Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
Home
Forums
New posts
Search forums
What's new
New posts
Latest activity
Members
Current visitors
Κανονισμός Λειτουργίας
Σωματείο AVClub
Log in
Register
Search
Search titles only
By:
Search titles only
By:
New posts
Search forums
Menu
Install the app
Install
Reply to thread
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Ώρα για Μπύρα
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Message
<blockquote data-quote="NikTsel" data-source="post: 1058919657" data-attributes="member: 5481"><p>Η επιλογη του All grain (ζυθοποιηση με βυνοποιημενο κριθαρι ασχετα με την μεθοδο παρασκευης BIAB ,full mash ,patrial mash κλπ.) ειναι η φυσικη εξελιξη της οικιακης ζυθοποιησης γιατι επιτρεπει στον ζυθοποιο την παρασκευη μπυρας με πρωτογενη υλικα (βυνη , λυκισκο,μαγια) .Σου επιτρεπει να φτιαχνεις την δικη σου συνταγη και να την προσαρμοζεις κατα το δοκουν μιας και τα υλικα τα προμηθευεσαι ξεχωριστα.Στην διακασια προστιθεται αρκετος χρονος σε σχεση με την παρασκευη απο κιτ (γυρω στις 3 ωρες +) οπως επισης προστιθεται εξτρα εξοπλισμος .Το αποτελεσμα ειναι σαφως καλυτερο γιατι δεν εχεις τον ετοιμο "μουστο" (να το πουμε απλα) που απλα τον συμπληρωνεις με νερο για να φτασεις στην ποσοστητα που πρεπει αλλα κανεις την διακασια οπως γινεται στα ζυθοποιεια .Το κοστος ειναι σαφως μικροτερο και μετα τις πρωτες 3-4 παρτιδες εχεις στοκ υλικα που τα χρησημοποιεις αναλογως .Οπως ομως ανεφερα παραπανω οι εργατοωρες αυξανονται .Η σωστη επιλογη ειναι αυτη που μας εξυπηρετει .</p><p>Η διαδικασια της ζυμωσης ειναι ιδια .Σαφως χρειαζεται προγραμματισμος .Για τις πολυ αρωματικες μπυρες στοχευουμε περιπου ενα τριμηνο πριν για τις υψιλοβαθμες παραπανω.</p><p>Για θερμοκρασιες ζυμωσης το υπογειο ειναι must το καλοκαιρι αλλα παιζουν και ιδιοκατασκευες με μικρα ψυγεια κλπ.Υπαρχει ενα strain μαγια απο τα βορεια η λεγομενη Kveik αυτη για τα περισοτερα ειδη μπυρας μπορει να ζυμωνει και στους 30 βαθμους χωρις να αφηνει "χαρακτηρα" γενικα θελουμε 18-20 βαθμους επιλεγουμε την καταληλη μαγια και ειμαστε οκ.</p><p>Αυτα τα ολιγα...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="NikTsel, post: 1058919657, member: 5481"] Η επιλογη του All grain (ζυθοποιηση με βυνοποιημενο κριθαρι ασχετα με την μεθοδο παρασκευης BIAB ,full mash ,patrial mash κλπ.) ειναι η φυσικη εξελιξη της οικιακης ζυθοποιησης γιατι επιτρεπει στον ζυθοποιο την παρασκευη μπυρας με πρωτογενη υλικα (βυνη , λυκισκο,μαγια) .Σου επιτρεπει να φτιαχνεις την δικη σου συνταγη και να την προσαρμοζεις κατα το δοκουν μιας και τα υλικα τα προμηθευεσαι ξεχωριστα.Στην διακασια προστιθεται αρκετος χρονος σε σχεση με την παρασκευη απο κιτ (γυρω στις 3 ωρες +) οπως επισης προστιθεται εξτρα εξοπλισμος .Το αποτελεσμα ειναι σαφως καλυτερο γιατι δεν εχεις τον ετοιμο "μουστο" (να το πουμε απλα) που απλα τον συμπληρωνεις με νερο για να φτασεις στην ποσοστητα που πρεπει αλλα κανεις την διακασια οπως γινεται στα ζυθοποιεια .Το κοστος ειναι σαφως μικροτερο και μετα τις πρωτες 3-4 παρτιδες εχεις στοκ υλικα που τα χρησημοποιεις αναλογως .Οπως ομως ανεφερα παραπανω οι εργατοωρες αυξανονται .Η σωστη επιλογη ειναι αυτη που μας εξυπηρετει . Η διαδικασια της ζυμωσης ειναι ιδια .Σαφως χρειαζεται προγραμματισμος .Για τις πολυ αρωματικες μπυρες στοχευουμε περιπου ενα τριμηνο πριν για τις υψιλοβαθμες παραπανω. Για θερμοκρασιες ζυμωσης το υπογειο ειναι must το καλοκαιρι αλλα παιζουν και ιδιοκατασκευες με μικρα ψυγεια κλπ.Υπαρχει ενα strain μαγια απο τα βορεια η λεγομενη Kveik αυτη για τα περισοτερα ειδη μπυρας μπορει να ζυμωνει και στους 30 βαθμους χωρις να αφηνει "χαρακτηρα" γενικα θελουμε 18-20 βαθμους επιλεγουμε την καταληλη μαγια και ειμαστε οκ. Αυτα τα ολιγα... [/QUOTE]
Verification
Post reply
Home
Forums
AVClub Lounge
Επί παντός
Ώρα για Μπύρα
Top
Bottom
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
Accept
Learn more…