Burn In...

20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Burn In...

Και εγώ συμφωνώ με την παράγραφο αυτή. Μόνο που ισχύει και για τις 2 τεχνολογίες. Παρακολουθώ π.χ. το θέμα της D7000 αλλά και της ΕΧ720 και με τα μέχρι τώρα γραφόμενα υπάρχουν (στη πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους) ευχαριστημένοι κάτοχοι.
Κι όμως διαβάζω ξανά και ξανά συζητήσεις και άνοιγμα τοπικών για clouding/banding/flashlight/halo. Και ξανά clouding/banding/flashlight/halo. Πολλές φορές από παιδιά-οπαδούς της πλάσμα.
Να φανταστώ ότι (στο μυαλό των κατόχων πλάσμα άρα και υποψιασμένων) οι κάτοχοι LCD είναι χωρίς μεγάλες απαιτήσεις ή μη-γνώστες των προβλημάτων ώστε να μπορούν να τα εντοπίσουν?
Εχω ακριβως την ιδια αίσθηση με τον φιλο παραπανω και δεν νομιζω πως ειναι τυχαιο.
Και δεν πιστευω πως εχει να κανει με το ανοιγμα 2 η 5 θεματων αλλα με τη συνεχή αναφορά σε θεματα που αφορούν νεα μοντελα lcd αλλα και στη αγορα νεας τηλεόρασης οταν νεα μελη ζητουν γνωμες για το πια θα επιλέξουν.
 

TerI

AVClub Enthusiast
29 April 2008
1,157
Χίος
Στην δική μου G20 είχα στάμπα απο Novasports 1 live στην δεξιά πλευρά και απο λογότυπο παιχνιδιού στην αριστερή πλευρά. Κανείς πέρα από εμένα δεν το πρόσεξε ποτέ όσο την είχα στην κατοχη μου και μόνο όταν τους έδειχνα το σημείο το βλέπανε κι εκείνοι. Εμένα όμως για το γαμώτο και για την όλη διαδικασία που είχα μπει τις πρώτες 200 ώρες με τις χαμηλές ρυθμίσεις,το zoom κλπ, αλλά κυρίως και για τα 1470 ευρώ που έδωσα απο την τσέπη μου και τον κόπο μου, μου την είχε δώσει πολύ άσχημα σε σημείο να το σκεφτομαι διπλά και τριπλά ώστε να ξαναγοράσω πλάσμα. Καλά τώρα δεν υπάρχει και περίπτωση καθότι προβολάκιας, αλλά για την κουζίνα μου που θα χρειαστώ στο μέλλον, σίγουρα θα προτιμήσω μία απλή-καλή lcd και τελειώνει η ιστορία. Και πριν αγοράσω την πλάσμα απο εδώ συνεχώς διάβαζα για την ανθεκτικότητά της στο Burn in, και φωτογραφίες και αποδείξεις και άρθρα και ιστορίες.. Δεν τα αμφισβητώ τα λεγόμενά σας σε καμία περίπτωση, αλλά απο την στιγμή που έτυχε σε μένα αυτό και ιδιαίτερα μετά απο τοσο προσεκτική χρήση που είχα... ρε δεν πα να όλες οι πλάσμα λέω εγώ.. να πάνε να πνιγούνε όλες, η τεχνολογία πέθανε για μένα μετά απο αυτό και τα λεφτά μου δεν τα ξαναριχνω σε αυτές και νομίζω ότι έχω και κάθε δικαίωμα να το υποστηρίζω μετά απο αυτά..
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Δεν ειναι τυχαιο βεβαια , ενω η συνεχεις αναφορες στο νημα του burn in εδω και 10 σελιδες ειναι εντελως τυχαια.

Γιατι δεν συμμετεχεις και εσυ στην "αγορα νεων μοντελων"?

Θα εχει ενδιαφερον να δουμε τι θα προτεινεις.
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Re: Απάντηση: Re: Burn In...

Μα αυτοι που πραγματικά ξερουν τι να περιμένουν απο μια Plasma εκτος του οτι γνωριζουν πως να αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα εχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα και δεν τους ενοχλεί η τελος παντων δεν δινουν ιδιαίτερη σημασία...
Άλλωστε δεν ειναι λιγες φορες που εχω διαβασει εδω μεσα ( νομιζω και απο σενα αναφερόμενος στη τηλεοραση σου) για image retedion που φευγει μετα απο ωρες οι αν ειναι δυσκολο μετα απο μερες.

Αυτο δεν παει να πει ομως οτι κάποιος αλλος θα το ανεχτεί στη τηλεοραση του.
Δεν εχουν ολοι τις ιδιες ευαισθησίες και φυσικα οι διαφορες στις εντυπώσεις μας δεν εχουν να κανουν μονο με τα γουστα του καθενος αλλα και με τις συνθήκες θέασης.

Aυτός που δε θα ανέχονταν το επίμονο image retention που είχα πάθει εγώ από τους υπότιτλους του Lost, Ανδρέα, δεν θα μπορούσε να συμβιώσει με καμμία τηλεόραση...

Mιλάμε για μία ανεπαίσθητη σκιά, την οποία για να τη δεις έπρεπε να υπάρχει απόλυτη συσκότιση στο χώρο, να προβάλλεται μαύρη καρτέλα στο πάνελ, να πλησιάσεις σε απόσταση κάτω από μισό μέτρο από αυτό και να την ψάξεις.

Από την άλλη, τα περισσότερα μεγάλα πάνελ LCD, που δε διαθέτουν local dimming, παρουσιάζουν ανομοιομορφία που φαίνεται στο σκοτάδι σαν ήπιο "image retention" μιας Plasma, το οποίο δεν το έχεις προκαλέσει ο ίδιος και δεν μπορείς να κάνεις και κάτι για να φύγει... Αυτό, πώς να το ανεχτείς;
 

TerI

AVClub Enthusiast
29 April 2008
1,157
Χίος
Δεν ειναι τυχαιο βεβαια , ενω η συνεχεις αναφορες στο νημα του burn in εδω και 10 σελιδες ειναι εντελως τυχαια.

Γιατι δεν συμμετεχεις και εσυ στην "αγορα νεων μοντελων"?

Θα εχει ενδιαφερον να δουμε τι θα προτεινεις.

Κοίταξε , αν τσεκάρεις τα ποστ μου θα δεις ότι δεν έχω κάτι προσωπικό με την συγκεκριμένη τεχνολογία και μάλιστα όταν είχα αγοράσει την συγκεκριμένη πλάσμα επειδή είχα δει τεράστια διαφορά σε κίνηση-φυσικότητα χρώματος με την πανάκριβη led 8000 που είχα και σε bluray και στο gaming , και γενικά εξέφραζα πολύ θετικές απόψεις γιαυτήν στο thread με τους υποψήφιους αγοραστές.

Έτερον εκάτερον όμως εδώ είμαστε για να μιλήσουμε για το burn in και όχι για επιδόσεις και θεώρησα σωστό (επειδή δεν έδωσα στραγάλια για να την αγοράσω) να αναφέρω αυτά τα πράγματα. Και εν τέλει πως να το κάνουμε, η συγκεκριμένη είχε μεγάλο θέμα με το burn in ! Δεν είμουν ο μόνος που το είχα, και άλλα 2-3 άτομα εδώ αλλά και στο av forums είχα δει περιπτώσεις. Άρα ήταν θέμα της τηλεόρασης.

Οι γνώσεις μου στο θέμα των τηλεοράσεων δεν είναι και σε τρελά υψηλό επίπεδο, και οτι έχω μάθει απο εσάς είναι, αλλά ότι βλέπω-βιώνω θα το λέω..
Έτσι είναι..
 
Last edited:

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Δεν μιλαω για εσενα φιλε Teri.

Για τον υπερασπιστη των LED της Samsung μιλαω.

Μην τυχον και ανακαλυψει το clouding κανενας κατοχος D8000 και την στειλει πισω και πεσουν τα κερδη.

YΓ. Πρεπει να προστεθουν TerI και Petasis στην λιστα με τα θυματα burn in.
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
επειδή έχει μπλέξει κάπου το θέμα burnin με την αγορά νέας τηλεόρασης και καθώς παρακολουθώ το εν λόγω θέμα στενά και πολλές φορές ποστάρω θα πώ ότι γίνεται ιδιαίτερη αναφορά όταν προτείνεται πλάσμα και η τηλεόραση πρόκειται να χρησιμοποηθεί με παιχνιδομηχανή.
επίσης πρέπει να τονισθεί ότι τις πιο πολλές φορές προτείνεται μια πλάσμα 50άρα όταν ο ερωτών έχει απόσταση 3m και budget 700-800 ευρώ όπου στα χρήματα αυτά μπορεί να πάρει μια 40άρα lcd.


σαφώς και δεν είναι οι πλάσμα μονόδρομος ούτε οι lcd είναι για πέταμα όπως επίσης θεωρώ ότι το ir είναι μια φυσιολογική λειτουργία μιας τηλεόρασης πλάσμα και ο κίνδυνος του burnin υπαρκτός.

από εκεί και πέρα όταν κάποιος ρωτάει για αγορά τηλεόρασης το κάνει για να πάρει κάποια γνώμη. θεωρώ ότι ακόμη και οι πιο έμπειροι του χώρου είναι χομπίστες και λένε μια γνώμη με βάση την εμπειρία τους και τις τεχνολογικές εξελίξεις - τιμές κλπ. απο εκεί κε πέρα ο ερωτών θα πρέπει να δεί με τα μάτια του κάποιες τηλεοράσεις και να αποφασίσει τι εικόνα του αρέσει. επίσης όταν κάνει κάποια ερώτηση καλό θα είναι να κάνει τον κόπο να κοιτάξει και τις εντυπώσεις κατόχων των μοντέλων που προτείνονται.
αν ήταν de facto απορριπτέα μια πλάσμα λόγω burnin τότε θα κυκλοφορούσε μόνο σε τίποτα καταγώγεια και θα πηγαίναμε να λέγαμε πιάσε μία από την απαγερεύμενη. δεν θα κυκλοφορούσε πρώτη μούρη σε αλυσίδες καταστημάτων με τον κίνδυνο οι πωλητές να τρώνε μετά στο κεφάλι τηλοράσεις με στάμπες από τους αγοραστές. ούτε σοβαρές εταιρίες του χώρου θα κυκλοφορούσαν πλάσμα τηλεοράσεις αν ο κίνδυνος του burnin ήταν τόσο υπαρκτός.

επίσης έχω διαβάσει τις εντυπώσεις κατόχων 2010 των πλάσμα της panasonic αλλά και των άλλων εταιρών (samsung 50c6500/6900/7000 αλλά και lg pk550/pj550) βλέπω ελάχιστες αναφορές για burnin και παράπονα πάνω σε αυτόν τον τομέα.είδα κάποιες αναφορές για ευαισθησία στο ir στις πλάσμα της samsung. 2 πρόσφατα περιστατικά που είδα με burnin σε 42g20 και 42s20 ή τηλεόραση αντικαταστάθηκε από την αντιπροσωπεία.
 
20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Burn In...

Δεν ειναι τυχαιο βεβαια , ενω η συνεχεις αναφορες στο νημα του burn in εδω και 10 σελιδες ειναι εντελως τυχαια.
Δε το καταλαβα αυτο.
Σε ενα νημα που εχει τιτλο Burn in και αναφερεται συγκεκριμένα στο προβλημα οπως και στις μαρτυρίες μελων που ειχαν την ατυχια να τους συμβει τι θα επρεπε να γραφεται;
Εκτος και αν θεωρεις πιο λογικη την προτροπή σου προ λιγων σελιδων στο συγκεκριμένο τοπικ να αφησουμε αυτη τη κουβεντα και να μιλήσουμε για clounding .
Το ιδιο λογικο με το να μπει καποιος στο Edge LED και προβληματα ομοιομορφίας λεγοντας "πολυ φασαρια με το θεμα παιδια δεν ασχολουμαστε με το Burn in..."
Ε δεν νομιζω...

Γιατι δεν συμμετεχεις και εσυ στην "αγορα νεων μοντελων"?

Θα εχει ενδιαφερον να δουμε τι θα προτεινεις.
Με ρωτας γιατι δεν συμμετέχω;;
Ωραια λοιπον...
Σε διπλανο τοπικ και μονο που εξέφρασα την γνωμη μου γενικα για τις τηλεορασεις Plasma μου επιτέθηκες θελοντας να καπελώσεις την αποψη μου με τον ανοητο τροπο που συνηθίζεται σε τετοιες περιπτώσεις.
Και συ που ξερεις εχεις plasma η απλως τα φανταζεσαι;

Πράγματι δεν εχω Plasma αλλα ουτε και τις 20 τηλεορασεις που κυκλοφορουν καθε χρονο απο τις δυο τεχνολογιες ωστε να ξερω πως παιζει η καθε μια.
Συμφωνα λοιπον με τι λογικη σου για να δικαιούμαι να εχω αποψη και να εκφέρω γνωμη θα πρεπει να τις εχω ολες στο σπιτι μου .

Απο την αλλη απο οτι φαινετε εσυ τα εχεις δει ολα και εχεις απαντήσεις σχεδον για ολα τα μοντελα που κυκλοφορουν καθε χρονο ειτε αυτα ειναι lcd ειτε plasma.
Προσωπικά δεν ειμαι πεπεισμένος οτι εχεις ιδεα για το καθε μοντελο, αλλωστε πολλες απο τις αναφορες σου σε lcd tv μου δινουν την εντύπωση πως εχεις να δεις lcd τουλαχιστον 4-5 χρονια.
Ειμαι ομως πεπεισμενος και γιατι
Πρωτον το θεωρω αδυνατον και δευτερον γιατι σε πρόσφατη αναφορα σου στη Vt30 και στα ανακλαστικα της φιλτρα εδειξες για μια ακομα φορα απόλυτος χωρις να την εχεις δει αφου οπως συμπλήρωσες θα την αποκτήσεις σε 2-3 μηνες.

Δηλαδή χωρις να ξερεις εισαι σίγουρος και απόλυτος ενω οι υπόλοιποι φανταζόμαστε.

Θεωρω πως οταν κανουμε προτάσεις ( οταν μας ζητουν τη γνωμη μας) θα πρεπει αυτη να τη δινουμε με υπεύθυνο και σοβαρο τροπο και οχι να ειμαστε συνεχεια παρασυρόμενοι σε fanatic mode.


P.S.
Καθε χρονο προσπαθω να δω 2-3 τηλεοράσεις συνήθως τα μοντελα που εχουν την μεγαλυτερη απήχηση ( τα λεγομενα πολυαναμενομενα)
Περσι φορτώθηκα σε καποιους γνωστους η ακομα και σε άγνωστους μεσα απο το φορουμ για να μπορεσω σε σαλονι να σκαλισω τις τηλεοράσεις τους.
Τους ευχαριστω που με ανέχθηκαν.
 

kgeorgeg7

Senior Member
30 August 2007
389
επειδή έχει μπλέξει κάπου το θέμα burnin με την αγορά νέας τηλεόρασης και καθώς παρακολουθώ το εν λόγω θέμα στενά και πολλές φορές ποστάρω θα πώ ότι γίνεται ιδιαίτερη αναφορά όταν προτείνεται πλάσμα και η τηλεόραση πρόκειται να χρησιμοποηθεί με παιχνιδομηχανή.
επίσης πρέπει να τονισθεί ότι τις πιο πολλές φορές προτείνεται μια πλάσμα 50άρα όταν ο ερωτών έχει απόσταση 3m και budget 700-800 ευρώ όπου στα χρήματα αυτά μπορεί να πάρει μια 40άρα lcd.


σαφώς και δεν είναι οι πλάσμα μονόδρομος ούτε οι lcd είναι για πέταμα όπως επίσης θεωρώ ότι το ir είναι μια φυσιολογική λειτουργία μιας τηλεόρασης πλάσμα και ο κίνδυνος του burnin υπαρκτός.

από εκεί και πέρα όταν κάποιος ρωτάει για αγορά τηλεόρασης το κάνει για να πάρει κάποια γνώμη. θεωρώ ότι ακόμη και οι πιο έμπειροι του χώρου είναι χομπίστες και λένε μια γνώμη με βάση την εμπειρία τους και τις τεχνολογικές εξελίξεις - τιμές κλπ. απο εκεί κε πέρα ο ερωτών θα πρέπει να δεί με τα μάτια του κάποιες τηλεοράσεις και να αποφασίσει τι εικόνα του αρέσει. επίσης όταν κάνει κάποια ερώτηση καλό θα είναι να κάνει τον κόπο να κοιτάξει και τις εντυπώσεις κατόχων των μοντέλων που προτείνονται.
αν ήταν de facto απορριπτέα μια πλάσμα λόγω burnin τότε θα κυκλοφορούσε μόνο σε τίποτα καταγώγεια και θα πηγαίναμε να λέγαμε πιάσε μία από την απαγερεύμενη. δεν θα κυκλοφορούσε πρώτη μούρη σε αλυσίδες καταστημάτων με τον κίνδυνο οι πωλητές να τρώνε μετά στο κεφάλι τηλοράσεις με στάμπες από τους αγοραστές. ούτε σοβαρές εταιρίες του χώρου θα κυκλοφορούσαν πλάσμα τηλεοράσεις αν ο κίνδυνος του burnin ήταν τόσο υπαρκτός.

επίσης έχω διαβάσει τις εντυπώσεις κατόχων 2010 των πλάσμα της panasonic αλλά και των άλλων εταιρών (samsung 50c6500/6900/7000 αλλά και lg pk550/pj550) βλέπω ελάχιστες αναφορές για burnin και παράπονα πάνω σε αυτόν τον τομέα.είδα κάποιες αναφορές για ευαισθησία στο ir στις πλάσμα της samsung. 2 πρόσφατα περιστατικά που είδα με burnin σε 42g20 και 42s20 ή τηλεόραση αντικαταστάθηκε από την αντιπροσωπεία.


Οι εταιρίες δίνουν εγγύηση για Burn-In ; Η Panasonic πχ δίνει τέτοια εγγύηση;
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Τα post με θεματολογία LCD vs. Plasma, μεταφέρθηκαν στο σχετικό νήμα...
 

soch

AVClub Addicted Member
29 March 2010
2,670
Καλησπέρα σε όλους . Αν και νέο μέλος θα ήθελα να σας γράψω τις εντυπώσεις μου από την 50VT30 , που εδώ και λίγες μέρες έχω στην κατοχή μου ....
Επίσης χθες έκανα και το εξής ατόπημα για μένα κακούργημα ! Άφησα το break in dvd να παίζει στο Htpc (αυτό του Evangelou από το avsforum) για να την στρώσω , και κάποια στιγμή ενώ έλειπα τα windows πέταξαν μήνυμα στο κέντρο της οθόνης για κάποια καινούργια έκδοση προγράμματος . Περιττό να πω ότι το μήνυμα πρέπει να έμεινε εκεί πάνω από 5 ώρες !! Όταν επέστρεψα έπαθα σοκ όταν είδα IR στην καινούργια τηλεόραση . Από χθες μέχρι σήμερα έβαλα το scrolling test να τρέχει και την τηλεόραση στην ρύθμιση dynamic και δόξα τον Θεό το IR εξαφανίστηκε μπορώ να πω εντελώς . Από δω και πέρα προσοχή . Οπότε το φαινόμενο υπάρχει , αλλά από την άλλη μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το scrolling pattern της Panasonic , ειδικά στην ρύθμιση dynamic , βοηθάει πάρα πολύ . Αυτά και ελπίζω να βοήθησα κάποιους επίδοξους αγοραστές. !

Ωχ, ωχ, ωχ... ελπίζω να μη σβήσει ο μύθος της καλύτερης τηλεόρασης πριν καλά καλά δημιουργηθεί... :) :)
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,156
Αθήνα
Ίσα ίσα. φίλε μου... το παραπάνω περιστατικό αποδεικνύει ότι ακόμα και κάτω από τις πρώτες 200 ("επικίνδυνες") ώρες, το να πάθεις burn in είναι κάτι περισσότερο από δύσκολο....

Το ΙR είναι κοινό γνώρισμα των plasma και δεν είναι ανησυχητικό αφού φεύγει εύκολα... άσε δε που πρέπει να είσαι ο ζούπερμαν για να το διακρίνεις όσο βλέπεις μια ταινία...
 
Last edited:

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Re: - PANASONIC TV Line-up 2011 -

Eπανέρχομαι λοιπόν, όπως υποσχέθηκα...

Προβολή μαύρης καρτέλας (0 IRE) από 42άρα U10 με 2420 ώρες στην πλάτη, από τις οποίες, πάνω από τις μισές, έχουν γράψει με υλικό 2,35:1 ή 4:3, με μαύρες μπάρες...

ISO100, f=2.8, έκθεση -> 1sec:

DSC02511.jpg


ISO100, f=2.8, έκθεση -> 2sec:

DSC02510.jpg


ISO100, f=2.8, έκθεση -> 8sec:

DSC02505.jpg

* * * Update: * * *

Περίπου χίλιες ώρες μετά, χωρίς καμμία αλλαγή στον τρόπο χρήσης της τηλεόρασης και χωρίς καμμία ιδιαίτερη προσοχή, εξακολουθεί να μην υπάρχει ίχνος burn-in...



ISO100, f=2.8, έκθεση -> 1sec:

DSC03196.jpg


ISO100, f=2.8, έκθεση -> 2sec:

DSC03195.jpg


ISO100, f=2.8, έκθεση -> 8sec:

DSC03191.jpg


DSC03201.jpg
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Μπορείς να βγάλεις και άλλα χρώματα εκτός από μαύρο, όπως λευκό γαλάζιο και πράσινο;
Δεν βλέπεις καθόλου τηλεοπτικό; :smile: