Στην αναζήτηση της καλύτερης 37" LCD ...

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Κατ' αρχάς να χαιρετήσω όλη την παρέα του forum μιας και αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα.

Είμαι εδώ και καιρό στο ψάξιμο για μια τηλεόραση για το υπνοδωμάτιο μου, η οποία θα τοποθετηθεί πάνω σε έπιπλο με πλάτος 100 cm, εξού και το περιοριστικό του μεγέθους στη διαγώνιο. Νομίζω πως είναι καλύτερη η λύση μιας 37" με 5 cm περιθώριο σε κάθε πλευρά, παρά να σφηνώσω στη κυριολεξία μια 40" μέσα στο έπιπλο. Η απόσταση θέασης είναι στα 2,5 περίπου μέτρα, οπότε πιστεύω πως η λύση των 32" δεν θα είναι και η καλύτερη. Όσον αφορά τη χρήση της, αυτή θα περιλαμβάνει κυρίως gaming στο PS3 (περίπου 50% της καθημερινής χρήσης), παρακολούθηση ταινιών/σειρών (35%) και σχεδόν ελάχιστη παρακολούθηση τηλεοπτικού σήματος (15%), κυρίως αγώνες ποδοσφαίρου.

Καταλαβαίνω πως οι πολλές ώρες gaming οδηγούν σε LCD οθόνη (εξάλλου PLASMA στις 37" είναι κάπως δύσκολο έως αδύνατο να βρεις) και οι παρακολούθηση αγώνων ποδοσφαίρου σημαίνει 100 Hz συχνότητα ανανέωσης. Αυτό που είναι ωστόσο το μεγαλύτερο "αγκάθι" είναι το θέμα του input (ή output αν προτιμάτε) lag. Να σημειώσω επίσης πως εδώ και 14 περίπου μήνες είμαι κάτοχος μιας LG 42SL8000 από την οποία είμαι αρκετά ευχαριστημένος για τις gaming της επιδόσεις (το input lag στα περισσότερα ξένα sites έχει υπολογιστεί στα 30 ms περίπου), έχοντας απενεργοποιήσει φυσικά το True Motion εντελώς και χωρίς τη χρήση Game Mode.

Από την αναζήτησή μου έως τώρα έχω ξεχωρίσει τη Samsung C650, η οποία στο Game Mode έχει input lag περίπου 45 ms. Γνωρίζω επίσης πως στις 37" το πάνελ σε όλες τις περσινές Samsung δεν είναι το PVA της ίδιας της εταιρίας, αλλά το MVA που παρασκευάζεται από κάποιο άλλο συνεργάτη. Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει μέσα στο forum η συγκεκριμένη σειρά είναι από τις κορυφαίες LCD της περασμένης χρονιάς και είναι μέσα στο budget μου το οποίο είναι στα 650-700 ευρώ (max).

Θα ήθελα και τη δική σας άποψη πάνω στο όλο θέμα, να αγοράσω δηλαδή μια τηλεόραση, έστω και με αυτό το πάνελ και με αυτό το input lag ή να κοιτάξω προς LG πλευρά σε κάποιο LCD led backlit μοντέλο (δεν υπάρχουν κλασσικές LCD με 100 Hz από την LG), δηλαδή LE 5300, 5500, 7500 ? Τέλος να αναφέρω πως η αγορά θα γίνει σε 6-7 εβδομάδες από τώρα, οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερη βιασύνη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια και συγνώμη αν μακρυγόρησα σε αυτό το post.

Last edited:
Σε 6-7 εβδομαδες ποιος ζει ποιος πεθαινει.

Μεχρι τοτε τα μοντελα για τα οποια συζητας θα ανηκουν στην ιστορια.

YΓ. Απο οτι βλεπω η SL εχει πλατος ακριβως 100 cm , στην θεση σου θα αγοραζα μια 46" πλασμα για το σαλονι και θα εβαζα την SL στο υπνοδωματιο.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αυτό που προτείνεις δεν είναι στις διαθέσιμες επιλογές, καθώς θα αναγκαστώ να σφηνώσω την SL μέσα στο έπιπλο, ενώ η απόσταση θέασης στο σαλόνι δεν είναι μεγαλύτερη από 2,5 μέτρα οπότε και στις 42" είμαστε μια χαρά. Τώρα, για την περίοδο που θα γίνει η αγορά, ελπίζω πως μέχρι τότε θα έχουν πέσει οι τιμές με την παράλληλη κυκλοφορία των καινούργιων σειρών από τις οποίες μου έχει κάνει εντύπωση η Ε30 της Panasonic, αλλά δεν νομίζω πως θα έχει αρχική τιμή στις 37" κάτω από 900 ευρώ. Όσον αφορά για Samsung, πέραν από τις ακριβές D8000 και D7000 δεν έχω δει κάποια κλασσική CCFL LCD.

Θα την έχω υπ' όψη εφόσον θα είναι στα 700 σε μερικές εβδομάδες. Το USB-HDD Recording που αναφέρει υποθέτω πως είναι το PVR. IPS πάνελ, usb playback (δεν βλέπω κάπου όμως τα υποστηριζόμενα codecs και εμφάνιση υποτίτλων) και 200 Hz. Με ένα input lag στα 30 ms ή λιγότερο (ευελπιστώ) και τέτοια τιμή, νομίζω ότι θα είναι εξαιρετική αγορά.

Σύμφωνα με αυτά http://translate.google.com/transla...ay-The-Best-Gaming-TV-Test-edizione-2010.html , http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-l42d25-tx-l42d25b-20100430437.htm το lag είναι μεταξύ 20 και 35 ms. Για τις δύο τηλεοράσεις που αναφέρεις τις έχω υπ' όψη μου, αλλά δε νομίζω πως με καλύπτουν. Η C530 σε σχέση με την C650, έχοντας δει και τις δύο από κοντά σε κατάστημα, υστερεί στην κίνηση. Το καλό είναι όμως πως έχει τον ίδιο player και την ίδια υποστήριξη σε codecs με την C650. Αντίθετα με την Panasonic που μου έχεις προτείνει, η οποία δείχνει φανταστική τηλεόραση, αλλά δε δρίσκω πουθενά να έχει playback mkv ή mp4 αρχείων. Εν τω μεταξύ η διάδοχός της, Panasonic E30, υπάρχει για (προ)παραγγελία από 850 ευρώ σύμφωνα με τον skroutz http://www.skroutz.gr/s/322032/Panasonic-TX-L37E30E-37".html . :chinscratch:

Σε συνέχεια του προηγούμενου post, το Multirama έχει την Panansonic E30 στις 32" στα 700 ευρώ και στις 42" στα 900 ευρώ. Υποθέτω πως όταν γίνει διαθέσιμη και η 37" θα είναι στα 800 ευρώ. Καθόλου άσχημα για τιμή εκκίνησης νομίζω. Αν αποδειχθεί εξίσου καλή με την D25, μπαίνει στην κορυφή της λίστας μου, αναμένοντας φυσικά και τα αντίστοιχα μοντέλα από τους υπόλοιπους κατασκευαστές... (Εν τω μεταξύ, ακόμα να βρω κάπου να αναφέρονται συγκεκριμένα τα υποστηριζόμενα codecs για αναπαραγωγή από usb στην Panasonic D25 :SFGSFGS5: )

Σε συνέχεια του προηγούμενου post, το Multirama έχει την Panansonic E30 στις 32" στα 700

649 στο public
υποθετω οτι εαν εμφανιστει και σε αλλα μαγαζια θα πεσει ακομα η τιμη της.
οτι με συμφερει υποθετω...
επισης βλεπω την http://www.amazon.co.uk/Panasonic-TX-L37E30B-32-inch-Widescreen-Freeview/dp/B004P1HVX4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1298701246&sr=1-1
This item is due to be released on March 1, 2011.

Last edited:
649 στο public
υποθετω οτι εαν εμφανιστει και σε αλλα μαγαζια θα πεσει ακομα η τιμη της.
οτι με συμφερει υποθετω...
επισης βλεπω την http://www.amazon.co.uk/Panasonic-T...HVX4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1298701246&sr=1-1
This item is due to be released on March 1, 2011.

Φίλε, η 37" από το Amazon είναι ουσιαστικά η ίδια τηλεόραση. Απλά στην Αγγλία αντί Ε στο τέλος του κωδικού του προϊόντος χρησιμοποιούν Β. Τώρα, απ' ότι βλέπω ούτε στα Public έχουν την 37". Θα περιμένουμε κάποιες βδομάδες και θα δούμε τιμές και για αυτή.

Φίλε, η 37" από το Amazon είναι ουσιαστικά η ίδια τηλεόραση.

Δεν ειναι καθολου η ιδια τηλεοραση.

Στα αναλογικα καναλια υπαρχει ασυμβατοτητα στον ηχο γιατι χρησιμοποιουν εκει αλλο προτυπο.

Αρα εχει νοημα το B (=Britain) αντι για το E (=European).

Δεν ειναι καθολου η ιδια τηλεοραση.

Στα αναλογικα καναλια υπαρχει ασυμβατοτητα στον ηχο γιατι χρησιμοποιουν εκει αλλο προτυπο.

Αρα εχει νοημα το B (=Britain) αντι για το E (=European).

Το καταλαβαίνω αυτό, αλλά πέραν από αυτή τη διαφορά δεν έχουν ουσιαστικά κάποια άλλη. Δηλαδή, εν τέλει, η Ε είναι για εμάς και η Β για Αγγλία. Άρα δεν υπάρχει λόγος να τη θεωρεί υποψήφια για αγορά ο φίλος (δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο γίνονται αποστολές από Amazon στην Ελλάδα, σε συγκεκριμένες κατηγορίες ηλεκτρονικών, με ανάλογο βάρος). Καμμιά ιδέα για την D25, όσον αφορά τα υποστηριζόμενα codecs ? Σύμφωνα με το AVForums ισχύει: VIERA Image Viewer (AVCHD/SD-VIDEO/DivXHD/JPEG/MP3/AAC playback). Άρα με τα avi είμαστε οκ, αλλά με mkv και mp4 μάλλον όχι ?

Λοιπόν, για όσους ενδιαφέρονται, πέρασα σήμερα από το Πλαίσιο και είδα την καινούργια Panasonic E30, στις 42". Γενικά η εικόνα που μου άφησε είναι πολύ καλή, σε συνθήκες όχι ιδιαίτερα έντονου φωτισμού, ενώ ο υπάλληλος εκεί μου είπε πως την έχουν δοκιμάσει για playback με mkv αρχεία, τα οποία ο ενσωματωμένος player υποστηρίζει μια χαρά (δεν μου διευκρίνησε όμως κατά πόσο ο ήχος ήταν DTS, που μάλλον δεν υποστηρίζεται). Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι πως τα χρώματά της στην εικόνα ήταν κάπως ψυχρά, αλλά δεν κοίταξα σε τι ρυθμίσεις την είχανε, ενδεχομένως να ήταν αυτό το πρόβλημα. Τιμές που υπάρχουν τώρα στο Skroutz, για τις 32" στα 650 ευρώ, για τις 37" στα 800 και στις 42" στα 900. Αν βρω reviews με ικανοποιητικά αποτελέσματα και σχετικά χαμηλό lag, όχι μεγαλύτερο από 30 ms, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να την αγοράσω σε 6 εβδομάδες από τώρα. Έστω και στα 800 ευρώ, για τις 37", νομίζω οι ευκολίες που παρέχει αξίζουν να δώσω 100 ευρώ επιπλέον από το αρχικό budget.

Review για την Panasonic E30 από το FullHD.gr : http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/7356-panasonic-tx-l42e30e.html
Κρατάω για την ώρα αυτό: Θα ικανοποιήσει σε θέαση από το δέκτη, σε οδήγηση από υπολογιστή και παιχνιδοκονσόλα. Σημειωτέον μάλιστα ότι το input lag είναι σχεδόν μηδενικό. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή πρόταση για κάποιον που ασχολείται ως επί το πλείστον με gaming κατά τη χρήση της τηλεόρασής του. Αναμένω φυσικά και τις προτάσεις των άλλων εταιριών σύντομα, σε LCD στις 37", αλλά για την ώρα, από αυτά που διαβάζω, η συγκεκριμένη είναι η πρώτη στη λίστα για αγορά. :music-smiley-004:

ΟΚ, θα συμφωνήσω. Παρ' όλα αυτά δεν τη βρίσκεις καλή πρόταση για χρήση κυρίως για gaming ?

16ms είναι πολύ καλά. Προφανώς τα 66ms που αναφέρει το digitalversus είναι χωρίς το gaming mode.. Εγώ πάντως θα αγόραζα plasma για gaming.. Ούτε lag, ούτε ghosting, ούτε viewing angles..