Android bugs & problems

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,692
Αθήνα
"Πάτα" στη γωνιά πάνω αριστερά το play store και θα σου ανοίξει η καρτέλα.
Έχει γίνει update στο play και έγινε αυτή η αλλαγή.

Ναι το βρήκα λίγο μετά το ποστ μου...
Ευχαριστώ...

Τι θα γίνει με το θέμα του internal storage ρε γμτ!!!
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Απάντηση: Re: Android bugs & problems

Να μη σας βάλω σε μπελάδες αλλά υπάρχουν πολλές custom rom για τα περισσότερα android που κατά το φλασάρισμα σου επιτρέπουν να επιλέξεις να έχεις παραπάνω μνήμη συστήματος. Όπως καταλαβαίνετε είναι από τους βασικούς λόγους που κάνουμε root...
Πολύ ενδιαφέρον μπελάς. Θέλει ψάξιμο βέβαια, αλλά είναι μία κατεύθυνση. Εσείς οι παλιότεροι που ξέρετε περισσότερα, καλό είναι να αναφέρετε τέτοια κόλπα. Έκανα το root για να παγώσω κάποιες άχρηστες εφαρμογές και να κάνω το κινητό να δουλεύει λίγο ανθρώπινα. Ξέρω ότι μπορείς να κάνεις ένα εκατομμύρια πράγματα με το root, αλλά όχι τι ακριβώς. Τώρα έχω μία κατεύθυνση να ψάξω.
 

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,692
Αθήνα
Ρε παιδιά μήπως αυτό το θέμα με τον internal storage είναι κανένα bug του play store;;
Παρατηρώ πως μου βγάζει το μνμ όταν ενημερώνω third party εφαρμογές κ όχι τις εφαρμογές της Google πχ ...
Επίσης μου κάνει εντύπωση πως μας εμφανίστηκε σε πολύ κοντινές στιγμές χρονικά...
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Μετά από μία σύνδεση του κινητού με τον υπολογιστή, και μετά την αποσύνδεση από τον υπολογιστή, το κινητό αποφάσισε από μόνο του ότι είχε γεμίσει η μνήμη συστήματος. Απλά είχα μεταφέρει κάτι αρχεία στον υπολογιστή, δηλαδή είχα ξεφορτώσει. Αλλά το κινητό αντίθετα είδε ότι είχα γεμίσει ξαφνικά την μνήμη συστήματος. Η σάρωση πολυμέσων διεκοπτόταν και μου έβγαζε το μήνυμα της γεμάτης μνήμης και το παράθυρο με τις εφαρμογές για να διαγράψω κάποιες από αυτές. Ο επεξεργαστής δούλευε συνέχεια στο φουλ και η μπαταρία έπεφτε σαν μονάδες σε πειραγμένο ταξίμετρο. Όντως μετέφερα μερικές στην κάρτα, έκανα και ένα σάρωμα άχρηστων στοιχείων με το clean master που έσβησε αρκετή σαβούρα, αλλά τίποτα. Πήρα δραστικά μέτρα. Μετέφερα όλες τις εφαρμογές στην κάρτα, και ότι αρχείο είχα στην μνήμη του κινητού που χρειαζόμουν. Για χρήσιμα στοιχεία εφαρμογών ίσως να χρειάζεται και ένα backup με το Titanium. Αλλά δεν είχα κάτι τόσο χρήσιμο από κάποια εφαρμογή που να χρειαζόμουν.
Μετά πήγα στην διαχείριση της μνήμης στο κινητό, όπου υπάρχει η επιλογή για διαμόρφωση της μνήμης του τηλεφώνου. Κάνει format στην μνήμη της συσκευής χωρίς να διαγράφει κάτι χρήσιμο για το σύστημα.
Αποτέλεσμα, διαγράφηκαν τα 4/5 από τους φακέλους που υπήρχαν στην μνήμη της συσκευής (όχι στην κάρτα, έχει άλλη επιλογή για την κάρτα). Η μνήμη της συσκευής αλλά και του συστήματος αυξήθηκε, ο επεξεργαστής σταμάτησε να δουλεύει στο φουλ, και η μπαταρία δεν έχει πέσει καθόλου από τότε. Το τηλέφωνο αλλά και οι εφαρμογές δουλεύουν κανονικά, αφού υπήρχαν στην κάρτα, μετέφερα πάλι μερικές από αυτές πίσω στην συσκευή. Μόνο τον φάκελο με τα ringtones χρειάστηκε, και να ξαναρυθμίσω τους ήχους κλήσης γιατί αυτά πρέπει να είναι σε συγκεκριμένο φάκελο.
Αλλά είδα τι σαβούρα αφήνει η κάθε εφαρμογή. Γεμίζει την μνήμη και μπερδεύει το κινητό. Το ίδιο είχα κάνει παλιότερα και με την κάρτα μνήμης. Ο φάκελος android_secure που κρατάει τα δεδομένα των εφαρμογών στην κάρτα είχε γεμίσει και έβγαζε μήνυμα γεμάτη μνήμη, εννοούσε μνήμη κάρτας. Μετέφερα τότε τις εφαρμογές στο κινητό και διέγραψα ότι είχε μείνει στον φάκελο android_secure της κάρτας. Είχαν μείνει στοιχεία από εφαρμογές που είχα διαγράψει ήδη από καιρό. Μετά ξαναμετέφερα μερικές εφαρμογές από το τηλέφωνο στην κάρτα. Και σταμάτησε το πρόβλημα με την γεμάτη μνήμη κάρτας. Τώρα έκανα το αντίθετο και άδειασα την μνήμη της συσκευής. Δεν μου έχει βγάλει από τότε μήνυμα για την μνήμη της κάρτας, και ελπίζω να μην βγάλει πια και για την μνήμη της συσκευής.
Αλλά το θέμα είναι ότι κάθε εφαρμογή αφήνει σκουπίδια, και δεν τα καθαρίζουν ούτε οι εφαρμογές σκούπες. Και το κινητό γεμίζει σαβούρα. Η Google πρέπει να ελέγξει αυτό το θέμα, ή καλύτερα τους κατασκευαστές εφαρμογών που γεμίζουν άσχετους φακέλους και αρχεία σαβούρα όλη την συσκευή.
 

stel67

Moderator
Staff member
30 March 2013
8,913
Αθήνα
Για να περιορίσεις τα σκουπίδια που αφήνουν οι εφαρμογές, πριν τις κάνεις uninstall κάνε πρώτα εκκαθάριση δεδομένων και μετά κατάργηση εφαρμογής. Έτσι σβήνει όλη σχεδόν τη σαβούρα που φέρνει η κάθε εφαρμογή.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Χρήσιμο. Το Samsung που γράφω πιο πάνω δεν το χρειάζεται. Μετά από άλλη μία εφαρμογή που εγκατέστησα, μπούκωσε τελείως. Κόλλαγε στην σάρωση της κάρτας, και μετά από λίγο έκανε πάντα επανεκκίνηση. Αναγκάστηκα να σβήσω τα πάντα μέσω του recovery mode. Ευτυχώς δεν πείραξε την κάρτα, αν και δεν έβλεπε καθόλου τις εφαρμοογές της κάρτας. Ήταν σαν να είχα από την αρχή καινούρια ROM. Ευτυχώς το είχα πια σαν δεύτερο κινητό, και χρειαζόμουν πια ελάχιστες εφαρμογές, που τις ξαναέβαλα. Έπρεπε να είχα πάρει και το Titanium backup.
Στο καινούριο κινητό είμαι πιο τσιγκούνης στην εγκατάσταση εφαρμογών. Έχω καταλάβει πια ότι αφήνουν όλες σκουπίδια, ότι και να κάνεις. Θα χρησιμοποιώ και το κόλπο που λες, και κάνω πάντα και έναν συχνό καθαρισμό με το Clean Master, αλλά είδα ότι και από εκεί ξεφεύγουν πράγματα. Πρέπει η Google να βάλει κάποιους περιορισμούς στους developers ως προς την δομή των εφαρμογών που φτιάχνουν, την πλήρη απεγκατάσταση τους, να μην αφήνουν σκουπίδια σε όλο το κινητό κτλ.