Bei Bei and Shawn Lee - Into The Wind

17 June 2009
3,594
bei-bei-shawn-lee-into-the-wind.jpg


Bei Bei and Shawn Lee - Into The Wind (Ubiquity 2010)


Για όλα φταίνει οι κακές παρέες. Όταν κάνεις shopping παρέα με vinyl maniacs αντί σαν καλό κορίτσι να ψωνίζεις σκουλαρίκια, παρασύρεσαι.
Τον δίσκο τον είδα τυχαία, και βλέποντας το εξώφυλλο, λέω, δεν γίνεται, πρέπει να τον ακούσω, αποκλείεται να μην έχει ισάξιο περιεχόμενο.

Ναι, πράγματι, το Into The Wind, είναι ακριβώςόπως και το εξώφυλλο.
Αρκετά όμορφο και αρκετά διαφορετικό, σε μαγεύει στο πρώτο κι όλας δευτερόλεπτο ο ήχος άγνωστων (σε μένα τουλάχιστον) οργάνων που αν διακρίνω καλά μπερδεύονται από τα πρώτα κιόλς δευτερόλεπτα με χάλκινα πνευστά, αρκετά διακριτικά μεν, αλλά ευανάγνωστα.
Οδίσκος συνεχίζει λίγο jazzy, λίγο έθνικ, σε σημείο που να μπορεί να μου αρέσει διότι ως γνωστον στα έθνικ δεν έχω και τόση συμπάθεια, κρύβει λίγη από την μελαγχολία των blues, έχει κι ένα λίγο, κάπως, ίσως, χορευτικό, αλλά δεν είναι "αχταρμάς', κάθε άλλο.

Αντιθέτως, είναι ένα πολύ όμορφο πάντρεμα παραδοσιακών ανατολίτικων οργάνων, όπως το ηλικίας 2000 ετών Gu Zheng που εικονίζεται και στο εξώφυλλο, et voila

31TC96PQJML._SL500_AA280_.jpg



προπάτωρ του γιαπωνέζικου koto και άλλων ανατολίτικων εγχόρδων, και στο οποίο η Bei Βei - γεννημένη στην Κίνα και που τώρα ζει στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ -είναι εξαίρετη σολίστ.
Η συνεργασία της εδώ με έναν Αμερικανό, δίνει ένα αξιόλογο κράμα ήχων, με εμφανές το ανατολίτικο στοιχείο, που όμως δένει αρμονικά με δυτικούς και σύγχρονους ήχους, ασφαλώς θα έχει και ηλεκτρονικές παρεμβάσεις, και τι δεν έχει άλλως τε στις μέρες μας.
Τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου είναι instrumental, παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και δύο τραγούδια με τη φωνή της Georgia Anne Muldrow και ένα ακόμη.

Ανάμεσα στους δίσκους μου, το έχω στα αταξινόμητα, δεν ξέρω κοντά σε ποιούς δίσκους να το βάλω, ίσως δίπλα στα.... Ιταλικά soundtracks του Μπάϊρα :a0210: για τα δύο προτελευταία κομμάτια, αλλά το ένστικτό μου δεν με ξεγέλασε.
Είναι ένας όμορφος δίσκος που πρέπει να ακουστεί με προσοχή γιατί έχει πράγματα να δώσει.



01. Into The Wind
02. Hot Thursday
03. East
04. Make Me Stronger feat. Georgia Anne Muldrow
05. Little Sunrise
06. Bei's Bossa
07. Whiskey Waltz
08. Willingness feat. Georgia Anne Muldrow
09. The Tiger
10. The Master Room
11. The Ambush
12. The Blue Grotto
 
Last edited:
17 June 2009
3,594
Λοιπόν, διαδικτυακά, βρίσκεται σε πολύ καλή τιμή σε βινύλιο,και λυπάμαι ειλικρινά που η σύγκριση είναι εις βάρος της εδώ αγοράς....
Κι επειδή πλέον είμαι και λίγο χαλασμένη, τον πληρώνω διπλά:
Βινύλιο για το artwork και cd για να έχω καλυτερο ήχο, μέχρι να αλλάξω κεφαλή στο πικ απ. (και δεν πα να γκρινιάζετε όσο θέτε, ξέρετε εσείς....:grandpa::flipout::flipout:)

 
19 June 2006
8,661
Αγαπημένος ο Shawn Lee εδώ και πολλά χρόνια. Τον παρακολουθώ σε όλα του τα πρότζεκτ.
Σε κάθε σετ παίζω κάποια κομμάτια του.
Κάλλη είσαι τυχερή που έπεσες πάνω σε αυτό. Είναι το μόνο του, που είσαι ''κοντά'' του. Τα άλλα είναι πιο ''DJικα''. Funk είναι ο τύπος.

Mπράβο για την επιλογή και το ένστικτο.:grinning-smiley-043