Eντυπώσεις από τον νέο υπολογιστή (a.k.a. γιατί να μην αγοράσετε την 8800)

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,621
Τελικά το setup έχει ως εξής:
Asus P5N32-E SLI
Asus και πάλι Asus! Εδώ και χρόνια τώρα χτίζω τα συστήματα σε asus και δεν το έχω μετανιώσει ποτέ. Γρήγορα – Rock solid (όπως θα έλεγε και ο Τάκης) – Με συνεχείς αναβαθμίσεις και πολύ ποιοτικές κατασκευές (αν δείτε την πλάτη του P5N32 θα καταλάβετε…) Διάλεξα το συγκεκριμένο μοντέλο της γιατι είναι το μοναδικό μαζί με το striker που φοράει το 680 που υποστηρίζει 1333 bus (περιμένουμε σύντομα cpu με αυτό το bus) και έχει μόνο παθητικές ψήκτρες. Φυσικά το 680 είναι chipset απευθύνεται σε gamers-tweakers (έχει εξτρά μενού tweaker με άπειρες επιλογές στο bios!) αλλά αυτή την στιγμή είναι ότι πιο συγχρονο… Επίσης έτσι εξασφάλισα ότι δεν θα χρειαστεί να πάρω backup 500 gb δεδομένων γιατί ο raid controller αναγνώρισε αμέσως το raid
OCZ 2GB DDR2 800 MHz
2 GB γιατί τα vista που σύντομα θα βρίσκονται σε όλα τα htpc χρειάζονται πάνω από 1 gb μνήμης και 800αρες γιατί είναι το μεγαλύτερο bus που μπορείς να έχεις σε «λογικό» κόστος
TwinTech 8800GTS 640MB
Είναι η μόνη κάρτα που υποστηρίζει directX 10 και έχει το καλύτερο hardware acceleration σε HD
Intel Core2Duo 6600
Γιατί απλά καταπίνει ότι και να του δώσεις, πουσάρεται τρελά και έχει 4 mb cache. Τώρα το τελευταίο δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο βοηθά τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε αλλά έχει αναφερθεί βελτίωση 10% σε κάποιες εφαρμογές από την αύξηση της cache από τα 2 που έχουν οι πιο φθηνοί επεξεργαστές

Δεν θα αναφερθώ στο SD γιατί το ffdshow ουσιαστικά δεν εκμεταλλεύεται τους διπύρηνους και έτσι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά….
Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι με την 8800 γιατι χρησιμοποιεί διαφορετικούς οδηγούς από τις υπόλοιπες nvidia και αυτό έχει πολλά αρνητικά…
Καταρχήν είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσεις το control panel ths nvidia το οποίο απεχθάνoμαι γιατι δεν υπάρχει το κλασσικό μενού. Επιπλέον ουσιαστικά έχεις την δυνατότητα να εγκαταστήσεις μονο την τελευταία έκδοση των οδηγών που έχει αρκετά bugs… Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά δεν συνεργάζεται με το powerstrip γιατί είναι κλειδωμένο από τους drivers. Παιδεύτηκα πολύ να κάνω την κάρτα να συνεργαστεί με τον 7700 γιατί ότι ανάλυση και να έδινα ο προβολέας κλείδωνε στο 1080i. Μέχρι που ανακάλυψα μια επιλογή στο μενού τηλεόραση για 720 και κλείδωσε αλλά μόνο στα 60 Hz! Στα 50 δεν τα έχω καταφέρει ακόμα…
Τώρα όσο αφορά το hardware acceleration πράγματι η κάρτα κάνει πολύ καλή δουλειά αφου η cpu «πέφτει» από το 30-45 στο 20-30 και επιπλέον έχω την εντύπωση ότι απουσιάζει ένας ελαφρύς θόρυβος στην εικόνα σε σχέση με το software acceleration. Επίσης στα HD κλιπάκια στα 60 έχει πολύ καλή κίνηση, τέλεια θα έλεγα.
Έχοντας όλα τα παραπάνω υπόψιν δεν την θεωρώ κατάλληλη επιλογή για HTPC…
 
Last edited:

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,418
Αθήνα
Απάντηση: Οι εντυπώσεις από τον νέο υπολογιστή (a.k.a. γιατί να μην αγοράσετε την 88

Όπως έλεγε κι ένα παλιό σλόγκαν.. Άστη, πάρε ΑΤΙ. -bye-
 

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,714
Απάντηση: Οι εντυπώσεις από τον νέο υπολογιστή (a.k.a. γιατί να μην αγοράσετε την 88

ακουω nvidia και φτυνω πισω μου..... ειχα παρει την μητρικη nforce 3 με την geforce 6800gt και τελικα η μητρικη ηταν ασυμβατη με την καρτα και το hardware acceleration είχε πρόβλημα. Ποτε ξανα nvidia
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
90,327
Εκεί ψηλά.....
Re: Οι εντυπώσεις από τον νέο υπολογιστή (a.k.a. γιατί να μην αγοράσετε την 8800)

καλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα τωρα........
πριν 5 χρονια βασιλευε η ΑΤΙ μετα βασιλευσε η NVIDIA τωρα ακομα ειναι σε μια φαση εξελιξης και αμφισβητηση....
Μη ξεχναμε τι περασαμε με τους drivers της ΑΤΙ παλαιοτερα και το πως τρεχαμε στους Ωμεγα μπας και σωθουμε........
 

Tzimisce

Vampire
Staff member
1 February 2007
32,898
127.0.0.1
Re: Οι εντυπώσεις από τον νέο υπολογιστή (a.k.a. γιατί να μην αγοράσετε την 8800)

Τον Detonator τον έχεις δοκιμάσει; :)
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,418
Αθήνα
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οι εντυπώσεις από τον νέο υπολογιστή (a.k.a. γιατί να μην αγ

πάρε μΑΤΙ θες να πείς :p

Ναί ναί.. Σωστός... Στο HTPC ισχύει αυτό που λές....
"Για να πάρεις μΑΤΙ πάρε ΑΤΙ".
icon10.gif
 

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Οι εντυπώσεις από τον νέο υπολογιστή (a.k.a. γιατί να μην αγοράσετε την 88

Και τώρα βγάζει προβληματικούς drivers η ΑΤΙ , άντε να δούμε τώρα με την μαμά AMD εαν θα στρώσει ...
 

xalaros

Established Member
12 September 2006
218
Ρε παιδια εγω διαβαζω και τα ξενα forums και οι πιο πολλοι τουχαλιστον για χρηση HTPC προτιμουν nvidia για ενα συγκεκριμενο λογο, οτι ξερεις τι σου γινετε με το hardware acceleration το purevideo ειναι κατα πολυ ανωτερο του avivo, με το avivo καταρχειν δεν ξερεις ποιες καρτες υποστηριζουν τι, για σκεφτητε το λιγακι.
 

xalaros

Established Member
12 September 2006
218
Δεν νομιζω οτι συμφωνουμε σε αυτο, αλλα προφανως ο καθενας μας ειχε τα προβληματα του με τις καρτες της μιας η της αλλης εταιριας.
Δεν καταλαβαινω γιατι οχι avivo + purevideo μην μου πεις γιαti o dscaler ειναι καλυτερος... οσες φορες και να τον χρησιμοποιησα δεν μπορεσα να πετυχω καλυτερη ποιοτητα και ας εχω ακολουθηση ολα τα guides που εχω βρει μπροστα μου, εξαλλου το purevideo και το avivo λειτουργουν και για h264 vc1 και ολα τα καινουρια τα format το dscaler ειναι μονο για mpeg2.
Δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι ολοι οι καλοι decoders πλεον τα χρησιμοποιουν καποτε ισως δεν ηταν καλα αλλα τα προσφατα rewiews δειχνουν το αντιθετο.
Ακομα και το ffdshow τελευταια κανει hardware acceleration.
anyway δεν θελω να μπω σε αυτην τη συζητηση μιας και η ποιοτητα της εικονας ειναι κατι που μονο τα ματια μας μπορουν να κρινουν και στον καθενα ισως διαφορετικα.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι καρτες της nvidia ειναι κατα προσωπικη μου αποψη ανωτερες απο πλευρας video playback απο τις ati και αν ψαξεις στο avsforum θα δεις αναλογες αναφορες.
Σημερα παντος η nvidia προς τιμην της παραδεχτηκε οτι υπαρχουν προβληματα στα drivers της για τα vista και οτι μεχρι το πασχα φυσιολογικα θα εχουν διορθωθει.
 

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,733
Παλλήνη
Ωραιο review Στρατο!
Σχετικα με Purevideo και Avivo, εχουν νοημα εφοσον αναφερομαστε σε video και οχι film content. Και οι δυο τεχνολογιες τα καταφερνουν περιφημα, Καπου ειχε παρει το ματι μου ενα τεστ περι ελαφρας ανωτεροτητας του Avivo σε cadence detection.
Παντως, εγω προσωπικα παντα ημουν πολυ ευχαριστημενος απο τις ΑΤΙ σε θεμα ποιοτητας εικονας (ευκρινεια, χρωμα κλπ) συν του οτι κλειδωναν παντα χαλαρα σε 1:1 Pixel mapping. Αντιθετα με την 8800 που ειδα στου Μιλτου, καταρχην απογοητευτηκα με το οτι δεν κλειδωσε σε 1:1 με τον Sony Pearl και δεν συνεργαζοταν με το Powerstrip.Σιγουρα, θα υπαρχει workaround αλλα γιατι να ταλαιπωριομαστε?
Βεβαια υπαρχει και ο αντιλογος: Η δικια μου ΑΤΙ 1950, αν και HPCP compliant, δεν περναει encrypted content σε αντιθεση απο οτι εχω διαβασει με τις Nvidia, αν δεν ειχα δε το ANYDVD HD, θα την αλλαζα! Αυτος πρεπει να ειναι ο λογος που τις προτεινουν στην Αμερικη.