Αγορά flycam

racer

AVClub Addicted Member
2 February 2009
2,903
Rotterdam
Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα flycam για τη ΝΕΧ-5. Με τον Tamron 17-50mm f2.8 το βάρος της είναι 849gr, ενώ με τον Sigma 10-20 είναι +58gr.

Αυτό με αυτό τι διαφορές έχουν; Γιατί το πρώτο είναι πιο ακριβό ενώ υποστηρίζει λιγότερο βάρος;

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο; Ευχαριστώ :)

Γιάννη, αυτό λέει μέχρι 800gr.. Δηλαδή ήδη το ξεπερνάω αυτό το βάρος. Μπορεί να γίνει ισορροπία και με περισσότερο βάρος;

Δε νομιζω να εχεις προβλημα.... ειναι μικρη η διαφορα στο βαρος.

Ολα ειναι παντως δυσκολα στο στησιμο, μη νομιζεις οτι θα το παρεις - θα βαλεις πανω τη καμερα και τελειωσες.
Εγω εχω καιρο ν ασχοληθω, αλλα θυμαμαι οτι εφαγα πολυ καιρο να το καταφερω.

Και εγώ το κοίταγα τις προάλλες.
Είναι όσο καλό φαίνεται οτι είναι? Έστω αμα το καταφέρεις να το στήσεις σωστά.
Γιατί λέω να το πάρω μόλις γυρίσω απο τις διακοπές, διότι το διαπιστώνω πολύ έντονα τώρα οτι χωρίς κάποιο παρόμοιο η κίνηση είναι πολύ χάλια...

Ειναι αρκετα καλο... στα λεφτα του (μεχρι και τριπλασια) δε βρισκεις κατι καλυτερο.

Η ολη δυσκολια του, ειναι στο στησιμο και ειδικα στις μικρορυθμισεις.
Δεν εχει πλατω για τη μηχανη που να μπορεις ευκολα και με ακριβεια να ρυθμισεις τη θεση του.

Πρεπει επισης να ξερεις οτι για καθε φακο , θελει και αλλες ρυθμισεις.

Πλατό φαντάζομαι αν θέλεις μπορείς να εγκαταστήσεις ένα μόνος σου μετά.

Μερικά δείγματα που είδα πάντως στο γιουτουμπι φαίνεται να κάνει εξαιρετική δουλειά. Και με μεγάλες μηχανές! Οπότε με την ΝΕΧ και έναν σταθερό επάνω θα είναι μια χαρά, θεωρητικά.
Στο γερμανικό ebay βλέπω διάφορα απο γερμανούς πωλητές, είναι τα ίδια ή ο "αυθεντικός" πωλητής είναι μόνο ο ινδός?

Πλατω ελαφρυ μπορεις να βαλεις κι εσυ.
Εγω εβαλα ενα της Manfroto.
αλλα αν θελεις κατι καλο με ρυθμισεις κλπ , ειναι βαρυ και στην ουσια μονο το βαρος του φτανει το μισο του συνιστομενου...
πχ αυτο εδω...
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280361712787&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Eγω το πηρα απο τον Ινδο...δεν ειχα καποιο προβλημα.

Τελος, θελει πολυ καλα ποδια και μεση, εγω εχω καποιο θεμα και με κουραζει γρηγορα.

Γιάννη, σου είχε μέσα και το arm brace; Κάνει δουλειά ή @@; Στο τσακ είμαι να το παραγγείλω.

Εγω πηρα το μοντελο με το arm brace... Μεταφερει το βαρος απο το καρπο , στα χερια , στον ωμο.
Κανει δουλεια, αλλα θελει καλο στησιμο και αρκετη εξασκηση, δεν ειναι παιχνιδι.

Δες και αυτο (αν και ακριβοτερο) εχω διαβασει πολυ καλα σχολια...αν το googlaris θα βρεις πολλα. Σαφως πιο ευκολο στην ρυθμση απο το flycam καθως και λογω το Max βαρους που δεχεται εισαι καλυμενος για το μελλον. (σε περιπτωση αλλαγης εξοπλισμου)
Maximum Loading Capacity: 2.1kg
Minimum Loading Capacity: 0.2kg
http://www.ebay.com.au/itm/WONDLAN-...253?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f0b87a775

Last edited:
Ξεφεύγει λίγο αυτό σε τιμή, και -από τα δείγματα που είδα- έχω την εντύπωση ότι το Nano κάνει καλύτερη δουλειά. Δεν ξέρω κατά πόσο ήταν balanced βέβαια.

Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος αυτό που λέω, η με τυφλώνει η μικρότερη τιμή του Nano; :p

Εχω δοκιμασει και τα 2... το καθενα εχει τα προτερηματα του.
Το νανο ειναι πιο καλο για μικρες μηχανες , γιατι ο καρπος σου ειναι εξω απο το κεντρο βαρους tης μhχανης και κουραζει ευκολα.
Αν το θες για βαριες μηχανες, θες οπωσδηποτε στηριξη.

Το αποτελεσμα, εξαρταται απο το στησιμο και το χειριστη....

Για τη nex μια χαρα ειναι το nano...

Καλα, ο τυπος ειναι επαγγελματιας ... ξερει ακριβως τι κανει και πως.
Δες τα χερια του και τα ποδια του , δεν ειναι καθολου ευκολο αυτο.
Θελει πολυ πειρα κι εξασκηση, στο καναλι που δουλευω, οι καμεραμαν κανουν ειδικα σεμιναρια κι εκπαιδευση για steadicam.

Δες για απλα steadicam εδω , στο τελος του βιντεο για μερικα tips.
http://www.youtube.com/watch?v=0W8c6C20bqM