Εντυπωσεις & Σχολια για το συγκριτικο 720p-1080p

22 June 2006
34,878
NEO HRAKLEIO
Να ευχαριστησω κι εγω με τη σειρα μου τον Φιλλιπο για τη διαθεση των μηχανηματων και τους ανθρωπους της Aural Vision για τη φιλοξενια τους.
Ευχαριστουμε επισης ολα τα μελη που αφιερωσαν λιγο απο το πολυτιμο χρονο τους Σαββατιατικα αλλα και ολους οσους βοηθησαν στην πραγματοποιηση του συγκριτικου.
Να υπενθιμισω σε ολους οτι το συγκεκριμενο συγκριτικο εγινε ΜΟΝΟ για να αναδειξουμε τις οποιες διαφορες υπαρχουν κυριως στα panel και οχι στους 2 προβολεις εν γενει.
Οι προβολεις ηταν ρυθμισμενοι απο το Μανωλη σε D65, παρ ολα αυτα δεν ηταν (οπως ήταν φυσικο) "ιδιοι".
Υπηρχαν διαφορες μεταξυ τους , κυριως χρωματικα αλλα και στο gamma.
Iσως αυτο να συνεβαλλε και στη συνολικη διαμορφωση του αποτελεσματος.
Στην μινι ψηφοφορία που ελαβε μερος στο συγκριτικο ψηφισαν 25 απο τους 35 (τι εκαναν οι υπολοιποι?).
Ελαβον : 14 υπερ του VP11-S1 (1080 πανελ) , 2 υπερ του VP12-S4 (720 πανελ) και 11 ισοπαλοι.
Δηλαδη περιπου οι μισοι εβγαλαν νικητη καθαρα τον S1 ενω οι υπολοιποι δεν μπορεσαν να διακρινουν ευκολα τις διαφορες.
Αυτο και μονο σημαινει οτι υπαρχουν μεν διαφορες στα πανελ , αλλα σε καμια περιπτωση αυτη η διαφορα δεν ειναι ικανη να "ταραξει" τον υπνο αυτων που εχουν ή θα αρκεστουν σε πανελ 720.
Η διαφορα ειναι ορατη σε μικροτερη αποσταση (κατω των 3 μετρων) αλλα σχεδον "αδιορατη" σε μεγαλυτερη.
Κυριο ρολο στη διαμορφωση του αποτελεσματος επαιξε και η πολύ καλη δουλεια που κανουν τα HTPC και το σωστο στησιμο απο το Τακη και τους υπολοιπους.
Να πω κι εγω οτι η εικονα στα blue ray που ειδαμε (ταινιες) δεν δικαιολογει ακομη το "ντορο" που γινεται αλλα περιμενουμε ακομη γιατι τα περισοτερα δισκακια ηταν "πρωτης γενιας" με χαμηλο bitrate.
 
Last edited:

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,990
Παλλήνη
Τα συμπερασματα που αποκομισα εγω και πολλοι αλλοι απο αυτο το πραγματικα πολυ χρησιμο συγκριτικο ειναι τα ακολουθα:

1) Πραγματικα οπως λεει ο Τασος, ο μονος λογος να πας σημερα σε 1080 προβολεα ειναι αν καθεσαι πολυ κοντα στην οθονη ή αν παιζεις τεραστιες (ανω των 120) ιντσες. Το ζητουμενο ειναι να μην βλεπεις Pixelation. Αν δεν βλεπεις, τοτε η εικονα που παραγεται απο τα δυο πανελ ειναι τοσο κοντα που μπορει να μπερδευτεις και να προτιμησεις ακομα και το μικροτερο πανελ για λογους ασχετους με την αναλυση πχ αν εχει ελαχιστα καλυτερο gamma!
2) Αποδειχτηκε και στην πραξη πως αυτοι που λεγανε οτι οι προβολεις 1920Χ1080 εχουν διπλασια αναλυση απο τους 1280Χ720 δεν εχουν δικιο: αλλο διπλασια αναλυση και αλλο διπλασια πιξελ! (Το θεμα το ειχαμε συζητησει παλαιοτερα εδω: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=66)
3) Βγηκε νομιζω αβιαστα το συμπερασμα πως την μεγαλη επανασταση την φερνει, οχι η ελευση των 1080 προβολικων, αλλα οι πηγες και το software σε High Definition! Με αυτα μεταμορφωνεται το οποιο προβολικο μας σε τουλαχιστον 30% καλυτερο μηχανημα!
4) Παρα το marketing των εταιριων που δικαιολογημενα εκμεταλευονται τον "χαμο" που γινεται στην αγορα με τα HD και προσπαθουν να σπρωξουν τα νεα 1080 κομματια τους, θεωρω οτι ειναι πολυ εξυπνοτερο να αγορασει καποιος σημερα εναν κορυφαιο 720 προβολεα οπως ο Marantz S4 (με καλα οπτικα, deinterlacer, scaler κλπ) παρα εναν 1080 ιδιας τιμης αλλα χειροτερων επιμερους χαρακτηριστικων (μετριο scaler/deitnerlacer/φακο κλπ) με την προυποθεση βεβαια οτι δεν καθεται πολυ κοντα ή δεν βλεπει τεραστιες ιντσες. Αν μαλιστα, εχετε ηδη καλο 720p προβολεα, δεν καταλαβαινω πραγματικα τον λογο να αγορασετε εναν 1080 (εκτος του ψυχολογικου παραγοντα ;) )

ΥΓ Μια σημειωση σχετικα με το blind test: Πριν γραψουν ολοι τις εντυπωσεις τους, δοθηκε η δυνατοτητα σε οποιον ηθελε να πλησιασει να δει απο κοντα, οποτε πολλα απο τα παιδια ηδη ηξεραν ποιος ειναι ο 1080 προβολεας. Η γενικοτερη αισθηση που αποκομισα απο τους περισσοτερους ειναι οτι οι διαφορες ειναι απο ανεπαισθητες εως ανυπαρκτες περα απο τα 4 μετρα θεασης (σε εικονα πλατους περιπου 2,90).
Επειδη το θεμα ειναι πολυ ενδιαφερον και υποπτευομαι οτι θα μας απασχολει πολυ καιρο ακομα, θα παρακαλουσα οσους παρευρεθηκαν στο συγκριτικο να μας πουν αφοβα την αποψη τους!
 
Last edited:

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,772
Land of Dystopia
Eντυπωσιάκα ιδιαίτερα από τον κάτω γνωρίζοντας ότι είναι 720p. Είχε πιο φυσικό χρώμα, ωστόσο ο επάνω είχε πολύ καλύτερο βάθος, πηγαίνοντας πιο κοντά δεν άλλαξε ιδιαίτερα η άποψή μου ωστόσο για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους ο επάνω έπαιζε σχετικά καλύτερα.
Τώρα αυτό πως μπορεί να εξηγηθεί ειλικρινά δεν μπορώ να δώσω απάντηση από τα 5- 6 μέτρα που έβλεπα ψήφισα τον κάτω.
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,888
Αθήνα
Απάντηση: Συγκριτικό 720p vs 1080p

Καλημέρα.
Απο τα Screenshots είναι πάρα πολύ δύσκολο να βγάλει κάποιος συμπεράσματα. Κι αυτό γιατί οι 2 προβολείς έχουν διαφορετικά χρώματα και gamma. Μοιραία αυτό παρασύρει πάρα πολλούς που καλούνται να βγάλουν συμπέρασμα απο μια καρασυμπιεσμένη εικόνα σε ένα 17άρι monitor τη στιγμή που εμείς ζοριζόμασταν να καταλάβουμε διαφορές σε μια οθόνη 3 μέτρων.
Ο κάτω (720) έχει πιο πολές λεπτομέρειες στα σκοτεινά λόγω gamma κι όχι λόγω panel.
Το ίδιο γίνεται και με τη χρωματική ισοροπία τους. Το κάθε μηχάνημα, λόγω χρόνου, ρυθμίστηκε σε διαφορετικό μέρος και είναι φανερή η διαφοροποίησή τους. Επίσης κάποια λευκά που στις φωτογραφίες φαίνονται ίσως καμμένα στην παρουσίαση δεν ήταν έτσι.
Μην περιμένετε από μια φωτογραφία που τραβήχτηκε μάλιστα σε κινούμενη εικόνα και χωρίς Pause να είναι τέλεια έτσι. Είναι λογικό η μηχανή να κάνει τα δικά της.
Αν μείνουμε στις διαφορές των panels τώρα, μιας και γι αυτό το λόγο έγινε το συγκριτικό, η πάνω εικόνα είναι πιο μάτσο, πιό συμπαγής κι αυτό ήταν εμφανές. Επαναλαμβάνω όμως, όχι στα Screenshots αλλά στην παρουσίαση.
Προσωπικά δεν περίμενα οτι οι διαφορές θα ήταν από ελάχιστες έως ασήμαντες. Περίμενα κάτι παραπάνω.
Αυτή η διαφορά, η πολύ μικρή είναι αλήθεια, ήταν πιο εμφανής στο background της εικονας όπου διαγραφόταν καλύτερα η πληροφορία.
Οι 2 Marantz είναι μεν πολύ ακριβά μηχανήματα αλλά από εικόνα είναι πραγματικά διαμάντια. Καλά, από ποιότητα κατσκευής είναι αλλού, σε δική τους κατηγορία.
Να ευχαριστήσω κι εγώ όλους όσους συμβάλανε ώστε να γίνει αυτή η καταπληκτική παρουσίαση και να ευχηθώ ακόμα καλύτερες στο μέλλον.
 
Last edited:
18 June 2006
812
Θα ηθελε να ευχαριστησω ολους οσους συνεβαλαν γι αυτο το συγκριτικο...

Στα του συγκριτικου τωρα εχουμε....

Για μενα ηταν αναμενομενο το αποτελεσμα....
Θα πω αυτα που ειδα απο τα 6-6,5 μ. περιπου σε 110"περιπου....
....γιατι εαν πω αυτα που ειδα απο τα 3,5-4 μ. δεν λεει....
Λοιπον:
1)Εαν ο 720 ειχε ποιο κοντινο gamma με τον 1080.....
θα ηταν ποιο κοντα στην εικονα...
2)Ο 1080 ηταν πολυ ποιο συμπαγης ακομα και απο μακρια...
3)Η αναλυση υπεροχης στις περισοτερες σκηνες ηταν εμφανης σε ολες τις
παραμετρους της εικονας για τον 1080.

Προσωπικα πιστευω οτι και 50" να επαιζαν...
θα υπηρχε διαφορα στην εικονα υπερ του 1080....

Οποιος λοιπον εχει 720 και παιζει κοντα στις 100" με λογικη αποσταση θεασης δεν ειναι τραγικο το προβλημα....
Οσοι θελουν να παρουν τωρα προβολεα να παρουν 1080 η ας περιμενουν λιγο να βγουν ολοι οι 1080 και να διαλεξουν......αλλα.....
.....και με εναν 720 εχεις ενα καλο αποτελεσμα....
 
18 June 2006
812
αααααα και κατι ακομα...
Μπαμπινο ......!!!!!
....εισαι μακρια ακομα απο τετοιες εικονες σε οβερολ αισθηση....;)
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,990
Παλλήνη
Ξεχασα να απονειμω "τα του Καισαρος τω Καισαρι" στον Φιλιππο Αδαμιδη, ο οποιος ειχε την ιδεα να προβαλουμε ταυτοχρονα πανω-κατω (με χωρισμα-ιδιοκατασκευη στην μεση) ενω εμεις σκοπευαμε να προβαλουμε ταυτοχρονα αριστερα-δεξια! Εξ αιτιας αυτου, ειχαμε πολυ πιο ευκολη την συγκριση χωρις αναγκη διαφορετικων οθονων ή light spill του ενος προβολεα στον αλλον!
 

GeonX

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
2,756
…ξεκινώντας ένα μεγάλο Μπράβο στα παιδιά που έστησαν το συγκριτικό (Τάκη, Νίκο, Larry, Μανωλη, Γιάννη, Τάσο, Χρήστο, Κώστα, Στράτο, Νασο, Μπάμπη… ποίον ξέχασα ρε παιδία ? ελπίζω να με συγχωρέσει…) και ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στην Adamco για τα μηχανήματα (Thanks Philip… ) και στην AURAL VISION και το χώρο…

…μια από τις καλύτερες οργανωμένες παρουσιάσεις εδώ και καιρό και με συμμετοχή πολλών νέων φίλων που σίγουρα έχουν πολλά να προσφέρουν στο μέλλον στη τρελά μας Παίδες Thanks !@! Δυστυχώς λόγο babysitting δεν μπορούσα να μείνω πολύ στο χώρο γιατί θα βρισκόμουν να αγόραζα αρκετά από τα πράγματα που θα καταστρέφαμε…

…τώρα τα μηχανήματα που είδαμε (και θα μιλήσω μόνο για τη HD προβολή ) ίσως αυτή τη στιγμή να έχουν το καθένα το δικό του κοινό, και σίγουρα δύσκολα να τα ξεχωρίσεις (πόσο δε να τα κρίνεις…) όταν τα ταΐσεις με σωστό υλικό… 1080p h 1080i υλικό θα απογείωση κάθε 720p προβολέα σε τέτοιο βαθμό που οι κάτοχοι τους θα αναρωτιούνται αν αξίζει το κόπο να προβούν στην αποκαθηλώσει του μηχανήματος από το ταβάνι τους… οι απαιτητικοί χρήστες θα βρουν το χώρο, τα προτερήματα (…και φυσικά τα χρήματα για την αναβάθμιση σε native 1080p προβολικό) γιατί ? γιατί το panel σίγουρα τρίζει τα δόντια σε HD υλικό, το είδαμε και παλιότερα στον Optoma φάνηκε και στον Marantz, pixel ποιο pixel? ναι θα το δεις, αν σκοπεύεις να προβάλεις 120+ και κάθεσαι στο 1-2 μέτρα (να γιατί ο Γίγας πέρασε όλο το χρόνο της παρουσιάσεις στο 1 ½ μέτρο αν αναρωτιέστε… ;) ) όμως ο γερόλυκος S4 έχει πολλά να δώσει για όποιον τον προτιμήσει πριν εταιρείες σαν τη Marantz πουν αντίο στα panel 720p (φυσικά παίζει ρολό και η άψογη υλοποίηση της εταιρείας στο συγκεκριμένο μηχάνημα )

…χρωματικά όπως ανέφεραν και οι προηγούμενοι «συνάδελφοι» δύσκολα τα πράγματα… κάτι το gamma του S4 που μου καθόταν καλύτερα στο μάτι (ειδικά στα σκοτεινά πλάνα λόγο φωτεινότητας ) κάτι ότι ο χρόνος για το συγκριτικό δεν ήταν για να δούμε πως οι προβολείς παίζουν σωστά αλλά τις διαφορές των panel δεν επιτρέπουν τις συγκρίσεις,

…τελειώνοντας αν χρειάζονται 35 ζευγάρια μάτια (αρκετά από αυτά έμπειρα θα έλεγα η μάλλον καλύτερα, με παραστάσεις πολύ πάνω από το μέσο όρο του πελάτη /ενθουσιώδη φίλου/ ψαγμένου/ early adaptor… κλπ ) για να καταλάβουν τις διαφορές μεταξύ των panel όταν το υλικό είναι καλό… τότε φίλτατοι έχουμε θέμα…αλλά έχουμε θέμα πάλι με το υλικό που έρχεται, έρχεται και ακόμα δεν είναι εδώ… και μην αρχίσετε τώρα για μπλουρει, χειντι ντιβιντι κλπ από πλει-ξεπλει, αμαζονονες κλπ, θεϊκά players to come νταρατατζουμ-τζουμ-τζουμ εγώ μιλάω για το χρήστη του «πατάω ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή…» που δεν αγοράζει ταινίες στο στυλ «σήμερα κτύπησα το VAN HELSING από το play, όταν παραλάβω σε μια, δυο βδομάδες θα σας πω…» η «έχω ένα storage server γεμάτο με downloads από torrent…» αλλά για αυτόν που σηκώνετε με τα χίλια ζόρια από τη πολυθρόνα του και πετάγεται στο κοντινό μηχάνημα ενοικίασης για να δει μια ταινία να περάσει την ώρα του δηλ. το 95% αν όχι παραπάνω…

Και πάλι ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους αφιέρωσαν το προσωπικό τους χρόνο για αυτή τη παρουσίαση και να ξέρετε ότι όλοι αυτοί οι φίλοι που τρέχουν για τις εκδηλώσεις, δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν, πέρα από το μοίρασμα της γνώσης σε όλους μας …. Φίλοι μου…Thanks , AVClub Thank You !@!
 
Last edited:

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,692
Re: Απάντηση: Εντυπωσεις & Σχολια για το συγκριτικο 720p-1080p

Το συμπέρασμα ήταν η επιβεβαίωση ενός προηγούμενου συγκριτικού που είχαμε κάνει πριν από κάποιο καιρό: Η πηγή μετράει περισσότερο από το panel.
Και μην ξεχνάμε επίσης κάτι πολύ βασικό: Τις όποιες, μικρές ως ελάχιστες, διαφορές μεταξύ των 2 πάνελ τις είδαμε με ποιότητα υλικού (demo clips Benq, Epson) την οποία αμφιβάλλω ιδιαίτερα για το αν θα την δούμε ποτέ ή έστω σχετικά σύντομα, σε ‘’commercial’’ ταινίες (ακόμα και BR και HD DVD).
 

hellastar

New member
18 June 2006
39
Ρέντης
Πραγματικά η όλη παρουσίαση άξιζε συγχαρητηρίων τόσο από θέμα οργάνωσης όσο και το ότι δεν υπήρχε καμία καθυστέρηση στην έναρξη και κατά την διάρκεια , όλα ήταν πολύ καλά στημένα και δούλεψαν στην εντέλεια.
Τώρα ο μεγάλος χαμένος του συγκριτικού αυτού ήταν η υψηλή ανάλυση σε full HD που για τους περισσότερους από μας δεν μας έπεισε ότι θα άξιζε μια περαιτέρω καταβολή χρημάτων σε προβολέα αυτού του είδους. Διαφορές υπήρχαν ναι αλλά πολύ μικρές και ανύπαρκτες σε sd υλικό . Αντίθετα ο μεγάλος κερδισμένος ήταν το blue ray όπου εμένα προσωπικά με έπεισε για τις παραπάνω δυνατότητες που έχει να προσφέρει αυτό το νέο είδος πηγής ,τόσο σε θέμα εικόνας όσο και σε ήχο. Η εικόνα του ήταν πολύ ρεαλιστική , ζωντανή και με άριστη ροη χωρίς κολλήματα στην κίνηση.
Τελικά η υψηλή ανάλυση δεν είναι πανάκεια αλλά θα πρέπει να υπολογιστεί ότι στο θέμα τις εικόνας παίζουν μια σειρά από πολλούς άλλους παράγοντες οι όποιοι έχουν ακόμα αρκετά περιθώρια βελτίωσης όπως η πηγή του σήματος βίντεο .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους όσους προσπάθησαν να πραγματοποιηθεί αυτό το συγκριτικό , οι εμπειρίες που αποκομίζουμε είναι πολύτιμες
 
17 June 2006
3,031
Νομίζω ότι μετά από αρκετό καρό όλα πήγαν καλά και δώσαμε στα μέλη την ευκαιρία να καταλάβουν κατά πόσο αξίζει η μετάβαση από την μία ανάλυση ,του χθες, σε μια άλλη ανάλυση, αυτή του μέλλοντος.
Η επιλογή δυο μοντέλων της ίδιας εταιρίας με την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει σε μια τέτοια αναμέτρηση.
Τα χαρακτηριστικά για κάθε συσκευή είναι λίγο πολύ γνωστά.
Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό σε εσάς είναι ότι ο 1080p είχε λίγες ώρες στην πλάτη του ενώ ο 720p είχα αρκετά περισσότερες. Μέλημα μου ήταν και τα δυο μηχανήματα να έχουν την ίδια φωτεινότητα.
Με τον VP12-S4 είχα την ευκαιρία να παίξω λίγο περισσότερο (σε άλλο χώρο από αυτό της παρουσίασης) ενώ με τον VP11-S1 μόνο για 20 λεπτά μια και ο χρόνος δεν μας «έπαιρνε». Άλλωστε σκοπός μας ήταν να δείξουμε την διαφορά στην ανάλυση των δυο προβολικών. Χρωματικά ήταν πολύ κοντά ενώ οι όποιες διαφοροποιήσεις είχαν να κάνουν με τον κορεσμό των χρωμάτων του κάθε προβολέα και το διαφορετικό color space με το οποίο έγινε το καλιμπράρισμα.
Είναι σίγουρο ότι τα screenshots αδικούν τον 1080p που είχε το καλύτερο gamma μια και φαινόταν στο βάθος πεδίου στην λεπτομέρεια στα σκοτεινά και υποφωτισμένα πλάνα. Η εικόνα του ήταν ποιο συμπαγής είτε αυτό το έβλεπες από τα 3 είτε από τα 6 μέτρα.

attachment.php


Το συμπέρασμα μάλλον είναι ότι εάν το υλικό δεν είναι καλό όπως επίσης και η συσκευή που θα το αναπαραγάγει, είναι πολύ δύσκολο να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από εμένα στο κατάστημα AURAL VISION για την φιλοξενία αλλά και σε όλους όσους βοήθησαν ώστε αυτή η ιδέα να γίνει πραγματικότητα.
 
Last edited:

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Θα ηθελε να ευχαριστησω ολους οσους συνεβαλαν γι αυτο το συγκριτικο...

Στα του συγκριτικου τωρα εχουμε....

Για μενα ηταν αναμενομενο το αποτελεσμα....
Θα πω αυτα που ειδα απο τα 6-6,5 μ. περιπου σε 110"περιπου....
....γιατι εαν πω αυτα που ειδα απο τα 3,5-4 μ. δεν λεει....
Λοιπον:
1)Εαν ο 720 ειχε ποιο κοντινο gamma με τον 1080.....
θα ηταν ποιο κοντα στην εικονα...
2)Ο 1080 ηταν πολυ ποιο συμπαγης ακομα και απο μακρια...
3)Η αναλυση υπεροχης στις περισοτερες σκηνες ηταν εμφανης σε ολες τις
παραμετρους της εικονας για τον 1080.

Προσωπικα πιστευω οτι και 50" να επαιζαν...
θα υπηρχε διαφορα στην εικονα υπερ του 1080....

Οποιος λοιπον εχει 720 και παιζει κοντα στις 100" με λογικη αποσταση θεασης δεν ειναι τραγικο το προβλημα....
Οσοι θελουν να παρουν τωρα προβολεα να παρουν 1080 η ας περιμενουν λιγο να βγουν ολοι οι 1080 και να διαλεξουν......αλλα.....
.....και με εναν 720 εχεις ενα καλο αποτελεσμα....

Πιό μπροστά γράφτηκε οτι οι προβολείς έπαιζαν σε οθόνη 3,9μ δηλ. σχεδόν 180 ίντσες!
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,990
Παλλήνη
Οχι Κωστα η οθονη ηταν 3 μετρα και ηδη αφαιρεσα 10 ποντους (2,90). Παντως δεν εβαλα μεζουρα οποτε μπορει και να ηταν 2,8 ή 2,7. Χοντρικα την "εκοψα" στις 130 ιντσες αλλα μπορει και να κανω λαθος. Λογω του πανικου της εκδηλωσης δεν προλαβα να την μετρησω (αν και το ειχα σκοπο).
 
17 June 2006
3,031
Παιδια εισασταν 30 ατομα περιπου ...

μηπως κανεις σας παρατηρησε ΡΑΙΝΜΠΟΟΥ ;;;;
και αν ναι σε ποιον απο τους δυο πιο πολυ;;;;;

Σε ερώτησή μου ένας ή δυο παρπονέθηκαν ότι είδαν rainbow και αυτό περίπου στο τέλος της παρουσίασης.
 
18 June 2006
812
Τα συμπερασματα που αποκομισα εγω και πολλοι αλλοι απο αυτο το πραγματικα πολυ χρησιμο συγκριτικο ειναι τα ακολουθα:

1) Πραγματικα οπως λεει ο Τασος, ο μονος λογος να πας σημερα σε 1080 προβολεα ειναι αν καθεσαι πολυ κοντα στην οθονη ή αν παιζεις τεραστιες (ανω των 120) ιντσες. Το ζητουμενο ειναι να μην βλεπεις Pixelation. Αν δεν βλεπεις, τοτε η εικονα που παραγεται απο τα δυο πανελ ειναι τοσο κοντα που μπορει να μπερδευτεις και να προτιμησεις ακομα και το μικροτερο πανελ για λογους ασχετους με την αναλυση πχ αν εχει ελαχιστα καλυτερο gamma!
2) Αποδειχτηκε και στην πραξη πως αυτοι που λεγανε οτι οι προβολεις 1920Χ1080 εχουν διπλασια αναλυση απο τους 1280Χ720 δεν εχουν δικιο: αλλο διπλασια αναλυση και αλλο διπλασια πιξελ! (Το θεμα το ειχαμε συζητησει παλαιοτερα εδω: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=66)
3) Βγηκε νομιζω αβιαστα το συμπερασμα πως την μεγαλη επανασταση την φερνει, οχι η ελευση των 1080 προβολικων, αλλα οι πηγες και το software σε High Definition! Με αυτα μεταμορφωνεται το οποιο προβολικο μας σε τουλαχιστον 30% καλυτερο μηχανημα!
4) Παρα το marketing των εταιριων που δικαιολογημενα εκμεταλευονται τον "χαμο" που γινεται στην αγορα με τα HD και προσπαθουν να σπρωξουν τα νεα 1080 κομματια τους, θεωρω οτι ειναι πολυ εξυπνοτερο να αγορασει καποιος σημερα εναν κορυφαιο 720 προβολεα οπως ο Marantz S4 (με καλα οπτικα, deinterlacer, scaler κλπ) παρα εναν 1080 ιδιας τιμης αλλα χειροτερων επιμερους χαρακτηριστικων (μετριο scaler/deitnerlacer/φακο κλπ) με την προυποθεση βεβαια οτι δεν καθεται πολυ κοντα ή δεν βλεπει τεραστιες ιντσες. Αν μαλιστα, εχετε ηδη καλο 720p προβολεα, δεν καταλαβαινω πραγματικα τον λογο να αγορασετε εναν 1080 (εκτος του ψυχολογικου παραγοντα ;) )

Ως προς το πρωτο(1) > 50/50
Ως προς το δευτερο(2) > διαφωνω...
Ως προς το τριτο(3) > συμφωνω...
Ως προς το τεταρτο(4) > 50/50

Οχι Κωστα η οθονη ηταν 3 μετρα και ηδη αφαιρεσα 10 ποντους (2,90). Παντως δεν εβαλα μεζουρα οποτε μπορει και να ηταν 2,8 ή 2,7. Χοντρικα την "εκοψα" στις 130 ιντσες αλλα μπορει και να κανω λαθος. Λογω του πανικου της εκδηλωσης δεν προλαβα να την μετρησω (αν και το ειχα σκοπο).


ok..
Το ξερω οτι ηταν 3 μετρα....
Το εκοψα για καμια 20αρια ποντους απο καθε μερια οτι δεν καλυπτη την οθονη.
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,990
Παλλήνη
Βρε Κωστα βεβαιως και να διαφωνησουμε, αλλα μιας που δεν ειμαστε το Fame story για να απονεμεις βαθμολογια επι των σχολιων μου (ξερεις 50/50 κλπ), δεν κανεις και τον κοπο να μας τεκμηριωσεις την αποψη σου? :D
 
18 June 2006
812
Βρε Κωστα βεβαιως και να διαφωνησουμε, αλλα μιας που δεν ειμαστε το Fame story για να απονεμεις βαθμολογια επι των σχολιων μου (ξερεις 50/50 κλπ), δεν κανεις και τον κοπο να μας τεκμηριωσεις την αποψη σου? :D

χαχαχαχα..!!!!:flipout: :flipout:
Εχεις φαγωθει με αυτη την τεκμηριωση .....:flipout:

Λοιπον:

Τα συμπερασματα που αποκομισα εγω και πολλοι αλλοι απο αυτο το πραγματικα πολυ χρησιμο συγκριτικο ειναι τα ακολουθα:

Δεν ειχα διαβασει αυτο...οποτε εχεις δικιο...;)
Που σημαινει αυτοματα οτι δεν μιλας για το 100%...
...π.χ. ο Χρηστος,ο Μπαμπης,ο Μανωλης,εγω κ.λ.π.....ειδαμε την υπεροχη του 1080 και απο τα 6-6.5 μετρα...
Και φυσικα συμφωνω μαζι σου οτι η διαφορες αναμεσα στο 720 και 1080 ειναι κοντα εως καμια διαφορα στα περισοτερα ματια......και ειναι καλο αυτο οικονομικος;)

Και ξερεις κατι ....!!!!!
Πολυ θα ηθελα εναν Ruby να τον κανω "βιδες" να δω ποσο μπορει να δωσει ακομα..
Γιατι με Βαση την εικονα του marantz 1080,ο Ruby του ριχνει στα αυτια οβερολ σε αισθηση..
Τωρα τα αλλα 1080 που εχουν βγει,οπως optoma 81,σιγουρα θα ειναι ποιο κατω απο τον marantz,οποτε η sony εχει το πανω χερι ακομα στην εικονα.
 
Last edited: