Ποιος ειναι ο πιο "μουσικός" AV?

giorpap

Established Member
3 August 2007
169
Αν θέσουμε ενα οριο π.χ. 700 και 1000 ευρω ποιος μπορουμε να πουμε οτι ειναι καλύτερος για μουσική? Δεν μιλαω για ακριβοτερα γιατι αν ειχα να δωσω 2-3 χιλιαρικα για AV θα ειχα να δωσω και για ξεχωριστο δικάναλο, ασε που τα παραπανω λεφτα προσωπικα τα θεωρω πεταμενα ετσι οπως αλλαζει η τεχνολογια σε 2-3 χρονια... Τι ξεχωρίζει τελικα ενα γλυκόηχο ολοκληρωμενο AV και ποσο μεγαλες ειναι οι διαφορες απο μοντελο σε μοντελο? Εχει νοημα να μιλαμε για ουσιαστικες ηχητικες διαφορες οταν εχουμε συνδεδεμενα ηχεια 5.1 των 1000-1500 ευρω?
 

Crystal_Druid

Senior Member
17 June 2010
663
Καλησπέρα!

Αν ξεπεράσουμε ελάχιστα τα 1.000 (πάμε κάπου στα 1.055 δηλαδή - αν και για πληρωμή απολύτου μετρητοίς συνήθως «κόβουν» και κάτι παραπάνω...) προσωπικά θα κοίταζα προς τον Yamaha RX-V1067.

Ως προς τις ουσιαστικές διαφορές που θα ακούσει κανείς με σετάκι ηχείων 5.1 έως και 1.000 , ούτε κουβέντα...:icon15:

Με ένα ζευγάρι ηχείων στα 1.500 ναι, μάλιστα! :smile:

-bye-
 

SERGIOSK

AVClub Enthusiast
3 January 2008
825
Athens
Διαφορές σίγουρα υπάρχουν
Παίζουν μεγάλο ρόλο και τα ηχεία βέβαια

Μπορώ να πώ οτι συμφωνώ για τον Yamaha (ο 1065 ήταν στις πρώτες μου επιλογές )
Κοίτα επίσης και σε Denon μεριά πχ 2311
Εχω τον 2310 και με έχει εκπλήξει ευχάριστα σε μουσικές ικανότητες

Δοκιμάζοντας (επι 1 εβδομάδα) τα ίδια ηχεία με ONkyo το αποτέλεσμα ήταν τελείως διαφορετικό και δεν με ικανοποίησε αν και δεν νομίζω να με χαλούσε αν δεν είχα τόσο άμεση σύγκριση
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,627
Μεταμορφωση
Re: Απάντηση: Ποιος ειναι ο πιο "μουσικός" AV?

εγώ θεωρώ και τους harman kardon αρκετά μουσικούς.

+100
Ενας 360 ειναι ιδανικος για το μπατζετ που ανεφερε ο φιλος.Εχουν βαρβατα τροφοδοτικα και το πιο ευχρηστο/ομορφο gui που υπαρχει σε a/v.
 

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Ο marantz sr-7400 που είχα "κένταγε" στη μουσική.

Βέβαια ήταν και ο τελευταίος μου av και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στον ήχο της εταιρίας απο τότε.
 

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,509
Κερατσίνι
Αν έψαχνα για έναν av μόνο για μουσική τότε θα κοίταζα να βρώ σε μεταχειρισμένο (που μπορείς να τα βρεις σε τιμή ξεφτίλα) ένα ξεπερασμένο μηχάνημα αλλά ναυαρχίδα μιας άλλης (όχι μακρινής) εποχής. Μπορείς να βρείς κάτι Denon, Pioneer (για να μην μιλήσω για άλλες εταιρίες θρυλους) κτλ που έχουν όλους τους σύγχρονους av για πλάκα.
 

giorpap

Established Member
3 August 2007
169
Ενδιαφερουσα προταση, αλλα αμα ειναι ετσι μπορουμε να παρουμε κι εναν αμιγως οικονομικο δικαναλο. Το θεμα ειναι να εχει hdmi (εστω και χωρις 3D) και να υποστηριζει τα συγχρονα φορμα ηχου. Παντως αποτι βλεπω μεχρι στιγμης προτεινονται Yamaha, Denon, Harman Kardon, Pioneer. Η μουσικότητα ισχυει σε ολα τα μοντελα μιας εταιριας ή μπορουμε να πουμε οτι ενα συγκεκριμενο μοντελο ειναι πιο μουσικό π.χ. ο Yamaha 1067 ειναι πιο μουσικος απο τον 867 ? Εχει καποιος εμπειρια να μας βαλει τα υποψηφια μηχανακια σε σειρα "μουσικότητας"? Επισης, για τι διαφορες μιλαμε? 3-4% ή παραπάνω?
 

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,509
Κερατσίνι
Απάντηση: Re: Ποιος ειναι ο πιο "μουσικός" AV?

Ενδιαφερουσα προταση, αλλα αμα ειναι ετσι μπορουμε να παρουμε κι εναν αμιγως οικονομικο δικαναλο. Το θεμα ειναι να εχει hdmi (εστω και χωρις 3D) και να υποστηριζει τα συγχρονα φορμα ηχου. Παντως αποτι βλεπω μεχρι στιγμης προτεινονται Yamaha, Denon, Harman Kardon, Pioneer. Η μουσικότητα ισχυει σε ολα τα μοντελα μιας εταιριας ή μπορουμε να πουμε οτι ενα συγκεκριμενο μοντελο ειναι πιο μουσικό π.χ. ο Yamaha 1067 ειναι πιο μουσικος απο τον 867 ? Εχει καποιος εμπειρια να μας βαλει τα υποψηφια μηχανακια σε σειρα "μουσικότητας"? Επισης, για τι διαφορες μιλαμε? 3-4% ή παραπάνω?

Ίσως θα έπρεπε να ρίξεις τότε και μια ματιά σε αυτό το θέμα.
 

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Η ιδέα που είπαν τα παιδιά για vintage av είναι πολύ καλή. Όσο για τα νέα φορμά μη σε χαλάει και πολύ γιατι μ' ένα player με αποκωδικοποίηση είσαι ok...
 

ChrisV.

AVClub Enthusiast
8 January 2010
1,062
SunCity
Παιδες να ρωτησω κατι...
Σε denon av, απο ποιο μοντελο και πανω μπορουμε να πουμε οτι θα αποδωσει σωστα σε δικαναλο ηχο? Ειτε απο τους φετινους (σειρα 11) ειτε και απο τους περσινους (σειρα 10).
Και τελος, αν συγκριναμε εναν ολοκληρωμενο δικαναλο με εναν av της ιδιας εταιρειας (ας πιασουμε denon μιας και ρωταω γι'αυτους) τοτε ο φθηνοτερος δικαναλος, ο PMA 510AE ο οποιος στοιχιζει περι τα 250 ευρω, με ποιον av θα μπορουσε να συγκριθει σε δικαναλο ηχο και να πουμε οτι θα μας εδιναν περιπου τα ιδια αποτελεσματα? Για να καταλαβω τη διαφορα για αυτο που λετε παραπανω, πως ενας δικαναλος μισης αξιας απο αυτην ενος av, θα απεδιδε καλυτερα σε ακροαση μουσικης.
Ευχαριστω πολυ!
 
Η φιλοσοφία κατασκευής ενός δικάναλου ενισχυτή απέχει χιλιόμετρα απο ότι σε έναν πολυκάναλο.
Στην πλειοψηφία λογικών τιμών,οι πολυκάναλοι ενισχυτές απευθεύνονται σε κινηματογραφικές επιδόσεις,ενώ οι εξαιρέσεις σε αυτούς που μπορούν να αποδώσουν σε δικάναλο , η πολυκάναλο μουσικό υλικό συνήθως είναι σε πολύ υψηλές τιμές.
Ακόμη......οι όποιες διαφορές σε καλύτερα ακούσματα μεταξύ ενισχυτών ιδίας η διαφορετικής φιλοσοφίας, μπορεί να εκμηδενιστούν στο λεπτό, απο τον χώρο ακρόασης, κάτι που δυστυχώς ελάχιστοι δίνουν σημασία κατά την αγορά.
Εαν δεν γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες του χώρου, δεν μπορώ να πω ότι αυτός η εκείνος θα παίξει καλύτερα,μιά και εύκολα μπορεί να μου γυρίσει μπούμερανγκ η εκτίμηση μου.
 

Chrpep

AVClub Enthusiast
18 June 2010
1,200
Ρε παιδιά sorry που θα το πω έτσι αλλά δε μου αρέσει ο όρος "μουσικός ενισχυτής". Για μένα δεν υπάρχει ο διαχωρισμός μουσικός και μη μουσικός ενισχυτής. Υπάρχει η έννοια του καλού και του κακού ενισχυτή. Επίσης υπάρχει η έννοια του ενισχυτή που τον αγοράζω για χρήση home cinema και του ενισχυτή που τον αγοράζω για ακρόαση μουσικής. Αυτό σημαίνει οτι είτε κοιτάω για πολυκάναλο, είτε για δικάναλο. Το να αναζητάμε μουσικό AV τι σημαίνει? Πόσο πιο μουσικός μπορεί να είναι ένας ΑV απο έναν άλλο? Αν υπάρχουν διαφορές στην ακρόαση μουσικής μεταξύ διαφορετικών AV οφείλεται σε άλλους παράγοντες και όχι στις ενισχυτικές τους διατάξεις. Αν λέω κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε με.
 

audiov

AVClub Addicted Member
26 June 2010
1,824
Ποιος ειναι ο πιο "μουσικός" AV?

Μα φυσικα ο δικος μου!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Μπορει να ακουγεται σαν κακογουστο κρυο αστειο αλλά δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα.
Ο καθενας θα βγαλει τον δικο του καλο αν του εχουν κατσει ολα σωστα ή αχρηστο αν εστω και κατι στην αλυσιδα ειναι κακιστο, ειτε γενικα ειτε στην περιπτωση.
Δηλαδη αν εχει παρει ενα ζευγος ηχειων που δεν τσουλαει γενικα ή στον χωρο του, τοτε αμεσως αμεσως ενισχυτης, πηγη, καλωδια και οτι αλλο μπορει να φανταστει ο καθενας τα βγαζει μαπα και του φταινε γιατι στον φιλο του με τα ιδια ηχεια αλλά αλλο ενισχυτη/πηγη/καλωδια αλλά και διαφορετικο χωρο, παιζουν ωραια.

Τελος παντων, εγω εχω εναν παλιο YAMAHA RX-V795aRDS και παιζει παρα πολυ καλα σαν δικαναλος.
Οπως θα επρεπε αλλωστε...
Μην ξεχναμε οτι ενας 5καναλος εχει υποτιθεται ικανο τροφοδοτικο, οχι για 2 καναλια αλλά για πεντε...

Ομως το οτι παιζει καλα οφειλεται μαλλον στο οτι αυτος ο ενισχυτης στην εποχη του ηταν κορυφαιο μοντελο. Αν θυμαμαι καλα ηταν ο καλυτερος ραδιοενισχυτης που ειχε στην σειρα της η YAMAHA. Ισως να ειχε και ενα αλλο μοντελο, με αστρονομικη διαφορά τιμης ομως.
Παντως ανηκε στην μεγαλη, ακριβη κατηγορια.

Τωρα ενας πολυκαναλος των 250 δεν περιμενω να παιζει καλα, ειτε σαν δικαναλος, ειτε σαν πολυκαναλος. Απλα θα κανει την δουλεια του.
 

alesios73

Senior Member
23 October 2009
347
Ελλάδα , Αθήνα
Αν πραγματικά φίλε μου θέλεις να παντρέψεις μουσική και σινεμά με ποιότητα και στα δύο, υπάρχουν 2 τρόποι.
1)Πουλάς τη γυναίκα σου, το σκύλο σου και το κορμί σου και παίρνεις high end προ AV και 5ΚΆΝΑΛΟ θηρίο πολλών ευρώ να οδηγήσει τα ηχεία που βέβαια δεν θα ναι δορυφόροι. Μιλάμε για ποσό της τάξης 5ψηφίου και βάλε.
2)Αφήνεις τη μουσική για λίγο, ολοκληρώνεις το AV με τον ενισχυτή της αρεσκείας σου (προσωπικά θα πήγαινα σε marantz ή pioneer) και μετά προσθέτεις έναν δικάναλο σαν τελικό σε AV και σαν ολοκληρωμένο σε στέρεο.
Αλλάζεις και τα 2 κύρια σου μετά και έχεις σούπερ σύστημα στημένο σε βάθος χρόνου όμως.

Συμφωνώ ότι η τεχνολογία αλλάζει, αλλά εγώ όταν τα χωσα τα 2.200 στον pioneer πέρσυ είχα στο μυαλό μου την αναβάθμιση των ηχείων, που έγινε πρόσφατα και το κάθαρμα ο av τα παίζει αξιοπρεπώς, σκέψου να έπαιρνα κάτι χαμηλότερης κατηγορίας, θα τρεχα τώρα για ενισχυτές! Το hdmi 1.4 δεν μου λείπει γιατί αν θελω το παώ στην TV από το player κατευθείαν χωρίς να μεσολαβεί ο av, το ίδιο φαντάζομαι θα ισχύει και για τους παλιότερους AV που δεν είχαν hdmi.. Άσε που έχω ακούσει κανα δυό και παίζαν έξοχα!
Μην τους υποτιμάς τους παλιούς AV ΑΠ ΟΥΔΕΝΊ.
Αν τώρα θες να διαλέξεις AV, σκέψου τις ανάγκες σου πρώτα.
- Θέλω 7.1? 5.1? 9.1? Θα βάλω τόσα ηχεία στο σπίτι? Θα κάνω το σαλόνι τσίρκο :music-smiley-005:?
- Θέλω δ'υσκολα ηχεία? Θέλω αποθέματα ισχύος, παίζω δυνατά?
- Θέλω κυρίως μουσικότητα κι ας είναι λίγο ψόφιος ο AV?
- Θέλω συγκεκριμένη εταιρία?
- Εμπιστεύομαι τη διεθνή κοινότητα σε reviews?

Αν έχεις τη δυνατότητα να ακούσεις, τέλεια, αν όχι τότε ξεκίνα από τα ηχεία της αρεσκείας σου οδηγούμενα από καλά ενισχυτικά, να πάρεις αυτό που δίνουν και μετά αποφασίζεις ενισχυτή.
Μην ξεχνάς ότι η αναπαραγωγή μουσικής πολυκάναλα δεν είναι αυτό που επιθυμούμενα πετύχουμε, η σωστή αναπαραγωγή μουσικής είναι η σωστή προσομοίωση του έργου επί της σκηνής, δηλαδή μπροστά μας!
Ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα.
 

giorpap

Established Member
3 August 2007
169
ΟΚ λοιπον, -αν κι εχω διαβασει ενδιαφερουσες αποψεις μεχρι στιγμης-ας το προσδιορισουμε στη δικια μου περιπτωση:
Συστημα 5.1 (για 7.1 πρεπει να εχεις γηπεδο η και να εισαι εργενης) με Klipsch RF62 RC62 RS52 RW12. Τα RF62 τα ταιζει ενας παλιος καλος τελικος NAD216. Το sub φυσικα ειναι μονο για τις ταινιες. Πηγή το HTPC για flac και HD audio και το WD Live για easy listening mp3.
Θελω λοιπόν εναν AV οχι απαραιτητα δυνατο αλλα να παιζει τα καινουργια format, να εχει pre-outs για τελικο, να εχει 2 HDMI out για TV και προβολεα (το 3D δεν με νοιαζει προς το παρον), με κοστος max 1000 ευρω. Εαν ομως ενα μηχανακι των 700 δεν εχει καμια διαφορα (πλην π.χ. λιγοτερα watt) φυσικα θα προτιμήσω το φθηνοτερο. Δεν εχω τη δυνατοτητα και στη τελικη δεν θελω να δωσω παραπανω για κατι που σε 3 χρονια θα ειναι μουσειο. Τα klipsch τα πηρα γιατι μου αρεσουν απιστευτα. Ειμαι μουσικός και εχω παιξει 10αδες live με οτι μ@λ@κ!@ κασονι-ηχειο μπορειτε να φανταστειτε. Μετα απο τετοια βασανιστηρια οχι απλα δεν μου τσιριζουν οι κορνες των klipsch, αλλα τα θεωρω πιστα και "ζωντανα" οσο κανενα αλλο ηχειο στην οικονομικη κατηγορια.
Ενταξει, σε αυτα τα λεφτα δεν εχω τρελες απαιτησεις, αλλα με ποια σειρα θα βαζαμε τους "τρεχοντες" ενισχυτες με 1ο κριτηρια τη μουσικοτητα?
 

harisma23

Senior Member
18 June 2006
396
Για κοίταξε τον Pioneer VSX-2020. Είναι ο πρώτος ενισχυτής στη γκάμα της Pioneer με pre-outs, είναι υπερεξοπλισμένος, ίσως έχει το καλύτερο σύστημα ισοστάθμισης (MCACC) στην κατηγορία και θα πάρεις και ρέστα από το χιλιάρικο.

Επίσης ο τελικός σου θα προσφέρει καλύτερη οδήγηση, πιο γεμάτο σώμα και ζεστές χροιές (έχω τον 214 και ξέρω), οπότε πιστεύω ότι το άκουσμα θα σε ικανοποιήσει όχι μόνο σε πολυκάναλο πρόγραμμα, αλλά και σε μουσική.