Thank You for Smoking

ψηφιστε την ταινια


  • Total voters
    0
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
thank_you_for_smoking.png

Thank You for Smoking

Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2005
Είδος: Σάτιρα
Διάρκεια: 88
Σκηνοθεσία: Τζέισον Ράιτμαν
Πρωταγωνιστούν: Άαρον Έκχαρτ, Μαρία Μπέλο, Κέιτι Χολμς, Κάμερον Μπράιτ
Εικόνα: 2,40 :1
Ήχος: d.d 5,1

Ταινίες που μάχονται κατά του τσιγάρου και των καπνοβιομηχανιών έχουμε δει αρκετές. Εδώ έχουμε μια που κάνει ακριβός το αντίθετο κόντρα σε όλο αυτό τον συντηρητισμό που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια στην Αμερική . Η μήπως όχι?

Ο Νικ Νέιλορ είναι ο εκπρόσωπος Τύπου των καπνοβιομηχανιών και αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Σπουδών Καπνού. Δύσκολα τα πράγματα... Πολλοί τον χαρακτηρίζουν ετοιμόλογο τσαρλατάνο, ανήθικο, αδίστακτο, σύγχρονο Μεφιστοφελή με κοστούμι γιάπι. Παρόλ' αυτά, ο Νικ είναι έξυπνος, γοητευτικός και χαρισματικός. Προτιμά να βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να την προβάλει με πειστικό τρόπο. Ξέρει να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και είναι ικανός να μας πείσει ότι το κάπνισμα... ΔΕ βλάπτει σοβαρά την υγεία. Καυστικό χιούμορ σε... θανατηφόρες δόσεις και μια τολμηρή κωμωδία που ξεσκεπάζει την υποκρισία των καπνοβιομηχανιών και αντιτίθεται στην πολιτική ορθότητα της εποχής μας.
 

LEO09

Senior Member
28 January 2007
639
Athens
Απάντηση: Re: Thank You for Smoking

Κυνικό χιούμορ και καλή ερμηνεία από τον Έκχαρτ. Αξιόλογη αμερικανιά.

Συμφωνω & εγω καλη ερμηνεια, εξυπνο & γρηγορο σεναριο
αξιολογη αμερικανια ομως πραγματι...
Αξιζει προσοχης & η ατακα Να χω την υγειά μου να καπνίζω!!-bye-
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Την είχα δει μόλις βγήκε στο Ολύμπιον.
Μιλάμε για την κορυφαία απόπειρα δολοφονίας! Ακόμα γελάω!

Παρατηρήσατε ότι σ' όλη την ταινία δε δείχνει ούτε έναν που να καπνίζει; Όποτε πάει να ανάψει τσιγάρο ο "Νικ", είτε είναι το πακέτο άδειο, είτε κάτι συμβαίνει που τον αποτρέπει!
 

Lepton

Supreme Member
19 June 2006
5,346
Γλυφάδα
Μου άρεσε πάρα πολύ! Και οι ασκήσεις επιχειρηματολογίας (αδυναμία μου), και ο τρόπος με τον οποίον πέρναγε το μήνυμα (κάτι καρφάρες να με το συμπάθειο), και φυσικά το γέλιο. Οι σκηνή του "ανταγωνισμού" των τριών φίλων στο εστιατόριο ήταν εκπληκτική, όπως και το τέλος.