Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Ώρα για Μπύρα
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="NikTsel" data-source="post: 1058961510" data-attributes="member: 5481"><p>Τα φοβαμαι αυτα τα μηχανακια ειναι τοσο πολυπλοκα και επειδη βασιζονται σε kick σταρτερ εταιριες παιζει και να εξαφανιστουν οι τυποι μετα απο χ χρονια και να κλαις τα λεφτα σου αν και εφοσον χρειαστεις support.</p><p>Συμβουλη για μικρα batches all grain...</p><p>Αν θελεις μεχρι 10-12 λιτρα (τοσα φτιαχνω και εγω περιπου) καθε χρονο βγαζει το Lidl με 30 ευρω ενα κονσερβοποιητη ( <a href="https://manuall.gr/silvercrest-ian-96253-siskevi-konservopiisis/" target="_blank">https://manuall.gr/silvercrest-ian-96253-siskevi-konservopiisis/</a> ειναι μεγαλη κατσαρολα με ψηφιακο θερμοστατη) και ενα σακο για Brew in a bag ( <a href="https://beerdeli.gr/product/%cf%83%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b2%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%82-35-%ce%bb%ce%af%cf%84%cf%81%cf%89%ce%bd/" target="_blank">https://beerdeli.gr/product/σάκος-βύνης-35-λίτρων/</a> ) και εισαι κομπλε!!! Ειναι δε τοσο φθηνος ο βραστηρας που αν χαλασει σε παιρνει να αγοραζεις καινουριο καθε χρονο. Οποτε καθαρισες με την βυνοποιηση,εχεις ελεγχομενη θερμοκρασια ( αυτο που κανουν τα αυτοματοποιημενα μηχανακια απλα πρεπει να προσαρμοζεις εσυ το χρονο ) με αυτον τον βραστηρα ανετα φτιαχνεις και 20αρια batch .Για ζυμωση τωρα το καλοκαιρι δοκιμασε μαγια KVEIK ζυμωνει με 25-40 βαθμους κελσιου!!!! και ειναι αρκετα καθαρη στο αποτελεσμα οποτε κανει για αρκετους τυπους μπυρας.Το χειμωνα θερμοστατη με χαλακι θερμανσης σχετικα φθηνο και αυτο .Αν εχεις χωρο πας στην λυση που προταθηκε παραπανω με το ψυγειακι (κοστος περιπου 120 ευρω) Τωρα για το σερβιρισμα λογω οτι κανεις μικρες παρτιδες 20-30 μπουκαλια 330ml δεν νομιζω οτι ειναι κοπος να εμφιαλωσεις σε σχεση μετα 60-65 που κανεις με τα κιτ.Τα keg ειναι ωραιο σπορ αλλα αν δεν καταναλωσεις το περιεχομενο σε ενα μηνα το πολυ χανει πολυ οποτε bottle rules .Κατα τα αλλα το All grain θελει λιγο διαβασμα και χρονο αλλα εδω ειμαστε και εμεις...Ζυθοποιω απο το 2009 αν θυμαμαι καλα υπηρχαν και τοτε παρομοιες συσκευες αλλα ειναι τοσο απλο που καλυτερα να επενδυσεις αυτα τα χρηματα σε κατι αλλο.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NikTsel, post: 1058961510, member: 5481"] Τα φοβαμαι αυτα τα μηχανακια ειναι τοσο πολυπλοκα και επειδη βασιζονται σε kick σταρτερ εταιριες παιζει και να εξαφανιστουν οι τυποι μετα απο χ χρονια και να κλαις τα λεφτα σου αν και εφοσον χρειαστεις support. Συμβουλη για μικρα batches all grain... Αν θελεις μεχρι 10-12 λιτρα (τοσα φτιαχνω και εγω περιπου) καθε χρονο βγαζει το Lidl με 30 ευρω ενα κονσερβοποιητη ( [URL]https://manuall.gr/silvercrest-ian-96253-siskevi-konservopiisis/[/URL] ειναι μεγαλη κατσαρολα με ψηφιακο θερμοστατη) και ενα σακο για Brew in a bag ( [URL]https://beerdeli.gr/product/%cf%83%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b2%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%82-35-%ce%bb%ce%af%cf%84%cf%81%cf%89%ce%bd/[/URL] ) και εισαι κομπλε!!! Ειναι δε τοσο φθηνος ο βραστηρας που αν χαλασει σε παιρνει να αγοραζεις καινουριο καθε χρονο. Οποτε καθαρισες με την βυνοποιηση,εχεις ελεγχομενη θερμοκρασια ( αυτο που κανουν τα αυτοματοποιημενα μηχανακια απλα πρεπει να προσαρμοζεις εσυ το χρονο ) με αυτον τον βραστηρα ανετα φτιαχνεις και 20αρια batch .Για ζυμωση τωρα το καλοκαιρι δοκιμασε μαγια KVEIK ζυμωνει με 25-40 βαθμους κελσιου!!!! και ειναι αρκετα καθαρη στο αποτελεσμα οποτε κανει για αρκετους τυπους μπυρας.Το χειμωνα θερμοστατη με χαλακι θερμανσης σχετικα φθηνο και αυτο .Αν εχεις χωρο πας στην λυση που προταθηκε παραπανω με το ψυγειακι (κοστος περιπου 120 ευρω) Τωρα για το σερβιρισμα λογω οτι κανεις μικρες παρτιδες 20-30 μπουκαλια 330ml δεν νομιζω οτι ειναι κοπος να εμφιαλωσεις σε σχεση μετα 60-65 που κανεις με τα κιτ.Τα keg ειναι ωραιο σπορ αλλα αν δεν καταναλωσεις το περιεχομενο σε ενα μηνα το πολυ χανει πολυ οποτε bottle rules .Κατα τα αλλα το All grain θελει λιγο διαβασμα και χρονο αλλα εδω ειμαστε και εμεις...Ζυθοποιω απο το 2009 αν θυμαμαι καλα υπηρχαν και τοτε παρομοιες συσκευες αλλα ειναι τοσο απλο που καλυτερα να επενδυσεις αυτα τα χρηματα σε κατι αλλο. [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Ώρα για Μπύρα
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…