Τηλεόραση αποκλειστικά για χρήση σε PC (Κείμενα, ταινίες, ελάχιστο gaming)

akyritsis

New member
5 September 2010
24
Αγαπητό forum, χρειάζομαι τα φώτα σου.

Πρόσφατα αποφάσισα να αποχωριστώ το πιστό μου 24άρι CRT monitor Sony FW900.

Επειδή βλέπω αμέτρητες ταινίες μέσω υπολογιστή σε μηνιαία βάση (και πάντα σε FullHD), σκέφτηκα αντί για ένα νέο μόνιτορ (που παίζουν σε περιορισμένα μεγέθη), να κοιτάξω κάτι σε τηλεόραση. Έτσι κι αλλιώς οι αναλύσεις και τα Hz έχουν ανέβει, τα ns της απόκρισης έχουν πέσει, so why not?

Το "άνετο" Budget μου είναι 700 ευρώ. Αν κόψω το φαγητό τις μέρες που τελειώνουν σε "-τη", μπορώ να φτάσω μέχρι τα 800 ευρώ.

Διαβάζοντας εδώ στο forum, συμπερανα πως η Samsung is the way to go. Το μάτι μου αυτή τη στιγμή είναι στη LE40C650 (η σειρά 7 και το 750 που προτείνεται εδώ μου τινάζει το budget στον αέρα). Έκανα σχετική ερώτηση στο forum των ιδιοκτητών (http://www.skroutz.gr/s/264717/Samsung-LE40C650-40''.htmlhttp://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1055992718&postcount=2407).

Όμως είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις, εξ' ού και αυτό το thread.

Η χρήση θα είναι 2-3 ώρες καθημερινά με κείμενο (internet, συγγραφή κλπ), περίπου 1 ταινία 1080p ημερισίως και gaming μια φορά στο τόσο, και όχι τίποτα ιδιαίτερα απαιτητικό (είμαι fan των RTS και δεν παίζω ποτέ FPS)

Η απόσταση θέασης θα είναι από 1,5 μέτρο (κείμενο, internet κλπ) μέχρι 3,2 μέτρα (ταινίες).

Δηλώνω πως κάτω από τις 37 ίντσες δεν προτίθεμαι να πέσω, καθώς για τις ταινίες έχω συνδέσει τον υπολογιστή με το στερεοφωνικό, και η σωστή θέση ακρόασης είναι στα 3,2 μέτρα από την οθόνη. Και στα 3 μέτρα, ακόμα και οι 27 ίντσες ενός monitor (π.χ. το DELL U2711) για εμένα είναι γραμματόσημο.

Επίσης δεν θα χρησιμοποιήσω σε καμία περίπτωση την τηλεόραση ως τηλεόραση, δεν έχω καν κεραία στο σπίτι μου και δεν σκοπεύω να αποκτήσω.

Κάθε βοήθεια επρόσδεκτή :)

Τα είπες μόνος σου.Απλά εάν είναι να πάρεις στην τελική την 40C750,πάρε αντί αυτής την 46C650 να κερδίσεις έστω και λίγες ίντσες.

Έγραψες !

Ευχαριστώ, αλλά έχω αρχίσει να ψήνομαι άγρια για τη 46άρα, οπότε παίζει να γίνει η θεωρία πράξη, τελικά. Όπως είπε και ο φίλος Γιώργος:

... έχω ξεκαθαρίσει περίπου το ποσό που είμαι διατεθειμένος να δώσω. Το πιο πιθανό είναι πως τελικά θα ανέβει, αλλά να υπάρχει τουλάχιστον ένα σημείο εκκίνησης :D

Έχω την εντύπωση ότι η ανάλυση 1080 σε 46άρα οθόνη για χρήση PC είναι μικρή. Μικρή είναι ακόμα και για 40άρα. Δυστυχώς, δεν μπορείς να συνδυάσεις με καλή απόδοση το τερπνόν (ταινίες) μετά του ωφελίμου (χρήση PC). Κάποιο από τα δύο πρέπει να ''ρίξεις'' στην επιλογή σου. Θα πρότεινα να ποσοστοποιήσεις το χρόνο που ασχολείσαι με το καθένα και μετά να κάνεις την επιλογή σου. Μια μεγάλη LCD για πολύωρη χρήση PC θα σε κουράσει ανεπανόρθωτα είτε έτσι (αν κάθεσαι κοντά) είτε γιουβέτσι (αν κάθεσαι μακρύτερα για να μην χρειάζεται τα μάτια σου να κάνουν περατζάδες). Από την άλλη, μια μεγάλη TV θα σε ευχαριστήσει πολύ περισσότερο στη θέαση ταινιών.

Έχοντας μιλήσει εκτεταμένα με ένα ιδιοκτήτη της 46άρας που τη χρησιμοποιεί κατα κόρον και σαν οθόνη PC (σε απόσταση 1,5m περίπου) με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα κούρασης.

Έτσι κι αλλιώς, worst case scenario, έχω το laptop μου για κείμενα (που η οθόνη του είναι για τα μπάζα) και το desktop για ταινίες και κανά παιχνιδάκι.

πολύ μικρή ανάλυση για 46άρα...στο 1.5 μέτρο θα pixeliάζουν όλα.

Για ταινίες και παιχνίδια δεν θα υπάρχει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά θα χαλαστεις αρκετά σε browsing κτλ.

Ίσως και να έχετε δίκιο, αλλά για τις ταινίες που βλέπω οι 24 ίντσες είναι λίγες

Και δεν προτίθεμαι να δώσω 7 κατοστάρικα για ένα καλό 27ρι μόνιτορ, όταν μπορώ να έχω 46 ίντσες με λιγότερο από χιλιάρικο...

Anyway, ευχαριστώ όλους για τη γνώμη σας :)