμα που έχουν αεροστεγώς. Εκτος αυτών, έχουμε τεράστια διαφορά στην τιμή. Ενα κιλό speciality κοστίζει 25 έως 35 ευρω οι πιο ακριβοί. Δλδ , από 20 λεπτά, έως 30 λεπτά οι πανακριβες ποικιλίες. Αν παρουμε τις ποικιλίες που έχουν οι καψουλες παμε στα μισά. Πρόταση; Αν κάποιος ειναι ευχαριστημένος απο κάψουλα και πίνει έναν το πολύ δυό καφέδες την ημέρα, ας κάτσει εκεί. Αν κάνει πάνω από δύο καθημερινά, η θέλει κατι περισσότερο από κάψουλα, με τον όρο ότι θα πρέπει να μάθει μερικά πράγματα, αυτη τη στιγμή βολευει ένας μύλος και μια Gaggia Classic (με ρυθμιση στην opv). Αν τραβάει 3-4 την ημέρα και του αρέσει αυτος ο καφές, θέλει και τα καπουτσίνο του, μπορεί να χρειαστεί να τους κάνει και μαζεμένους κάπου κάπου.... τότε, καλός μύλος και καλή μηχανή HX. Εγω πάντως προτείνω να αγοραστεί κάτι που θα τον καλύπτει χωρις συμβιβασμούς. Συμβιβασμός σημαινει, ξυνιλα, πικρίλα, και πότισμα το νεροχύτη με καφέ. Εσπρέσσο καλό, θελει καλό μύλο και καλή μηχανή. Εχω δωσει link παραπάνω για τα σχετικά φόρουμ, που μπορει κάποιος να δει και πιο ελαστικές γνώμες απο την δική μου. [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Περί espresso... (μηχανές, μύλοι, εκχύλιση και άλλα όμορφα)
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…