Ποιότητα εικόνας HD δορυφορικών δεκτών

greekgreek

Supreme Member
29 June 2008
6,358
Γιαννιτσά
Ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για μένα, πέρα από τις ευκολίες που έχει, για την αγορά κάποιου HD δορυφορικού δέκτη, είναι η ποιότητα εικόνας που δίνει από HDMI.
Πριν ένα χρόνο είχα μόνο τους Kathrein UFS 910 και SAB Ultimate HD Super Plus ,έβλεπα ότι είχαν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους δεν ήξερα όμως που κυμαίνονται οι άλλοι από τους καλούς HD δέκτες.
Πήρα πρόσφατα και άλλους HD δέκτες ,οπότε έχω μια πιο σφαιρική άποψη για το θέμα.
Από τους δέκτες που έχω καλύτεροι σε αυτόν το τομέα είναι :

Lyngbox LB1 :Έχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας ,όχι όμως με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Kathrein UFS 910.
Κορυφαία είναι σε ποιότητα εικόνας και οι εγγραφές από τον εσωτερικό σκληρό δίσκο.

Kathrein UFS 910:Ακολουθεί μετά τον Lyngbox με μικρή διαφορά.
Στον Kathrein μεγάλη σημασία έχει και πια αναβάθμιση έχεις στον δέκτη. Η γνώμη μου είναι ότι οι 1.07 και η 2.01 beta δίνουν την καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Homecast HS 5101 CI: Πολύ καλή ποιότητα εικόνας ,ακολουθεί τον Kathrein .
Πολύ καλή και η ποιότητα εικόνας που δίνει από component.

EDISION ARGUS VIP2:Ο VIP2 έχει πολύ καλή ποιότητα εικόνας και με τις ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις από το μενού στον τομέα αυτό, μπορείς να την βελτιώσεις ακόμα περισσότερο. Θεώρώ του Homecast λίγο καλύτερη την ποιότητα εικόνας και πιο "φυσική" από αυτήν του VIP2.
Από τους δέκτες που έχω ο VIP2 δίνει την καλύτερη ποιότητα εικόνας από component, ακολουθεί στα ίδια περίπου επίπεδα ο Homecast.

Humax HDCI 2000:Καλός και ο Humax σε αυτόν τον τομέα, όταν είχε βγει πρέπει να ήταν από τους κορυφαίος σε αυτόν τον τομέα.

Spiderbox 9000 Combo - Mvision HD 200 Combo: Άκουγα ή διάβαζα καλά λόγια για τους δέκτες αυτούς θα έλεγα ότι είναι κάπου στον μέσω όρο σε ποιότητα εικόνας.
Μοιάζουν οι δυο δέκτες στα μενού μοιάζουν πάρα πολύ και στην ποιότητα εικόνας που δίνουν.
Δεν δείχνουν καλά τα χρώματα ,τα δείχνουν πολύ "κορεσμένα".

SAB Ultimate HD Super Plus:Ίσως το πιο βασικό μειονέκτημα του δέκτη. Με τις αναβαθμίσεις βελτιώθηκε λίγο ακόμα η κατάσταση ,υστερεί αρκετά απέναντι στους άλλους δέκτες.
.

Last edited:
Μια μικρή σημείωση για τους Spider & Mvision HD 200 ... δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους παρά μόνο τις ομοιότητες στο μενού και αυτό γιατί ο Spider 9000 είναι (να μην το πω κλώνο και με βαράτε πάλι :D) κατά 80% ίδιος δέκτης με τον Mvision HD300 net.
Ως γνωστόν η Mvision κρατάει μια σωστή ακολουθία στα μενού της και δεν τα αλλάζει εύκολα...

Το chip της sti που φοράνε ανήκει στη low cost κατηγορία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αποδίδουν εξαιρετική εικόνα και ειδικά στα HD.

Πολλές φορές εξαρτάται και από την τηλεόραση και εδώ δεν μπορώ να συγκρίνω πολλούς από τους δέκτες που έχουν περάσει από τα χέρια μου γιατί ήταν και οι τηλεοράσεις διαφορετικές.

Οπότε κάθε κριτική (κατ εμέ) είναι υποκειμενική..

Αυτά...

Κωνσταντίνε, σε πρίζωσα ??????:antlers:-bye-

Αντωνη η άποψη μου είιναι ότι έκτος από το chip που φοράνε και όλα τα υπόλοιπα μπορούν να παίξουν ρόλο στην ποιότητα εικόνας.
Οι Spider & Mvision HD 200 εκτός από τα μενού μοίαζουν πάρα πολύ και στον τρόπο που προβάλουν τα χρώματα.
Μόλις πέρνω κάποιον δέκτη το πρώτο που κοιτάω είναι την ποιότητα εικόνας στην ίδια τηλεόραση και με ίδια HDMI.

Συμφωνώ απόλυτα ότι στην περίπτωση αυτή ο υποκειμενικός παράγοντας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Αντωνη η άποψη μου είιναι ότι έκτος από το chip που φοράνε και όλα τα υπόλοιπα μπορούν να παίξουν ρόλο στην ποιότητα εικόνας.

Για dream υποκειμενικές γνώμες έχουμε; :D
(ίδιο BOX διαφορετικό image)
Εμένα πχ, το PLi (2beta) μου φαίνεται κατότερο από τα υπόλοιπα images !

Last edited:
Από κίνηση πως τα πάνε; Πως μετατρέπουν την κίνηση του υλικού στην συχνότητα που βγάζει το HDMI τους;
Τι έξοδο δίνουν;

Έχω έναν Vantage 7100TS και ένα Edision mini IP.
Νομίζω ότι η εικόνα του Vantage στo HD είναι απλά ....ασύγκριτη.
Ο Edision επίσης πολύ καλή ποιότητα, άνω του μέσου όρου.

Θα πρέπει να πω ότι πολλοί φίλοι έχουν αντίθετη άποψη για τον Spiderbox.

Επειδή αυτό που βλέπω είναι σχεδόν το αντίθετο με αυτά που διάβαζα για αυτό επιμένω και τα τονίζω για τον συγκεκριμένο δέκτη.
Αυτός είναι ο λόγος που τα τονίζω και όχι ότι έχω κάτι με τον δέκτη και αυτούς που τον προωθούν ή έχω κάτι με τον Γιάννη ,τον Θόδωρο τον Δημήτρη και άλλους , ίσα -ίσα με "βόλεψε" ο δέκτης και έξι μήνες που τον έχω ήταν ο βασικός μου δέκτης και μου έβγαλε ελάχιστα προβλήματα.

Η εξήγηση που μπορώ να δώσω για αυτές τις διαφορετικές απόψεις είναι, πρώτον ότι η ποιότητα εικόνας είναι και θέμα υποκειμενικό.
Ακόμα παίζει ρόλο και το μέτρο συγκρίσεις ,εγώ είχα στην κατοχή μου όταν πήρα τον Spiderbox τον Kathrein UFS 910 ο οποίος με κάποιες αναβαθμίσεις έχει μια από τις κορυφαίες ποιότητες εικόνας μεταξύ τον hd δεκτών.

Παιδια ειχα τον Kathrein ufs 910 απο το 2008 στις αρχες που βγηκε μεχρι και το καλοκαιρι οπου και παρεδωσε πνευμα.. Συμφωνω οτι απο οσους δεκτες ειχα δει σε φιλους ειχε την καλυτερη ποιοτητα εικονας τοσο σε HD οσο και σε SD.
Το καλοκαιρι αντικατεστησα τον 910 με τον 912 και μπορω να πω πως η εικονα του ειναι μισο κλικ επανω απο τον 910 (με εργοστασιακο image). Δεν το εχω δοκιμασει ακομη με enigma.

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας HD δορυφορικών δεκτών

Παιδια ειχα τον Kathrein ufs 910 απο το 2008 στις αρχες που βγηκε μεχρι και το καλοκαιρι οπου και παρεδωσε πνευμα.. Συμφωνω οτι απο οσους δεκτες ειχα δει σε φιλους ειχε την καλυτερη ποιοτητα εικονας τοσο σε HD οσο και σε SD.
Το καλοκαιρι αντικατεστησα τον 910 με τον 912 και μπορω να πω πως η εικονα του ειναι μισο κλικ επανω απο τον 910 (με εργοστασιακο image). Δεν το εχω δοκιμασει ακομη με enigma.
Ποιες αναβαθμίσεις είχες βάλει στον ufs 910;

Ολες της kathrein στην flash διαδοχικα, ενω ειχα φτιαξει barry allen και ειχα δοκιμασει ολες σχεδον τις προσπαθειες απο το γνωστο ''αντυ'' προ και μετα ενιγμα. Νομιζω η 2,01 ηταν η καλυτερη σε εικονα και αυτην προτιμουσα συνηθως το τελευταιο διαστημα(πριν παραδωσει ο δεκτης).

Θεωρώ τον Vantage HD 8000TS καλύτερο σε ποιότητα εικόνας από όλους τους δέκτες που έχω δοκιμάσει.
Η διαφορά σε ποιότητα με τον δεύτερο Lyngbox LB1 είναι σημαντική.

Καλή είναι η ποιότητα εικόνας στον SAΒ ultimate hd με τις επίσημες αναβαθμίσεις, είναι στα επίπεδα του VIP2.