Now playing...(ΟΧΙ video clips)

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,303
The Naked Sweat Drips _ Psycho Sister

R-16354440-1607248387-2911.jpeg.jpg


Απο Ολλανδια μερια και οχι αδιαφοροι σιγουρα. Εχουν αρκετα να πουν στο δισκο αυτο.
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,303
Goat _ Requiem

R-9127847-1494542057-5578.jpeg.jpg


Απο απο το Κομπιλομπολο της Σουηδιας οπου (λεγεται) αρεσκονται να αυτοπαγανιζονται και να παιζουν τις μαγισσες. Η μουσικη τους ειναι κατι αναλογο, μια προσπαθεια γκλομπαλοποιημενης φολκλορ μουσικης ξεκινωντας απο Ανδεις μεχρι Μπαμακο, αλλα οπου τελικα τα πιο ενδιαφεροντα σημεια της ειναι οταν μπαινει ηλεκτρισμος και ηλεκτρικη κιθαρα (η απογειωση ειναι το κομματι που βασιζεται στο ριφ των Σπουκυ Τουθ-χωρις να λεγεται τιποτα). Οχι χωρις ενδιαφερον; αλλα οταν φυγει η περιεργεια επι της φορμας (ορχηστικο arrangement) δεν μενει κατι σημαντικο επι της ουσιας. Ακουγεται ευχαριστα.
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,303
Επιτελους το εχω σε βινυλιο, με το εξωφυλλο που ηθελα και σε 200 γραμ.


600x600cc.jpg


Ομως τι να πω ρε παιδια... ο ηχος δεν μου φαινεται αρκετα "γεματος" σχετικα με το Σι Ντι, σαν να λειπει βαθος και να φαινεται καπως ρηχος.
Να υπενθυμησω οτι δεν ακυω σαν καγκυρας με μπασα μπασα και αλλα μπασα, εχοντας και καποιο χασιμο ψιλων στην ακοη προτιμω χωρις πολυ μπασα, αλλα μυ φαινεται λιγοτερο "γεματο απο το Σι-Ντι....

Παρ'ολα αυτα να τονισω οτι ο ηχος ειναι αψογος απο καθαροτητα ευκρινια και λεπτομερεια αλλα ...σαν να λειπει μεγεθος (βλεπε μπασο).
Kαι φοβερα ξεκουραστος! Τον ακουσα 3 φορες απανωτα χωρις κανενα ιχνος ακουστικης κοπωσης. Πραγμα πολυ σημαντικο για μενα.

Καμια ιδεα ; H απλα εχω συνηθισει τον ηχο του σιντι που ειναι ισως "φωρτομρνο" ; (αν ο Grio βλεπει και εχει καποια γνωμη τα ξερει αυτα :) ). Ο οικος ειναι Madfish:

Παντως δεν μετανιωνω με τιποτα την αγορα. Αυξανω απλα παραπανω τον ηχο.
 

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,319
Αθήνα
Ζωρζ, καλησπέρα

Λοιπόν, τα δικά μου τα συμπεράσματα είναι τα παρακάτω, και ομιλώ κάπως γενικά γιατί οι ηχογραφήσεις στην πάροδο των ετών έχουν διαφοροποιηθεί ακολουθώντας τις απαιτήσεις των αναπαραγόμενων μέσων αλλά και των καταναλωτικών συνηθειών.

Γεγονός είναι ότι τα αυθεντικά βινύλια, χωρίς πάντα να είναι τα καλύτερα από άποψη ήχου, η πράξη έχει αποδείξει ότι, από τις μετέπειτα 'νορμάλ' βινυλιακές επανεκδόσεις των τελών των '70ς αλλά και των '80ς είναι προτιμότερες. Το CD στην απαρχή του ήταν θλιβερό, άνευρο και χωρίς την απόδοση της χωρικής πληροφορίας. Γι' αυτό υπήρξε εγκληματική η πώληση τότε των δισκοθηκών βινυλίου και η αντικατάστασή τους με CD ειδικά της πρώτης τους περιόδου. Όταν συνειδητοποιήθηκε η ηχητική τους υστέρηση, ξεκίνησε η εποχή του ρεμάστεριν με χρήση συμπίεσης, γνωστής σαν κόνσεπτ από αρκετά παλαιότερα, από τα σινγκλ των τζουκ μποξ και τις ραδιοφωνικές εκπομπές, με αποτέλεσμα την αύξηση της έντασης (κάτι σαν λάουντνες) αλλά και την εξαφάνιση κυρίως των σημαντικότατων μικροδυναμικών, παρουσιάζοντας ένα 'τσαμπουκαλεμένο' ήχο, ισοπεδωμένο όμως χωρίς τονικές και ηχητικές διακυμάνσεις. Πολλά βινύλια προέκυψαν από τα τότε προβληματικά και όχι τόσο υψηλής ανάλυσης ψηφιακά μάστερ και καλό είναι να αποφεύγονται. Την τελευταία δεκαετία τα πράγματα βελτιώθηκαν σημαντικά σε όλες τις εκτυπώσεις, αναλογικές και ψηφιακές. Το κομπρέσιον χρησιμοποιείται με φειδώ, χωρίς ακραίο ξύρισμα στις κυματομορφές, και οι πολυκάναλες μάστερ ταινίες, όπου υπάρχουν, χρησιμοποιούνται για την επανέκδοση της πρωτότυπης μείξης, αλλά και άλλων εναλλακτικών με καλύτερη ανάδειξη κάποιων οργάνων, συνήθως του υποβάθρου, από μηχανικούς που είτε είχαν σχέση με την πρωτότυπη ηχογράφηση-κοπή είτε υπήρξαν 'κληρονόμοι' και 'κοινωνοί' της συγκεκριμένης τελετουργίας.

Το αριστουργηματικό S.F. Sorrow ηχογραφήθηκε στα Abbey Road από τον μηχανικό Peter Mew, που έχει συμμετοχή σε αρκετά σημαντικά έργα της εποχής του, άρα υποθέτουμε ότι η δουλειά του είναι προσεγμένη και ποιοτική. Η επανέκδοση της Madfish που είναι υποετικέτα της γνωστής παλαιότερης Snapper Music, φαντάζει εντυπωσιακή, εάν ομιλούμε για την επετειακή των 50 ετών και θέλω να πιστεύω, χωρίς να την έχω ακούσει, τουλάχιστον από την επιθεώρηση στο discogs ότι είναι όντως η καλύτερη επιλογή για τον δίσκο, σήμερα. Ο μπασοπριμαριστός ήχος του CD που αναφέρεις, ίσως είναι το αποτέλεσμα συμπίεσης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, και αυτό που εισπράττεις ακούγοντας την τωρινή επανέκδοση να είναι «the real thing».

Φίλε μου, καλές ακροάσεις και πάντα τέτοια!
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,303
Φιλε Γρηγορη, πολυτιμες οι γνωσεις σου, και πραγματικα οταν ακουω την γνωμη σου μετα ξανακουω τους δισκους και... τους ακουω καλυτερα. Ψυχολογικο φαινομενο ισως αλλα το αποτελεσμα μετραει (y) Thanks...

Tι συνθεση οντως αυτος ο δισκος... απολαυση για τον εγκεφαλο αλλα και την καρδια :)
 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Τρελή δισκάρα...Από τον ντράμερ των Mgla είπαμε..Από το τελευταίο των Mgla σαφώς ανώτερο..Σε σχέση με το προτελευταίο παίζεται.
Ζούμε σε φοβερή εποχή..Δεν έβγαιναν παλιά τέτοια. 👹

a2950149856_10.jpg
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,303
The End _ Introspection

R-2513286-1288111597.jpeg.jpg


To βινυλιο ειναι υπεροχο (διπλο). Και σε ενα σχετικα διαφανο γαλακτωδες ασημι χρωμα... απολαυση οφθαλμων ακομα και οταν γυριζει. Και η ποιοτητα ηχου εξαιρετικη, ακουγεται καταπληκτικα το ατιμο.
 
  • Like
Reactions: Θρησκος

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,303
Melody's Echo Chamber _ Bon Voyage

melodyechobon_600x.jpg


Λαμπερο, αιθερικο, εμπνευσμενο, κοριτσιστικα νεανικο, και ψευδαισθησικα ανεμελο...
Oρχηστρικα γεματο και "δεμενο".
Επρεπε να βαλουν Advertissement στο εξωφυλλο του δισκου... "Attention attachez vos ceintures"
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,303
Σημερα δινομαι στο ακουσμα αποκλειστικα νεων Ολλανδικων συγκροτηματων γκαραζ.

Η περιεργεια μου αυξηθηκε οταν ειχα την τυχη να γνωρισω ενα συγκρτημα που βρηκα πολυ ταλαντουχο, τους Deaf και πηρα τον δισκο.
Απο τοτε εψαξα και βρηκα πολυ ενδιαφερον υλικο. Οποτε σημερα η μερα (και η βραδυα) θα ειναι αφιερωμενη σε αυτο το πεδιο...

The Deaf
the-deaf-the-deaf-cover-art.jpg


St.Tropez _ St. Tropez
R-9106904-1476880404-3325.jpeg.jpg


King Champion Sounds _ Songs for the Golden Hour
R-6807142-1427038775-3927.jpeg.jpg


Alice and the Wild Flowers _ In the center of the Room
alice-d-and-the-wild-flowers-in-the-center-of-the-room-Cover-Art.jpg


PAUW _ Macrocosme Microcosme
pauw-macrocosm-microcosm-cover-art.jpg


The Womb
the-womb-the-womb-cover-art.jpg


Kαι δεν σταματαει εδω... η λιστα εναι ενδεικτικη.
Στους φιλους αυτης της μουσικης προτεινω να ριξουν ενα ακουσμα και ενα βλεμμα... Κατι απο μη αγγλοσαξονες στο ειδος πολυ ενδιαφερον κατ'εμε.

Θα βαλω ισως κατι μετα και στο νημα με συναυλιες.
 
Last edited: