Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,427
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Re: Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Καλημέρα, εχει κανεις πρόταση για (πολυ)-συσκευή που να δίνει και Α3 scanner ?

Σημερα χάλασε το scanner του A3 πολυμηχανήματος που εχω , ετσι δεν εχω ούτε φωτοτυπικό ούτε scanner μονο εκτύπωση απο Υπολογιστή. Αν ειναι πολυμηχάνημα θέλω να έχω και οικονομική εκτύπωση με δυνατότητα τα μελάνια να είναι μεγαλης ποσότητας και διάρκειας και να μην στομωνουν εύκολα.

Eχω εστιασει στον Epson WF7710DWF που δινει και διπλής οψης Α3 σάρωση εως 35 σελιδες στον τροφοδοτη (οχι στο γυαλι) αλλα τον δινει με 1 χρονο εγγυηση (υπάρχει πρόσθετη 3-5 ετών) και με τις μεγαλες μελανοταινιες (34ml η μαυρη και 10ml οι υπολοιπες τρεις) δινει μεχρι 1500-2000 σελίδες και στον Βrother MFC J6930DW που δειχνει να ερχεται με 3ετη εγγυηση και δειχνει μαλλον πιο στιβαρός ενω δεχεται μεγαλυτερες μελανοταινιες 65ml μαυρη και 18ml εγχρωμες με 3000 σελιδες εκτυπωσης

Και στους δυο οι μεγάλες μελανοταινίες συνολικα στοιχιζουν 100ευρω περιπου αλλά υπάρχουν και συμβατές στο 1/3 περίπου του συνολικου κόστους. Η διαφορά τους σε κοστος ειναι 70-80 ευρω αλλά ψιλοκαλυπτεται απο την διαφορα στην εγγυηση και μακροπροθεσμα απο τις εκτυπώσεις (ίσως).

Υπάρχει αποψη για καποια απο τις συσκευές ή κάποια τρίτη π.χ. τον Canon Pixma TS9550 ?

Xρήση μικρού γραφείου , εκτυπώσεις εγγραφων , σαρώσεις εως Α3 και λιγες φωτοτυπιες όχι φωτογραφίες.
 
Last edited:

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,485
Πριν δυο τρια χρόνια ημουν μεταξύ αυτών, τελικά κατέληξα στη φθηνότερη λύση του Hp 7740 που με ενα cashback κλπ μου βγήκε 130 ευρω.
Σαν ποιότητα σκαναρίσματος και εκτύπωσης ψηφίζω Epson 7710 ή 7720 αν θέλεις έξτρα θήκες για χαρτιά, σαν αξιοπιστία ψηφίζω Brother.
Τωρα πιο πολύ κάνω τη δουλειά μου με ένα παλιό Konika Minolta laser bizhub που βρεθηκε στα χέρια μου, που παρά οτι του λείπει ενα τόνερ, κάνει τα πάντα, ενω ο HP αρνιόταν να τυπώσει μόλις ένα μελάνι κατέβηκε κάτω απο τα "επίπεδα" που έπρεπε...
 

aikon

Banned
13 February 2014
2,031
Έχω ξεφορτωθεί κάτι σειρές HP 8000 PRO μόνο και μόνο γιατί τέλειωνε το κίτρινο και δεν τύπωνε το μαύρο, να τυπώσω τιμολόγια, προσφορές, να καίγεσαι να τυπώσεις να χάνεις χρήματα χρόνο και να σε πηγαίνει πίσω το ίδιο σου το μηχάνημα. Πέρναγε η ημερομηνία λήξης στο ματζέντα και σταμάταγε ο εκτυπωτής!!!!

H HP πλέον δεν υπάρχει για εμένα, να σε σαμποτάρουν στην δουλειά τα ίδια σου τα μηχανήματα.
Σε στέλεχος και μετόχους και παρατρεχάμενους της HP άνετα αν χεζόταν θα τον άφηνα χωρίς χαρτί τουαλέτας να γράψει no paper την ώρα που είναι στην χέστρα πασαλειμένος.
 

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
11,112
Νότια Μακεδονία
Αχαχαχχαχα

Εγω νομιζω οτι σε επαγγελματικο χωρο που εκτυπωνεις κυριως σε ασπρομαυρο δεν χρειαζεται ο εγχρωμος. Ετσι την πατησα με τον παλιο εγχρωμο HP , μηχανημα των 500 . Τελειωσαν τα δοκιμαστικα εγχρωμα απο τον εντατικο αυτοματο καθαρισμο χωρις να χρησιμοποιηθουν και με κρεμασαν στις ασπρομαυρες και ηθελαν και ενα κοστος 200 συνολικης αλλαγης.
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,427
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απάντηση: Re: Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Tα ιδια τραβαω και εγώ με την HP και δεν ξαναπαίρνω εκτυπωτή για το γραφείο για βαριά χρήση, περυσι στο όριο της τριετους εγγυησης με αφησε ο HP Pro 7612 και μου τον αλλάξαν με παρα πολυ ταλαιπωρία και το καινουργιο μηχάνημα χάλασε σε 1 χρονο πάλι το scanner. Oποτε του καπνιζε έφευγε απο το δικτυο ή δεν τύπωνε σε κάποιον απο ολους μας ενω το scanner ηταν Οκ , επρεπε να κανω reboot ή να αδειασω χειριοκίνητα τον print spooler μπαινοντας σε ρυθμισεις των system files των win10, επίσης ετσι και τελειωνε το μελάνι σε ενα εγχρωμο καληνύχτα. Αυτα δεν υπηρχαν στα παλια μηχανήματα, εχω plotter που δουλευει 15 χρόνια με ελάχιστα σερβις.

Εχω ψαξει πολυ τις 2 προτάσεις μου απο εχθες και εχω βρει τα εξης (μην και καποιος αλλος θελήσει Α3 σοβαρό πολυμηχάνημα) . Τα πλεονεκτήματα του Workforce WF7710DWF ειναι οτι τυπώνει έως και Α3+ χαρτί (σαρωση εως Α3), έχει περισσότερη αναλυση εκτύπωσης με περισσότερα ακροφυσια στο μαύρο και λιγοτερα στο εγχρωμο, αυτο δίνει καλύτερο μαυρο σε συνήθη εκτύπωση αλλα υστερεί λιγο της αλλης πρότασης σε photo mode (που δεν ξερω αν ενδιαφέρει για τετοιο εκτυπωτή). Τα μεγαλα original μελανια του παιζουν συνολο 80-100ευρω και βγαζουν βαση κατασκευαστή 2200 σελιδες το μαυρο και 1100 σελιδες τα εγχρωμα. Οι τιμες των συμβατών ξεκινουν στο 1/5 της τιμής των αυθεντικών. Υπάρχει δοχειο υπερχειλησης του μελανιου που αλλάζει μετα απο 30000 σελιδες περίπου και στοιχιζει 25ευρω. Μηνιαιος κυκλος εκτυπώσεων 20000 σελίδες. Εχει 1 χρόνο εγγυηση αλλά μπορει να αγοραστει πρόσθετη εγγυηση , αν τον πάρω θα πληρώσω την 4ετη εγγυηση στο Public των 25ευρω γιατί η εγγυηση της Epson ειναι πολυ πιο ακριβή.

Ο Brother MFC-J6930DW έρχεται με 3ετη εγγυηση , είναι θορυβωθης , πιο ενεργοβόρος οταν δουλευει αλλα σε standby που ειναι συνήθως σε εμενα πολυ πιο ηπιος ενεργειακά. Ειναι ταχυτερος συνολικά σε εκτυπωση και σκαναρισμα γιατι εχει διπλό αισθητηρα σκαναρίσματος πάνω κάτω και βλέπει ταυτοχρονα το εγγραφο και σε σκαναρισμα και σε εκτύπωση (μαλλον στο γυαλι). Μπορει να σκαναρει και απο τον τροφοδοτη των 50 φυλων (30 έχει ο Epson) και Α3 και απο τoν πισω τροφοδότη για ειδικα εγγραφα αλλά με χαμηλότερη αναλυση απο ότι στο γυαλί. Τα μεγαλα original μελανια του στοιχίζουν περίπου 100ευρω και βγαζουν βαση κατασκευαστή 3000 σελιδες το μαυρο και 1500 σελιδες τα εγχρωμα, αρα είναι πιο οικονομικος μακροπροθεσμα σε χρήση. Οι τιμες των συμβατών ξεκινουν στο 1/5 της τιμής των αυθεντικών. Εξαιρετικη κατασκευή δεν ξερω τι παιζει με το σερβις της εταιρίας, εχεις 2 συρταρια για χαρτι απο 250 φυλλα (το ενα μπορει να δεχθει Α3 αλλα προεξεχει μπροστα) και ενα ακομη πίσω για 100 φυλλα πιο χοντρα ή ειδικου τυπου (φακελοι κλπ.) Μηνιαιος κυκλος εκτυπώσεων 30000 σελίδες..

Και οι δυο σαρωνουν και εκτυπωνουν εμπρος πισω αυτοματα εως και Α3, μπορουν να συνδεθουν με τα πάντα ακομη και με φορητες συσκευες Android, Macos και να τυπώσουν με τα καταλληλα apps, ο Brother λεει οτι μπορει και να σαρωσει σε αυτες, στον Epson δεν το βρηκα αν το κάνει. Επισης ο Brother σιγουρα συνεχιζει να τυπώνει και αν αδειάζει ένα εγχρωμο μελάνι (σε ειδοποιεί) αλλά όχι αιωνια, θελει να τον ρυθμίσεις να κανει χρηση μονο του μαυρου μελανιου. Παραταυτα επειδη καθε τόσο γινονται ελεγχοι των κεφαλών αν αδειασει τελειως ενα μελάνι δεν θα αφήσει να συνεχίσει η εκτύπωση. Δεν βρηκα ανάλογη αναφορά για τον Epson και είναι βασικό να το κάνει, νομίζω ότι το έχει και αυτός (αν όχι θα απορριφθεί άμεσα). H διαφορά τιμης τους αν βαλω και την εγγυηση θα ειναι 40-50 ευρώ , πιο ακριβός ο Brother.

Το έγχρωμο χρειάζεται οπωσδήποτε γιατι τυπώνω και φωτοτυπώ και έγχρωμα έγγραφα και κυρίως σχέδια Α3 για να μην βαζω μπροστα τον plotter.
 
Last edited:

aikon

Banned
13 February 2014
2,031
Re: Απάντηση: Re: Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Tα ιδια τραβαω και εγώ με την HP και δεν ξαναπέρνω , οποτε του καπνιζε έφευγε απο το δικτυο ή δεν τύπωνε ενω το scanner ηταν Οκ , επρεπε να κανω reboot ή να αδειασω χειριοκίνητα τον print spooler μπαινοντας σε ρυθμισεις των system files των win10, ετσι και τελειωνε το μελάνι σε ενα εγχρωμο καληνύχτα.

Εχω ψαξει πολυ τις 2 προτάσεις μου απο εχθες και εχω βρει τα εξης (μην και καποιος αλλος θελήσει Α3 σοβαρό πολυμηχάνημα) . Τα πλεονεκτήματα του Workforce WF7710DWF ειναι οτι τυπώνει έως και Α3+ χαρτί (σαρωση εως Α3), έχει περισσότερη αναλυση εκτύπωσης με περισσότερα ακροφυσια στο μαύρο και λιγοτερα στο εγχρωμο, αυτο δίνει καλύτερο μαυρο σε συνήθη εκτύπωση αλλα υστερεί λιγο της αλλης πρότασης σε photo mode (που δεν ξερω αν ενδιαφέρει για τετοιο εκτυπωτή). Τα μεγαλα original μελανια του παιζουν συνολο 80-100ευρω και βγαζουν βαση κατασκευαστή 2200 σελιδες το μαυρο και 1100 σελιδες τα εγχρωμα. Οι τιμες των συμβατών ξεκινουν στο 1/5 της τιμής των αυθεντικών. Υπάρχει δοχειο υπερχειλησης του μελανιου που αλλάζει μετα απο 30000 σελιδες περίπου και στοιχιζει 25ευρω.Εχει 1 χρόνο εγγυηση αλλά μπορει να αγοραστει πρόσθετη εγγυηση , αν τον πάρω θα πληρώσω την 4ετη εγγυηση στο Public των 25ευρω γιατί η εγγυηση της Epson ειναι πολυ πιο ακριβή.

Ο Brother MFC-J6930DW έρχεται με 3ετη εγγυηση , είναι θορυβωθης , πιο ενεργοβόρος οταν δουλευει αλλα σε standby που ειναι συνήθως σε εμενα πολυ πιο ηπιος ενεργειακά. Ειναι ταχυτερος συνολικά σε εκτυπωση και σκαναρισμα γιατι εχει διπλό αισθητηρα σκαναρίσματος πάνω κάτω και βλέπει ταυτοχρονα το εγγραφο και σε σκαναρισμα και σε εκτύπωση (μαλλον στο γυαλι). Μπορει να σκαναρει και απο τον τροφοδοτη των 50 φυλων (30 έχει ο Epson) και Α3 και απο τoν πισω τροφοδότη για ειδικα εγγραφα αλλά με χαμηλότερη αναλυση απο ότι στο γυαλί. Τα μεγαλα original μελανια του στοιχίζουν περίπου 100ευρω και βγαζουν βαση κατασκευαστή 3000 σελιδες το μαυρο και 1500 σελιδες τα εγχρωμα, αρα είναι πιο οικονομικος μακροπροθεσμα σε χρήση. Οι τιμες των συμβατών ξεκινουν στο 1/5 της τιμής των αυθεντικών. Εξαιρετικη κατασκευή δεν ξερω τι παιζει με το σερβις της εταιρίας, εχεις 2 συρταρια για χαρτι απο 250 φυλλα (το ενα μπορει να δεχθει Α3 αλλα προεξεχει μπροστα) και ενα ακομη πίσω για 100 φυλλα πιο χοντρα ή ειδικου τυπου (φακελοι κλπ.) .

Και οι δυο μπορουν να συνδεθουν με τα πάντα ακομη και με φορητες συσκευες και να τυπώσουν, ο Brother λεει οτι μπορει και να σαρωσει σε αυτες στον αλλο δεν το βρηκα αν το κάνει. Επισης ο Brother σιγουρα συνεχιζει να τυπώνει και αν αστοχήσει εγχρωμο μελάνι. Δεν βρηκα αναφορά για τον Epson. H διαφορά τιμης τους αν βαλω και την εγγυηση θα ειναι 40-50 ευρώ , πιο ακριβός ο Brother.

Εγώ νευρίασα τόσο πολύ με την HP που είπα δεν υπάρχει για εμένα, κοτσάρουν και ένα PRO στο μοντέλο του εκτυπωτή, τι Pro βρε φίλε ούτε για ερασιτέχνη φοιτητή θα θέλει να παραδώσει εργασία πρωί πρωί και θα κοπεί, μιλάμε για απίστευτους πραγματικούς απατεώνες κινδυνεύεις να εκτεθείς να γελοιποιηθείς να χάσεις χρήματα δουλειές εργασία. Δεν είναι αστείο αυτό που λέω είναι πολύ σοβαρό.
 

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,485
(το ενα μπορει να δεχθει Α3 αλλα προεξεχει μπροστα
OΛΑ εξέχουν μπροστά μόλις βάλεις Α3, εκτός απο εναν brother που τα παίρνει στα πλάγια τα χαρτία.
Και ο ΗP και ο Epson. Εβλεπα τα διαφημιστικά, ώραίοι μαζεμένοι και μόλις φορτώσεις Α3, μένει ανοιχτή η θύρα και εκτεθειμένα τα χαρτιά ,αν είναι δυνατόν...
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,427
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Το ειδα και εγω αυτο με την σκονη και ειναι απο τα λίγα αρνητικά του Brother. Αλλα ο Brother δεν χρειαζεται να βγαλεις το χαρτι και να βαλεις το αλλο, εχει διπλό συρταράκι ή για 500σελίδες συνολο Α4 , αν ειναι για περιορισμένη χρήση Α3 2-3 σελίδων κάνεις χρηση του πίσω τροφοδότη. Εγώ επειδη ανοιγω πορτα στο γραφειο τρωνε πολυ σκονη και φροντιζω παντα οταν μενει καιρο να τον σκεπαζω με το πλαστικο που ειναι στην συσκευασια , ετσι γλιτωνω και τον τροφοδοτη απο την σκονη που συνηθως βγαζει προβληματα στον μηχανισμο μετα απο λιγα χρονια.
 

kbouk

Super Moderator
Staff member
8 January 2010
22,427
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τσεκάρω το feedback του Brother στο Amazon και βλέπω πολλά προβλήματα με τους driver (χανει και αυτος τη συνδεση) , ορισμένοι που ειχαν παλαιοτερα μοντέλα που δουλευαν απροσκοπτα για πολλά χρόνια γραφουν οτι η ποιοτητα κατασκευής έχει πεσει αισθητά. Η υποστήριξη ειναι σημαντική σε τετοιο μηχανημα και αν ειναι να εχω παλι προβλήματα και χάνω χρόνο απο τη δουλειά μου καλυτερα να τα φωτογραφιζω και να τα τυπώνω σε αυτο που έχω.:slapface::grandpa:
 

skysound

Supreme Member
28 January 2007
6,835
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Η κεφαλή σε όλους τους inkjet είναι μόνιμη.

Σε πολλους HP οι κεφαλες ειναι επανω στo cartridge. Δλδ οταν αλλαζεις cartridge, αλλαζεις και την κεφαλη.

Η διαφορά στον 3150 πχ, είναι ότι το μελάνι είναι σε εξωτερικά δοχεία και όχι πάνω στην κεφαλή. Έτσι, ακόμα και μετά από αρκετή στάση χρήσης, με ένα καθάρισμα, δεν έχει θέμα.

Δεν νομιζω οτι εχει σχετιζεται το βουλωμα ή το καθαρισμα των κεφαλων με το που βρισκεται το μελανι.
 

pathfinder

AVClub Addicted Member
28 October 2007
1,510
Πικέρμι
Καλησπέρα,

Ο υφιστάμενος HP εκτυπωτής παρέδωσε πνεύμα. Ψάχνω για εναν οικονομικο (σε αναλώσιμα) εκτυπωτη πολυμηχανημα. Κοιταγα τους epson όπου μερικοι εδω τους θεωρουν πολυ οικονομικους αλλά θα ηθέλα και μια πρόταση σε laser .Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ?
 

pathfinder

AVClub Addicted Member
28 October 2007
1,510
Πικέρμι
Re: Απάντηση: Re: Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Οικιακη ή επαγγελματικη χρηση; Μόνο αυθεντικα αναλλωσιμα; Ποσες σελιδες τον μηνα; Ασπρομαυρος ή εγχρωμος;

Οικιακή χρήση αλλα για δουλεια στο σπίτι. Με τον τωρινο εκτυπωτη τυπωναμε μερικές σελίδες την εβδομάδα. Στο peak αρκετές!! (πανω απο 50) μαζί με φωτοτυπια. Φαξ στα 2 χρονια στείλαμε 2 φορές. Πιο πολύ κειμενο τυπωναμε. δεν μας νοιαζει και πολυ το εγχρωμο.

Εαν παιζουν και συμβατα μελάνια δεν με πείραζει. Ομως πρέπει να εχει ethernet μιας και υπάρχει καλωδίωση.
 

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
11,112
Νότια Μακεδονία
Αν το budget σου ειναι οσο ο ΟΚΙ που εβαλες θα σου ελεγα να δεις και τον canon που θα τον ελεγα επαγγελματικο.https://www.skroutz.gr/s/15173295/Canon-i-Sensys-MF428x.html Εχω αλλο μοντελο που ειναι ιδια αλλα ο x εχει καποιες επιπλεον λειτουργιες γιατι ειναι συμβατος με barcode( πχ σε επαγγλματικο χωρο μπορεις να ελεγχεις με καρτα ποσες φωτοτυπιες βγαζει ο καθε υπαλληλος... ) . Το αναλωσιμο "τσουζει" καθως καθως παιρνει το 052Η που κανει 130 - 160 για 9.000 σελιδες ομως.
Μετα απο 1 χρονο εβαλα τριτου κατασκευαστη με 10 για 9000 σελιδες....
Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν δειχνει την σταθμη του γραφιτη γιατι καταλαβαινει οτι εχεις βαλει τριτου κατασκευαστη απλα σου λεει με μυνημα στην οθονη οτι αν χαλασει απο το Toner δεν εχεις εγγυηση. Εμενα δεν εχει πλεον εγγυηση οποτε ρισκαρα και δικαιωθηκα. Μπορεις μεσα απο το web interface του να βλεπεις τον αριθμο εκτυπμενων σελιδων οποτε εχεις εναν μπουσουλα. Εγω καθε φορα που αλλαζω τονερ κολλαω επανω ενα αυτοκολλητο με τον αριθμο σελιδων που εχει ο εκτυπωτης πριν την αλλαγη ωστε να βλεπω ποσο αντεξε πραγματικα σε σχεση με την ονομαστικη χωρητικοτητα. Αν θες το πιστευεις εχω εκτυπωσει και παραπανω σελιδες απο 9000 με ενα τονερ.. Η ποιοτητα εκτυπωσης ειναι ιδια .

Ο εκτυπωστης αυτος εκανε πανω απο 500 , απλα βγηκαν οι νεοι σειρας 440 που παιρνουν τονερ 10.000 σελιδων, αλλα ακομη δεν εχουν αναλωσιμα απο τριτους.

Δεν εχει fax . Αν το θεωρεις σημαντικό τοτε πας στον δικο μου https://www.skroutz.gr/s/15127695/Canon-i-Sensys-MF426DW.html ή στον νεο https://www.skroutz.gr/s/21451531/Canon-I-Sensys-MF445DW.html αλλα ακομη δεν εχω δει τριτου κατασκευαστη αναλωσιμα καθως παιρνουν το νεο 057H 10.000 σελιδων.
 

pathfinder

AVClub Addicted Member
28 October 2007
1,510
Πικέρμι
Re: Απάντηση: Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Αν το budget σου ειναι οσο ο ΟΚΙ που εβαλες θα σου ελεγα να δεις και τον canon που θα τον ελεγα επαγγελματικο.https://www.skroutz.gr/s/15173295/Canon-i-Sensys-MF428x.html Εχω αλλο μοντελο που ειναι ιδια αλλα ο x εχει καποιες επιπλεον λειτουργιες γιατι ειναι συμβατος με barcode( πχ σε επαγγλματικο χωρο μπορεις να ελεγχεις με καρτα ποσες φωτοτυπιες βγαζει ο καθε υπαλληλος... ) . Το αναλωσιμο "τσουζει" καθως καθως παιρνει το 052Η που κανει 130 - 160 για 9.000 σελιδες ομως.
Μετα απο 1 χρονο εβαλα τριτου κατασκευαστη με 10 για 9000 σελιδες....
Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν δειχνει την σταθμη του γραφιτη γιατι καταλαβαινει οτι εχεις βαλει τριτου κατασκευαστη απλα σου λεει με μυνημα στην οθονη οτι αν χαλασει απο το Toner δεν εχεις εγγυηση. Εμενα δεν εχει πλεον εγγυηση οποτε ρισκαρα και δικαιωθηκα. Μπορεις μεσα απο το web interface του να βλεπεις τον αριθμο εκτυπμενων σελιδων οποτε εχεις εναν μπουσουλα. Εγω καθε φορα που αλλαζω τονερ κολλαω επανω ενα αυτοκολλητο με τον αριθμο σελιδων που εχει ο εκτυπωτης πριν την αλλαγη ωστε να βλεπω ποσο αντεξε πραγματικα σε σχεση με την ονομαστικη χωρητικοτητα. Αν θες το πιστευεις εχω εκτυπωσει και παραπανω σελιδες απο 9000 με ενα τονερ.. Η ποιοτητα εκτυπωσης ειναι ιδια .

Ο εκτυπωστης αυτος εκανε πανω απο 500 , απλα βγηκαν οι νεοι σειρας 440 που παιρνουν τονερ 10.000 σελιδων, αλλα ακομη δεν εχουν αναλωσιμα απο τριτους.

Δεν εχει fax . Αν το θεωρεις σημαντικό τοτε πας στον δικο μου https://www.skroutz.gr/s/15127695/Canon-i-Sensys-MF426DW.html ή στον νεο https://www.skroutz.gr/s/21451531/Canon-I-Sensys-MF445DW.html αλλα ακομη δεν εχω δει τριτου κατασκευαστη αναλωσιμα καθως παιρνουν το νεο 057H 10.000 σελιδων.

Χμ...δεν ξέρω για canon...για τον ΟΚΙ τι λες? τον εχει ενας φιλος αρκετα χρονια με περιστασιακη χρηση και ειναι ευχαριστημενος
 

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
11,112
Νότια Μακεδονία
Απάντηση: Re: Απάντηση: Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Χμ...δεν ξέρω για canon...για τον ΟΚΙ τι λες? τον εχει ενας φιλος αρκετα χρονια με περιστασιακη χρηση και ειναι ευχαριστημενος
Δεν εχω γνωμη προσωπικη για OKI . Παντως γνωστος στη δουλεια του δεν ειχε μεινει ικανοποιημενος απο τους απλους εκτυπωτες που ειχαν μονο για να εκτυπωνουν αποδειξεις και τιμολογια στα ταμεια. Τωρα αυτο το πολυμηχανημα λογω τιμης να ειναι και πιο ποιοτικο.

Παντως μετα απο 20 χρονια HP πηγα σε canon πριν 1.5 χρονο και δεν γυριζω πισω. Αλλης ποιοτητας μηχανηματα. Εκτυπωνω 500-1000 σελιδες τον μηνα.
 

pathfinder

AVClub Addicted Member
28 October 2007
1,510
Πικέρμι
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Δεν εχω γνωμη προσωπικη για OKI . Παντως γνωστος στη δουλεια του δεν ειχε μεινει ικανοποιημενος απο τους απλους εκτυπωτες που ειχαν μονο για να εκτυπωνουν αποδειξεις και τιμολογια στα ταμεια. Τωρα αυτο το πολυμηχανημα λογω τιμης να ειναι και πιο ποιοτικο.

Παντως μετα απο 20 χρονια HP πηγα σε canon πριν 1.5 χρονο και δεν γυριζω πισω. Αλλης ποιοτητας μηχανηματα. Εκτυπωνω 500-1000 σελιδες τον μηνα.

Λιγο που διαβάζω τα χαρακτηριστικά του, τελικα δεν ειναι και ασχημος. Εχει και σαρωση διπλης όψης που μου ειναι σημαντικό. θα δω την σειρα 42Χ και θα σου πω. Σε ευχαριστώ.
 

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
11,112
Νότια Μακεδονία
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Λιγο που διαβάζω τα χαρακτηριστικά του, τελικα δεν ειναι και ασχημος. Εχει και σαρωση διπλης όψης που μου ειναι σημαντικό. θα δω την σειρα 42Χ και θα σου πω. Σε ευχαριστώ.

Και σαρωση και εκτυπωση διπλης οψης. wifi και lan . Ταχυτατος στην εκτυπωση. Απλα δεν εχει FAX . FAX εχει το δικο μου μοντελο. Επισης εχει δυο τροφοδοτες. Το κλασικο συρταρι (παιρνει και επεκταση για περισσοτερες σελιδες) και ανοιγει και απο μπροστα και παιρνει 50 σελιδες μεχρι 160gr βαρος. Με εχει βγαλει ασπροπροσωπο γιατι μπορω να εκτυπωνω σε χαρτονια , κατι που ο παλιος μου hp δεν τα καταφερνε απο τον κανονικο τροφοδοτη. Ειναι σκληρος ο ανταγωνισμος στα 300 . Απλα τωρα σου λεω για μηχανημα που εκανε κοντα 500 πριν 1 χρονο. Και αναλωσιμα εδω https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=canon+052h&from=latest_keyphrases απο 9,25 για 9000 σελιδες....
 

pathfinder

AVClub Addicted Member
28 October 2007
1,510
Πικέρμι
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Και σαρωση και εκτυπωση διπλης οψης. wifi και lan . Ταχυτατος στην εκτυπωση. Απλα δεν εχει FAX . FAX εχει το δικο μου μοντελο. Επισης εχει δυο τροφοδοτες. Το κλασικο συρταρι (παιρνει και επεκταση για περισσοτερες σελιδες) και ανοιγει και απο μπροστα και παιρνει 50 σελιδες μεχρι 160gr βαρος. Με εχει βγαλει ασπροπροσωπο γιατι μπορω να εκτυπωνω σε χαρτονια , κατι που ο παλιος μου hp δεν τα καταφερνε απο τον κανονικο τροφοδοτη. Ειναι σκληρος ο ανταγωνισμος στα 300 . Απλα τωρα σου λεω για μηχανημα που εκανε κοντα 500 πριν 1 χρονο. Και αναλωσιμα εδω https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=canon+052h&from=latest_keyphrases απο 9,25 για 9000 σελιδες....

εσυ ποιον εχεις δεν καταλάβα...

Δεν μπορω να καταλαβω μεγάλες διαφορές μεταξύ του MF421dw & MF428X (εκτος τις τιμης)