Philips PFL7606H : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

gapostolidis

New member
7 January 2007
36
Θεσσαλονίκη
Την προηγούμενη Παρασκευή παρέλαβα τη συγκεκριμένη τηλεόραση. Η επιλογή έγινε επειδή ήθελα μια TV με παθητικό 3D, μεγέθους μέχρι 42" και επειδή χωροταξικά υπήρχε περιορισμός στο ύψος της τηλεόρασης (μέχρι 64 cm).
Την προτίμησα σε σχέση με την Samsung UE40D6530 όταν τις είδα να παίζουν δίπλα-δίπλα επειδή είχε μικρότερη αντανακλαστικότητα, προσέφερε παθητικό 3D και ήταν 2" μεγαλύτερη.
Εκμεταλεύτηκα και κάποιο εκπτωτικό κουπόνι μεγάλης αλυσίδας και την αγόρασα 850 .
Οι εντυπώσεις μου πριν την αγορά στο κατάστημα σε τηλεοπτικό σήμα δεν ήταν ιδιαίτερα θετικές αλλά το ίδιο ίσχυε και για μοντέλα άλλων εταιριών.
Τελικά στο σπίτι σε τηλεοπτικό σήμα (DVT) θα έλεγα ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένος σε απόσταση θέασης 2,80 m. Πολύ θετικές εντυπώσεις βέβαια σε αναπαραγωγή από DVD και από ταινίες HD με μορφή DIVX & MKV.
O media player της τηλεόρασης έπαιξε απροβλημάτιστα όλα τα αρχεία χωρίς όμως υποστήριξη υποτίτλων.
Εδώ θα πρέπει να προσθέσω ότι για την αναπαραγωγή 3D περιεχομένου προβληματίστηκα για την πηγή αναπαραγωγής και επέλεξα του BR-Player Samsung BDD6900. Αυτό δίνει την δυνατότητα αναπαραγωγής από συνδεδεμένο δίσκο NTFS, δικτυακά (επειδή δεν υπήρχε καλώδιο επέλεξα το kit powerline AV της Belkin) και δίνει τη δυνατότητα μετατροπής από 2D σε 3D.
H αναπαραγωγή ταινιών 3D side by side στην τηλεόραση έγινε απροβλημάτιστα και θα έλεγα ότι μου άρεσε πάρα πολύ. Όταν είδα παθητικό 3D στα καταστήματα μου φάνηκε ιδιαίτερα κουραστικό κάτι που δεν ισχύει στο ενεργητικό. Δεν είναι βέβαια τόσο προβολικό όπως έχει γραφτεί και αλλού.
Στην ταινία "Legend of the Guardians 3D 2010 1080p" όμως εντυπωσιάστηκα, ίσως τελικά έχει να κάνει και με τον τρόπο δημιουργίας των ταινιών 3D.
Ως αναφορά τον media server για την επικοινωνία με τον Η/Υ μετά από δοκιμές των TVMOBiLi, mezzmo, WMP 12, Twonkymedia (τον προτείνει η PHILIPS) και Serviio επέλεξα τον τελευταίο ο οποίος είναι ιδιαίτερα
ελαφρύς υποστηρίζει ελληνικούς υποτίτλους srt στο Samsung BDD6900 (με επιλογή του σωστού profile στις ρυθμίσεις του) και αναπαρήγαγε μέχρι και αρχεία 1080 mkv απροβλημάτιστα.
Ως αναφορά τις ρυθμίσεις χρώματος της TV υιοθέτησα αυτές που προτείνονται
στο fullhd.gr οι οποίες μου άρεσαν σε προβολή ταινίας με μία όμως ένσταση ως αναφορά την αναπαραγωγή του λευκού χρώματος, υπάρχει μια τάση προς το κίτρινο που φαίνεται ακόμη και στους υποτίτλους.
 

-Γιώργος-

Supreme Member
19 June 2007
8,441
37°54'25''N-23°45'24''E
Re: Philips 42PFL7606H εντυπώσεις από κάτοχο.

Καλορίζικη και καλές θεάσεις να έχεις φίλε μου.

Αν σου κιτρινίζει το λευκό ανέβασε λίγο παραπάνω την ρύθμιση του μπλε στην ισορροπία λευκού :a0210:
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Δοκίμασε και το Θερμό της φίλιπς στο συνήθη χρωματισμό...

Παίζει mkv αρχεία με DTS από το USB;
 

gapostolidis

New member
7 January 2007
36
Θεσσαλονίκη
Απ' ότι θυμάμαι έπαιζε ότι και το Samsung BDD6900, ακόμη και δικτυακά με μόνο πρόβλημα αυτό των υποτίτλων. Θα σιγουρευτώ σήμερα το απόγευμα και θα ξαναστείλω post.
 

gapostolidis

New member
7 January 2007
36
Θεσσαλονίκη
Τελικά η τηλεόραση δεν υποστηρίζει όλα τα αρχεία mkv, έπαιξε κάποια αρχεία 720p-x264 και άλλα όχι, ενώ ως αναφορά τον ήχο ΔΕΝ υποστηρίζει DTS (με σύνδεση USB).
Επειδή είχα δοκιμάσει διάφορους media servers ϊσως έπαιξε με κάποιον από αυτούς δικτυακά, θα ξαναδοκιμάσω τον Twonky media server και θα στείλω post.
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Γενικά, περιμένω να μη σου παίξει *οποιοδήποτε* αρχείο που περιέχει μέσα μπάντα DTS (ακόμα και αν είναι 2η, μαζί με Dolby Digital).
Έχει γίνει πολύ τυπική η φίλιπς σε θέματα δικαιωμάτων (δυστυχώς)...
 

panagiotis_Gr

New member
4 August 2011
24
Με'γεια! Απο clouding πως τα παει? Δεκτη hd εχει γτ αν καταλαβα καλα η 7605 δεν ειχε... Με την κινηση εισαι ικανοποιημενος?
 

panagiotis_Gr

New member
4 August 2011
24
Απο,τι ειδα δεν ειχε freeview hd tuner (dvb-t2) γιαυτο και ειχα εσφαλμενη αποψη. Περιμενω εκτενεις εντυπωσεις για το εν λογω μοντελο μιας και σκοπευω μεχρι τα τελη αυγουστου να την αποκτησω.
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Ναι, DVB-T2 δεν έχει το μοντέλο που έρχεται στην Ελλάδα. Τα μοντέλα με κατάληξη T έχουν (π.χ. 9706Τ), αλλά από ότι ξέρω προορίζονται για UK...
 

gapostolidis

New member
7 January 2007
36
Θεσσαλονίκη
Το clouding εμφανίζεται ελάχιστα στις 2 επάνω γωνίες και το παρατηρώ κυρίως το βράδυ που ο περιβάλλων φωτισμός είναι χαμηλός και σε ταινίες με μαύρες μπάρες. Στην κίνηση δεν παρατήρησα προβλήματα κατά την προβολή υλικού HD (το λέω διότι σε τηλεοπτικό σήμα παρατήρησα κάποια τεχνουργήματα σε video χαμηλής ποιότητας που προβάλλονται σε δελτία ειδήσεων).
Σε τηλεοπτικό σήμα εντυπωσιάστικα βλέποντας ταινίες από το κανάλι ΝΕΤ και γενικά πρόσφατες παραγωγές, ντοκυμαντέρ ακόμη και ειδήσεις.
Όπως ανέφερα και αρχικά ως media player χρησιμοποιώ το BR player της Samsung μια που στον τομέα αυτό η τηλεόραση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες εταιρίες.
Να σημειώσω ότι προηγουμένως ήμουν κάτοχος μιας Sony CRT 29" και οι συγκρίσεις γίνονται έχοντας εκείνη στο μυαλό μου, ωστόσο έχοντας παρακολουθήσει προγράμματα σε TV LCD φίλων, θεωρώ ότι η τηλεόραση παίζει πολύ "φυσικά" θα έλεγα.
 

Ulv3r

Established Member
23 August 2007
101
Λοιπόν, μετά 2 βδομάδες κατοχής καταθέτω την εμπειρία μου.

Κατ'αρχήν να πω πως κατέλειξα στην εν λόγω TV ψάχνοντας μια τουλάχιστον 42", να έχω συνδεδεμένη σε htpc και να παίζω επίσης παιχνίδια. Δηλαδή min 42", low lag, no flickering. Αναφέρω το flickering καθώς οι περισσότερες TV κλειδώνουν στα 60Hz σε σύνδεση με pc και αυτός ήταν ο λόγος που σούταρα την panny 46G30. Στα 60Ηz ήταν πολύ κουραστική. Επίσης το budget ήταν 700-750Ε. Η μόνη σοβαρή αντίπαλος ήταν η samsung 40D6500. Αλλα προτίμησα τις 2" παραπάνω και το παθητικό 3D.

Design, ποiότητα κατασκευής= άψογη.
Clouding ή άλλα σχετικά προβήματα= τπτ σπουδαίο. Ελάχιστο clouding στο δεξί άκρο κοντά στο πλαίσο, εμφανές μόνο απο γωνία και μετά απο προσπάθεια.
Passive 3D= πολύ όμορφο και ξεκούραστο. Δεν παρατήρησα crosstalk.
Ambilight= τα σπάει.
Χρώματα= με λίγο calibration στρώνουν, αλλά τα skin tones μου φαίνονται κατάτι χλωμά.
Μαύρο= μέτριο. Σε σκοτεινό δωμάτιο το μαύρο είναι "φωτεινο" δεν είναι ποτέ απόλυτα μαυρο. Βελτιώνεται όταν ρίχνω το κοντραστ, αλλά έτσι χάνω λεπτομέρειες στις σκιές. Μια καλή λύση είναι η ενεργοποίηση του Dynamic Black (σε best picture) που σώζει την κατάσταση και τουλάχιστον δεν με ενοχλεί. (Όλα αυτά με σύγκριση με την G30! μην παρεξηγηθώ)
Motion= Όταν παίζω mkv 1080p την ρυθμίζω απο το pc στα 24Ηz και έτσι έχω την πιο ομαλή κίνηση χωρίς προβλήματα. Αλλιώς έχω το reclock στον mpc hc αλλά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Αυτά εν ολίγοις, αν ανακαλύψω τπτ περαιτέρω (καλό ή κακό) θα κάνω update.