Κεραια FM

GEORGE PAPAS

Senior Member
18 June 2006
530
Αν εχει κανεις καποιο σχεδιο,η εχει κατασκευασει-αγορασει καποια καλη.
Μενω στη Βεροια,εχω οπτικη επαφη με Θεσ/νικη-75 km-και θελω να εχω
την καλυτερη δυνατη ληψη.Δεν με ενδιαφερουν οι τοπικοι σταθμοι.
Δεκτης Sansui TU-X301i.Χρησιμοποιω διπολο,η απλη κεραια τυπου Τ.
Καθε γνωμη ευπροσδεκτη,κατα προτιμηση δοκιμασμενη!

Διαθέτωμεν καταπληκτική κεταία fm.

Μάλλον την πιο χαϊεντάδικη.

Φανφάρα έχω.

Και πλέον δεν τη χρειάζομαι, οπότε πωλείται.

Όταν την είχα βάλει με ένα tuner της accuphase το αποτέλεσμα ήτω απίστευτο. Και είμαι και σε δύσκολη περιόχα.

Τη διαθέτω προς δοκιμή και προς πώληση φυσικά. Δε ξέρω πόσο κάνει τώρα, αλλά τη δίνω στη μισή τιμή της καινουργής. Ούτως ή άλλως καινουργή είναι... Κάτι βροχούλες μόνο έφαγε, αλλά είναι ανοξείδωτη.

Αν δε κάνεις δουλειά με δαύτη, δε θα κάνεις με καμία.

Triax FM8
Ειναι αρκετα καλη για να ειναι allround αλλα με λιγες μετατροπες γινεται μια απο τις καλυτερες της αγορας.
Αλλοιως αυτην της φωτογραφιας, χαχαχαχαχαχα
Μακρυα απο ηλεκτρονικες, ειναι ευαισθητες στις αντανακλασεις και εχουν θορυβο

Μερσι!
Και οι δυο καλες μου φαινονται.Του Στεργιου μπορω και να τη δοκιμασω.
Εχω και ενα...απωθημενο με τις fanfare,απο την εποχη που τις δοκιμαζε ο
Λαζαρου στον ΗΧΟ πριν ...τοσα χρονια!
Την Triax FM8, που την βρισκουμε στη Ελλαδα;

Θα σου προτεινα George ενθερμα μια καλη Γιαγκι, σαν την FM8, οχι για κατι αλλο, αλλα γιατι εχεις την δυνατοτητα να την στρεψεις η να την στρεφεις με ενα μοτερ και στις τελευταιες μοιρες προς την σωστη κατευθυνση θα δεις ποσο μικραινει η παραμορφωση απο τον στεροφωνικο αποκωδικοποιητη, απλωνεται η εικονα και ερχονται ολα στην θεση τους.
Η FM8 δεν ξερω που πουλιεται στην Ελλαδα, παντως εδω στην Ευρωπη ειναι μια μεγαλη μαρκα η Triax.

Πετρο,οι fanfare ειναι αριστοι δεκτες,αλλα αξιζει τον κοπο;
Η ποιοτητα εκπομπης ειναι γενικα πολυ μετρια.
Υπαρχουν σταθμοι με καλη ποιοτητα,αλλα δυστυχως ειναι πολυ λιγοι...

Re: Απάντηση: Κεραια FM

εγω εχω την πιο φοβερη κεραια .....

ενα κατσαβιδι σφηνωμενο στη βιδα των FM απο πισω .... πιανει τελεια ..

...Ναι. Υπό την προϋπόθεση ότι η κεραία εκπομπής είναι στα 2 χιλιόμετρα max και με απόλυτη οπτική επαφή...-bye-

George,προσωπικα εχω μανια με τους δεκτες,καποια στιγμη ειχα 4,δυο αναλογικους,2 ψηφιακους,τωρα αν αξιζουν τα 600- 700 ευρω?προσωπικα ουτε στιγμη δεν μετανοιωσα για τα λεφτα που εδωσα για τον δεκτη μου,και αν καποια στιγμη μπορεσω θα παρω ενα magnum dynalab.Αυτα ειναι προσωπικες επιλογες η βιτσια,δεν μπορω να βοηθησω

Αν θελεις,κανονιζουμε μια συναντηση.
Δεν εχω ακουσει ποτε εναν τοσο καλο δεκτη.
Αν δεν εχει αντιρρηση ο Κακαλιος,το κανουμε στο σπιτι του,επειδη ειναι
δυσκολη περιοχη.
Εχει και τη φανφαρα!

H ευαισθησια ληψης ειναι κατι το τελειως διαφορετικο ,μπορει ενας καλος δεκτης να μην εχει ευασθησια.Ενα ακομη πιο ουσιαστικο προβλημα ειναι οτι ,στο παδιοφωνα δεν μπορεις να βαλεις ενα,δυο δισκακια στο προγραμμα και να τα ακουσεις οπως κανουμε στις ακροασεις cd η βινυλλιου Αν θελεις κανονιζουμε καποια στιγμη να σου τον δωσω και να τον ακουσεις,ειναι πιο ουσιαστικο