Απάντηση: Re: Ειναι το WD Live ξεπερασμενο η οχι?
Καταρχήν ας πω ότι έχω και το live, και το 600Α που αναφέρθηκε παρακάτω σαν σύγκριση.
Ενδεικτικα καποια αρνητικα που εχουν αναφερθει...
1-Δεν εχει Ελληνικα μενου (επισημα τουλαχιστον)
2-Μεγεθος/Βαρος
3-Καταναλωση ρευματος/θερμοτητα
4-Bugs σε μερικα firmware
5-Κολλήματα στην αναπαραγωγη αρχειων απο δικτυο
6-Δεν παιζει φορμα bluray-iso κλπ
7-Δεν παιζει τα νεα προτυπα ηχου HD
8-Δεν υποστηριζει ρυθμιση αντιθεσης - φωτεινοτητας - κορεσμου χρωμάτων
9-Δεν εχει internet browser
1) ποιο έχει ελληνικά μενού πλην των Crystal Audio? Του live μπορεί να είναι στα Αγγλικά, αλλά είναι απλά και καλαίσθητα. Και μπορεί να τα χειριστεί και μικρό παιδί.
2) αμα το live είναι μεγάλο και βαρύ... ΟΚ. Εμένα συνεχίζει να μου φαίνεται όσο μικρό χρειάζεται.
3) μια χαρά ψήνεται και το 600Α μετά από ταινία... η κατανάλωση όλων είναι σε "αστεία" επίπεδα, τώρα αν το ένα έχει 6W και το άλλο 9W, νομίζω ότι δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε (αν θες πάντως πραγματικές τιμές, μπορώ να τα μετρήσω, έχω μετρητή κατανάλωσης)
4) Γι'αυτό και είναι όλα διαθέσιμα. Επιλέγουμε όποιο θέλουμε, δλδ το 1.4.22
5) δεν θα το έλεγα... το πρόβλημα του είναι να μπει στα shares των 7, που τα live από ότι φαίνεται έχουν ή κάποια στιγμή παρουσιάζουν μια δυστροπία.
6) Σωστόν. Παίζει μόνο αρχεία, και όταν τα παίζει, ζορίζεται να κάνει άλλα πράγματα (π.χ. να αλλάξει on the fly ήχο, υπότιτλο κλπ).
7) Σωστόν... δεν τα παίζει όλα.
8) δεν θυμάμαι!!
9) αυτό μικρή σημασία έχει. Και αν δεις πόσο δύσχρηστος είναι του 600Α... τελικά δεν σε ενδιαφέρει που αυτό δεν έχει καθόλου.
το live είναι "ετοιμοπόλεμο" σε 3", το 600A σε ~30". Το live κάνει 80 Ελλάδα, το 600Α ~95 από έξω, και 130 Ελλάδα. Το live νομίζω ότι έχει καλύτερη κίνηση από το realtek του 600Α. Συν ότι παραμένει ισχυρότερο το 865Χ σαν επεξεργαστής, ακόμα και από τα νέα 1185 της realtek.
Ολα αυτά τα έχω αναφέρει και στο θέμα του 600Α...
Δεδομένης της ταχύτητας της xtreamer, λογικά του χρόνου που θα κυκλοφορήσει, ναι θα είναι αξιόλογο media player (αλλά ήδη ξεπερασμένο από τα επόμενα sigma).
Το γενικό μου συμπέρασμα είναι ότι στα 80 , ακόμα δεν υπάρχει μηχανάκι που να αντικαταστήσει το live._