Συνάντηση Ακουστικάριωv {split from: Ακουστικά Superlux HD 681...}

kpaiss

AVClub Addicted Member
29 November 2006
2,129
Απάντηση: Ακουστικά Superlux HD 681... το hi-end του φτωχού??

1) Chris1967
2) tmjuju
3) paulmarinis
4) DomieMic65
5) Ford Focus

ps
o tmjuju να κανει χωρο στα pm του :D
 

kpaiss

AVClub Addicted Member
29 November 2006
2,129
Απάντηση: Ακουστικά Superlux HD 681... το hi-end του φτωχού??

Απο ακουστικα εχουμε μεχρι στιγμης...

1) Pro2900
2) Q701
3) K701
4) HD650
5) HD598
6) HD270

Η αλυσιδα θα εχει ως εξης.
Mac Mini
Amarra - Pure Music - Decibel
M2tech Young
Ενισχυτης ακουστικων (Οτι αποφασισουν οι πιο εμπειροι)

Πιστευω θα εχει αρκετο ενδιαφερον :a0210:


Edit
Σε οποιον δεν του παει ο χαρακτηρας των dnm reson ας κραταει το δικο του interconnect.
 

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,222
Re: Ακουστικά Superlux HD 681... το hi-end του φτωχού??

Τελικά μπόρεσα και παραβρέθηκα!

Περάσαμε πολύ ωραία.

Νομίζω ότι αυτή η πρώτη συνάντηση ακρόαση ακουστικών πήγε θαυμάσια, και θα είναι σίγουρα η απαρχή για πολλές ακόμα.

Εξαιρετική φιλοξενία από τον Κώστα και την οικοδέσποινα, ωραίος ζεστός και φιλικός χώρος...

Ακούσαμε τα : Pro2900, Q701, K701, HD650, HD598, HD270 και τα μικρά Grado.

από πηγή: Mac Mini, Amarra - Pure Music - Decibel, M2tech Young.

Ξεκινήσαμε με τον μικρό Superlux HA3D με σταθεροποιημένη τροφοδοσία, ώστε να μπορούμε να έχουμε 3 ακουστικά συγχρόνως συνδεδεμένα και να κάνουμε τις πρώτες συγκρίσεις.

Εκείνο που είχα προσωπικά περιέργεια, αλλά και ο Μιχάλης ήταν να δούμε τις διαφορές ανάμεσα στα AKG K701 / Q701...

Όλοι μας διαπιστώσαμε ότι οι διαφορές ανάμεσα στα ακουστικά αυτά ήταν ελάχιστες και πολύ μικρές... από κάθε πρακτική άποψη λοιπόν (και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε) δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψει κανείς τα αρκετά παραπάνω χρήματα να πάρει τα Q.

Πάντως τα ακουστικά αυτά κατά την άποψη μάλλον όλων μας, ένα "απαραίτητο" εργαλείο για τον οποιονδήποτε headfier... δεν θα επεκταθώ σε περιγραφές του ύφους των ακουστικών αυτών υπάρχουν πάμπολλες περιγραφές στο διαδίκτυο...

Αφού πήραμε μια βασική εικόνα όλων των ακουστικών, προχωρήσαμε στον Musical Fidelity M1 HPA...

H δύναμη και ο έλεγχος είναι τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή, και τα συμπεράσματα για το ύφος του κάθε ακουστικού, ήρθε και έδεσε που λένε...

Εδώ πια κατά κοινή ομολογία το ακουστικό το οποίο προτιμήθηκε από σχεδόν όλους ήταν το Sennheiser HD650, διότι έδινε την πιο πειστική και ολοκληρωμένη εικόνα της μουσικής.

Παρά τα κάποια μειονεκτήματα του, που εκφράστηκαν, (λίγο αργό, δεν προκαλεί ζωηρό ενδιαφέρον... κλπ...), άρεσε σε όλους.

Προσωπικά με εντυπωσίασαν αρκετά τα Pro 2900, που έδειξαν πολύ καλό εαυτό με τον MFM1HPA... πολύ δυναμικός ήχος, αλλά με υπερτονισμένα μπάσα τα οποία εμένα προσωπικά μου άρεσαν, και με κάπως λαμπερά πρίμα... αυτό μάλλον είχε σαν αποτέλεσμα να φαίνονται ίσος λίγο πιο "πίσω" τα μεσαία (το είπε ο Μιχάλης και συμφωνώ), όπως σε μια ηχογράφηση Jazz φαινότανε πολύ φουσκωμένο το χαμηλό (το τόνισε ο Τάσος... "σαν να μπουκώνει"...)... μάλλον το ύφος των ακουστικών αυτών ταιριάζει καλύτερα προς ποπ, beat, παρά σε Jazz ή κλασική...

Στην συνέχεια συνδέσαμε τον LIttle Dot 3, και η διαφορά που κάνει η λάμπα ήταν εμφανής.
Ζεστός ήχος, ιδιαίτερα σε φωνές ήταν θαυμάσιος, αλλά και σε μεσαίες χαμηλομεσαίες... σωστή γλύκα... μειονεκτήματα κατά την άποψη μου το μικρό αλλά ακουστό roll off των υψηλών, και έλλειψη δύναμης... για κανονική στάθμη ακρόασης με τα K701... 12με 1 στο ποτενσιόμετρο... για δυνατά στις 3... υπάρχει θέμα με το gain οπότε εδώ καλύτερα να συνοδεύεται από πιο ευαίσθητα ακουστικά.

Τέλος ακούσαμε και με τον Fiio, ο οποίος είναι σαφέστατα πιο μελωδικός και ζεστός από τον Superlux, αλλά δεν έχει τον έλεγχο του MFM1HPA... και τον κατατάσσω ανάμεσα στους δύο...

Τα HD598 , τα άφησα τελευταία... τα πρώτα έχουν ζεστό αλλά λίγο ασαφή ήχο, έχει επίσης κάποιον ένρινο χρωματισμό... δεν πλησιάζουν τα 4 προαναφερθέντα ακουστικά, είναι όμως καλά για πολύωρες ακροάσεις, διότι δεν θα κουράσουν καθόλου.

Τα Grado, νομίζω τα SDR60i είναι οπωσδήποτε ένα ακουστικό που στην τιμή του τα σπάει... απόλυτη πρόταση από μένα στη κατηγορία τιμής του (80-90 ευρώ) θα ήταν άδικο να επεκταθούμε στο τι δεν κάνει καλά, εγώ μπριζώθηκα να πάρω ένα...

Δυστυχώς δεν έφερα τα Superlux HD681, διότι από τα 3 ζεύγη που έχω, το μόνο που μου αφήσανε (ο αδερφός μου και ένας φίλος) είναι το αμοντάριστο ζεύγος.

Σε επόμενη συνάντηση θα το έχουμε σίγουρα...όποιος μου έχει εμπιστοσύνη όμως τα παίρνει χωρίς να τα ακούσει... είναι πραγματικά πολύ καλά.

Χάρηκα που γνωρίστηκα με τα παιδιά...:worshippy:

Εύχομαι σε πολλές πολλές τέτοιες συγκεντρώσεις στο μέλλον...-bye-
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Re: Ακουστικά Superlux HD 681... το hi-end του φτωχού??

Θα προσπαθήσω να διαχωρίσω τα 681 από τη συνάντηση :)
 

ford focus

Senior Member
2 February 2009
651
Καλλιθέα
Ευχαριστώ και 'γω τον φίλο Κώστα (Kpaiss) που μου έδωσε την δυνατότητα να περευρεθώ,πρώτη φορά,σε κάποια ''συνάντηση'' που όντως ήταν πολύ ευχάριστη απ' όλες τις πλευρές καθώς γνώρισα από κοντά κάποια παιδιά απο το forum και ακούγοντας κάποια πάρα πολύ καλά ζευγάρια ακουστικών με διάφορους ενισχυτές.
Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για μένα.
Ο φίλος Χρήστος (Chris1967) με κάλυψε απόλυτα όσον αφορά τις ηχητικές εντυπώσεις απο τα ακουστικά και τους ενισχυτές που ακούσαμε χθές βράδυ.
Ευχαριστώ και πάλι τον Κώστα και την γυναίκα του για την άψογη φιλοξενία τους και ελπίζω να τα ''ξαναπούμέ'' σύντομα.
 

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,540
Ωραια περασαμε)
Eμενα μου κανανε εντυπωση τα 701 με την σκηνη τους, και νομιζω στη τιμη του thomman ειναι ενδιαφερον ακουστικο, αν και σαν κατασκευη πολυ ευθραυστα μου φανηκαν. Και μαρεσε πολυ και ο ηχος του MFM1HPA.
a, και ο benchmark τα σπαει:)
Κωστα ευχαριστω για την φιλοξενια:)
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Έχω μικρή εμπειρία από ακουστικά, και ως κάτοχος των HD650 είμαι λίγο biased υπέρ τους ή τελως πάντως αυτά είχα σαν ‛αναφορά’ για την σύγκριση με τα υπόλοιπα.

Τα Q701 έχουν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα από τα HD650, αλλά ειδικά σε γυναικείες φωνές και κλασική μουσική έχουν σίγουρα κάποια προτερήματα σε σχέση με τα HD650. Δε ξέρω ποια από τα δύο μπορούν να θεωρηθούν πιο πλήρη αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι οι κάτοχοι HD650 θα ήθελαν να έχουν ΚΑΙ ένα ζευγάρι Q701.

Διαφορές μεταξύ K701 και Q701 στα 5 λεπτά - 5 εναλλαγές που προσπάθησα να καταλάβω… ήταν δύσκολο έργο. Ενώ και μικροδιαφορές στην τοποθέτηση στο κεφάλι και τα αφτιά έκαναν το έργο πιο δύσκολο. Μην είμαι επιπόλαιος δηλαδή στην κρίση μου… οι κάτοχοι τους με προσεκτική ακρόαση πιθανά να εντοπίσουν καλύτερα τις όποιες διαφορές.

Τα Grado είναι τα πιο όμορφα ΙΜΗΟ και τα πιο ελαφρά ακουστικά που είχαμε!
Αν και τα HD598 είναι και αυτά κουκλιά!

Το HAD3 βόλεψε πολύ με τις 3 εξόδους τους και με επαρκή ένταση για τα ακουστικά που είχαμε στην παρέα. Μια θετική ψήφος από εμένα για χρήση σε αντίστοιχες συναντήσεις :)

Το Little Dot 3 έχει άποψη! Δεν είναι άδικη η φήμη που έχει. Πιθανά να μπορεί να βρεθεί και πιο οικονομικός αντίστοιχος λαμπάτος, αλλά μπροστά στο να ψάχνει κανείς στα τυφλά, είναι μια αξιόπιστη επιλογή και λόγο φήμης υποθέτω ότι θα διατηρήσει ακόμα και τη μεταπολιτική του αξία. Με δύο λόγια δε νομίζω να κάνει κανένας λάθος εάν τον προτείνει.
 

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,222
Πάντως χωρίς να αστειεύομαι, μου άρεσαν, όλοι οι συνδυασμοί (βέβαια κάποιο καλύτερα από άλλους, και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν άκουσα τα 270...)... αυτό σημαίνει αφενός ότι όλα τα ακουστικά και οι ενισχυτές ήταν καλοί, και ότι κανείς μας δεν έχει κάνει κακές επιλογές.

Εκτός ίσως τα Q σε σχέση με τα K... έχουν ελάχιστα μεγαλύτερη έκταση στα ψηλά, και ίσως λέω ίσως ελάχιστη έμφαση παραπάνω στις μεσαίες... μιλάμε για πολύ μικρές διαφορές, οι οποίες και πάλι τονίζω ότι δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν τα διπλά λεφτά των Q έναντι των Κ...

Κάποια στιγμή θα ήθελα να δανειστώ τα Κ701 για μια πιο μακροχρόνια συμβίωση για να σιγουρευτώ για τις διαφορές...

Ένας καλός σχετικά φτηνός συνδυασμός είναι ο Fiio με τα SR60i... αξιοπρεπέστατος ήχος κάτω από 200ευρώ...
 

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,370
Μπραβο παιδια πολυ ωραια :SFGSFGSF:

Μακαρι την επομενη φορα να μπορεσω να παρευρεθω.

Απο τις περιγραφες μαλλον hd 650+MF M1 HPA ή Little dot mk3 θα ηταν my faves !

Καμια φωτο??? :2thumb22sup:
 

kpaiss

AVClub Addicted Member
29 November 2006
2,129
Με την σειρα μου και εγω θελω να ευχαριστησω την παρεα που μας τιμησε με την παρουσια της και μου εδωσαν την ευκαιρια να ακουσω αρκετα ακουστικα.
Περασαμε πολυ ομορφα με συζητησεις και γελια και μακαρι να το επαναλαβουμε συντομα.

Η μερικη στροφη μου προς αυτην την κατευθυνση εχει να κανει στο οτι εχω γκρινιαριδες γειτονες και η ακροαση μουσικης οπως εγω την θελω (δυνατα) εχει καταντησει πολυτελεια.

Παρα το γεγονος οτι αγορασα θεωρητικα "μικροτερο" ηχειο τα προβληματα παραμενουν....

Στο ψητο τωρα...
Θα συμφωνησω με τα περισσοτερα που ειπωθηκαν μεχρι στιγμης αφου και κατα την ακροαση , μεσες ακρες ολοι καπου στα ιδια καταληγαμε.

Τα 650 ειναι ενα ακουστικο που σε κερδιζει αμεσως με την ισορροπια του σε ολο το ακουστικο φασμα.
Ηταν το πιο σωστο στα αυτια μου.
Δεν μπορουσες να του προσαψεις καποια αδυναμια και με τιμη λιγο πανω απο τα 300 ευρω μαλλον ειναι μονοδρομος.

Στην ιδια περιπου τιμη (λιγο πανω λιγο κατω) ηταν και τα Q701 οπως και τα Pro2900.

Τα Q701 δεν μπορεσαν να δικαιολογησουν την μεγαλη διαφορα τιμης τους απο τα K701 οποτε για μενα περασαν σε δευτερη μοιρα.

Κατι που δεν συνεβει ομως με τα Pro2900 οπου ειχαν την πιο στιβαρη κατασκευη και τον πιο "macho" ακουσμα αλλα και συγκεκριμενη μουσικη κατευθυνση.
Αν εισαι απο τους τυχερους που ακουνε μουσικη με "ακρα" τοτε πρεπει να ειναι απο τις πρωτες επιλογες σου.

Τα Κ701 μου φανηκαν τα πιο "fun" απο ολα τα αλλα.
Τεραστια σκηνη , αναλυση , αναλυση και βαθος.
Αν και μου φανηκαν λιγο λεπτοηχα στις μεσαιες , πιστευω οτι με κοστος αποκτησης "thomann" δλδ γυρω στα 200 ευρω ειναι και αυτα μονοδρομος.
Τους αρεσει η λαμπα (λογικο) γιατι δινει αυτο το σωμα που "ισως" λειπει σε ακουσματα οπως η κλασσικη.

Τελος ακουσαμε και τους παλαιμαχους Grado οπου μαλλον εκει καπου βρηκα και τι μου αρεσει να ακουω απο ακουστικα.
Αναλυση , ταχυτητα και in your face καταιγισμος σε ολο το φασμα.
Καταλαβα γιατι συνεχεια διαβαζω οτι τα Grado με ενα λαμπατο για πολλους ισως ειναι και το τελος του δρομου.
Μαλλον θα μπω σε εξοδα αφου καλοβλεπω τα Rs2i.......

Νομιζω οτι υπηρχαν και κατι 598 ακουστικα αλλα δεν τα ακουσα πολυ , ουτε τους εδωσα και πολυ σημασια :D
Παντως για κλασσικη που τα αγορασα επαιζαν αρκετα καλα.

Αυτα σαν πρωτη γευση και τις ερασιτεχνικες φωτο απο το κινητο θα προσπαθησω να την ανεβασω το απογευμα.

Παντα τετοια παιδες :ernaehrung004:
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Μα που είναι οι τρόποι μου…

Έπρεπε να έχω ευχαριστήσει τον Κώστα και τη γυναίκα του πρώτα από όλα – για άλλο ένα πανέμορφο βράδυ σπίτι τους.

Το καλό αυτή τη φορά με τα ακουστικά είναι ότι δε μας άκουσε όλη η γειτονιά :)
Σίγουρα πολύ πιο Low profile οι ακροάσεις ακουστικών

Φυσικά φροντίσαμε να αναστατώσουμε τη γειτονία με άλλο τρόπο … είχαμε μαζί μας ένα SKY RAY 3xT6 4000Lumen, φωτοβολήσαμε λίγο τη γειτονιά από τον 5ο όροφο, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι νόμιζαν ότι τους την έπεφτε ελικόπτερο του στρατού :D Για περισσότερα επισκεφτείτε την κατηγορία των φακών LED http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=157


Τα Pro2900 πέρασε ώρα για να τα εκτιμήσω. Ο ήχος ήταν αρκετά πιο μπασάτος από τα 650 & 701, τελικά έχουν αρετές αν και θα τα θεωρούσα ειδική αγορά, με τον λαμπάτο έδειξαν τον καλύτερο χαρακτήρα τους.
 

tio4711

AVClub Addicted Member
24 October 2007
2,112
εμένα πάντως τα Κ701 μου δεν μου άρεσαν και τόσο μ ένα DAC της Cayin που χρησιμοποιούσε λάμπα. Θεωρώ πως θέλουν τρανζιστορ για να αποδώσουν σωστά
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,365
πάντως φαίνεται ότι η υποψία μου ότι τα Q γενικά είναι τα Κ με απλώς την υπογραφή Quincy Jones...βγαίνει πέρα για πέρα αληθινή ...
 

kpaiss

AVClub Addicted Member
29 November 2006
2,129
Απάντηση: Re: Συνάντηση Ακουστικάριωv {split from: Ακουστικά Superlux HD 681...}

πάντως φαίνεται ότι η υποψία μου ότι τα Q γενικά είναι τα Κ με απλώς την υπογραφή Quincy Jones...βγαίνει πέρα για πέρα αληθινή ...

και ξερουμε ακριβως και ποσα βγαζει σε καθε κομματι που πουλιεται :a0210:
 

kpaiss

AVClub Addicted Member
29 November 2006
2,129
Για αρχη με το δεξι για την καινουργια κατηγορια :SFGSFGSF:

Μπραβο παιδες :grinning-smiley-043
 

kpaiss

AVClub Addicted Member
29 November 2006
2,129
Το φωτογραφικο υλικο που υποσχεθηκα.
Να ζητησω συγγνωμη για την ποιοτητα τους μιας και ειναι απο κινητο.

tmjuju - ford focus - domiemic65 - paulmarinis
IMG_20110922_210454.jpg

συνδεσεις....
IMG_20110922_210534.jpg

μερικα απο τα ακουστικα που ειχαμε στην διαθεση μας.
IMG_20110922_210606.jpg


ford focus - DomieMic65 και Chris1967 επι το εργον..
IMG_20110922_213028.jpg

DomieMic65
IMG_20110922_214705.jpg

DomieMic65 - Paulmarinis
IMG_20110922_215215.jpg

tmjuju και σια
IMG_20110922_220037.jpg

Ο τσιτσος που μονο οταν ηρθαν οι πιτσες ηρεμησε. :flipout:
Εδω τεσταρει το βαρος των ακουστικων.
IMG_20110923_011112.jpg